Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10.04.2008 Wspomnienie Jacka Kaczmarskiego - Warszawa
Serdecznie zapraszamy dnia 10.04.2008 na wieczór poświęcony twórczości i pamięci Jacka Kaczmarskiego, wystąpią:

Piotr Kostka Godecki
Kaczor Kaczorek
Sławek Kostecki

Zaczynamy o godzinie 18:00, pierwszy koncert 20:00
Wstęp wolny

Czarna Perła,
ul. Kolejowa 8/10, Warszawa
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.czarnaperla.com.pl">http://www.czarnaperla.com.pl</a><!-- m -->
Patrycja
Odpowiedz
Młoda napisał(a):Zaczynamy o godzinie 18:00, pierwszy koncert 20:00
A co będzie pomiędzy 18.00 a 20.00?
Odpowiedz
Myślę, że chodzi o to, że od 18 wpuszczają.
Patrycja
Odpowiedz
od 18 jest czynna knajpa (jak ktoś był w 10B to niech sobie wyobrazi coś 5 razy większego)
Zabawne jest to, że zaproponowali mi koncert, wstępnie się zgodziłem, i z sieci dowiaduję, że faktycznie koncert jest Smile
Nie mam bladego pojęcia o której ja zaczynam, ile trwa cały koncert.
Anyway, zapraszam Smile w tym lokalu jest miejsce na całe forum :wow:
NestSite
http://www.arturkaczorek.pl
Odpowiedz
Simon napisał(a):A co będzie pomiędzy 18.00 a 20.00?
19:00 :p
dzikakaczka napisał(a):w tym lokalu jest miejsce na całe forum
forum napisał(a):Mamy 1056 zarejestrowanych użytkowników
Tongue
Plusem jest, że to prawie centrum.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
10,04 to czwartek. Trochę ciężko będzie, ale może uda mi sie pojawić. Ktoś jeszcze sie wybiera?
A w ogóle to ta Czarna Perła jest na terenie dawnej Składnicy Księgarskiej ?
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Mam kilka szczegółów:
Koncert zaczyna się o 20:00 i gra Piotr 'Kostka' Godecki - poezja śpiewana, czy co mu do głowy przyjdzie
o 21:30 zaczynam ja i gram do ok 23:00
Po mnie wchodzi Sławek Kostecki i kontynuuje wątek Godeckiego Smile
Do zobaczenia, kto będzie :wow:
NestSite
Odpowiedz
O!! Wiadomości dobre Arturze, gram w siatkówkę do 21.37, więc jakoś zdążę nawet na fragment Twojego koncertowania. Opóźniaj swe wejście na scenę!!
pozdrawiam
Odpowiedz
Czy ktoś zarezerwował stolik/stoliki ??
Patrycja
Odpowiedz
Ja mam jeden stolik na 10 osób.
Odpowiedz
Kaczor jednak potrafi zaskoczyć. Widać było, że ten koncert jest inny - bardziej uroczysty, lepiej przygotowany. Artysta ubrany wyjątkowo, przygotował program koncertu, zapowiedzi. Nie przeszkodziło to jednak dobrej zabawie. I za takie (karkołomne w sumie) połączenie wielki plus. Ciężko oceniać wykonanie, bo jakość nagłośnienia w "Czarnej perle" pozostawia wiele do życzenia - nastawione raczej na to, żeby nie dało się zagłuszyć artysty, a nie, żeby wysłuchać niuansów wokalno-instrumentalnych.
Po pierwszych wykonawcach było widać, że piosenki JK, to nie ich repertuar, ale miło, że przyłączyli się i pokazali, że im też twórczość JK nie jest im obojętna.

PS. Zapomniałem (pewnie nie tylko ja) o tym, ze trzeba Filipowi oddać kasę za rezerwację - mam nadzieję, że nadrobię to przy najbliższej okazji.
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Po pierwszych wykonawcach było widać, że piosenki JK, to nie ich repertuar,
Zgrabnie powiedziane. Ja to mogę określić jednym słowem - masakra.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):masakra
Siostro! Więcej miłosierdzia dla bliźnich!
Odpowiedz
Toż właśnie okazuję miłosierdzie. Wink Dosadniej nie napisałam.
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Kilka słów wyjaśnień:
Plan koncertu uległ zmianom, bo planowo mieliśmy zagrać po godzinie: Piotr z Andrzejem, ja oraz Sławek Kostecki.
Piotr zagrał krócej, natomiast Sławek z powodów mi nieznanych na koncert przybyć nie mógł. Więc stało się tak, że musiałem pociągnąć koncert dużo dłużej, niż byłem przygotowany Smile
Koncert rzeczywiście był wyjątkowy, zarówno ze względu na rocznicę jak i wyjątkowo przychylną publiczność Wink
Bardzo dziękuję wszystkim za obecność, za wszystkie miłe słowa, które usłyszałem i za każde słowo przyjaznej krytyki, jakie słyszałem również (kto te słowa wypowiadał, wie o co mi chodzi).
Jeszcze raz wszystkim dziękuję i do zobaczenia na następnych koncertach :wow:
NestSite
Odpowiedz
pkosela napisał(a):PS. Zapomniałem (pewnie nie tylko ja) o tym, ze trzeba Filipowi oddać kasę za rezerwację - mam nadzieję, że nadrobię to przy najbliższej okazji.
Informuję, że nikt nie żądał ode mnie żadnych pieniędzy. Wink

Pozdrawiam!
Filip
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Informuję, że nikt nie żądał ode mnie żadnych pieniędzy.
No proszę! Młody, zaradny, obraca się w dobrym towarzystwie (hmm...) i do tego uczciwy!
Odpowiedz