Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie do Ann i/lub Artura
Czesc

Chcialem spytac, czy dochodza do Was moje nuty wysylane raz na jakis czas, bo nie dostalem ani odpowiedzi na maila, ani nie zostaly wrzucone na strone,
pozdrawiam
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Odpowiedz
Sprawdziliśmy - ostatnie nuty dostaliśmy w maju 2007 (Wydarzenie w knajpie, Ballada żebracza, Spotkanie w porcie, Epitafium dla Dylana)
Odpowiedz
A ja się zastanawiam czemuż nowych nut nie ma :/
Obawiam się, że AA wyjechali na wakacje i nie odpowiedzą, ale może się mylę...
Jak możesz wrzuc tymczasem nowości na swojego publica i podaj linka w dziale muzyka, zawsze to jakieś tymczasowe rozwiązanie i będzie można sprawdzic nowe dzieła Smile

ps. co do wakacji myliłem się Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
W takim razie coś jest nie tak z adresem <!-- e --><a href="mailto:artur@kaczmarski.art.pl">artur@kaczmarski.art.pl</a><!-- e --> bo tam wysylalem juz kilka plików.
Podajcie adres, na który mogę wysyłać.
Pozdrawiam
TS
"Ale po co męczyć gamę
Odpowiedz
Przemek napisał(a):co do wakacji myliłem się
Nie myliłeś się Big Grin Chwilowo mam dostęp do sieci Wink
Tomasz Susmęd napisał(a):W takim razie coś jest nie tak z adresem <!-- e --><a href="mailto:artur@kaczmarski.art.pl">artur@kaczmarski.art.pl</a><!-- e --> bo tam wysylalem juz kilka plików.
Art pyta, czy wysyłałeś raz czy więcej Wink
Tomasz Susmęd napisał(a):Podajcie adres, na który mogę wysyłać.
<!-- e --><a href="mailto:artur.nogaj@gmail.com">artur.nogaj@gmail.com</a><!-- e -->
lub
<!-- e --><a href="mailto:anna.grazi@gmail.com">anna.grazi@gmail.com</a><!-- e -->
Odpowiedz
ann napisał(a):<!-- e --><a href="mailto:artur.nogaj@gmail.com">artur.nogaj@gmail.com</a><!-- e -->
lub
<!-- e --><a href="mailto:anna.grazi@gmail.com">anna.grazi@gmail.com</a><!-- e -->
Obawiam się, że z tym pierwszym też może być coś nie tak, bo wysłałem na niego 9.2.2008 a następnie 2.4.2008 fragment książki Anny Bednarczyk o Jacka przekładach Wysockiego - i widać nie dotarł.
Odpowiedz
ann napisał(a):Art pyta, czy wysyłałeś raz czy więcej
Zdecydowanie więcej niż raz! Wysłałem na ten adres w ciągu roku dobre kilkanaście opracowań. Ostatnie, które mam zapisane w programie pocztowym to:
- Samobójstwo Jesienina,
- Pokusa,
- Wiatr,
- Duch czasu,
- Podróż trzech króli,
- Spotkanie z Wallenrodem,
- Pieśń o hufcu,
- Ciężki deszcz,
- Jeszcze dzień,
- Pierestrojka w KGB,
- Romantyczność
- Nie moge spac
- Piosenka o gwoździach,
- Sęp,
- Bankiet.

Wszystkie te nuty zostały wyslane na adres <!-- e --><a href="mailto:artur@kaczmarski.art.pl">artur@kaczmarski.art.pl</a><!-- e -->

Co mam robić dalej, zwłaszcza że Dauri też zgłasza problem?
pozdr
TS
"Ale po co męczyć gamę
Odpowiedz
Może lepiej nic nie słać na maila, tylko umieszczać pliki z nutami na jakimś darmowym serwerze (większość serwerów oferujących darmowe konta pocztowe udostępnia też miejsce), a linki do nich - w dziale "Muzyka" w specjalnym wątku. Jeżeli będzie miał Artur czas i ochotę przenieść na stronę - dobrze, jeżeli nie - też dobrze. Smile
Odpowiedz
Ja myślę, że najlepiej przesyłać wszystko do Ann - wtedy na pewno nie zginie, a może i szybciej znajdzie się na stronie Wink

Pozdrawiam
Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Tomasz Susmęd napisał(a):Zdecydowanie więcej niż raz! Wysłałem na ten adres w ciągu roku dobre kilkanaście opracowań.
Żadnego nie dostaliśmy.
Tomasz Susmęd napisał(a):Co mam robić dalej, zwłaszcza że Dauri też zgłasza problem?
Wyślij do mnie. W wolnej chwili (jakoś w weekend) zamieścimy Smile
Odpowiedz
Wysłane.
TS
"Ale po co męczyć gamę
Odpowiedz
Tomasz Susmęd napisał(a):Wysłane.
Odebrane. W weekend powinno się pojawić Smile
BTW - dobrze, że napisałeś tutaj, że wysłałeś, bo gmail zakwalifikował Cię do spamu :/ Ale już uratowane Wink
Jak ktoś będzie coś wysyłał to możecie dawać znać na pw na forum, że coś poszło, bo gmail bywa nadgorliwy
Odpowiedz
No, ja wyslalam te 'Pec sonetow o umieraniu komunizmu' - to dawne wydanie,wiem ze doszlo, bo sie odezwalas. Dedykacje Jacka dla Natana na plycie (jest na forum) i te pare zdjec ( 2 z nich sa na forum) .Wyslac jeszcze raz? Jesli nie teraz to dopiero po Marszowicach. W poniedzialek zaczynam urolp, a pomiedzy nim a Marszowicami mam mlyn w pracy.

Pozdrawiam
ela
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta, wiem, że coś od Ciebie dochodziło ostatnio, ale nie pamiętam co tam było - jeśli nie potwierdzałam mejlowo otrzymania to możesz wysłać jeszcze raz.
Odpowiedz
ann napisał(a):to możesz wysłać jeszcze raz.
Nie wiem czy jutro zdaze, a od poniedzialku na urlop..Wiec po. Ale wysle wszystko co mam.

ela
Odpowiedz
Krzysztof Nowak nadesłał "Kaczmarski dzieciom" ? :o
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Krzysztof Nowak nadesłał "Kaczmarski dzieciom" ? :o
Możesz napisać jaśniej o co Ci chodzi?
Odpowiedz
ann napisał(a):Możesz napisać jaśniej o co Ci chodzi?
Po prostu myślałem, że byłem pierwszy w nadesłaniu ww artykułu. Dodatkowo wydawało mi się, że osobą, która przepisała tenże artykuł (z pomocą uż. Kłapo) był Jan Bulak.
Ale być może mi się tylko wydawało.
[/size]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Po prostu myślałem, że byłem pierwszy w nadesłaniu ww artykułu. Dodatkowo wydawało mi się, że osobą, która przepisała tenże artykuł (z pomocą uż. Kłapo) był Jan Bulak.
Ale być może mi się tylko wydawało.
Nasz błąd - wystarczyło napisać Smile Jak widzisz - już jest poprawione.
Odpowiedz
ann napisał(a):Jak widzisz - już jest poprawione.
Dziękuję bardzo Smile
[/size]
Odpowiedz
Ostatnio zauważyłam, że moje posty "giną", ponawiam je, czasem bez skutku...
Nie wiem, czy tylko ja tak mam, czy inni także.
W "kawałach" nie mogę wklejać obrazków. Pisałam już o tym, nic się nie zmieniło.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Ostatnio zauważyłam, że moje posty "giną", ponawiam je, czasem bez skutku...
Nie wiem, czy tylko ja tak mam, czy inni także.
Moje też giną.
Swoją drogą, ja mam jeszcze inne pytanie: otóż, dostałem parę dni temu ostrzeżenie. Tzn., coś w rodzaju ostrzeżenia. Ani nigdzie tego nie widać, ani nie można tego sprawdzić, ani też nie otrzymałem stosownej informacji kiedy to 'coś' zostanie zdjęte. Dostałem jedynie maila od Zeratula, że dostałem ostrzeżenie. No i co? Trochę to wygląda jak niewiele warte szkolne uwagi wpisywane w dzienniczek ucznia. Zeratul, zapisujesz w jakimś zeszycie te 'minusy'? Big Grin
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, ja mam jeszcze inne pytanie: otóż, dostałem parę dni temu ostrzeżenie. Tzn., coś w rodzaju ostrzeżenia.
Widać w profilu.
Nie ma co prawda czerwonego paska ze starej wersji skryptu... (ale może to i dobrze - nikt się nie będzie chwalił liczbą ostrzeżeń).

