Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagrania Żubardzka 2008
Pozwoliłem sobie niejako zdublować temat, który znajduje się tutaj, jednak robię to z pobudek szlachetnych Smile Chciałbym, żeby nagrania znalazły się w dziale, w których jest ich miejsce i w którym tak szybko nie zginą.

Jesteśmy młodym zespołem złożonym na razie tylko i wyłącznie z uczniów liceum. Mamy na swoim koncie już kilka koncertów (między innymi własnie na Żubardzkiej i w łódzkim Keja Pub). gramy w składzie:

Gitary i wokal: Bartek (tarko) i Wojtek
Fortepian (wymiennie) - Magda i Michał
Skrzypce i wokal: Andrzej
Wokal: Agata, Agnieszka, Adam, Ola.

Poniżej prezentuję nagrania z koncertu, który odbył się 1 maja 2008 w Bałuckim Ośrodku Kultury w Łodzi.

Kniazia Jaremy Nawrócenie (wyk. panowie)
Do muzy suplikacja przy ostrzeniu pióra (wyk. Agnieszka)
Strącenie Aniołów (wyk. wszyscy)
Pokolenie (wyk. panowie)

Bardzo prosimy (my - Między Nami) o komentarze. Te przychylne jak i te krytyczne.

Pozdrawiam
Tarko

Ann - wielkie dzięki za pomoc w umieszczeniu tych nagrań. Mam nadzieje, że nie będzie wielkiego problemu ze zdublowaniem tematu.
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Tarko napisał(a):nagrania z koncertu, który odbył się 1 maja 2008
Zdaje się, że koncert był 1 marca Smile
Patrycja
Odpowiedz
A więc skomentuję... ogólnie rzecz biorąc, nawet mnie się spodobało Wink, tylko "Pokolenie" troszku Wam nie wyszło... no ale porwać się na komp. Gintrowskiego to naprawdę WIELKIE wyzwanie. Ale i tak zrobiliście to lepiej niż StrachynaLachy Smile
Odpowiedz
Tarko napisał(a):Kniazia Jaremy Nawrócenie
Podobasię Wink
Tarko napisał(a):Do muzy suplikacja przy ostrzeniu pióra (wyk. Agnieszka)
Oj... Nie pasuje damskie wykonanie do tej piosenki, ale podoba mi się głos Agnieszki, chciałby usłyszeć coś innego w Jej wykonaniu.
Tarko napisał(a):Strącenie Aniołów
Jakby brakowało zgrania głosów... Być może to kwestia większej ilości prób?
Tarko napisał(a):Pokolenie
j.w. Szczególnie razi w powtórzeniach.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
lump napisał(a):tylko "Pokolenie" troszku Wam nie wyszło..
Jakieś szczegóły?
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Tarko napisał(a):Jakieś szczegóły?
patrz post pkoseli
Odpowiedz
A mi się bardzo podoba. Przede wszystkim dbałość o równoległe prowadzenie wokali i harmonię. Podoba mi się taka subtelność i delikatność tych wykonań - nikt tam się nie drze, nie krzyczy i na siłę nie kopiuje Kaczmarskiego - tylko słychać bardzo ładnie i lekko zarysowane głosy. Drobne wpadki owszem są - ale nie popadajmy w skrajności - to są wykonania koncertowe, którym błędy w tym wypadku mogą dodać jedynie smaku. Waszą siłą jest to że jest was sporo i możecie "dozować" dawkę mocy odbiorcom. Jestem pewien że im więcej koncertów - tym lepiej będziecie się czuli na scenie. I tego Wam życzę i szczerze kibicuję. Smile

pozdrowienia!
P.
Odpowiedz