Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skarżysko-Kamienna 09.02.08
gosiafar napisał(a):Jest nie dowcipne ale złośliwe, i można z treści wywnioskować,
że użytkownik Menda nie był obecny w Skarżysku...
Owszem, jest złośliwy i tej złośliwości nie popieram, zwłaszcza, że dotknęła ona osoby Bogu ducha winne (większośc forumowiczów). Piwo postawiłem za kilka, moim zdaniem, dowcipnych sformułowań - tylko za to.

[ Dodano: 4 Marzec 2008, 01:15 ]
gosiafar napisał(a):i można z treści wywnioskować,
że użytkownik Menda nie był obecny w Skarżysku...
Nie trzeba wnioskować. Sformułowaniami takimi, jak:
menda1974 napisał(a):Jak nam doniesiono
Menda wprost przyznaje, że zna przebieg imprezy z relacji osób trzecich.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Piwo postawiłem za kilka, moim zdaniem, dowcipnych sformułowań - tylko za to.
Dowcipne - moim zdaniem - były inne, np podsumowanie roku!
Ten był tylko złośliwy... Ale nie zamierzam się sprzeczać w tym temacie, odbiór może być subiektywny. Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Nie trzeba wnioskować (...)
Trzeba.
menda 1974 napisał(a):Siła grawitacji jest zależna od masy obiektu przyciąganego przez ziemię. To Isaac Newton, odkrywca prawa grawitacji (...)
Uczyć się fizyki też trzeba. Najlepiej nie z Wikipedii.
menda 1974 napisał(a):związkiem głuchoniemych w (...)
Kultury i empatii też ponoć można się nauczyć.
Paweł Konopacki napisał(a):Niewątpliwie dowcipnie napisane
cytując pewnego bohatera komiksu
Cytat:to ja przepraszam
Odpowiedz
Olo napisał(a):
menda 1974 napisał(a):Siła grawitacji jest zależna od masy obiektu przyciąganego przez ziemię. To Isaac Newton, odkrywca prawa grawitacji (...)
Uczyć się fizyki też trzeba. Najlepiej nie z Wikipedii.
E, tam. Już tam mendowaty dobrze wie skąd czerpać wiedzę. Smile
Odpowiedz
Olo napisał(a):Kultury i empatii też ponoć można się nauczyć.
Empatii raczej nie da się nauczyć - bo to cecha charakteru. Cechy można wzmacniać albo osłabiać, ale nie można sie ich nauczyć - to nie fizyka niestety.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Empatii raczej nie da się nauczyć - bo to cecha charakteru.
Znam wiele przykładów na to, że można. Tak, jak zmienić swoją osobowość. I przestać myśleć tylko o sobie. Trzeba tylko znaleźć dostateczny powód, by to zrobić! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Empatii raczej nie da się nauczyć - bo to cecha charakteru.

