Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WSJK - otwarcie sezonu 2008/2009. 23.09.08 godz.20.00
Zapraszam serdecznie do Wrocławia na koncert otwierający nowy sezon kaczmarowy.
Szczegóły tutaj: <!-- m --><a class="postlink" href="http://jkaczmarski.wroclaw.pl/9,aktualnosci,drodzy_kaczmarofile.html">http://jkaczmarski.wroclaw.pl/9,aktualn ... ofile.html</a><!-- m -->

Wspaniała atmosfera, brak rozliczeń za parówki i kiełbaski ani nawet za bigos, nie ma żadnych zeszłorocznych przywłaszczonych nagród, każdy decyduje sam ile ma wydać Big Grin

Zapraszam!

1. $imon
Odpowiedz
Simon napisał(a):1. $imon
2. Julioanna

Smile
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną...
Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi
Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
Odpowiedz
1. $imon
2. Julioanna
3. Elessar + dziadek (prawdopodobnie Smile )
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
1. $imon
2. Julioanna
4. Zeratul
Odpowiedz
1. $imon
2. Julioanna
4. Zeratul
5. Dziura + 2,3 znajomych
Odpowiedz
Dodane do imprez Smile)
Odpowiedz
Niestety z różnych względów nie dotrę jednak na Salon. Sad
Mam nadzieję, że zobaczymy się następnym razem!

Więc pozostaje lista:
1. $imon
2. Julioanna
3. Zeratul
4. Dziura + 2,3 znajomych
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
1. $imon
2. Julioanna
3. Zeratul
5. przeklety
I salwę w płuca czy też sznur na szyję
By nie powiedział kto, że jeszcze żyje
Odpowiedz
przeklety napisał(a):5. przeklety
Witamy serdecznie Smile
To będzie chyba Salonowy debiut? :piwko:
Odpowiedz
Simon napisał(a):To będzie chyba Salonowy debiut? :piwko:
Byłem na koncercie Tria Ł-Ch w Łykendzie z rok temu, nie wiem czy to było w ramach WSJK. Ale na dobra sprawę tak, pierwszy raz Wink
I salwę w płuca czy też sznur na szyję
By nie powiedział kto, że jeszcze żyje
Odpowiedz
1. $imon
2. Julioanna
3. Zeratul
5. przeklety
6. kudłaty Misiek
Odpowiedz
kudłaty Misiek napisał(a):6. kudłaty Misiek
Mam nadzieję, że nie sam :piwko:
Odpowiedz
Też mam taką nadzieję Smile Myślę, że towarzystwo jeleniogórsko-bolkowsko-wrocławskie zmobilizuje się na otwarcie sezonu...
Odpowiedz
Już poganiałam ekipę edytorską. Myślę, że będzie jakowaś reprezentacja Smile
Odpowiedz
Julioanna napisał(a):Już poganiałam ekipę edytorską.
To jeszcze wyjaśnij o co chodzi, bo większość nie ma pojęcia. Smile
Odpowiedz
Już wyjaśniam. Ekipę edytorską tworzą zainteresowani Kaczmarskim studenci polonistyki UWr, zgłębiający tajniki edytorstwa w ramach takowej specjalizacji lub w kole naukowym o wdzięcznej nazwie Koedycja. Aż dziw, że kilkoro z nich nie jest jeszcze zarejestrowanymi użytkownikami forum, bo sądzę, że bywają tu nieraz jako goście. Smile A ekipie edytorskiej winnam wdzięczność między innymi za pierwszą informację o WSJK...
Odpowiedz
Smile Było bardzo fajnie.
Za wyjątkiem "2 skał" :wstyd:
Odpowiedz
Mało powiedziane - było świetnie. Smile
Ogromnie się cieszę, że mogłam zobaczyć i usłyszeć Twój występ, Antosiu. Uciszyłeś publiczność tak, jak się chyba mało komu w tym klubie udaje. Ja nie gram i nie śpiewam - na pewno masz lepszych ekspertów od tego, żeby oceniali - ale bardzo mi się podobały te utwory, które grałeś. Na Dwie skały pewnie jeszcze przyjdzie lepszy czas. Baczyński, a zwłaszcza Kołysanka - były po prostu na medal.
W trakcie obróbki są zdjęcia - Twoje i późniejsze; jak zadziała serwer, to na pewno się pojawią.

