Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najlepsza polska płyta rockowa
Chciałbym zaproponować nowy temat. Wśród polskich płyt rockowych jedną z moich ulubionych jest "Na drugim brzegu tęczy" zespołu Breakout. Jestem ciekaw jaki są propozycje innych Forumowiczy Smile
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Jestem ciekaw jaki są propozycje innych Forumowiczy
Jedna z moich ulubionych - Breakout ''Kamienie''
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Cień Wielkiej Góry
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Breakout ''Kamienie''
rewelacyjna, ale to już jednak bardziej blues (uwielbiam blues) niż rock Smile
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Coma.
Bez wątpliowści.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):ale to już jednak bardziej blues
No tak, ale grany przez zespól 'rockowy' i stad moja reakcja na Twoja propozycje.
MacB napisał(a):Cień Wielkiej Góry
Simon napisał(a):Coma.
Oczywiście!

Ktoś pamięta SBB? Czy tez nie 'wliczamy'?Ilez tego fajnego przez lata się zebrało! Smile
Odpowiedz
MacB napisał(a):Cień Wielkiej Góry
miodzik Smile
bez emocji, od tak, do jednorazowego odsłuchu
Elzbieta napisał(a):Ktoś pamięta SBB?
bardzo lubię "Follow My Dream" Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz
O, tak! W pełni się zgadzam z "Na drugim brzegu tęczy" i "Cieniem wielkiej góry"!
Od siebie jeszcze bym dodała "Sukces" Niemena. Jeszcze by się coś pewnie znalazło, ale muszę pomyśleć... Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Armia - Triodante
A strażak także był Sam
Odpowiedz
A słyszeliście polski projekt "Rock loves Chopin"? Genialne!
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):A słyszeliście polski projekt "Rock loves Chopin"? Genialne!
Nie słyszałam. Napisz coś więcej.

e.
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://merlin.pl/Rock-loves-Chopin-ksiazka-CD/browse/product/4,605348.html">http://merlin.pl/Rock-loves-Chopin-ksia ... 05348.html</a><!-- m -->
Są tu również krótkie próbki utworów.
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Bez wątpliowści.
no ale chyba nie słuchając grafomańskich tekstów Roguckiego.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
ja napisał(a):no ale chyba nie słuchając grafomańskich tekstów Roguckiego
Zawsze możesz posłuchac porykiwań silnika F1. Tongue
Odpowiedz
Wreszcie mam sposobność by się w temacie tej właśnie płyty wypowiedzieć. "Rock loves Chopin" to nie dość że żenada, to jeszcze nieznośnie patetyczna. Sorry,ale ta płyta to jest jedna wielka pomyłka...
Odpowiedz
Różne są opinie o tej płycie, bardzo skrajne. Szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego, moim zdaniem jest świetna, muzyka gitarowa w najlepszym wydaniu. I całkiem niezła interpretacja czegoś tak klasycznego jak muzyka Chopina.
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Muzyka gitarowa w najlepszym wydaniu :lol: Na tej płycie nie ma artyzmu, jest niestety tylko koniunkturalizm.Nie ma Chopina, są Polscy Zadowoleni z Siebie Rockmani. To samo co w przypadku niestety niezapomnianej płyty grupy Habakuk. Jeśli ktoś szuka niezwykłych interpretacji muzyki poważnej "inaczej" to niech zacznie np. od tego jak Trio Jacquesa Loussiera gra Bacha. Na plastiki szkoda czasu.
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):Różne są opinie o tej płycie, bardzo skrajne. Szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego, moim zdaniem jest świetna, muzyka gitarowa w najlepszym wydaniu.
Przesłuchałem te sample. Tragedia. Może w całości brzmi to lepiej (czy też raczej mniej okropnie), ale szczerze w to wątpię.
Odpowiedz
Ostatnio bardzo mi się spodobały albumy zespołu Blade Loki. Nie jest to co prawda rock, a ska punk rock, ale co tam :P

Tutaj jeden z fajniejszych kawałków- No Pasaran!
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Odpowiedz
Alek napisał(a):Przesłuchałem te sample. Tragedia.
Również przesłuchałem te sample. Tragedia. 8o
Odpowiedz
fthissite napisał(a):Nie jest to co prawda rock, a ska punk rock, ale co tam Tongue
No i jest przynajmniej na temat.

BTW - dlaczego "pieprzyć tę stronkę"?
Odpowiedz
Już odpowiadam, tylko najpierw kolejny album, żeby offtopu nie robić- Myslowitz "Miłość w czasach popkultury". Świetna płyta, w sam raz na jesień.

A teraz offtop xd
fthissite odnosi się do portalu last.fm, który robił mi problemy z zarejestrowaniem mnie na moim standardowym nicku. Właśnie tam w ramach złości, zdenerwowania i protestu powstał ten nick, który teraz jest wykorzystywany na forach/serwisach o tematyce muzycznej, dzięki temu wpisujesz w googlach fthissite i wiesz z kim gadasz Wink
"Drobiazgi niepotrzebne ratuj, Kiedyś je dziecku swemu dasz. Przydadzą się przyszłemu światu..."
Odpowiedz
Zrozumiałem. Bez odbioru (czytaj: EOO-T Wink )

A poza offtopem, to spróbuj swoich sił w tym wątku Wink
Odpowiedz
piotrek napisał(a):Armia - Triodante
Zespół się zgadza, proszę Pana, tylko płyta nie ta.
Armia - "Legenda" :tak:
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=eqGN3jjLBvY">http://pl.youtube.com/watch?v=eqGN3jjLBvY</a><!-- m -->

a co powiecie na to?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=dTcCtw3126c&feature=related">http://pl.youtube.com/watch?v=dTcCtw312 ... re=related</a><!-- m -->
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):a co powiecie na to?
Rockowy jest Sokół, czy Kapela Czerniakowska? I jaki jest tytuł owej najlepszej płyty??
Odpowiedz
MacB napisał(a):Rockowy jest Sokół, czy Kapela Czerniakowska? I jaki jest tytuł owej najlepszej płyty??
Chyba się coś złośliwy zrobiłeś... Wink

Z polskich płyt ja jeszcze baaardzo lubię Lombard "Gold". I nie można zapominać o zespołach Perfect i Maanam! Smile
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Chyba się coś złośliwy zrobiłeś...
Niby dlaczego? Sam bym się chciał dowiedzieć:
MacB napisał(a):Rockowy jest Sokół, czy Kapela Czerniakowska?
Odpowiedz
Simon napisał(a):Niby dlaczego?
No, właśnie! Wink
Simon napisał(a):Sam bym się chciał dowiedzieć:
To się wybierz na Kapelę Czerniakowską, sam się przekonasz! Wink

No, tak, "ugrzęzłam" w Lombardzie...
Zwłaszcza w "Kryształowej" i "Taniec pingwina na szkle"... no i "Gołębi puch" (perfidny kicz).
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):To się wybierz na Kapelę Czerniakowską, sam się przekonasz!
Znam toto skądinąd... :/
Toto toto nie jest...
Odpowiedz