Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OT z "Scena to dziwna... 1980 - 2001" - nowy box
Paweł Konopacki napisał(a):Płyta DVD3 trwa 117 min, płyta DVD4 116. Każda ma zatem co najmniej 3 min zapasu, czyli tyle, ile trwa jedna przeciętna piosenka.
Nie pamiętam w tej chwili, ile dokładnie trwa "Powrót bardów" i "Sarmatia", ale pamiętam, że długości
obu programów są zbliżone - około 20 min.
Paweł, Ty naprawdę jesteś chory!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Paweł, Ty naprawdę jesteś chory!
Dlaczego mnie obrażasz?
Nie pytam, czy za powyższy tekst powinieneś dostać ostrzeżenie, bo ponoć w nowym skrypcie forum ostrzeżeń nie ma.

Twój tekst jest kolejnym przyczynkiem do dyskusji na temat upadku wątków kaczmarologicznych i wysypu tematów zupełnie offtopowych. Właśnie z powodu takich tekstów, jak Twój powyższy, nie warto podejmować polemiki na tematy związane z Patronem strony. Bo po co, skoro zaraz przybiegnie Kubuś czy inna Święta Krowa i zacznie miotać oskarżeniami o chorobę, o obrzydliwość, czy inne...pierdy
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Paweł, Ty naprawdę jesteś chory!
I kto to mówi.

Chciałabym tylko zwrócić uwagę na jedną rzecz. Boks jeszcze nie jest wydany, i wątpię, żeby wszystkie informacje tu zamieszczone były gdzieś upublikowane przez Metal Mind. Chcę tylko uczulić Was na to, że za ujawnianie takich informacji, pewne umowy z Metal Mindem zostaną naruszone.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Paweł, Ty naprawdę jesteś chory
Dlaczego mnie obrażasz?
Obrażam? A w którym miejscu? :o
Poza tym, to tylko takie luźne... refleksje. Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):A w którym miejscu?
Rozumiem, że w Twoim najbliższym otoczeniu posługiwanie się "argumentem" choroby jest normą. Biorąc pod uwagę Twą skłonność do, że tak powiem, nocnych rozmów z lustrem, nie dziwi mnie to.
Musisz zrozumieć jednak, że nie każdy jest regularnym gościem oddziału deliryków i, w związku z tym, nie każdy na co dzień spotyka się z orzeczeniem choroby. Dla Ciebie to naturalne i normalne, dla mnie to obraźliwe.

zdrówko ;)
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Chciałabym tylko zwrócić uwagę na jedną rzecz. Boks jeszcze nie jest wydany, i wątpię, żeby wszystkie informacje tu zamieszczone były gdzieś upublikowane przez Metal Mind. Chcę tylko uczulić Was na to, że za ujawnianie takich informacji, pewne umowy z Metal Mindem zostaną naruszone.
Zgadza się, też mnie zdziwiło pojawienie się jakiejś roboczej zawartości boxu. Właśnie z powodu chęci nienaruszania planu promocyjnego wydawcy sam nie ujawniam wielu szczegółów, choć ja akurat nie mam żadnej pisemnej umowy zobowiązującej mnie do tajemnicy.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Nie pytam, czy za powyższy tekst powinieneś dostać ostrzeżenie, bo ponoć w nowym skrypcie forum ostrzeżeń nie ma.
I bardzo dobrze. Ostrzeżenia, oprócz piwek, były jednym z najgorszych elementów starego forum, niepotrzebnie go zamulały i sprawiały, że forum zamiast być po prostu narzędziem do prowadzenia rozmów stawało się miejscem jakichś chorych rozgrywek i demonstracyj siły. Teraz nie ma ostrzeżeń, a forum jakoś nie stoczyło się do rynsztoka. Wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że nawet mniej w nim teraz bezsensownych czatów (choć to bardziej zasługa braku piwek).
Odpowiedz
W kwestii technicznej (to tak, by wyjaśnić nieporozumienie). Obecny skrypt również umożliwia dawanie ostrzeżeń.
Odpowiedz
ann napisał(a):W kwestii technicznej (to tak, by wyjaśnić nieporozumienie). Obecny skrypt również umożliwia dawanie ostrzeżeń.
Ale to jest niewłączone czy jest włączone, ale nikt nie ma ostrzeżeń?
Odpowiedz
Luter napisał(a):Ale to jest niewłączone czy jest włączone, ale nikt nie ma ostrzeżeń?
Jeśli się nie mylę ta kwestia była już poruszana Wink
Jest włączone, ale nikt nie ma ostrzeżeń (te, które były w poprzedniej wersji zniknęły przy przenoszeniu i zdecydowaliśmy się nie przywracać ich).
Odpowiedz
Luter napisał(a):Ostrzeżenia, oprócz piwek, były jednym z najgorszych elementów starego forum, niepotrzebnie go zamulały i sprawiały, że forum zamiast być po prostu narzędziem do prowadzenia rozmów stawało się miejscem jakichś chorych rozgrywek i demonstracyj siły.
Ostrzeżenia są na wielu forach. Natomiast tylko na jednym - ale tam akurat ostrzeżeń nie ma- zauważyłem tak silne konflikty między uzytkownikami. Natomiast tam, gdzie ostrzeżenia były, nikt z adminów specjalnie ich nie nadużywał, nie demonstrował siły - zwłaszcza w jakiś wypaczony sposób.
Na naszym forum sam fakt obecności ostrzeżeń nie był niczym złym. Wydaje mi się tylko, że brak konsekwencji w ich przydzielaniu stanął u podstaw wypaczeń. Jedni dostawali warna za słowo "dupa" inni natomiast mogli wyzywać użytkowników od gnoi i nic ich za to nie spotykało. Kwestią, z ktorą GTW zupełnie nie potrafiła sobie poradzić były wszelkiego rodzaju mniej lub bardziej usilne prowokacje, insynuacje bez użycia ewidentnych wulgaryzmów itp. I w takiej sytuacji rzeczywiście lepiej, ze teraz ostrzeżeń nie ma. Lepiej bowiem nie używać instrumentu, z którego nie potrafi się właściwie korzstać. To oczywiście nie oznacza, że sam instrument jest zły.
Nade wszystko mam wrażenie, że GTW w pewnym momencie uznała, że przydzielanie ostrzeżeń równa się postawieniu admina w roli strony w konflikcie. GTW chciała zachować neutralność. Ale tą neutralność pojmowała chyba jakoś opacznie - zamiast sprawiedliwie wymagać od wszystkich, niesprawiedliwie folgowała większości, albo większości nie folgowała (w dawniejszych czasach). Zawsze to była jednak jakaś większośc - nigdy wszyscy. Czyli zawsze była grupa świętych krów (nie twierdzę, że się do tej grupy nie zaliczałem).

[Dodano 1 września 2008 o 22:13 ]
I może jeszcze jedno: wspomniałem o forum, na którym są silne konflikty i nie ma ostrzeżeń. Rzeczywiście jest takie forum - sam na nim jestem zalogowany znacznie dłużej, niż na jakiejkolwiek platformie kaczmarologicznej (Lista, Forum).
Na rzeczonym forum pozostawiono użytkownikom w zasadzie całkowitą wolność w zakresie prowadzenia wzajemnych wojen, kłótni itp. I w ten sposób wciągu mniej więcej trzech lat miejsce to stało się areną burd w wykonaniu kilkunastu osób. Było już nawet kilka spraw sądowych o pomówienia itp. Jeden z uzytkowników w prywatnej galerii zamieszcza głownie zdjęcia dokumentów stanowiących materiał dowodowy w sprawach. Aktualnie obserwuje się poważne zniechęcenie większości uzytkowników (ponad 1000 osób) do opisanego miejsca.
Odpowiedz
Oj, to u nas pilnie potrzebna prywatna galeria, bo jak już zaczniemy się sądzić to gdzieś zdjęcia dokumentów trzeba zamieszczać.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Ostrzeżenia, oprócz piwek, były jednym z najgorszych elementów starego forum, niepotrzebnie go zamulały i sprawiały, że forum zamiast być po prostu narzędziem do prowadzenia rozmów stawało się miejscem jakichś chorych rozgrywek i demonstracyj siły.
Nie uważam, by ktokolwiek z nas używał ostrzeżeń do "demonstracji siły".
Moim celem był zawsze spokój i porządek na forum (no i tępienie chamstwa...) - to czy ostrzeżenia "wrócą" zależy więc tylko od Was (jako userów)...
Uważam, że "wyzerowanie liczników" było rzeczą złą, ale i nie będę kruszył o to kopii...
Nie zawaham się natomiast przed przyznaniem nowych jeśli wrócą stare "tradycje".

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zgadzam się z Zeratulem, choć fakt, sama uważam, że niektórym zbyt wiele wybaczano. Natomiast w przydzielaniu ostrzeżeń tylko raz się nie zgodziłam z GTW. A to, że "przepadły" istniejące mnie nie martwi, bo pomyślałam sobie, czemu nie: "wiatr odnowy wiał, darowano resztę kar..."

Oooo! Dopiero teraz zobaczyłam, że tu nie ma ikonek i cytowania! Zbyt długo nie byłam w Karczmie?!!

