07-08-2008, 07:49 AM
dzikakaczka napisał(a)::mur:Przywykniesz, Serdeńko, przywykniesz! Postęp też ma swoją cenę!
zmieńcie na stare, proszę

"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Nowy kształt forum :/
|
07-08-2008, 07:49 AM
dzikakaczka napisał(a)::mur:Przywykniesz, Serdeńko, przywykniesz! Postęp też ma swoją cenę! ![]()
07-08-2008, 07:53 AM
Funkcja "szukaj" w starych postach, w której było potężne ułatwienie w postaci * dla ciągu znaków i podział na szukanie w postach i szukanie w tematach, była wielkim udogodnieniem. :zaplakany:
Dziwne że nie indeksuje starych zasobów, a indeksuje autorów? Piw też mi brakuje. :evil:
Andrzej
07-08-2008, 07:56 AM
I co, już nie można dodawać do wrogów/przyjaciół?
![]() Zeratul - ja akurat bardzo dobrze wiem jakie znaczniki umożliwiają cytowanie :] Nikt nie mówi, że to niemożliwe, tylko że jest to o wiele mniej wygodne - musisz robić to metodą "kopiuj-wklej" zamiast automatycznie. No i nie ma okienka błyskawicznej odpowiedzi - to nie jest jakiś wielki problem, ale przyzwyczajenie robi swoje ![]()
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka Poetycznego...stąd mię częsciej wita Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
07-08-2008, 07:58 AM
gosiafar napisał(a):Ale nie kosztem braku wspomagania kierownicy, braku ABS, braku regulowanych siedzeń, braku lusterek wstecznych :]dzikakaczka napisał(a)::mur:Przywykniesz, Serdeńko, przywykniesz! Postęp też ma swoją cenę! Za to dostajemy korbę za zapuszczania silnika, jak nam akumulator wysiądzie. :evil:
Andrzej
07-08-2008, 08:15 AM
Andrzej J. napisał(a):Spokojnie! Ja myślę, że Artur nad tym pracuje i będzie lepiej! W tej chwili najważniejsze, że forum działa!gosiafar napisał(a):Ale nie kosztem braku wspomagania kierownicy, braku ABS, braku regulowanych siedzeń, braku lusterek wstecznych :]dzikakaczka napisał(a)::mur:Przywykniesz, Serdeńko, przywykniesz! Postęp też ma swoją cenę! ![]() A co do ABS, to rzecz względna... Mój brat mi kiedyś tak opowiadał: "Facet przede mną gwałtownie zahamował, nie rąbnąłem w niego, bo miałem ABS. Ale ten za mną mnie uderzył, bo nie miał ABS". ![]() Fakt! Cytowanie selektywne jest bardzo potrzebne!
07-08-2008, 08:51 AM
A działa znacznik? ---------> [you]
Czemu nie ma shoutboxa? Czyżby posty hydeparkowe się liczyły?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach. My chcemy Boga w książce, w szkole, W godzinach wytchnień, w pracy dniach. [/size] [b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
07-08-2008, 09:00 AM
Zbrozło napisał(a):A działa znacznik? ---------> [you]Znacznik, pytasz, Zbrozło!.. :evil: Co do shoutboxa... Brakuje! A co do "liczenia się postów" - przecież nie tym się kierujesz, prawda?
07-08-2008, 09:06 AM
Nie ma piw :mur:
Miałam brązową skórkę - przy obecnej nic nie widzę (szare litery na sinym tle). Irytujące jest (ale tu chyba AA nic nie zrobią), że dużą czcionką pojawia się kolorowy online/offline, a maleńką, wyżej - nazwa osoby. Nie widzę, kogo widzę. A z resztą marudzeń ogólnie się zgadzam ![]()
07-08-2008, 09:16 AM
Na "brązową skórkę" polecam samoopalacz...