Nie wynika.
Odpowiedz
Olo napisał(a):Nie wynika.
Acha! No, skoro tak, ...to ja przepraszam Wink
gosiafar napisał(a):Znam wiele przykładów na to, że można. Tak, jak zmienić swoją osobowość.
Osobowość można zmienić? Bardzo ciekawe. Mnie się zawsze wydawało, że nie tyle można osobowość zmienić, co można ją próbować zrozumieć, ogarnąć. Że można próbować pojąć samego siebie i - ewentualnie - nad swoją osobowością pracować, bazując na potencjale, który jednak się już ma.
No, ale skoro można także zmienić "to to jest bardzo dobra wiadomość" Smile
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy
Stary, skoro nawet Beethoven był głuchy... Wink
Odpowiedz
Simon napisał(a):Stary, skoro nawet Beethoven był głuchy... Wink
hehe no zgadza się Smile Tylko, że nie był głuchy od dziecka Wink
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):że nie był głuchy od dziecka
A przede wszystkim - był tego świadom. Wink
Odpowiedz
Użytkowniczko Kaziu, więcej optymizmu. Może jesteś w tym 1%? 
Elessar napisał(a):Kurcze, to ja zazdroszczę temu Michałowi słuchu. Chciałbym mieć taki, jaki niby ma ten Michał według Mendy. Wink
Użytkowniku Ellesarze, nie idźcie tą drogą. Pracujcie, uczcie się solfeżu, a może choć trochę zbliżycie się wykonawczo do niejakiego Michała. Nie wiedziałem, że też śpiewasz piosenki Mistrza Big Grin
Na temat zmiany osobowości uż. Paweł Konopacki napisał:
Paweł Konopacki napisał(a):No, ale skoro można także zmienić "to to jest bardzo dobra wiadomość" Smile
Użytkowniku Jakubie M., do dzieła Big Grin a uż. Pawłowi K. Stawiam o,7 litra mocniejszego, lub słabszego trunku – do wyboru.
Uż. Gosiafar napisała o moim poście:
gosiafar napisał(a):Ten był tylko złośliwy...
Tak? A’propos czego? Kogo? Znasz przecież porzekadło
gosiafar napisał(a):uderz w stół, a nożyce się odezwą
Big Grin
Łukasz napisał(a):Muszę to zacytować koniecznie Irkowi i zapytać jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy Smile
Użytkowniku Łukaszu, nie zasłaniajcie się Irkiem. A z resztą niech się stara. Znany (oczywiście z wikipedii Big Grin ) przypadek kompozytora, który mimo, że ogłuchł, to nadal nieźle komponował, co również stwierdził uż. Simon, za to otrzymuje ode mnie niezły browar.
Użytkowniku Jakubie M., jestem Twoim rówieśnikiem, co wynika z daty urodzenia 1974. Przypominam, że to Ty pisałeś, lub pisano z Twojej inspiracji, jako Ćwirek, Elemelek, Kapitan Nemo, Jarosław Potocki, z tą różnicą, że obraźliwie i mało dowcipnie właśnie. Big Grin
Żeby zakończyć optymistycznie, dobra wiadomość dla uż. Łukasza. Dziś zmarł Giuseppe di Stefano (nie mylić z byłym piłkarzem Realu Madryt). Ten na pewno nie fałszował !! A więc droga wolna Big Grin
Pozdrawiam,
Menda1974
Odpowiedz
menda1974 napisał(a):Użytkowniczko Kaziu, więcej optymizmu. Może jesteś w tym 1%? 
Pytasz?! Przecież to Ty, to wiesz Wink
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
menda1974 napisał(a):Przypominam, że to Ty pisałeś, lub pisano z Twojej inspiracji, jako Ćwirek, Elemelek, Kapitan Nemo, Jarosław Potocki
Tak? Jestem ciekaw na jakiej podstawie snujesz swe insynuacje, co do których masz jak wynika z powyższego zdania, taką pewność.
Odpowiedz
menda1974 napisał(a):Użytkowniku Łukaszu, nie zasłaniajcie się Irkiem
Ja się Użytkowniku mendo1974 Irkiem nie zasłaniam, tylko rozśmieszył mnie fakt, że twierdzisz, że on jest głuchy.

Wy musicie mieć Użytkowniku mendo1974 jakieś super wykształcenie muzyczne, może nawet profesurę? Jeśli tak to może poczujecie się do obowiązku i udzielicie forum jakiś porad, dacie lekcję? Wink Chyba całe forum się zgodzi ze mną, że to dobry pomysł? Big Grin
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):Chyba całe forum się zgodzi ze mną, że to dobry pomysł?
Nie. Nie całe forum się z Tobą zgodzi.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):całe forum
Czymże jest całe forum wobec nieskończoności wszechświata
Odpowiedz
OLI napisał(a):Czymże jest całe forum wobec nieskończoności wszechświata
łączy je to, że są dyskusyjne Smile
Odpowiedz
O wszechświecie możecie sobie gadać tutaj - OT przeniesiony do HP
Odpowiedz
Użytkowniku Łukaszu, wracam niechętnie do tematu, ale tylko dlatego, że publicznie piszesz głupoty.
Sam napisałeś, że
Łukasz napisał(a):przepraszam za to (niestety nie miałem na to wpływu Sad ) i za błędy Smile . Jeśli chodzi o afterek to mnie też się bardzo podobał Smile A to winko na samym końcu troszkę za szybko weszło mi w głowę Smile
Widać z tego, że kac Cię trzyma w trakcie pisania.
Gosiafar w odpowiedzi na twój post napisała:
gosiafar napisał(a):błędy wielkodusznie darujemy!
A uż. Tomcio dodał:
TomciO napisał(a):Ale rzeczywiście, parę razy Łukasz się pomylił - stres?
Gosiafar cytując Tomcia o Twoich pomyłkach, napisała:
gosiafar napisał(a):Tym bardziej podziwiam Michała, który mimo wszystko utrzymywał właściwą tonację! Smile
Moi rozmówcy, będący na tym występie, byli mniej powściągliwi w swoich sądach.
I sprawa najważniejsza, albo nie umiesz czytać, albo nie rozumiesz tego, co czytasz.
Napisałeś:
Łukasz napisał(a):Muszę to zacytować koniecznie Irkowi i zapytać jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy Smile
Przepraszam, gdzie tak twierdziłem ?? Może zacytuj !! Napisałem o innych wykonawcach, a inni to nie znaczy wszyscy! Jasne? Masz dwa dobre wzory obok siebie. Michała i Irka właśnie, więc weź się do roboty, a nie zastanawiaj czy ja może jestem profesorem, od muzyki. Poza tym jak ktoś nie słyszy, to i 10 pedagogów nie pomoże :rotfl: Właściwe wzory, to przede wszystkim sam Mistrz, dalej Trio Łódzko-Chojnowskie, kwartet Proforma, czy Adam Łapacz – niedawny gość świetnego Wrocławskiego Salonu Jacka Kaczmarskiego.

Pozdrowienia,
Menda1974

P. S.
Do postu uż. Jakuba M. się nie odnoszę, bo jego ani oglądać warto, ani słuchać, ani też czytać. :rotfl: Gdybyś uż. Jakubie M. zaglądał czasami do księgarni muzycznych, to byś wiedział, że istnieją chwyty akordowe na gitarę, a nie tylko w judo, co mało kompetentnie zauważyłeś w poście z dnia 9.03 z godz. 6:19. Bezsenność? :rotfl:
Uż. Paweł Konopacki słusznie zauważył:
Paweł Konopacki napisał(a):Najlepiej, jakbyś założył jakiś ciekawy temat poświęcony twórczości Patrona Strony - np. swoją analize któregoś z wierszy Mistrza. Z utęsknieniem czekam na ta chwilę, :rotfl:
Niestety użytkowniku Pawle K., kiepski to pomysł, z powodów oczywistych. Lepiej, jak będzie się tym zajmował doktor Krzysztof Gajda lub uż. Grabi. Użytkownikowi Jakubowi M. pozostawmy jednak żyrandol. :rotfl:
Ponieważ nieszczęścia chodzą parami, dnia 9.03 nadeszła fatalna wiadomość dla jednego z użytkowników forum. Watykan nie zrehabilituje Lutra :rotfl:
Odpowiedz
Używasz innego emotkikona niż ":rotfl: "?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
menda1974 napisał(a):No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu
Użytkowniku menda1974 to raczej Ty sam nie wiesz o co piszesz :rotfl:
Łukasz napisał(a):przepraszam za to (niestety nie miałem na to wpływu Sad ) i za błędy Smile
Za błędy w tekście...
gosiafar napisał(a):Tym bardziej podziwiam Michała, który mimo wszystko utrzymywał właściwą tonację! Smile
Faktycznie ciekawa sprawa z ta tonacją...
Odpowiedz