[Dodano 1 września 2008 o 23:51 ]
Chyba tak... bo i "resztę" na "reszty" też się nie da poprawić, ale to nic nowego, więc poprawiam w ten sposób... :)) I - za karę dodam - "znów się można było śmiać"... :))
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Nie zawaham się natomiast przed przyznaniem nowych jeśli wrócą stare "tradycje".
A kimże jesteś, człowieku, by decydować o ostrzeżeniach?
Odpowiedz
Luter napisał(a):A kimże jesteś, człowieku, by decydować o ostrzeżeniach?
Krzysztofie, nie przesadzaj! Zeratul ma więcej (tak myślę) czasu i możliwości, by zadbać o forum niż AA.
Sam przyznasz, że to nie jest "wdzięczna robota"...
Odpowiedz
Luter napisał(a):A kimże jesteś, człowieku, by decydować o ostrzeżeniach?
Częściowo popieram. No, bo co to za forum, w którym Moderatorzy mają ostrzeżenia?
Odpowiedz
Luter napisał(a):
Zeratul napisał(a):Nie zawaham się natomiast przed przyznaniem nowych jeśli wrócą stare "tradycje".
A kimże jesteś, człowieku, by decydować o ostrzeżeniach
Kimś, kto usiłuje dbać o porządek na tym forum.
Jeśli Ci się to bardzo nie podoba - są fora alternatywne Wink

Pozdrawiam
Z.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Jeśli Ci się to bardzo nie podoba - są fora alternatywne ;)
Wiem, że są fora alternatywne. Pisanie o tym w kontekście "jak ci się nie podoba to wynoś się" jest zwyczajnie prostackie. Osobiście do Twojej tutaj działalności nie mam akurat zastrzeżeń. W mojej wypowiedzi chodziło mi o zasadę, że udzielanie ostrzeżeń jednym użytkownikom zaangażowanym w rozmaite spory przez innych - również jakoś zaangażowanych - jest po prostu niewłaściwe i czasem niewiele ma wspólnego z dbaniem o porządek.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Wiem, że są fora alternatywne. Pisanie o tym w kontekście "jak ci się nie podoba to wynoś się" jest zwyczajnie prostackie.
Może i jest, ale nic innego Ci nie poradzę...
Luter napisał(a):W mojej wypowiedzi chodziło mi o zasadę, że udzielanie ostrzeżeń jednym użytkownikom zaangażowanym w rozmaite spory przez innych - również jakoś zaangażowanych - jest po prostu niewłaściwe i czasem niewiele ma wspólnego z dbaniem o porządek.
Nie przypominam sobie, abym był osobiście zaangażowany w spory kończące się ostrzeżeniem (tym bardziej - ostrzeżeniem na mój wniosek)

Pozdrawiam
Z.
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Nie przypominam sobie, abym był osobiście zaangażowany w spory kończące się ostrzeżeniem (tym bardziej - ostrzeżeniem na mój wniosek)
Toteż napisałem, że do Twojej działalności nie mam zastrzeżeń. Uważam, że jesteś naprawdę w porządku.
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):No, bo co to za forum, w którym Moderatorzy mają ostrzeżenia?
Sprawiedliwe??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Sprawiedliwe??
beznadziejne.
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):beznadziejne.
Bez sensu. Ostrzeżenia mają Ci co zasłużyli, bez względu na rangę i to jest sprawiedliwe, a nie beznadziejne.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Ostrzeżenia mają Ci co zasłużyli, bez względu na rangę i to jest sprawiedliwe, a nie beznadziejne.
Jak dla mnie: moderatorzy powinni od razu zostaĆ pozbawieni swoich funkcji gdyby zasłużyli na ostrzeżenie.
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Jak dla mnie: moderatorzy powinni od razu zostaĆ pozbawieni swoich funkcji gdyby zasłużyli na ostrzeżenie.
Moderatorzy są takimi samymi ludźmi jak każdy inny użytkownik.
ps. dobrze, że już nie pierdzielisz iż poza kościołem zbawienia nie ma Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Moderatorzy są takimi samymi ludźmi jak każdy inny użytkownik.
Nie, moderatorzy powinni dawac przykład.
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):beznadziejne.
A kto miałby przydzielać ostrzeżenia, Zbrozło? Trybunał w Strasburgu?
Przemek napisał(a):dobrze, że już nie pierdzielisz iż poza kościołem zbawienia nie ma
Chłopak powoli dojrzewa, jest nadzieja. :-))))))
Odpowiedz
Przemek napisał(a):ps. dobrze, że już nie pierdzielisz iż poza kościołem zbawienia nie ma :)
Simon napisał(a):Chłopak powoli dojrzewa, jest nadzieja. :-))))))
Nie, stop.
Jak widaĆ - w Karczmie podpisów nie ma. Więc nadal pierdziele to co pierdzieliłem i pierdzieliĆ póki co - nie zamierzam :)
Simon napisał(a):A kto miałby przydzielać ostrzeżenia, Zbrozło? Trybunał w Strasburgu?
Tylko Admini.
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Tylko Admini.
Wielka różnica. :-]]]]
Zbrozło napisał(a):nadal pierdziele to co pierdzieliłem i pierdzieliĆ póki co - nie zamierzam
To się zdecyduj ;-]]]]]]]]
Odpowiedz