Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WSJK - 28 maja, godz. 20.00
Już teraz zapraszam na majową edycję WSJK.

Tym razem zapraszam szczególnie - gościć będziemy Mirosława Czyżykiewicza wraz z gitarą - dziełem sztuki rąk Bogusława Teryksa :Smile
Liczę na to, co dla mnie najatrakcyjniejsze w piosence autorskiej: autora sam na sam z gitarą, własne emocje autora wynikające z jego własnych inspiracji, klasyczny "Czyżykowy" repertuar z "Pierwszy śniegiem" na czele. Marzy mi się gitarowe wykonanie "Ave" - jednej z najważniejszych piosenek w moim życiu...
No i Brodski w wykonaniu Czyżyka... :Smile

Rozpoczynamy ok. godz. 20.00
Bilety do nabycia w klubie ŁYKEND lub zarezerwowania pod adresem: <!-- e --><a href="mailto:bilety@o2.pl">bilety@o2.pl</a><!-- e -->

Cena biletów:
35 zł – przedsprzedaż, 40 zł – w dniu koncertu.

Zapraszam
$
:gram:
Odpowiedz
Simon napisał(a):dziełem sztuki rąk Bogusława Teryksa :Smile
Raz trzymałem taką gitarę... i nie dość, że Teryksa produkcji to jednocześnie do pana Czyżykiewicza także należała Smile Instrument bosko brzmiący....

Cholera może bym się wybrał na ten Salon...
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Odpowiedz
Ja zaczynam zbierać na bilet Big Grin
Mam jakieś dwie płyty Czyżykiewicza i chętnie bym go posłuchała na żywo w niekaczmarowym wydaniu Smile A że to już po maturach, to... Smile)
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Ktoś mi chyba zrobił prezent na urodziny Smile
Dzięki!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Trochę drogie bilety ale...w końcu Czyżyk, więc nie ma co narzekać w sumie. Pojawię się.

Mam jedno pytanie - czy jest przewidziany jakiś support w postaci, chociażby Triady?
Odpowiedz
Mój Współlokator nieomal przeżył uniesienie na samą wieść o koncercie Błogosławionego Pana Cz. Mi też zresztą niewiele brakowało.
anonimowy teinista
Odpowiedz
No dobra, ale jaki jest związek tego koncertu z JK? Jakiś być musi, bo przecież:
Cytat:Jacek Kaczmarski Strona Główna » Jacek Kaczmarski » Koncerty » WSJK - 28 maja, godz. 20.00
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):No dobra, ale jaki jest związek tego koncertu z JK? Jakiś być musi, bo przecież:
Widzę, że Waść czepliwy się zrobił po północy... :powieka:
Zatem nadam tej informacji upragniony przez Ciebie sens: najprawdopodobniej zaśpiewamy kilkanaście wierszy Jacka Kaczmarskiego. Wystarczy?

Ale jak Ci bardzo zależy - przeniesiemy temat do odpowiedniego działu, gdzie informuje się o innych wydarzeniach kulturalnych.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Widzę, że Waść czepliwy się zrobił po północy...
To po części wrodzone, a po części nabyte.
Simon napisał(a):najprawdopodobniej zaśpiewamy kilkanaście wierszy Jacka Kaczmarskiego. Wystarczy?
Najprawdopodobniej tak.
Simon napisał(a):Ale jak Ci bardzo zależy
Chyba nikomu nie zależy, więc dlaczego mi miałoby?
Masz rację, nie powinien się czepiać.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
A tak BTW, to można liczyć na piosenki Wysockiego w wykonaniu MC? W końcu powiązanie z JK oczywiste Smile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
kudłaty Misiek napisał(a):czy jest przewidziany jakiś support
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam. Wink
wszechmogacy napisał(a):Mój Współlokator nieomal przeżył uniesienie na samą wieść o koncercie Błogosławionego Pana Cz. Mi też zresztą niewiele brakowało.
Błogosławieni cisi
I ci, co pyszczą w porę.

fizol napisał(a):można liczyć na piosenki Wysockiego w wykonaniu MC?
Nie wiem, co artysta wybierze na ten wieczór. Każdy ma jakieś marzenia w tym względzie. Smile
Odpowiedz
Uwaga! Bardzo ważny komunikat!
Koncert Mirosława Czyżykiewicza odbędzie się dzień później, czyli 29 maja, nie 28 - jak początkowo planowano.

Przepraszam za utrudnienia.
I zapraszam wszystkich!
Odpowiedz
A kto to jest ten Czyzykiewicz??? :/
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):A kto to jest ten Czyzykiewicz???
Ty ignorancie...
Wklep sobie w wyszukiwarkę, wpisz na youtube, zobacz, jak się gra i śpiewa.
Odpowiedz
No, sami widzicie, ręce opadają... :rotfl:

