Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
Chciałbym zaproponować nowy temat. Wśród polskich płyt rockowych jedną z moich ulubionych jest "Na drugim brzegu tęczy" zespołu Breakout. Jestem ciekaw jaki są propozycje innych Forumowiczy
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Jestem ciekaw jaki są propozycje innych Forumowiczy Jedna z moich ulubionych - Breakout ''Kamienie''
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Cień Wielkiej Góry
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Breakout ''Kamienie'' rewelacyjna, ale to już jednak bardziej blues (uwielbiam blues) niż rock
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):ale to już jednak bardziej blues No tak, ale grany przez zespól 'rockowy' i stad moja reakcja na Twoja propozycje.
MacB napisał(a):Cień Wielkiej Góry Simon napisał(a):Coma. Oczywiście!
Ktoś pamięta SBB? Czy tez nie 'wliczamy'?Ilez tego fajnego przez lata się zebrało!
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Cień Wielkiej Góry miodzik
Simon napisał(a):Coma. bez emocji, od tak, do jednorazowego odsłuchu
Elzbieta napisał(a):Ktoś pamięta SBB? bardzo lubię "Follow My Dream"
Jan Paweł II
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
O, tak! W pełni się zgadzam z "Na drugim brzegu tęczy" i "Cieniem wielkiej góry"!
Od siebie jeszcze bym dodała "Sukces" Niemena. Jeszcze by się coś pewnie znalazło, ale muszę pomyśleć...
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 935
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Armia - Triodante
A strażak także był Sam
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
A słyszeliście polski projekt "Rock loves Chopin"? Genialne!
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
Łukasz G. napisał(a):A słyszeliście polski projekt "Rock loves Chopin"? Genialne! Nie słyszałam. Napisz coś więcej.
e.
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://merlin.pl/Rock-loves-Chopin-ksiazka-CD/browse/product/4,605348.html">http://merlin.pl/Rock-loves-Chopin-ksia ... 05348.html</a><!-- m -->
Są tu również krótkie próbki utworów.
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Coma.
Bez wątpliowści. no ale chyba nie słuchając grafomańskich tekstów Roguckiego.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Reputacja:
0
ja napisał(a):no ale chyba nie słuchając grafomańskich tekstów Roguckiego Zawsze możesz posłuchac porykiwań silnika F1.
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Wreszcie mam sposobność by się w temacie tej właśnie płyty wypowiedzieć. "Rock loves Chopin" to nie dość że żenada, to jeszcze nieznośnie patetyczna. Sorry,ale ta płyta to jest jedna wielka pomyłka...
Reputacja:
0
Różne są opinie o tej płycie, bardzo skrajne. Szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego, moim zdaniem jest świetna, muzyka gitarowa w najlepszym wydaniu. I całkiem niezła interpretacja czegoś tak klasycznego jak muzyka Chopina.
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Muzyka gitarowa w najlepszym wydaniu :lol: Na tej płycie nie ma artyzmu, jest niestety tylko koniunkturalizm.Nie ma Chopina, są Polscy Zadowoleni z Siebie Rockmani. To samo co w przypadku niestety niezapomnianej płyty grupy Habakuk. Jeśli ktoś szuka niezwykłych interpretacji muzyki poważnej "inaczej" to niech zacznie np. od tego jak Trio Jacquesa Loussiera gra Bacha. Na plastiki szkoda czasu.
Liczba postów: 3,654
Reputacja:
1
Łukasz G. napisał(a):Różne są opinie o tej płycie, bardzo skrajne. Szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego, moim zdaniem jest świetna, muzyka gitarowa w najlepszym wydaniu. Przesłuchałem te sample. Tragedia. Może w całości brzmi to lepiej (czy też raczej mniej okropnie), ale szczerze w to wątpię.
Liczba postów: 374
Reputacja:
0
Ostatnio bardzo mi się spodobały albumy zespołu Blade Loki. Nie jest to co prawda rock, a ska punk rock, ale co tam :P
Tutaj jeden z fajniejszych kawałków- No Pasaran!
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Przesłuchałem te sample. Tragedia. Również przesłuchałem te sample. Tragedia. 8o
Reputacja:
0
fthissite napisał(a):Nie jest to co prawda rock, a ska punk rock, ale co tam No i jest przynajmniej na temat.
BTW - dlaczego "pieprzyć tę stronkę"?
Liczba postów: 374
Reputacja:
0
Już odpowiadam, tylko najpierw kolejny album, żeby offtopu nie robić- Myslowitz "Miłość w czasach popkultury". Świetna płyta, w sam raz na jesień.
A teraz offtop xd
fthissite odnosi się do portalu last.fm, który robił mi problemy z zarejestrowaniem mnie na moim standardowym nicku. Właśnie tam w ramach złości, zdenerwowania i protestu powstał ten nick, który teraz jest wykorzystywany na forach/serwisach o tematyce muzycznej, dzięki temu wpisujesz w googlach fthissite i wiesz z kim gadasz
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Reputacja:
0
Zrozumiałem. Bez odbioru (czytaj: EOO-T )
A poza offtopem, to spróbuj swoich sił w tym wątku
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
piotrek napisał(a):Armia - Triodante Zespół się zgadza, proszę Pana, tylko płyta nie ta.
Armia - "Legenda" :tak:
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=eqGN3jjLBvY">http://pl.youtube.com/watch?v=eqGN3jjLBvY</a><!-- m -->
a co powiecie na to?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=dTcCtw3126c&feature=related">http://pl.youtube.com/watch?v=dTcCtw312 ... re=related</a><!-- m -->
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):a co powiecie na to? Rockowy jest Sokół, czy Kapela Czerniakowska? I jaki jest tytuł owej najlepszej płyty??
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Rockowy jest Sokół, czy Kapela Czerniakowska? I jaki jest tytuł owej najlepszej płyty?? Chyba się coś złośliwy zrobiłeś...
Z polskich płyt ja jeszcze baaardzo lubię Lombard "Gold". I nie można zapominać o zespołach Perfect i Maanam!
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Chyba się coś złośliwy zrobiłeś... Niby dlaczego? Sam bym się chciał dowiedzieć:
MacB napisał(a):Rockowy jest Sokół, czy Kapela Czerniakowska?
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Niby dlaczego? No, właśnie!
Simon napisał(a):Sam bym się chciał dowiedzieć: To się wybierz na Kapelę Czerniakowską, sam się przekonasz!
No, tak, "ugrzęzłam" w Lombardzie...
Zwłaszcza w "Kryształowej" i "Taniec pingwina na szkle"... no i "Gołębi puch" (perfidny kicz).
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):To się wybierz na Kapelę Czerniakowską, sam się przekonasz! Znam toto skądinąd... :/
Toto toto nie jest...
|