Liczba postów: 324
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Dla wszystkich przebywających lub mających ochotę udać się w danym czasie do Trójmiasta:
[za ulotką]
---------------------
Scena Letnia Piosenki Literackiej i Aktorskiej
Kwartet ProForma
Krajobraz po uczcie
Piosenki Jacka Kaczmarskiego i Jacka Kaczmarskiego*
29 sierpnia 2008, godz. 18:30
Miasto Aniołów, ul. Chmielna 26
Wstęp wolny
*powtórzenie widniejące na ulotce. Tam też jest zresztą napisane "Krajobraz po uczcie", choć na stronie klubu znajduje się informacja: recital "Przesłuchanie Anioła", piosenki P.Gintrowskiego i J. Kaczmarskiego. I komu tu wierzyć...
---------------------
z tego co byłam i uczestniczyłam: jest to scena umieszczona na "wodnej platformie" (na Motławie), czemu towarzyszą różne nieprzewidziane atrakcje, jak przepływ kajaków, motorówek, łabędzi - czasem więc platformą przyjemnie zakołysze  W imprezach na stronie nie widziałam jeszcze informacji (więc warto dodać), natomiast na stronie ProFormy info jest.
Radzę wcześniej zadzwonić do klubu (058 768-58-31) i zarezerwować stolik, gdyż niby wstęp wolny, ale ludzi schodzi się sporo, na "platformę" są wpuszczane tylko persony z "listy" (czyli z uprzednią rezerwacją). Reszta ogląda na stojąco, gromadząc się dookoła klubu, bądź na pobliskim moście.
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
No, repertuarowo ktoś coś pokręcił. Ztcw prawidłowa informacja znajduje się na ulotce.. a przynajmniej pod tym kątem się przygotowywujemy :-)
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Nikt nie był i nie zrobi sprawozdania dla forumowiczów?
Andrzej
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):Nikt nie był i nie zrobi sprawozdania dla forumowiczów? O właśnie - Broda, Ty ponoć byłeś...
Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
A ja zaraz jadę do Serocka. Mam nadzieję, że "ProForma" też dojedzie!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
Pokrótce spróbuję.Wpierw były bardzo niewygodne ergonomiczne siedzenia w pociągu wymuszające siedzenie w tylko jednej słusznej pozycji.A jak już zajechaliśmy to okazało się że jest jeszcze sporo czasu, wobec czego część załogi (prócz obok podpisanego fotografującego z brzegu) poszła po nierozum do głowy i chcąc sprawdzić jak wygląda z poziomu Motławy miejsce w którym będziemy grać, wypożyczyła rower wodny. Zdjęcia później - nie miałem czasu zrzucić z aparatu.
"Miasto Aniołów" to jest w zasadzie restauracja, tyle że organizująca także imprezy muzyczne różnej jakości i proweniencji. No i mają jedyny w Polsce pływający ogródek, na szalandzie przycumowanej obok knajpy. W rzeczonym ogródku była scena, wobec czego w trakcie koncertu lekko bujało, i aż szkoda, że nie zagraliśmy "Dylana". Koncert ciupinkę został przeszkodzony ulewą, ale publiczność się ścieśniła pod zadaszeniem, i mozna było kontynuować w atmosferze bardzo sympatycznej, aczkolwiek "grzmot burzowych chmur" z lekka wykrakaliśmy. Lista piosenków? Generalnie the best of Trio, po trochu z Murów, Raju, Muzeum i Wojny + kilka naszych. Jak kto chce, to mogę ją jutro gdzieś tu wklepać, bo została w domu w teczce niebieskiej.
Nagłośnieniem zajmowali się ludzie z firmy S.Łosowskiego ( exklawiszowiec Kombi ) Całość zorganizowało Bałtyckie Centrum Kultury.Jeść dali.
W drodze powrotnej ze względu na wielkie zatłoczenie klasy drugiej, dopłaciliśmy sobie do pierwszej i to był dobry wybór, bo 2/3 drogi powrotnej przespaliśmy silnie.Potem w niedzielę był Serock ( choć o tym może Gosia się wypowie, jako jedyna reprezentantka forum tamże ), potem wczoraj Bunuba i pewnie stąd takie dziwne konstrukcje zdań w powyższym ;-) W każdym razie byłem docyć zdziwiony że dziś obudziłem się u siebie w domu, a nie w samochodzie czy innym pociągu.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Marcin Brood K. napisał(a):Jeść dali. no, to najważniejsze!
Reputacja:
0
Marcin Brood K. napisał(a):. Lista piosenków? Generalnie the best of Trio, po trochu z Murów, Raju, Muzeum i Wojny + kilka naszych. Jak kto chce, to mogę ją jutro gdzieś tu wklepać, bo została w domu w teczce niebieskiej. Prosimy  trapiony:
Andrzej
Reputacja:
0
Wyszło tak: Karmaniola,Cesarz, Modlitwa o wschodzie słońca, Krajobraz po uczcie, Kuglarze, Lekcja anatomii doktora Tulpa, Bal u Pana Boga, Strącanie aniołów, Noc, Lekcja historii klasycznej, Kniazia Jaremy nawrócenie, Autoportret Witkacego, Serwus OchTyVita, Szulerzy, Mury, Wariacje dla Grażynki, Arka Noego plus na bis Obława i Błazen.
Reputacja:
0
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Marcin Brood K. napisał(a):Potem w niedzielę był Serock ( choć o tym może Gosia się wypowie, Gosia się wypowiedziała tu:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=6624&p=154089#p154089">viewtopic.php?f=27&t=6624&p=154089#p154089</a><!-- l -->
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
|