Ja przypomnę tylko, ze bilety można rezerwować drogą mailową lub nabyć bezpośrednio w klubie.
Zapraszam. :gram:
Odpowiedz
Eeeeech nie wiem kto to, nie znam go,szkoda mojego czasu,mam teraz koncerty w Warszawie ,a nie tam jakis Czyzyk,jak bylem na Paco De Lucia w grudniu na koncercie w hali o to to tak-to zawodowiec,wirtuoz, jeden z trzech ludzi obok Aldi Meoli i jeszcze jednego,ktorzy graja na gitarze-hiszpanska klasyka-o to jest gosc,ale jakis Czyzykiewicz-nie znam i znac nie chce,nie slyszalem o nim,jak nie zarobil 100milionow dolarow na muzyce i nie gral na najwiekszych salach koncertowych na swiecie -to kim on jest?? :'
Odpowiedz
Cóż, wg tej klasyfikacji - tym samym co niejaki Jacek Kaczmarski
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Duch77 napisał(a):Aldi Meoli
nawet nie potrafisz odmienić nazwiska swego ulubieńca...
Duch77 napisał(a):nie znam i znac nie chce
podtrzymuję swoją opinię o tym, że jesteś ignorantem.
Duch77 napisał(a):jak nie zarobil 100milionow dolarow na muzyce i nie gral na najwiekszych salach koncertowych na swiecie -to kim on jest??
a kim Ty jesteś?

Pewnie, po co zapoznawać się z twórczością jednego z najlepszych gitarzystów w Polsce, po co się rozwijać. Lepiej się taplać w swoim gównianym bagienku pseudokoncertowym.
Błazen.

[ Dodano: 7 Maj 2008, 17:02 ]
cholera, a mówią: nie karmić trolla... :/
Odpowiedz
Oj Jodynko. Pal licho jeszcze tego, jak mu tam, Kaczmarskiego. Nic nie osiągnął, nie zarobił grubych milionów, tylko współczuć.
Dobrze, że potencjał artystyczny, od biedy, posiadał, coś tam nawet zaśpiewać potrafił i napisać jakieś wierszydło samemu. Żal tych, którzy sklecić zdania po polsku nie potrafią.
A jeśli twórczość i gra Kaczmarskiego bądź Czyżykiewicza nie klasyfikuje ich na "kogoś", to ja nie wiem, ile kresek poniżej zera są niektóre tajemne istoty zza światoow.
"Pochlebcy nie najszczytniejszych gustów - starzy kuglarze."
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
kłapo napisał(a):Żal tych, którzy sklecić zdania po polsku nie potrafią.
On śpiewa tak samo jak pisze. Smile

Jodynko - czasem nie da się wytrzymać :rotfl:
Odpowiedz
dzikakaczka napisał(a):Cóż, wg tej klasyfikacji - tym samym co niejaki Jacek Kaczmarski
Lub z drugiej strony tym samym, co jakiś tam Duch, który też 100milionów chyba nie zarobił. Strata czasu i tyle.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):co jakiś tam Duch, który też 100milionów chyba nie zarobił
Zalezy w jakiej walucie liczyć. Już on na pewno tak sobie wyliczy, że mu będzie pasować. Smile
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):jakiś tam Duch, który też 100milionów chyba nie zarobił
Nie zarobił?! Jakiś tam Duch?! A ja po jego postach wnioskowałam, że to gwiazda światowego formatu Smile (rozchwytywany, koncertuje, prowadzi audycje, nie wie, kim jakiś szaraczek Czyżykiewicz).

A na WSJK to bym się, oj jak ja bym się wybrała. Potrzebuje tylko kawałka najlepszej podłogi, chyba, że szybko pociąg do Gdańska złapię i odpowiedniej ilości pieniędzy (na pociąg, na koncert i na piwo.) Ale to sprawa godna odpowiedniego rozpatrzenia Wink!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.flagrantis.pl">www.flagrantis.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
A moim zdaniem Duch doskonale wie, kto to jest Czyżykiewicz.
Odpowiedz
Alek napisał(a):A moim zdaniem Duch doskonale wie, kto to jest Czyżykiewicz
Przeceniasz go. Smile Ja wiem, że wydaje się wręcz niemozliwe, by być takim........., ale to niestety prawda.
Odpowiedz
kłapo napisał(a):A na WSJK to bym się, oj jak ja bym się wybrała. Potrzebuje tylko kawałka najlepszej podłogi, chyba, że szybko pociąg do Gdańska złapię
O ile pamiętam tak koło 24:00 jest bezpośredni pospieszny do Gdyni (a przynajmniej był kiedyś)

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):O ile pamiętam tak koło 24:00 jest bezpośredni pospieszny do Gdyni (a przynajmniej był kiedyś)l
Myślisz, że wszytko się skończy po ok 3 h Wink? (tak żebym jeszcze na pociąg zdążyła) bo ja sądzę, że trochę dłużej posiedzimy (zdecydowane już, że jadę Big Grin)
w razie jakbym nie zdążyła i nie załapała się na najlepszą podłogę, to zawsze co jakieś 6h pociąg się znajdzie Tongue a Wrocław, miasto piękne, wytrzymam. Poza tym ze scarlett jadę, będzie raźniej Smile) .
Odpowiedz
Nooo, duch już straszy własną podłogą Big Grin

Spokojnie - damy radę.

Na balkonie rano siędziem,
Krzykniem: pokot ma pragnienie!
A już dwooch pod drzwiami będzie
Z odpowiednim obciążeniem!
Odpowiedz
skoro tak zacne grono zapowiada przyjazd to i mnie wypada ustawić się w kolejce po bilety Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
Odpowiedz
Simon napisał(a):Koncert Mirosława Czyżykiewicza odbędzie się dzień później, czyli 29 maja, nie 28 - jak początkowo planowano.
Myślę, że w tej sytuacji tytuł wątku można zmienić.

Czy jednak nie? W Weekendzie kiedy?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz