Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17.05.2008 - Warszawa, TŁ-Ch w Muzeum Literatury
Zapraszamy na koncert, który będziemy mieli przyjemność zagrać w warszawskim Muzeum Literatury im Adama Mickiewicza.
Impreza organizowana jest w ramach Nocy Muzeów i rozpoczenie się około godziny 21:00.
Szczegóły niebawem na stronie <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.trio.art.pl">www.trio.art.pl</a><!-- w --> oraz chyba także na stronie <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.muzeumliteratury.com.pl">http://www.muzeumliteratury.com.pl</a><!-- m -->
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Dzięki za zaproszenie! Mam nadzieję, że uda mi się wybrać! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Dodane do imprez Smile)
Odpowiedz
Sprostowanie: koncert rozpoczyna się o godzinie 20:00,

pozdrawiam w imieniu zespołu
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Parę słów po koncercie. Nowa tu jestem, więc szansa na uwierzenie w mój obiektywizm chyba spora, a skoro nikt nic jeszcze nie napisał, to może warto.
Koncert był świetny, mimo niesprzyjających wiatrów. Nie reklamowany w sposób widoczny, zakonspirowany w Muzeum Literatury poprzez tajne przejścia i absolutny brak jakiejkolwiek informacji o jego trwaniu, zgromadził jednak w miarę pełną salkę (nie widziałam dokładnie tylnych rzędów, ale oklaski były godziwe...)
Dwuosobowe Trio dało w zasadzie mini-koncert - czym jest niecała godzina! - ale repertuar zupełnie odmienny od standardu, jako że pierwszą połowę wypełniły utwory Herberta z repertuaru PG i dopiero druga część to Tren Spadkobierców, Kasandra, Ballada wrześniowa i guess what na koniec.
Akustyka nie było, ale nagłośnienie wystarczające, żeby słychać było dorze i wyraźnie. Kompletnie się na tym nie znam, więc nie wiem, może coś było nie tak, ale tam, gdzie siedziałam, o niebo lepiej niż na PW.
Co do samego koncertu - dla mnie świetny. Paweł i Tomek w zupełnie nowej odsłonie znakomici. Przyznam (nie bijcie), że nigdy nie przepadałam za sposobem śpiewania PG, więc wysłuchanie utworów do jego muzyki, ze słowami Herberta wgryzającymi się w mózg to było dla mnie spore przeżycie, za które Panom bardzo dziękuję. Paweł, śpiewaj też Gintrowskiego.
A z Epitafium ... - normalka. Zawsze mam ciary, nawet wtedy, kedy Paweł połyka końcówki, a tym razem nic nie połykał. Żałujcie, jeśli Was tam nie było.
Odpowiedz
Baśka Ściborowska napisał(a):Żałujcie, jeśli Was tam nie było.
Niektórzy żałują, że nie mogą się "rozczworzyć". Było jednocześnie parę miejsc, gdzie chciałam być, a wybrać mogłam tylko jedno... Sad
Ale cieszę się, że byłaś i dzielisz się wrażeniami! Smile
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):wybrać mogłam tylko jedno...
Ale za to JAKIE! :rotfl:
Trio Chojnacki przegrywa konkurencję Wink
Odpowiedz
Baśka Ściborowska napisał(a):pierwszą połowę wypełniły utwory Herberta z repertuaru PG
Mozesz podac jakie?

ela Smile
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
No właśnie nie bardzo mogę, bo nie zapamiętałam. A Artyści by nie mogli przypomnieć, pls?
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ale za to JAKIE! :rotfl:
Trio Chojnacki przegrywa konkurencję Wink
Cóż, wybrałam to, czego jeszcze nie znałam i nie słyszałam "na żywo". I - choć szkoda mi innych koncertów, na których być nie mogłam - dobrze zrobiłam. Smile

[ Dodano: 20 Maj 2008, 14:51 ]
Simon napisał(a):Trio Chojnacki przegrywa konkurencję Wink
Mam nadzieję, że tym razem mi wybaczą... :o
Odpowiedz
Baśka Ściborowska napisał(a):Nowa tu jestem
E, no nie taka nowa. Wink
Mam nadzieję, że nie zostanę źle zrozumiany, ale Basia była regularną użytkowniczką listy dyskusyjnej o JK, no i stała bywalczynią harendowych epigońskich koncertów.
Odpowiedz
Baśka Ściborowska napisał(a):A Artyści by nie mogli przypomnieć, pls?

1. Ornamentatorzy
2. Cesarz
3. 17 IX
4. Do Marka Aureliusza
5. Kraj
6. Odpowiedź
7. Prośba
8. Przesłuchanie anioła
9. Tren Spadkobierców
10. Kasandra
11. Ballada wrześniowa
12. Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Ładny zestaw. Szkoda, że akurat w tym dniu mieliście tak dużą konkurencję...
A tak z ciekawości (jeśli, oczywiście możesz/chcesz odpowiedzieć): jaki wpływ na wybór repertuaru miał organizator?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):tak z ciekawości (jeśli, oczywiście możesz/chcesz odpowiedzieć): jaki wpływ na wybór repertuaru miał organizator?
Organizator miał wpływ tylko taki, że zasugerował, aby w związku z Rokiem Herberta wykonać także piosenki do wierszy Poety. Natomiast nikt nam jakoś tam nie narzucał, jakie konkretnie utwory powinniśmy wykonywać.
pkosela napisał(a):Szkoda, że akurat w tym dniu mieliście tak dużą konkurencję...
Na brak zainteresowania koncertem mimo to nie mogliśmy narzekać Smile
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Na brak zainteresowania koncertem mimo to nie mogliśmy narzekać
Przy braku (tak mi się przynajmniej wydaje) reklamy, tylko pogratulować Smile
Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja Was usłyszeć w podobnym repertuarze w Warszawie.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja Was usłyszeć w podobnym repertuarze w Warszawie.
Trudno powiedzieć - przynajmniej, jeśli chodzi o Warszawę. Mieliśmy natomiast propozycję występu z tym repertuarem w jeszcze jednym miejscu w Polsce, ale, zdaje się, organizatorowi chwilowo nie udaje się doprowadzić do finału całego pomysłu.
Ty, wypasiony na Ikacu -
Odpowiedz
Hmm, że też wszystkie dobre koncerty muszą zawsze być gdzieś daleko :evil:
Może zawitacie kiedyś do Lublina albo okolic? :niepewny:

BTW - to mój pierwszy post, więc witam na forum Smile
"Nie szukaj drogi, znajdziesz ją w sercu..."
Kult
Odpowiedz
SzymonW napisał(a):Może zawitacie kiedyś do Lublina albo okolic? :niepewny:
Fakt, tamte rejony są traktowane trochę "po macoszemu"...

A co do powitania, to najlepiej tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=56&postdays=0&postorder=asc&start=0">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... sc&start=0</a><!-- m -->
Odpowiedz