Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Czy ktoś (poza Łukaszem oczywiście  ) jedzie do Krakowa na Studencki Festiwal Piosenki?
Ja przybędę 17-tego z rana, jakby ktoś coś, to się odzywać
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Poniżej link do listy uczestników tegorocznego festiwalu.
Znajomo brzmiących nazwisk tym razem dwa: Stela i Majewski.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instytutsztuki.pl/pages-428.html">http://www.instytutsztuki.pl/pages-428.html</a><!-- m -->
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Znajomo brzmiących jest więcej, choćby A. Kossakowska, M. Rulski-Bożek, Łukasz Borkowski...
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
1
gosiafar napisał(a):Znajomo brzmiących jest więcej, choćby A. Kossakowska, M. Rulski-Bożek, Łukasz Borkowski... ?
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):gosiafar napisał(a):Znajomo brzmiących jest więcej, choćby A. Kossakowska, M. Rulski-Bożek, Łukasz Borkowski... ? przynajmniej dwoje z tej trójki wystąpiło na Nadziei
Reputacja:
0
Osobiście znam jeszcze kilka innych nazwisk z tej listy 
Listę widziałam wcześniej, a z osób nie występujących? :
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Cytat:Nagrodę im. Wojciecha Bellona (3 tys. zł ufundowane przez Stanisława Bisztygę) przyznano Dominice Barabas, a Nagrodę im. Jacka Kaczmarskiego w wysokości 30 tys. zł, ufundowaną przez prezesa TVP SA Andrzeja Urbańskiego, otrzyma Jan Krzysztof Kelus. Stypendium twórcze im. Marka Grechuty w wysokości 30 tys. zł (jego fundatorem jest Aleksander Gudzowaty) otrzyma Gabriela Lencka. Nagrodę dziennikarzy została przyznana Dominice Barabas.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/2681,1846553,znani_sa_juz_laureaci_44_studenckiego_festiwalu_piosenki,wydarzenie_lokalne.html">http://wiadomosci.onet.pl/2681,1846553, ... kalne.html</a><!-- m -->
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
I werdykt też jest:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instytutsztuki.pl/news-351.html">http://www.instytutsztuki.pl/news-351.html</a><!-- m -->
Nasuwają się Wam jakieś komentarze?
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
0
PMC napisał(a):Nasuwają się Wam jakieś komentarze? Tak.
Gratulacje i pozdrowienia dla Ani Steli. *-`-
Reputacja:
1
PMC napisał(a):Nasuwają się Wam jakieś komentarze? Tak, Lencka nieźle zainkasowała.  Ale chyba słusznie.
No i miło, że przypomniano sobie o Kelusie.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):No i miło, że przypomniano sobie o Kelusie. Mnie tez ta decyzja bardzo ucieszyła.
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/andrzej_buczkowski/public/laudacja.mp3">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... udacja.mp3</a><!-- m -->
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=9Mq_p0GDOMU">http://pl.youtube.com/watch?v=9Mq_p0GDOMU</a><!-- m --> - Łukasz Borkowski śpiewa "Między nami".
[Dodano 27 października 2008 o 08:36]
Całkiem zepsuł (żeby nie wyrażać się dosadniej) ostatnią zwrotkę.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):Łukasz Borkowski śpiewa "Między nami". dla tych, którzy nie kojarzą - właśnie on zdobył 2-gie miejsce w tegorocznej Nadziei.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Telewizja (za przeproszeniem) publiczna będzie jutro realizować swą misję trafiania do bardziej wyczulonych na słowo (a nawet czasami poezję!) z podkładem muzycznym innym od lodowo-dodowego pokazując jakże szerokiej o tej sprzyjającej zadumie porze publiczności pierwszą część koncertu "Indeks '68"* - koncert galowy 44. Studenckiego Festiwalu Piosenki cz. 1. Znając sumienność i regularność oraz markę TVP być może na drugą część możemy się nie doczekać, więc wydarzenie to tym bardziej należy zapisać złotymi zgłoskami w platynowej księdze argumentów przeciw tym, którzy opluwają (jakże niesłusznie!) naszą kształtującą dobre gusta i zmuszającą do myślenia dobrodziejkę.
Zapiszmy więc:
31.10.2008. TVP1 15:10 "Indeks '68"* - koncert galowy 44. Studenckiego Festiwalu Piosenki cz. 1
* Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać od złośliwego wstawienia cudzysłowów (niepoprawnych zresztą) naruszając zapewne prawa autorów do Dzieła, jakim jest program zamieszczony na stronach telewizyjnych.
/edit
Część druga prawdopodobnie w poniedziałek, 3.11. o godzinie 11:00 :rotfl:
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
pkosela napisał(a):31.11.2008. TVP1 15:10 To fajnie - dzień po andrzejkach, moich imieninach. Mam nadzieję, że wstanę.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
He, jak ten czas leci. Ani człowiek się obejrzy, a to już miesiąc minął.
PS - w moim kalendarzu 30.11 nie ma imienin Bryce'a.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Reputacja:
0
Oczywiście zapowiadane wydarzenie (czyli emisja pierwszej części) będzie mieć miejsce w październiku. Będąc pod wrażeniem Misji pomieszałem miesiące.
Idąc za ciosem:
"Data: Saturday, 01-11-2008 - 13:30
Retransmisja koncertu 13 poetów, który zakończył tegoroczny 44. Studenckiego Festiwalu Piosenki w Krakowie."
Tym razem bezczelnie zerżnięte ze Strefy Piosenki, więc będzie najwyżej na Tereskę 
Koncert zapowiada się na znacznie ambitniejszy i trudniejszy w odbiorze, skoro jest emitowany na ogólnoniedostępnym kanale, który podkreśla często swoją wyjątkowość zapowiadając o 15:00, co znajdzie się w programie tego samego dnia o 13:00. Chętnie przyjmę rady, jak się przygotować na tę emisję. Chociaż przy moim niewielkim intelekcie mogą się na nic nie zdać, bo w końcu czasu na jakąkolwiek edukację pozostało niewiele...
Reputacja:
0
Przygotuj sie tak, że przede wszystkim nagraj  proszę
Liczba postów: 246
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Czy ktoś może nagrać dzisiejszą transmisję? Siedzę w szkole i nie mam możliwości? Proszę!
Yyyy
Reputacja:
0
Nagrać, to nagrać - najmniejszy problem.
Niestety, dalsza obróbka, kompresowanie, miejsce i upload, to już czasochłonne zamieszanie, a materiału będzie sporo. Poza tym są też inne względy (dozwolony użytek w grupie znajomych?).
Nie obiecuję, ale na pewno nagrywam wszystko z 44. SFP, więc jakieś szanse (choć marne) istnieją.
Proponuję też zaglądać na itvp oraz youtube - pewnie będzie sporo materiału.
Chociaż - z drugiej strony - zastanawiam się, czy aby nasza telewizja nie oczekuje właśnie bezinteresownej pomocy w szerzeniu misji, skoro emituje wartościowe pozycje w ogólnoniedostępnych kanałach i porach za moje i Wasze przecież pieniądze...
Reputacja:
0
Dla mnie problemem są przede wszystkim godziny emisji. Już wolałam jak puszczali takie rzeczy o godzinie 00:10 niż o 11 rano. Koncert galowy o 10:45 w środę przekroczył wszelkie granice.
Najbardziej zależałoby mi właśnie na jego nagraniu i podzieleniu się, pozostałe programy postaram sie nagrać sama na VHS  Mam nadzieję, że się uda?
Reputacja:
0
Ratunku! Przepraszam za ogłoszenie, ale okoliczności przyrody... Tfu!
Koncert był znakomity, dlatego też nie zasługuje żeby przetrwał nawet w domowym, nieważnym dla nikogo poza właścicielem, archiwum w okaleczonej formie...
Pierwsze ~3 minuty koncertu "13 poetów" pilnie poszukiwane w wersji video+audio. Poratuje ktoś? Zapraszam na PW.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Dla tych co byli w szkole/pracy/uczelni, czy zapomnieli, albo z innych powodów nie obejrzeli pierwszej części Indeksu'68 dobra wiadomość. Jutro TVP Polonia godz 20,55 powtórka.
PS Niestety obowiązki dzisiejsze nie pozwoliły mi na obejrzenie 13 poetów. Nie wiem czy będzie powtórka. Udostępni ktoś ?
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 752
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Jutro TVP Polonia godz 20,55 powtórka. Dziękuję, tmach. 
Emisja drugiej części Indeksu '68 na TVP Polonia, w najbliższą niedzielę, 09.11, o godz. 21.00.
Nareszcie przyzwoita godzina, i choć podejrzewam, że akurat na tej stacji zawdzięczamy to obsłudze także innych stref czasowych, to cieszy i tak.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
nadzieja napisał(a):Emisja drugiej części Indeksu '68 na TVP Polonia, w najbliższą niedzielę, 09.11, o godz. 21.00. Jeśli do tej pory nie znajdzie się dobra dusza  , która udostępni, to nagram sobie.
Dzięki, nadziejko. *-`-
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Tvp twierdzi, że dziś wyemituje tylko pierwszą część koncertu laureatów - nie mogę jednak znaleźć informacji kiedy będzie część druga. Czy ktoś wie kiedy owa tajemnicza druga część zostanie wyemitowana?
Liczba postów: 752
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
tmach napisał(a):to nagram sobie Nagrałaś może Tereso? Dzisiaj sobie przypomniałam, że czekam na emisję drugiej części...
|