Liczba postów: 1,103
Liczba wątków: 36
Reputacja:
0
Martwi tylko fakt,ze ciagle wielu ludziom Nasza klasa kojarzy sie nie z piekna piosenka Kaczmarskiego,a z durnowatym portalem na ,ktorym trzech cwaniaczkow zarabia krocie,a wielu ludzi na w.w portalu to prymitywy,chamy i warcholstwo. Jestem oburzony,ze ktos podszywa sie pod cos co Jacek juz dawno wymyslil,wlasciwie taki skandal jest mozliwy tylko w takim smiesznym kraju jak Polska(z calym szacunkiem do prawdziwych potomkow ulanow)-niestety tym krajem juz dawno rzadzi inny narod :znudzony:
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
to zrzeknij się obywatelstwa polskiego. pokaż, że nie identyfikujesz się ze śmieszną Polską.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Martwi tylko fakt,ze ciagle wielu ludziom Nasza klasa kojarzy sie nie z piekna piosenka Kaczmarskiego Tu na forum jest dokładnie odwrotnie!
Duch77 napisał(a):ktorym trzech cwaniaczkow zarabia krocie,a wielu ludzi na w.w portalu to prymitywy,chamy i warcholstwo. Skoro mogą - niech zarabiają! Czemu nie! Natomiast wiele osób dzięki temu portalowi odnajduje osoby, z którymi chce i ma o czym pogadać!
A co do reszty - nie przeginaj!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
Jodynka jestes polka?? I tak samo Gosiafar,jestescie od Ulanow????
[ Dodano: 8 Maj 2008, 01:55 ]
Mowie smieszna w innym znaczeniu,nie nadazasz???
Skoro zyjeszw blogiej nieswiadomosci to gratuluje,teraz wiem dlaczego tak jest skoro nikt nie wie ,albo udaje ,ze nie wie to faktycznie to by sie zgadzalo i tak moze byc,hihi to nawet nabiera wtedy sensu hmmm.. :niepewny:
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):I tak samo Gosiafar,jestescie od Ulanow???? O ile wiem, to nie.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 1,549
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):z durnowatym portalem na ,ktorym trzech cwaniaczkow zarabia krocie bo widzisz... w biznesie liczy się pomysł. jeśli ktoś ma dobry, który spełnia jakieś tam potrzeby społeczeństwa to na tym zarabia; więc zarzucanie mu, że jest przedsiębiorczy i potrafi stworzyć jakąś firmę która (chyba uczciwie) generuje zyski i zatrudnia ludzi to...  trapiony: ... głupota, zazdrość, hipokryzja ?? problem chyba bardziej leży w społeczeństwie, które ma tak ubogie potrzeby... ale to można zmienić. cóż duchu - wojuj. zostań Wallenrodem.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Duchu, a Ty czujesz sie Polakiem? Czy Kozakiem? Bo jeśli Polakiem, to może zaczniesz pisać po polsku ?
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Dziadek pochodzil od donskich kozakow,Tato rodzil sie na Litwie ,Babcie tez,Ciocia mieszka w Charkowie,ale od strony Mamusi rodzina pochodzi z Kielcczyzny i Czestochowy i Wrocka
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Jodynka jestes polka?? I tak samo Gosiafar,jestescie od Ulanow???? Duchu... dla własnego dobra... daruj sobie głupie teksty pod adresem jodynki :agent:
Bo Cię żadni Kozacy dońscy nie uratują :evil:
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Dziadek pochodzil od donskich kozakow,Tato rodzil sie na Litwie ,Babcie tez,Ciocia mieszka w Charkowie,ale od strony Mamusi rodzina pochodzi z Kielcczyzny i Czestochowy i Wrocka  Ale ja się pytam o Ciebie. Nie o Twoja rodzinę. Czy TY czujesz się Polakiem?
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Nie powiedzialem nic glupiego [pod adresem Jodynki
[ Dodano: 8 Maj 2008, 16:40 ]
Gdybym czul sie polakiem to bym sie dobrze czul w tym kraju-tymczasem 20maja jade osmy raz na Ukraine i tam naprawde czuje sie u siebie, ai ludzie inni zupelnie niz tu(w Polsce). Nie wiem czemu o to pytasz TMACH???? :znudzony:
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Gdybym czul sie polakiem to bym sie dobrze czul w tym kraju To jakim prawem tykasz piosenki polskiego patrioty, upowcu?
To, że niewiele cię łączy z tym krajem - widać po twojej łamanej polszczyźnie...
Reputacja:
0
Nie jestem upowcem, i prosze mnie nie obrazac,bo bedziesz mial ze mna sprawe wymoczku
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Nie wiem czemu o to pytasz TMACH???? :znudzony: 1. Twoja wypowiedź w stosunku do Jodynki i Gosi wydaje mi się niewłaściwa.
2. Twój polski pozostawia wiele do życzenia.
Stąd moje pytanie.
Simon nie przesadzasz ?
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Simon napisał(a):upowcu? :o chodzi Ci o UPA?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):UPA? Pewnie, że o UPA.
Skoro tak się identyfikuje z Ukraińcami, w połączeniu z pogardą dla polskości - skojarzenie nasuwa się samo.
[ Dodano: 8 Maj 2008, 17:16 ]
tmach napisał(a):Simon nie przesadzasz ? A w czym, przepraszam? UPA to nazwa organizacji.
[ Dodano: 8 Maj 2008, 17:20 ]
Duch77 napisał(a):bedziesz mial ze mna sprawe wymoczku Aż się boję :rotfl:
Tylko nie przyjeżdżaj rowerem.
Reputacja:
0
Tak,ale UPA moj ndrogi kolego z Polski nie ma jako organizacja zbyt duzo wspolnego z kozakami i z ich zasadami i kodeksem honorowym.
Moi drodzy macie racje Simon przesadza. Poza tym pytalem w dobrej wierze o polskosc Jodynki i Gosi ,gdyz mam do prawdziwych polakow wielki szacunek,natomiast nie wiem czy wiecie ,ale w tej chwili Polska zaczyna rzadzic niestety juz inny narod i chodzilo mi glownie o ta swiadomosc. Zreszta mam do kazdego szacunek pod warunkiem ,ze jest czlowiekiem-niezaleznie od rasy i koloru skory, Natomiast Simon jak widac jest pieprzonym rasista :'
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):UPA moj ndrogi kolego z Polski nie ma jako organizacja zbyt duzo wspolnego z kozakami i z ich zasadami i kodeksem honorowym. Ty też nie masz. Czyli wszystko się zgadza. potwierdzasz jeno moje słowa.
Duch77 napisał(a):mam do prawdziwych polakow wielki szacunek I dlatego piszesz z małej litery o Polakach? Pólanalfabetyzm?
Duch77 napisał(a):Simon jak widac jest pieprzonym rasista Polecam, chłopcze, słownik. Słyszałeś o czymś takim jak słowniki? Stamtąd dowiesz się, co to jest rasizm i kim jest rasista. A póki co nie posługuj się wyrazami, których znaczenia nie rozumiesz.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):UPA to nazwa organizacji. Hiterjugend to też tylko nazwa organizacji. MO to też tylko nazwa organizacji mundurowej.
Tyle, że - cholera - wszystkie one nienajlepiej się kojarzą. A dokładniej, wszystkie kojarzą się z jakimś rodzajem ciężkiej zbrodni dokonanej na Polakach.
Skoro to tylko nazwy organizacji, to czemu berseis za użycie nazwy organizacji dostała ostrzeżenie?
Ty, wypasiony na Ikacu -
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Duch77 napisał(a):Zreszta mam do kazdego szacunek pod warunkiem ,ze jest czlowiekiem-niezaleznie od rasy i koloru skory, Natomiast Simon jak widac jest pieprzonym rasista :' Cieszy mnie, ze masz szacunek dla ludzi, ale za 'pieprzonego rasistę' zgłosiłam Twój post.
Nie brałam do tej pory udziału w 'dyskusji', ale nie podoba mi sie taki zwrot, nawet jeśli sie poczułeś sprowokowanym.