![]() Fakt, ginie, kogo widzę, ale to drobiazg! Do tego można się przyzwyczaić. ![]()
07-08-2008, 09:30 AM
to, że nie ma cytowania selektywnego i okienka szybkiej odpowiedzi jest strasznie wkurzające. Się trzeba będzie naklikać, oj trzeba będzie... :/
Nie potrafię odnaleźć się na tym forum. Tamto było bardzo intuicyjne. To nie jest. a piw i pomogłów mnie osobiście brakuje. Jak mnie coś rozśmieszyło, z kimś się zgadzałam - mogłam wrazić swoją aprobatę. Teraz pewnie się zacznie "jateżowanie" (chociaż bez cytowania selektywnego może się tak szybko nie zacznie...). Przyłączam się do apelu Kaczki - zmieńcie na stare... 8o
07-08-2008, 09:34 AM
Jak dla mnie BEZNADZIEJA.
Zniknęło dokładnie wszystko to, co wyróżniało forum z tysięcy innych. Co za pomysł? :zaplakany: jodynka napisał(a):Przyłączam się do apelu Kaczki - zmieńcie na stare... 8oPrzyłączam się do apelu Kaczki i Jodynki.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
07-08-2008, 09:38 AM
Skąd ta minka Gosiufar?
Nie, wręcz przeciwnie. Nie kieruje się tym i nigdy sie nie kierowałem.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach. My chcemy Boga w książce, w szkole, W godzinach wytchnień, w pracy dniach. [/size] [b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
07-08-2008, 09:49 AM
Zeratul napisał(a):Co do przyczyn zmiany skryptu - ja znam jedną - phpBB by Przemo miało nie załataną od pół roku dziurę w bezpieczeństwie.Chyba dlatego nie da sie wrocic do starego.. Wierze, ze na razie nam udostepniono, bysmy mieli gdzie narzekac.. a jakies poprawki beda potem.. Na 'pomogl' mam pewien pomysl, ale zapytam najpierw Artura. e
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
07-08-2008, 09:51 AM
MaryShelley napisał(a):ja akurat bardzo dobrze wiem jakie znaczniki umożliwiają cytowanie :] Nikt nie mówi, że to niemożliwe, tylko że jest to o wiele mniej wygodneZgadza się. Plus jeszcze to nie-łączenie postów, zrobi się prędzej czy później bałagan. Acha, no i linkowane strony, nie otwierają się w nowym oknie. Jakby co, to chodźcie na gintrowski.art.pl - tam jest po 'staremu'! ![]()
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
07-08-2008, 10:44 AM
gosiafar napisał(a):Coś z czasem pisania postów też jest nie tak... :oTrzeba przestawić sobie w profilu na czas letni (sekcja "Ustawienia forum") Andrzej J. napisał(a):Funkcja "szukaj" w starych postach, w której było potężne ułatwienie w postaci * dla ciągu znaków i podział na szukanie w postach i szukanie w tematach, była wielkim udogodnieniem.Funkcja "Szukaj" ma co najmniej te same możliwości, co wcześniej Po prostu trzeba klikać link "Szukaj" tak jak kiedyś... Uproszczona wyszukiwarka w postaci "okienka" na stronie głównej to tylko dodatek... Dostałem właśnie info od Arta, że indeksowanie starych postów trwa (już dwa dni ![]() ![]() Andrzej J. napisał(a):Dziwne że nie indeksuje starych zasobów, a indeksuje autorów?Autorów nie musi indeksować - wyszukanie postów autora o konkretnym ID to proste zapytanie do bazy - gorzej z wyszukiwaniem konkretnego słowa w kilkunastu tysiącach postów... Kuba Mędrzycki napisał(a):Acha, no i linkowane strony, nie otwierają się w nowym oknie.To jest ogólna tendencja w tworzeniu stron - nie należy zmuszać użytkowników do wizji autora (przez np. wymuszenie otwierania w nowym oknie) - jeśli ktoś chce uzyskać taki efekt - wystarczy przecież, że kliknie na link prawym przyciskiem myszy i wybierze "Otwórz na nowej karcie/w oknie" (w Operze to także shift+klik) jodynka napisał(a):to, że nie ma cytowania selektywnego i okienka szybkiej odpowiedzi jest strasznie wkurzająceMyślę, że to jest akurat do odzyskania... Karol napisał(a):Miałam brązową skórkę - przy obecnej nic nie widzę (szare litery na sinym tle).To akurat powinno dać się zrobić po stronie przeglądarki (nie wiem, jakiej używasz) - w Operze np. da się ustawić własny CSS (gdzie można wszystkie kolorki, wielkości czcionek itp. ustawić samemu) adme napisał(a):Zeratul - ja akurat bardzo dobrze wiem jakie znaczniki umożliwiają cytowanie :]Ja wiem, że Ty wiesz - tamto było dla Kuby ![]() adme napisał(a):I co, już nie można dodawać do wrogów/przyjaciół? ![]() Art niestety popsuł... Ale może jeszcze wróci ![]() gosiafar napisał(a):Mi też najbardziej brak funkcji "nieprzeczytane", traci się sporo czasu docierając do nich a i tak nie wiem, czy czegoś nie pominęłam...Po pierwsze - działy z nieprzeczytanymi postami mają przecież inną ikonkę - od razu widać, gdzie jeszcze są... Po drugie - warto używać opcji "Zobacz nowe posty" ( <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/search.php?search_id=newposts">search.php?search_id=newposts</a><!-- l --> ) - przy w miarę częstym przeglądaniu forum oferuje to samo co "nieprzeczytane" (tyle, że "przeczytane" nie znikają od razu z listy) Pozdrawiam Z.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
07-08-2008, 10:49 AM
A piw kiedyś nie było i też było dobrze, akurat za piwami nie ma co tak płakać
![]()
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka Poetycznego...stąd mię częsciej wita Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
07-08-2008, 10:52 AM
Zeratul napisał(a):Ale ja jak i przypuszczam większość użytkowników ma w d... shifty, srifty itp... Chodzi o to, że ma być łatwo i czytelnie.Kuba Mędrzycki napisał(a):Acha, no i linkowane strony, nie otwierają się w nowym oknie.To jest ogólna tendencja w tworzeniu stron - nie należy zmuszać użytkowników do wizji autora (przez np. wymuszenie otwierania w nowym oknie) - jeśli ktoś chce uzyskać taki efekt - wystarczy przecież, że kliknie na link prawym przyciskiem myszy i wybierze "Otwórz na nowej karcie/w oknie" (w Operze to także shift+klik)
Tam - Apokalipsa,
07-08-2008, 10:56 AM
Zeratul napisał(a):Acha, jeszcze 'przed chwilą' cytowanie było nie do odzyskania.jodynka napisał(a):to, że nie ma cytowania selektywnego i okienka szybkiej odpowiedzi jest strasznie wkurzająceMyślę, że to jest akurat do odzyskania...
Tam - Apokalipsa,
07-08-2008, 10:58 AM
Zeratul napisał(a):Słuchaj, ja też wiem jak cytować, tyle że to jest pokomplikowane i zrobi się z tego prędzej czy później bałagan.adme napisał(a):Zeratul - ja akurat bardzo dobrze wiem jakie znaczniki umożliwiają cytowanie :]Ja wiem, że Ty wiesz - tamto było dla Kuby Nie każdy ma tak rozwiniętą inteligencje techniczną jak Ty, Stasiu.
Tam - Apokalipsa,
07-08-2008, 11:00 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ale ja jak i przypuszczam większość użytkowników ma w d... shifty, srifty itp... Chodzi o to, że ma być łatwo i czytelnie.Można klikać środkowym przyciskiem myszki.
07-08-2008, 11:01 AM
Na razie nie jest dobrze… ;(
Apel do AA: Zrób krok do tyłu nim do przodu Za wcześnie zrobisz głupi krok.
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń I, niezliczone czerniąc strony, Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
07-08-2008, 11:05 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Słuchaj, ja też wiem jak cytować, tyle że to jest pokomplikowane i zrobi się z tego prędzej czy później bałagan.Tzn. wiesz, ale Ci się nie chce? A to przepraszam... :' Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie każdy ma tak rozwiniętą inteligencje techniczną jak Ty, Stasiu.Kubuniu drogi - jesteś bardzo zabawny w próbach wkurzenia mnie prze zwracanie się po imieniu ![]() Coś tam słyszałeś, że niektórych wersji nie lubię i teraz próbujesz - a nuż się uda ![]() (niestety na razie nie trafiłeś ![]() Kuba Mędrzycki napisał(a):Acha, jeszcze 'przed chwilą' cytowanie było nie do odzyskania.Zmartwię Cię, ale nic takiego nie napisałem ![]() Zmiana wyglądu forum nie zwalnia od uważnej lektury postów, do których się nawiązuje ![]() Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
07-08-2008, 11:12 AM
Zeratul napisał(a):Tak, nie chce mi się. Bo jeśli coś było proste, a teraz jest pokombinowane, to ja nie rozumiem takiej polityki.Kuba Mędrzycki napisał(a):Słuchaj, ja też wiem jak cytować, tyle że to jest pokomplikowane i zrobi się z tego prędzej czy później bałagan.Tzn. wiesz, ale Ci się nie chce?
Tam - Apokalipsa,
07-08-2008, 11:13 AM
Zeratul napisał(a):Akurat nie na kwestię imienia kładłem nacisk w moim poście.Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie każdy ma tak rozwiniętą inteligencje techniczną jak Ty, Stasiu.Kubuniu drogi - jesteś bardzo zabawny w próbach wkurzenia mnie prze zwracanie się po imieniu Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale ja bardzo często odnoszę się do użytkowników po prawdziwym imieniu. O ile je znam oczywiście. ![]()
Tam - Apokalipsa,
07-08-2008, 11:22 AM
A w ogóle pojawiła się jakaś informacja ze strony Artura lub ann o zmianie forum? Może np. w starej wersji forum coś się popsuło i to jest tylko wersja tymczasowa?
07-08-2008, 11:34 AM
MaryShelley napisał(a):I co, już nie można dodawać do wrogów/przyjaciół? ![]() (zawsze chciałam użyć tej emoty ![]() Nie wiem czy miało to coś wspólnego z moją wypowiedzią, czy... Zeratul napisał(a):Art niestety popsuł......ale dziękuję. ![]()
"Umysł mam twardy jak łokcie
Więc mnie za to nie kopcie Że rewolucja dla mnie to czerwone paznokcie"
07-08-2008, 11:50 AM
Jeszcze jedna uwaga - dotychczas forum było graficznie ściśle powiązane ze stroną. Teraz jest totalnie od czapy. Czy jest szansa, że to se wrati? Chyba, że w planach jest zmiana grafiki samej strony...
Tam - Apokalipsa,
07-08-2008, 11:51 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak, nie chce mi się. Bo jeśli coś było proste, a teraz jest pokombinowane, to ja nie rozumiem takiej polityki.otóż to.
07-08-2008, 11:55 AM
Czy istnieje realna szansa powrotu do starej wersji forum?
Proponuję dodać możliwość usunięcia własnego konta.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
07-08-2008, 12:03 PM
jodynka napisał(a):Właśnie! Powinno być prościej, a nie jest!Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak, nie chce mi się. Bo jeśli coś było proste, a teraz jest pokombinowane, to ja nie rozumiem takiej polityki.otóż to. Cytowanie selektywne i odszukiwanie "nieprzeczytanych" jest "pod górkę"! ![]()
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|