[Dodano 25 września 2008 o 20:45]
A tak ogólniej o tym WSJK. Dobrze się sezon rozpoczyna. Dopisali wykonawcy: i Adam, i Łukasz dali naprawdę fajny koncert. Nikt chyba nie notował śpiewanych piosenek, a to jednak trudno spamiętać. Mnie ucieszył każdy utwór z Sarmatii. Poza Kaczmarskim był i Gintrowski (muzycznie), Tenenbaum, Sieniawski i Stachura (tekstowo), i pewnie jeszcze ktoś, ale ja nie wiem / nie pamiętam.
To był też salon pełen niespodzianek Wink Antoś był pierwszą, następną - to, że Łukasz i Adam zagrali kilka utworów w duecie - między innymi Siedem grzechów głównych. Podobno był to eksperyment, ale bardzo udany. W każdym razie publiczność przyjęła ciepło. :v:
O aspekcie towarzyskim i integracyjnym nie trzeba się chyba rozwodzić - było sympatycznie, były dobre warunki do rozmów i poznawania nowych osób, ale i niektórych stałych bywalców. A ja i dobrze się bawiłam, i usłyszałam kilka nieznanych mi dotąd piosenek, więc wieczór - dla mnie - był bardzo udany.
Odpowiedz
W zasadzie tez dorzuce pare cieplych slow na temat Salonu Smile Na wstepie przepraszam za brak polskich znakow, ale obecnie urzeduje na dosc dziwnym komputerze...
Zaczynajac od Antosia.. Po pierwsze wiek zrobil na mnie naprawde spore wrazenie. Majac 12 lat tak operowac paluszkami na gitarce... Jedne wielkie brawa! Poza tym, chyba nie spotkalam osoby wykonujacej "Kolysanke", ktorej ten utwor tak bardzo by pasowal Smile I mam tylko jedno zastrzezenie- otwieraj szerzej usta, a na pewno bedzie lepszy efekt Smile Rozumiem, ze trema i nerwy troszke Ci te szczeki zaciskaly, bo to na pewno normalna reakcja, ale sadze ze nastepnym razem bedzie na pewno duzo lepiej! Ale brawa, ktore dostales byly na prawde w pelni zasluzone! I choc piwa nie wypada mi oferowac- zglos sie Antosiu do nas nastepnym razem-soku sie z Toba chetnie napijemy *-`-
Adam jak zwykle w formie Smile Chyba nie trzeba komentowac- i tak slow nie starczy. I choc nie bylo tym razem tak wielu utorow z "Dwoch skal"- pojawilo sie wiele innych piosenek- rownie swietnie wykonywanych.
Wielkie brawa rowniez dla Lukasza. Mimo, ze tego dnia byl szanownym jubilatem i troche obawialam sie ze obchody tegoz swieta beda mu przeszkadzac na scenie, sprawil sie nad wyraz dobrze Tongue Pochwalic moge szczegolnie wykonywane wspolnie z Adamem "Siedem grzechow glownych" tudziez "Pokolenie"! Panowie-szczere gratulacje *-`-
Ogolnie- inauguracyjna poprzeczka zopstala postawiona baaardzo wysoko i mam nadzieje ze z kolejnych Salonow bede wychodzila rownie zadowolona i zachwycona jak z tego Smile
Pozdrawiam wroclawsko
uz. zamocik_23
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za przybycie i współtworzenie atmosfery. Smile
To był wspaniały wieczór. Z kilku powodów.
Po pierwsze - na scenie świetni artyści, ze świetnym repertuarem, który naprawdę potężnie zabrzmiał w zaimprowizowanym duecie. Zarówno Łukasz, jak i Adam - dostarczyli sporego ładunku emocji w każdej z solowych części występu.
Po drugie - z powodu spontanicznego występu specjalnego gościa, który pojawił się tuż przed rozpoczęciem imprezy. Bardzo się cieszę, że Antek Kamiński zadebiutował na naszej scenie. Zaśpiewał trzy piosenki, zebrał wielkie owacje i mam nadzieję - będzie w przyszłości częstym gościem na naszych koncertach.
Po trzecie - była to wyjątkowo udana impreza pod względem towarzyskim. Wszak obchodziliśmy urodziny Łukasza Jęcka Smile
Po zakończeniu koncertu przegrupowaliśmy siły i do rana spędziliśmy miło czas.
Na najbliższe spotkanie zapraszam 21 października, szczegóły będę podawał na bieżąco. W listopadzie szykują się dwie edycje - rocznicowa oraz koncert Tomasza Wachnowskiego.

Póki co - zapraszam na stronę Salonu, gdzie można zobaczyć kilka zdjęć z koncertu.
Zdjęcie z pokoncertowej części nieoficjalnej roześlę do uczestników imprezy urodzinowej. Smile
Gdy ruszy już ftp - podam linka do wszystkich zdjęć z koncertu.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://jkaczmarski.wroclaw.pl/17,galeria,wsjk_22_09_08.html">http://jkaczmarski.wroclaw.pl/17,galeri ... 09_08.html</a><!-- m -->

Autorami zdjęć są: Julioanna i Misiek Kudłaty. Dziękujemy. Smile
Odpowiedz
Piękne, wymarzone wręcz rozpoczęcie sezonu. Jedyne czego można żałować to brak występu Triady - mam nadzieję, że wkrótce to nadrobimy. Co do kwesti muzycznych to przegenialne "duetowe" wykonanie "Kantyczki z lotu ptaka" było dla mnie najjaśniejszym punktem wieczoru (może i ze względu na sentyment jakim darzę ten utwór). W kwestiach towarzyskich - bardzo miło, aż tak miło, że po raz pierwszy dałem się skusić na afterek czego nie żałuję ani trochę...Byle do 21 października!
Odpowiedz
Kudłaty Miśku - za jedno zdjęcie masz u mnie 21 października piwo Smile
Odpowiedz
A czy dowiem się tutaj, publicznie, za które? Bom ciekaw niezmiernie...
Odpowiedz
Naturalnie Smile
Ubawiło mnie po prostu to (Twoje):
[Obrazek: mkii0.th.jpg][Obrazek: thpix.gif]
Zwłaszcza w połączeniu z tym (moim):
[Obrazek: jjap6.th.jpg][Obrazek: thpix.gif]
Musieliśmy oboje zrobić zdjęcia w tej samej chwili.
Ale tak poważnie - poza tym "portretem" jest sporo innych Twoich bardzo fajnych zdjęć. Smile Więc piwo pozostaje aktualne.
Odpowiedz
Aaa no tak tak.... Liczyłem właśnie na taki efekt, bo mówiąc szczerze robione było to zdjęcie z premedytacją Smile Dzięki, dzięki.
Odpowiedz
Obszerniejsza dokumentacja zdjęciowa autorstwa Kudłatego Miśka i Julioanny do pobrania tutaj:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/WSJK%20wrzesie%f1%202008/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... f1%202008/</a><!-- m -->
Odpowiedz
Gratuluje,brawooo i gratuluje Big Grin :agent: Cool Tongue :v: :mur: :poklon:
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Gratuluje,brawooo i gratuluje
Ja natomiast gratuluję refleksu.
Odpowiedz
44wwww444 napisał(a):Simon też mam nadzieje, że Antoni Kamiński będzie częstym gościem (jak o wykonawca) Salonu Jacka Kaczmarskiego
Antek, jak się zdaje, przestał być tym zainteresowany.
44wwww444 napisał(a):Ps. Lecz tylko raz się gra w patyczki.
Można jaśniej?
Odpowiedz
To jakiś spam.
To już zdaje się trzeci wątek, w którym to 'coś' daje wyraz swej bezgranicznej miłości do tego wykonawcy.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz