Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasza-klasa.pl
gosiafar napisał(a):Ale - przecież wiele osób zastanawia się, co się dzieje z osobami, z którymi chodzili do jednej klasy - a później kontakt się urwał.
Ja mam inaczej- uważam, ze skoro kontakt się urwał, to z mojego punktu widzenia dzieje się dobrze i nie warto tego psuć :rotfl:
in montibus veritas
Odpowiedz
Tomek napisał(a):Ja mam inaczej- uważam, ze skoro kontakt się urwał, to z mojego punktu widzenia dzieje się dobrze i nie warto tego psuć
Tak jest!
Też tak uważam.
Nie należy psuć tak pięknie rozpoczętych nieznajomości! Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):Nie należy psuć tak pięknie rozpoczętych nieznajomości!
Chcialam zobaczyc co to takiego i zapisalam sie.... do niewlasciwej klasy.Ba, do niewlasciwej szkoly! (w innym miescie). Tez nie bede psuc tak pieknie rozpoczetych nieznajomosci. Zebyscie jeszcze zobaczyli jak oni zareagowali na to - jakbym swietosc naruszyla.Pouczyli mnie od razu, ze do nich nie naleze. :rotfl: Juz wiem co to i nie bawi mnie. Ale co kto lubi, jak zawsze.

e
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):zapisalam sie.... do niewlasciwej klasy.Ba, do niewlasciwej szkoly! (w innym miescie).
Rozumiem, że można pomylić klasę, szkołę..., ale miasto ??
Elzbieta napisał(a):Zebyscie jeszcze zobaczyli jak oni zareagowali na to - jakbym swietosc naruszyla.Pouczyli mnie od razu, ze do nich nie naleze.
Szczerze powiedziawszy, jakoś specjalnie im się nie dziwię. Do jednej z moich klas, także zapisał się ktoś przez pomyłkę. No i ani my z nim nie mamy o czym gadać, a i on za bardzo nie wie o co chodzi. Poza tym, nie należy zapominać, że w świetle tego co ostatnio pisano o naruszaniach prywatności itp na NK, ludzie są też także przeczuleni na punkcie 'obcych'.
Elzbieta napisał(a):Juz wiem co to i nie bawi mnie.
No, jeżeli Twoja własna pomyłka potrafi Cię zniechęcić do obecności na tym portalu, to rzeczywiście może daj sobie spokój.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):
Elzbieta napisał(a):zapisalam sie.... do niewlasciwej klasy.Ba, do niewlasciwej szkoly! (w innym miescie).
Rozumiem, że można pomylić klasę, szkołę..., ale miasto ??
Ja to zrobilam celowo :rotfl:
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Ja to zrobilam celowo :rotfl:
Cóż za wyszukany żart!
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Cóż za wyszukany żart!
To nie byl zaden zart , ani wyszukany, ani niewyszukany. Chcialam zobaczyc czy zaakceptuja obcego w swojej klasie. Nie zechcieli ;( dosc niegrzecznie zreszta.
Kuba Mędrzycki napisał(a):No i ani my z nim nie mamy o czym gadać, a i on za bardzo nie wie o co chodzi.
Prawde powiedziawszy to ja z moja klasa tez nie mam o czym gadac . Rozeszly sie nam drogi dawno. Inne rzeczy nas bawia. Za duzo wody uplynelo. Bylam na klasowym spotkaniu w ubieglym roku. No i coz - faceci przytyli, posiwieli, baby ufarbowaly wlosy, niektorzy wzieli rozwod, dwoje nie zyje - to nie byla 'nasza klasa'.
Niczyja to wina. Zycie jest jakie jest.
Kuba Mędrzycki napisał(a):potrafi Cię zniechęcić do obecności na tym portalu, to rzeczywiście może daj sobie spokój.
Dalam sobie, zanim zaczelam. Niektorych bawi licytowanie sie iloscia kontaktow, pokazywanie zdjec tychze (zupelnie dla klasy obcych osob), pokazywanie sie na tle nowo nabytego samochodu i takie tam. Mnie nie bawi. Mam moja klase - kontakty i dawne i zupelnie nowe i te pielgnuje, bo sa z mojego i tych osob wyboru - nie narzucone przez 'wspolnote klasowa' - czyli w zasadzie przypadkowa. No, ale taka jest idea tego portalu i OK, jesli komus jest potrzebny.

BTW. Czy wiesz, ze zdjecia i dane z tego portalu byly wykorzystywane do podrabiania paszportow? Ambasada Szwecji w Danii przestala przyjmowac zdjecia robione u fotografa. Robia u siebie na miejscu! (wiem , bo niedawno odnawialam paszport). Inne robia zapewne podobnie.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Czy wiesz, ze zdjecia i dane z tego portalu byly wykorzystywane do podrabiania paszportow?
W jaki sposób? Przecież paszport wyrabia się osobiście i osoba przyjmująca dokumenty musi widzieć i zdjęcie i osobę, więc ma możliwość porównania. A co do danych, to jakie dane można wykorzystać? Imię i nazwisko? To chyba zbyt mało by wyrobić paszport.

Co do "NK" lubię ten portal. Kilka razy się przeprowadzałam i naturalną koleją rzeczy straciłam kontakt z wieloma osobami (nie było komórek, gg, e-maili). Teraz, dzięki temu portalowi, odnajdujemy się.

Poza tym odblokowały się szufladki w mojej pamięci. Wydarzenia, ludzie, którzy dawno zaginęli w mrokach niepamięci, pojawili się znowu. I to mnie cieszy. Odzyskałam straconą cząstkę siebie.

A tak przy okazji, to ciągle chodzi mi po głowie piosenka:

"Ci wszyscy ludzie, których kazał minąć
Nasz pośpiech nagły,
Nasz pośpiech nagły
Nieodwracalnie z pamięci naszej giną
I całych światów kształt odchodzi w diabły."

Słonecznie pozdrawiam
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Chcialam zobaczyc czy zaakceptuja obcego w swojej klasie. Nie zechcieli ;(
Ale po co mieli akceptować? Ten portal polega na tym, że zbierają się ludzie w prawdziwych szkołach i istniejących kiedyś klasach. Po to, aby m.in.zobaczyć jak się zmieniliśmy przez te wszystkie lata, co kto porabia, jak ziściły się bądź nie - marzenia, plany itp oraz ewentualnie wymienić się kontaktami i umówić na spotkanie. Ja tam nie pcham się do klas, do których za młodu nie chodziłem. Bo i po co? Jeśli tak bardzo potrzebujesz włączenia się w jakąś wirtualną społeczności porozmawiania na tematy, w których masz coś do powiedzenia, to jesteś choćby tu. I taka jest według mnie zasadnicza różnica między forami tematycznymi, a Naszą-Klasą. Ot co.
A jeśli to o czym powyżej napisałaś, to miał byś jakiś eksperyment, to nie bardzo rozumiem cel takowego.

[ Dodano: 18 Luty 2008, 18:08 ]
Ola napisał(a):
Elzbieta napisał(a):Czy wiesz, ze zdjecia i dane z tego portalu byly wykorzystywane do podrabiania paszportow?
W jaki sposób? Przecież paszport wyrabia się osobiście i osoba przyjmująca dokumenty musi widzieć i zdjęcie i osobę, więc ma możliwość porównania.
No właśnie?! To samo można by zarzucić także choćby i tej stronie. Mogę skopiować zdjęcie takiego choćby Jaśka i pójść z tym do wydziału paszportowego. No i co? I co dalej?
Odpowiedz
Tomek napisał(a):Ja mam inaczej- uważam, ze skoro kontakt się urwał, to z mojego punktu widzenia dzieje się dobrze i nie warto tego psuć :rotfl:
Bardzo wygodnickie podejście..., a nawet egoistyczne.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Bardzo wygodnickie podejście..., a nawet egoistyczne.
Życie należy sobie ułatwiać. Smile
Nie bardzo wiem co w tym zresztą wygodnickiego: gdybym się tam logował i przestał w wyniku jakiś komplikacji - można by rzec, że się wycofałem z wygodnictwa np.
Ale skoro nie mam z portalem nic wspólnego i nie odgrywa on w moim życiu żadnej roli: co nazwać wygodnictwem w tym przypadku? A tym bardziej - egoizmem?
Odpowiedz
Simonie, nie chodzi o podejście do portalu n-k, ale podejście do dawnych znajomych i przyjaciół z którymi urwał sie kontakt.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):nie chodzi o podejście do portalu n-k, ale podejście do dawnych znajomych i przyjaciół z którymi urwał sie kontakt.
No, ok. Ale nadal nie widzę w tym nic wygodnickiego ani egoistycznego.
Z osobami, z którymi chciałem i chcę utrzymywać kontakt - utrzymywałem go i utrzymuję.

Z wieloma innymi po prostu nie widzę potrzeby.
Ale co wygodnickiego czy egoistycznego w fakcie, że nie odczuwam potrzeby kontaktu np. z Heńkiem czy Danielą?
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Simonie, nie chodzi o podejście do portalu n-k, ale podejście do dawnych znajomych i przyjaciół z którymi urwał sie kontakt.
Z przyjaciółmi kontakt mi się jakoś nie urwał; natomiast znajomości klasowe są czysto przypadkowe, nie zamierzam więc kontynuować ich tylko dlatego, że są klasowe...
in montibus veritas
Odpowiedz
Ola napisał(a):No właśnie?! To samo można by zarzucić także choćby i tej stronie. Mogę skopiować zdjęcie takiego choćby Jaśka i pójść z tym do wydziału paszportowego. No i co? I co dalej?
Nie mam pojecia. Przeciez nie zajmuje sie falszerswem paszportow. Ale jesli ktos potrafi wlamac sie do bazy danych NASA, to i potrafi inne rzeczy -np. falszowac paszporty, wlamywac sie do netbanku..Pracownik Ambasady powiedzial mi to odnosnie rozmaitych portali gdzie podaje sie swoje dane (takze Skype -by nie umieszczac zdjec typu legitymacyjnego i nie podawac daty urodzin).

Tyle OT.
Mam zdanie podobne do Tomka -kontunuowac znajomosc tylko dlatego, ze los rzucil nas do tej samej klasy? Ja nie widze sensu. Nie ciekawi mnie cudze zycie. A o przyjaznie i znajomych dbam.I znow to samo - jak ktos ma ochote , to jego sprawa. Na szczescie nie jest to obowiazkowe.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ale co wygodnickiego czy egoistycznego w fakcie, że nie odczuwam potrzeby kontaktu np. z Heńkiem czy Danielą?
Nie w braku potrzeby kontaktu, ale w tym co zacytowałem na poczatku.

[ Dodano: 18 Luty 2008, 21:40 ]
Tomek napisał(a):natomiast znajomości klasowe są czysto przypadkowe,
8 lat w jednej klasie, to dla mnie nie jest już przypadkowa znajomość.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):8 lat w jednej klasie, to dla mnie nie jest już przypadkowa znajomość.
Skoro z wieloma osobami w ciągu tych ośmiu lat rozmawiałem dwa-trzy razy, to chyba w moim przypadku są to przypadkowe znajomości...
in montibus veritas
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Nie w braku potrzeby kontaktu, ale w tym co zacytowałem na poczatku.
Na początku czego? Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):Na początku czego? Big Grin
Pomyśl :> Podpowiedź: kiedy włączylem się do dyskusji ?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Podpowiedź: kiedy włączylem się do dyskusji ?
Przemek napisał(a):Bardzo wygodnickie podejście..., a nawet egoistyczne.
No i?
Chyba, że masz na myśli czas zanim wyodrębniono ot. Ale tego nie chce mi się szukać.
Odpowiedz
Ale dlaczego mnie cytujesz, a nie cytat który przytoczyłem?
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Popatrzcie, jaka żenująca przeróbka JK. :/
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=Z-4GRJp2Ikc">http://pl.youtube.com/watch?v=Z-4GRJp2Ikc</a><!-- m -->
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):Popatrzcie, jaka żenująca przeróbka JK. :/
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=Z-4GRJp2Ikc">http://pl.youtube.com/watch?v=Z-4GRJp2Ikc</a><!-- m -->
O matko...
A ten wkurzający dzieciak, to sobie łamie palce czy nastawia...?
Odpowiedz
No tak źle nie jest... Przynajmniej facetowi nie można powiedzieć, że nie spędza czasu z dzieckiem...
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Sprawdza giętkość chrząstek. To na tle nerwowym.
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Przynajmniej facetowi nie można powiedzieć, że nie spędza czasu z dzieckiem...
Tak, to jest rzeczywiście najistotniejsze w tym filmie. Smile
Ale rzeczywiście, idąc tym tokiem myślenia, można by pokusić się o jeszcze dalsze stwierdzenie, a mianowicie: tamci przynajmniej pozwolili mu przyjść na świat!
Odpowiedz
Nie wiem, czy ktoś to już podawał: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nasza-cela.prv.pl/">http://www.nasza-cela.prv.pl/</a><!-- m --> :rotfl:
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):http://www.nasza-cela.prv.pl/ :rotfl:
Kurczę, tam się nie mam po co logować... Sad Ani celi, ani znajomych w tym sektorze...
Ale może w przyszłości, kto wie... :rotfl:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
To może to kogoś zainteresuje: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nasza-sexklasa.pl/">http://www.nasza-sexklasa.pl/</a><!-- m --> :rotfl:
Odpowiedz
albo to: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.naszaparafia.pl/">http://www.naszaparafia.pl/</a><!-- m -->
Odpowiedz