Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
poszukuje jakiegos linku do kawalkow Kaczmarskiego wykonywanych przez innych wykonawcow min Kukiz Ostrowska Gadowski Maleńczuk Bracia Cugowscy z koncertu na 22 rocznice stanu wojennego luub 23 nie jestem do konca pewny w google roznie to pisale strony znalezione w google nie byly tym czego szukam a dokladnie linkow do utworow lub tez listy kto co spiewal na tym koncercie
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Owe pseudowykonania są na Youtube.
I używaj znaków interpunkcyjnych, koszmarnie się czyta zapiski takie, jak te powyżej...
Reputacja:
0
Ok dzieki ale na You Tube to juz bylem. Wiem ze moge tam znalesc te kawalki ale ja nie poszukuje linku do pojedynczych filmikow czy mp3, ja poszukuje linkku do listy kawalkow badz opisu plyty o ile taka zostala wydana z wykonawca i utworem.
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
fivetoone napisał(a):o ile taka zostala wydana z wykonawca i utworem.
Chyba nigdy nie zostanie wydana

Przynajmniej ja bym się wstydził takich wykonań :/
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Liczba postów: 1,171
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Miałam to nagrane w całości na kasetę, ale nie było warte zachowania, więc już nie mam...
A mogę zapytać dlaczego chcesz mieć to coś?
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Reputacja:
0
Oczywiscie ze mozna zapytac. Uwazam ze trzeba sie otwierac na nowe wykonania a nie zamykaz sie w jednym. Rozumiem ze Habaku oraz Strachy Na Lachy wykonaly kawalki Jacka Kaczmarskiego beznadziejnie i ze reage nie pasuje do tych tekstow ale nie widze nic zlego w troche mocnej brzmiacych wykonaniach. Zostaly one w koncu wykonane przez czolówkę polskiej sceny rokowej. Teksty Jacka Kaczmarskiego znam na wylot i po paru latach sluchania zaczyna sie nudzic to samo wykonanie. Nie uwazacie
Reputacja:
0
Popadasz w stereotyp, że jeśli krytykujemy jakieś wykonanie to jesteśmy "zamkniętymi ortodoksami". Nigdzie nie skrytykowałam wykonania Strachów, choć nie była mi ta płyta potrzebna do szczęścia, nikt nie mówi, że nie można tego śpiewać inaczej, choć oryginał jest po prostu najlepszy, i nikt nie mówi, że na tym koncercie nie śpiewała czołówka polskiej sceny, choć braci Cugowskich za taką nie uważam, ale ten koncert po prostu był zły, i ta czołówka sceny akurat na nim się nie popisała. Przynajmniej moim zdaniem - dlatego koncertu nie mam. Powodzenia w szukaniu i słuchaniu.
edit: literówka
Reputacja:
0
Dziekuje za zyczenie powodzenia. Ja nie mowie ze oryginaly nie sa najlepsze ale gdy slucha sie ich od 27 lat zna sie je na wylot i z checia poslychalbym i ocenil wykonaie innych tych kawalkow. SNL sluchalem nie podoba mi sie. Habaku Sluchalem nie podoba mi sie. Ten koncert widzalem dwa kawalki na you tube i z chceia przesluchalbym calego koncertu azeby moc samemu ocenic. Jedyne co od was slysze ze to bez nadzijne i do kitu ale nie takie bylo moje pytanie. Sam chcialbym to sprawdzic i ocenic. Moim pytaniem bylo czy ktos wie gdzie moge znales liste utworow oraz wykonawcow z tego koncertu dzieki 3majcie sie
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
fivetoone napisał(a):Teksty Jacka Kaczmarskiego znam na wylot
Hmm...
Ja bym tego o sobie nie powiedział np.

Może wystąp o rangę Kaczmarologa na forum?
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Dla formalności - kilka wersji Strachów jest nawet całkiem fajnych :agent:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
1. Odpowiedzieliśmy, że nie wiem(y).
2. Podpowiadamy, że może nie warto się tak poświęcać szukając, bo nie jest tego warte.
3. Baw się dobrze
Reputacja:
0
Hmm co do gramatyki zgodze sie moze i nie jest to moja mocna strona ale w koncu nie chodzi tu o to jak sie odmienia habakuk, ale o pytanie w poscie wiec tym sie moze nie zajmujmy.Co do tego czy bym nie wystapil o rangę Kaczmarologa niestety nie bo nie znam zyciorysu Jacka Kaczmarskiego ani za duzo o nim nie wiem znam tylko jego teksty i muzyke i uwazam, ze to nie wystarczy o ubieganie sie o taka range. Co do SNL to wporzadku zespol i fajnie graja ale teksty Kaczmarskiego mi do tego nie pasuja Hmm SNL podobaja sie a moze to szmelc moze poruszmy temat jaki to szmelc tak jak posruszamy temat oraz krytykujemy wykonanie Kukiza i Patrycji Markowskiej oraz innych wykonawcow a nie krytykujemy tego wykonania SNL oraz Habakuk. Hmm czy warto sie angazowac tak t zawsze jest warto sie poswiecac zeby sie przekonac moze bede mial inna opinie tak jak z wykonaniem SNL komus sie podoba (zeratul wiem kilka kawalkow) komus nie, a mnie sie nie podoba. Niestety nie moge odpuscic nie przesluchawszy wpierw ale zapewniam dam znac jak juz znajde i przelsucham
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Poszukaj na forum postów z tamtego miesiąca 13.12.2003 może była lista przy okazji dyskusji o koncercie??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "