Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezentacja maturalna.... Pomocy...
Mam drobny problem... ale jak widzę nie jestem pierwsza. Tematem mojej maturalnej prezentacji są:

Moje fascynacje twórczością Jacka Kaczmarskiego. Dokonaj analizy wybranych tekstów artysty.

Nie wiem które teksty byłyby odpowiednie, a mają być tylko trzy... Myślałam o "Murach" jako protestsongów, tylko nie wiem co z felietonami lub powieściami.

Doradzicie mi coś?? Z pozoru taki łatwy temat, a jednak problem z doborem odpowiednich tekstów... Sad
Odpowiedz
misia napisał(a):Moje fascynacje
misia napisał(a):Nie wiem które teksty byłyby odpowiednie
misia napisał(a):Doradzicie mi coś?
Ale to mają być Twoje "fascynacje", więc skąd ktokolwiek ma wiedzieć, co Ciebie fascynuje w twórczości JK?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
misia napisał(a):a mają być tylko trzy
misia napisał(a):Moje fascynacje twórczością Jacka Kaczmarskiego.
A co Cię szczególnie w twórczości Kaczmarskiego fascynuje?

Temat, wydaje mi się, wymaga samodzielnego doboru tekstów...

PS. Im dłużej przyglądam się nowej maturze, tym bardziej się cieszę, że zdawałem starą.
in montibus veritas
Odpowiedz
Ale nie mogę dać samych utworów muzycznych... i to jest problem... Nauczycielka doradziła coś innego np. felieton... na siłe mam cos znaleźć??
Odpowiedz
misia napisał(a):Nauczycielka doradziła coś innego np. felieton... na siłe mam cos znaleźć??
Nie. Ale moze sprobuj przeczytac jakis felieton i Cie zafascynuje? Smile
misia napisał(a):Ale nie mogę dać samych utworów muzycznych
A te, do ktorych muzyki nie bylo, nie fascynuja Cie?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Czy felietony na tej stronie są w całości?? Wink Coś by sie wybrało... ale pomyślałam że powiecie mi co Wam sie podoba :Smile a nóż widelec Big Grin się zarażę :Smile
Odpowiedz
misia napisał(a):a nóż widelec Big Grin się zarażę
Moge sprobowac Cie zarazic, ale teraz wychodze z domu.Wiec potem, ewentualnie na pw.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Dobry jest artykuł: "między ustami a narzędziem grzechu". Jakbyś go zanalizowała to by było ciekawie :rotfl:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz