Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WSJK - Czyżykiewicz,Bończyk,Tabęcki - 31.03.08
Z wielka przyjemnością zapraszam wszystkich na godz. 19.00, 31 marca do Filharmonii Wrocławskiej na koncert tria Czyżykiewicz - Bończyk - Tabęcki.
W programie koncertu:
RAJ – legendarny program tria Kaczmarski – Gintrowski – Łapiński do tekstów J.Kaczmarskiego i Z.Herberta
Koncert jest oczywiście biletowany: bilety 30 zł – II miejsca, 40 zł – I miejsca.

Ważna informacja:
po koncercie w filharmonii Salon przenosi się do klubu "Łykend" i impreza jest kontynuowana. Big Grin Tym razem - wstęp wolny.
Wykonawcy z filharmonii tu już raczej nie będę koncertowali - oddadzą się pewnie degustacji Wink , ale scena będzie do dyspozycji. Nie wiem jeszcze kto wystąpi na łykendowej scenie - może jakieś propozycje? Big Grin

Tak czy owak - mam nadzieję, że będzie to wspaniały, niezapomniany wieczór.

Całkiem możliwe, że zrobię jeszcze Salon gdzieś w połowie marca, ale to jeszcze nie jest pewna informacja, musimy dograć marcowy grafik w klubie. Będę informował na bieżąco.

Tymczasem pozdrawiam.
$
Odpowiedz
To sie zalapie!!!!! Czy bilety bedzie mozna kupic przy wejsciu?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):To sie zalapie!!!!! Czy bilety bedzie mozna kupic przy wejsciu?
Nikt nie zagwarantuje, że do tego czasu zostaną Smile Pamiętaj, że wszędzie jest Kaczmarofilska brać Smile
Odpowiedz
To jak mam to zrobic??? Ktos mi kupi? Sad
Odpowiedz
Dodane do imprez Smile)
Odpowiedz
Odświeżam temat i przypominam wszystkim potencjalnie zainteresowanym o zbliżającej się imprezie. Big Grin
Tym razem podwójna gratka - koncert w filharmonii Czyżykiewicza, Bończyka i Tabęckiego, a potem kolejna edycja WSJK w klubie "Łykend".

Tym, którzy nie oglądali/słuchali programu "Raj" w wykonaniu wymienionych powyżej - gorąco namawiam do skorzystania z tej okazji, naprawdę warto. Smile
Odpowiedz
Ok, skoro p.Asia jest taka świetna - warta jest osobnego tematu. :'

A co Państwo sądzi o "Raju" w wykonaniu trzech Panów? Część z nas widziała ich w akcji podczas kołobrzeskiego festiwalu.
Odpowiedz
Simon napisał(a):A co Państwo sądzi o "Raju" w wykonaniu trzech Panów?
Czyżykiewicza chronicznie nie znoszę. Jak widzę jak sobie na scenie żyły wypruwa(chyba nawet dosłownie), to zawsze mam wrażenie jakbym obserwował tanią kopię Gintrowskiego. Podobno jest dobry, ale no ja nie wiem - widocznie jakoś za mało wrażliwy jestem i nie potrafię dostrzec artystycznych walorów tego wykonawcy.
Zdecydowanie ciekawszymi postaciami tego przedsięwzięcia, są H.F.Tabęcki, no i Jacek Bończyk. To jeden z niewielu aktorów, w którego interpretacjach utworów JK, słychać że wykonawca wie przynajmniej o czym śpiewa.
A tak w ogóle, to ja i tak wolę oryginał. Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):A co Państwo sądzi o "Raju"
aaa, to zależy którą RP pytasz Wink

Mnie się w Kołobrzegu Raj podobał bardzo i chętnie bym przyjechała do Wrocławia, ale niestety poniedziałek jest dniem, w którym się z Poznania nie wyrwę.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ok, skoro p.Asia jest taka świetna - warta jest osobnego tematu. :'
Posprzątane.
( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=5561">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=5561</a><!-- m --> )
Odpowiedz
Simon napisał(a):Odświeżam temat i przypominam wszystkim potencjalnie zainteresowanym o zbliżającej się imprezie.
Przypominam wszystkim,że dziś wieczorem odbędzie się audycja w Radiu Młody Wrocław Wink . Myślałem, że WSJK nie potrzebuje tego typu reklamy.
Mi Raj w Wykonaniu CBT bardzo się podobał. Może dlatego,że (ze względu na podobięństwo do pierwowzoru) była to dla mnie namiastka koncertu tria,na którym nigdy nie było dane mi się znaleźć.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):e WSJK nie potrzebuje tego typu reklamy.
Bo i pewnie nie potrzebuje, ale bilety na koncert trzeba jednak pamiętać kupić, wiec milo, ze Simon przypomina. Smile
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Myślałem, że WSJK nie potrzebuje tego typu reklamy.
A do czegóż to pijesz anonimowy Torrentiusie?
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Przypominam wszystkim,że dziś wieczorem odbędzie się audycja w Radiu Młody Wrocław Wink
To żart, prawda? Bo niechcący postawiłeś mnie w stan wyższej gotowości.
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):To żart, prawda?
Tak, to żart, a raczej takie luźne skojarzenie.
Simon napisał(a):A do czegóż to pijesz anonimowy Torrentiusie?
Patrz jak wyżej Smile .
Dlaczego anonimowy?
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Patrz jak wyżej
No patrzę i nie rozumiem Twojego "żartu" na temat reklamy.
Co dziwnego widzisz w fakcie odświeżenia tematu i przypomnienia ludziom o imprezie? Skąd ta drwina: takiego typu reklamy? Czy zatem sądzisz, że niepotrzebne są też informacje na kulturalnych portalach w sieci czy lokalnej prasie i tradycyjne, Salonowe plakaty na mieście?
Torrentius napisał(a):Dlaczego anonimowy?
W Salonowym temacie Jodynka napisał(a):Plusa złapał uż. Torrentius, który w końcu się "ujawnił".
$imon napisał(a):Komu jak komu... :'
Odpowiedz
Torrentius najzwyczajniej w świecie zażartował przyrównując Twoje powtórzenie informacji o koncercie do nachalności Ducha (i reakcji na nią). Naprawdę nie ma się o co kłócić :piwko:

Pozdrowienia od anonimowego Ola Wink
Odpowiedz
Olo napisał(a):Naprawdę nie ma się o co kłócić
Ależ się nie kłócę. Nie bylem pewien o co mu idzie, bo po napisaniu tego - jak twierdzisz - "wyrafinowanego żartu" nie postawił emotki stosownej.
Olo napisał(a):Pozdrowienia od anonimowego Ola
Pozdrawiam i ja. :piwko:
Odpowiedz
Olo napisał(a):anonimowego Ola Wink
Trzeba by pojechać do Poznania . Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Trzeba by pojechać do Poznania .
co racja to racja, parafrazując wypowiedź uż. Simon z innego wątku Wink
Odpowiedz
jodynka napisał(a):co racja to racja, parafrazując wypowiedź uż. Simon
To nie parafraza, jeno powtórzenie. Smile
Odpowiedz
tmach napisał(a):Trzeba by pojechać do Poznania
Daleko...

A wracając do tematu:

Nie jestem uprzedzony do Tabęckiego. Ba, nawet cenię to, co robi od lat co najmniej kilku. Czyżykiewicz jest zjawiskowym i oryginalnym wykonawcą. Jednym z najlepszych na naszej scenie - ośmielę się napisać, choć zdaje sobie sprawę, że do jego sposobu śpiewania można być uprzedzonym. Bończyk... Hmmm... Według mnie robi swoje i robi to dobrze. Słyszałem ich (bez Tabęckiego) po raz pierwszy w repertuarze kaczmarowym w Bydgoszczy. Podobało się! Do tego stopnia, że zamarzyliśmy potem z Młodą o płycie z tymi nagraniami. Młoda o płycie Bończyka, ja - Czyżykiewicza.
Na przełomie 2007/2008 panowie wystąpili w Białołęckim Ośrodku Kultury z programem "Raj", co nie wywołało żadnego zainteresowania na forum, podobnie jak niedawny koncert i nagranie płyty Sad(
Pomijając pomyłki "Czyżyka" koncert był dobry. Panowie nie przekraczają granicy dobrej interpretacji, dodają swój styl. Można się w tym dopatrywać naśladownictwa i odcinania kuponów, ale moim zdaniem robią to z takim przekonaniem i zaangażowaniem (nie wspominając o profesjonaliźmie - w końcu są zawodowcami), że ja wierzę w ich chęć przekazania i odczytania tego programu przez nową publiczność.
W BOK-u, podczas koncertu, były wyświetlane slajdy ilustrujące teksty, co może nie stanowi jakiegś novum, ale na pewno ułatwia i umila odbiór.
Podsumowując: kto nie widział - polecam Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Simon napisał(a):nie postawił emotki stosownej.
Postawiłem przy wcześniejszym zdaniu. Myślałem,że to wystarczy. Przepraszam za wprowadzenie zamieszania. Sens "żartu" wytłumaczył uż. Olo.
Co do anonimowości,to przepraszam, że nie przyszedłem z transparentem Torrentius Wink . Mam nadzieję,że zaległości nadrobię przy najbliżeszej okazji.
Pozdrawiam :piwko:
Odpowiedz
Tak sobie przeglądam stronę Filharmonii Wrocławskiej i zauważyłem, że o poniedziałkowym koncercie nie ma ani słowa!
Dzisiaj postaram się wyrwać po biletu i może uda mi się sprawę wyjaśnić, a tak poza tym to:
Cytat:1. ReDi + 2
Odpowiedz
Miło mi poinformować, że na scenie WSJK 31.03 (po koncercie w Filharmonii) zagra Triada Poetica ($imon & Ola) oraz nasz przyjeciel z Warszawy - Adam Łapacz.
Sądzę, że zrobi się z tego koncert życzeń i będziemy się długo bawić przy piosenkach Jacka.
Zapraszam zatem po koncercie w Filharmonii - szybka teleportacja na Podwale i "jackujemy" dalej.
Oczywiście zapraszam też tych (a może zwłaszcza tych), którzy z jakiegoś powodu nie wybierają się na program "Raj".

Do zobaczenia!
Odpowiedz
żadnych relacji nie ma moi mili? Wink
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
Daj im wytrzeźwieć Wink
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Daj im wytrzeźwieć
No coś Ty?! Przecież Wrocław to kulturalne miasto! Nie to co Warszawa...
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Nie to co Warszawa...
Skoro tak mówisz. :]
Tu nawet pije sie kulturalnie. Smile
Właśnie wstałem, proces pionizacji zainicjowany.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Skoro tak mówisz.
Tu nawet pije sie kulturalnie.
Ba! Potwierdzam! Jak byłem we Wrocławiu, to piłem kulturalnie!
Odpowiedz