Duch77 napisał(a):w tej chwili Polska zaczyna rządzić niestety już inny naród
Jaki? Przemyśl odpowiedz.
ela
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):wszystkie one nienajlepiej się kojarzą A to zależy. Dla nas UPA to zbrodniarze, dla Ukraińców to bohaterowie narodowi walczący o swoją ojczyznę. Więc pan dooch mający w pogardzie polskość, a manifestujący swoją ukraińskość, powinien czuć się wyróżniony, uhonorowany i dumny z faktu, że raczyłem zapytać go o jego związki z bohaterskimi ziomkami.
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Simon,
Z całym szacunkiem, ale uważam, że tym razem przesadziłeś.
T.
Grywający z synem
Reputacja:
0
Elzbieta napisał(a):Cieszy mnie, ze masz szacunek dla ludzi, ale za 'pieprzonego rasistę' zgłosiłam Twój post. Ela, daj spokój. On przecież nie rozumie o czym pisze.
Ty zgłosisz post o pieprzonym rasiście, Paweł pewnie zgłosi mój o UPA. I co? Ja powinienem zgłosić post d77, w którym nazywa mnie wymoczkiem? I tak w kółko będziemy sobie zgłaszać.
[ Dodano: 8 Maj 2008, 17:49 ]
TomekM napisał(a):Simon,
Z całym szacunkiem, ale uważam, że tym razem przesadziłeś. Z całym szacunkiem przyjmuję Twoje zdanie do wiadomości, Tomaszu. :piwko:
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Paweł pewnie zgłosi mój o UPA Simon, wypraszam sobie! Bieganie i zgłaszanie postów to jest specjalnośc Lutra i Kubusia Mędrzyckiego - a nie moja. Jak ktoś się czuje bez winy i prawy, że aż łyso to może sobie posty innych zgłaszać. Ja się nie czuję więc nie zgłaszam. A już tym bardziej nie zamierzam zgłaszać Twoich wypowiedzi.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Reputacja:
0
Przyznaję się , że niepotrzebnie zaczęłam dyskusję. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że sprowokował mnie Duch. Niekiedy tracę cierpliwość jak widzę wypowiedzi o Polsce pisane nie po polsku ( posty Ducha są tego przykładem, ciężko się je czyta ) .Po prostu mnie trafia i nie udaje mi się pohamować.
I Simon, mimo całej sympatii do Ciebie, zgadzam się z Tomkiem. Przesadziłeś.
PS Czy tylko ja mam takie wrażenie, ze poziom dyskusji na forum, to równia pochyła ostatnimi czasy.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Paweł Konopacki napisał(a):Simon, wypraszam sobie! Masz rację, przepraszam.
tmach napisał(a):Simon, mimo całej sympatii do Ciebie, zgadzam się z Tomkiem. Przesadziłeś. Widzisz siostro, odpowiem w ten sposób:
tmach napisał(a):Na swoje usprawiedliwienie mam to, że sprowokował mnie Duch tmach napisał(a):poziom dyskusji na forum, to równia pochyła ostatnimi czasy. Masz rację. Na swoje usprawiedliwienie odpowiem:
tmach napisał(a):.Po prostu mnie trafia i nie udaje mi się pohamować. Pozdrawiam serdecznie i przypominam o piwku. Bydgoszcz niebawem.
Reputacja:
0
Jak tylko pojawię sie w Bydgoszczy to nie ma sprawy.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Jak tylko pojawię sie w Bydgoszczy to nie ma sprawy. Ja się pojawię. Żeby już nie robić OT: pogadamy sobie o "Naszej klasie".
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Paweł Konopacki napisał(a):Simon, wypraszam sobie! Masz rację, przepraszam.  O mało nie uprzedziłam Pawła ( jak zwykle nie chciałam sie narażać na komentarze) ze zgłaszanie nie pasuje do Niego.. i nie tylko dlatego, ze nie jest bez winy. Tak myślę. Do mnie tez nie pasuje, dlatego publicznie o tym poinformowałam. Wymoczka bym nie zgłaszała
:rotfl:
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
" Był Polak-patriota, co przy wódki skrzynce
Zawierał przyjaźni pakt z Ukraińcem.
Od słowa do słowa