Konsekwencje zebrania odpowiedniej ilości w/w pozostają takie, jak kiedyś.

Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Widać w profilu.
Fakt.
Ale przynajmniej jestem pierwszy, nie? Smile
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Witam

Mam taką uwagę dotyczącą Galerii. Zdjęcia powinny zawierać informacje kto na nich widnieje i inne stosowne informacje (okoliczności, data, itp.). Np. pod zdjęciami z Seattle podpis jest taki:

Zdjęcia Jacka Kaczmarskiego z Seattle. Zdjęcia pochodzą z kolekcji prof.Pietrzyka. Udostępnione przez Panią Martę Golubiec.
Nadesłała: Elzbieta

To jest bardzo istotne, ale brakuje informacji najważniejszej o samym zdjęciu. A ja np. chciałbym się dowiedzieć kto poza Kaczmarem tam jest, np., jest tam niewiasta przewijająca się niemal przez całą sekewncję, ale autor nie zająknął się słowem kto to jest. To jest ogólniejsza uwaga, bo 90% (jeśli nie wszystkie) zdjęć nie posiada takich informacji. Ten podpis i tak jest bogaty, bo normalnie wygląda on tak: Zdjęcie 1, Zdjęcie 2 itp.

Nie każdy jest wszystko-wiedzącym-mędrcem z zamku Wartburg, niestety. Ja po prostu chciałbym się z tej strony czegoś dowiedzieć, czego raczej nie znajdę gdzie indziej.

Pozdrawiam
[i]There's only one master:
that is the empty sky --
your consciousness.[/i]
Odpowiedz
Co prawda nie będzie to odpowiedź na Twoje pytania, ale troszkę spróbuję dorzucić.
Próbowałem dowiedzieć się kiedyś więcej o okolicznościach powstania tych zdjęć, których użyłeś jako przykład. Dotarłem do niektórych osób na nich widniejących i prowadziłem z nimi korespondencję. Po kilku bardzo miłych i wyczerpujących mailach z ich strony (niestety, nie do końca na temat) przestali się odzywać. Może przy następnych planach wyjazdowych ponowię wysiłki dowiedzenia się czegoś więcej.
Załączam link do kilku zdjęć, które zrobiłem. Pisałem już kiedys wcześniej o tym.
Trafiłem do tej samej restauracji, zamówiłem ten sam stolik i tę samą potrawę. Przeniosłem się na chwilę do wnętrza zdjęć z galerii.
Na innym zdjęciu jest stoisko z owocami morza ze zdjęcia nr 4, a znowu na innym Dom Polski w Seattle skąd pochodzi zdjęcie nr 5 z galerii.

Pozdrawiam,

Jacek

http://picasaweb.google.com/TwoRocks/Sea...directlink
Przecież wrócę i ja...
Odpowiedz
O Seattle więcej tu:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=3697&start=75">viewtopic.php?f=20&t=3697&start=75</a><!-- l -->
Nic nie stoi na przeszkodzie, by przenieść te wiadomości pod zdjęcia na Witrynę.Podobnie jak autograf dla Natana Tenenbauma.
Mogę raz jeszcze wysłać wraz z innymi materiałami, które się nie pojawiły. Wiem, wiem i rozumiem doskonale - brak czasu.

e.
Odpowiedz