Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skarżysko-Kamienna 09.02.08
Zeratul napisał(a):No z tymi 'wszystkimi' to bym polemizował Wink
Poznaniacy też mają bliżej do Skarżyska niż do np Krakowa czy Wrocławia.
Choć fakt, chyba najbardziej "po środku" jest Łódź! Big Grin
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Poznaniacy też mają bliżej do Skarżyska niż do np Krakowa czy Wrocławia.
A z Krakowa do Warszawy jedzie się przez Opole Wink

Z Poznania do Skarżyska jedzie się tyle, co do Krakowa - minimum 6h i to EuroCity/InterCity
Z Poznania do Wrocka jedzie się max 3h osobowym Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Z Poznania do Skarżyska jedzie się tyle, co do Krakowa - minimum 6h i to EuroCity/InterCity
Z Poznania do Wrocka jedzie się max 3h osobowym
Otóz to.
Ktoś tu źle obliczył odległość. Smile
Odpowiedz
Zico napisał(a):Łukaszu wiem wiem jak to bywa z tymi odsłuchami

No to mało razy mieliśmy problemy? Że się nie słyszymy...
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Nie chcę się "podlizywać" Łukaszowi, ale uważam, że Skarżysko to świetne miejsce! Big Grin
wlasnieWink i knajpka na wysokim poziomieWink i w ogole superWink
Zawsze należy mieć przy sobie buteleczkę whisky na wypadek ukąszenia przez węża. I zawsze należy mieć przy sobie małego węża;)
Odpowiedz
zielonymelon napisał(a):wlasnieWink i knajpka na wysokim poziomieWink i w ogole superWink
I klawisze przyzwoite, bo Kuba nie narzekał, wręcz przeciwnie! Smile I wykonawcy świetni! Big Grin
I same sympatyczne osoby tam przyjeżdżają! Big Grin
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):I klawisze przyzwoite, bo Kuba nie narzekał, wręcz przeciwnie! Smile I wykonawcy świetni! Big Grin
I same sympatyczne osoby tam przyjeżdżają! Big Grin
no wiec jakie wnioski? Big Grin
Zawsze należy mieć przy sobie buteleczkę whisky na wypadek ukąszenia przez węża. I zawsze należy mieć przy sobie małego węża;)
Odpowiedz
zielonymelon napisał(a):no wiec jakie wnioski? Big Grin
No - jak to - jakie? Trzeba to powtórzyć! Big Grin
Odpowiedz
To moze niech ktos z wiekszymi wplywami namowi Panow na kolejny koncert Big Grin a ja deklaruje, ze zabiore ze soba wiecej kasy;>
Odpowiedz
zielonymelon napisał(a):ja deklaruje, ze zabiore ze soba wiecej kasy
A ja, że nie uwierzę we wcześniejszy powrót z imprezy! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):
zielonymelon napisał(a):ja deklaruje, ze zabiore ze soba wiecej kasy
A ja, że nie uwierzę we wcześniejszy powrót z imprezy! Wink
to tu Cie taki jeden precel z krakowa trzyma ze slowoBig Grin
Odpowiedz
Tu można obejrzeć fragmenty z koncertu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.telewizja-skarzysko.pl/index.php?content=70">http://www.telewizja-skarzysko.pl/index.php?content=70</a><!-- m --> (10 minuta programu lokalnego )
"Jednego nikt mi nie odbierze Ja jestem JA JA JA"
Odpowiedz
Zico napisał(a):Tu można obejrzeć fragmenty z koncertu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.telewizja-skar....php?content=70">http://www.telewizja-skar....php?content=70</a><!-- m --> (10 minuta programu lokalnego )
Swoją droga, ciekawe czy w tamtejszym programie lokalnym, nigdy nie montuje się materiałów do dziennika, a prezenterkę jedynie widać...? Wink
Odpowiedz
Oj działo się, działo. Dopiero teraz doszedłem do siebie.
Użytkownik Tomcio słusznie napisał
Tomcio napisał(a):Kuba w wysokiej formie
Więc najwyższy czas wyjaśnić sprawę żyrandola. Siła grawitacji jest zależna od masy obiektu przyciąganego przez ziemię. To Isaac Newton, odkrywca prawa grawitacji. Po prostu użytkownik Jakub M. lewituje. I w Skarżysku lewitował bardzo wysoko. Jeśli jego ciągle wzrastająca masa, przyciąga go niebezpiecznie do podłogi, wtedy rozpaczliwie czepia się żyrandola, żeby nie runąć gwałtownie i nie potłuc się dotkliwie – ot i cała tajemnica.
Użytkowniczka gosiafar zauważyła:
gosiafar napisał(a):Tym bardziej podziwiam Michała, który mimo wszystko utrzymał właściwą tonację.
No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu jak i o 99% użytkownikach forum.
Drodzy Forumowicze, nie zawsze jest tak, że im głośniej, tym czyściej.
Użytkowniczka gosiafar radośnie stwierdziła:
gosiafar napisał(a):Grajcie tam co tydzień
Jak nam doniesiono, użytkownik Jakub M. podpisał 50-letni kontrakt ze związkiem głuchoniemych w Skarżysku Kamiennej.
Dalszą niespodzianką wieczoru był śpiew użytkownika Jakuba M. I cóż zaśpiewał? Korzystając z premierowej obecności nowej użytkowniczki, ksywa zielonymelon, odśpiewał na jej cześć, na popularną melodię z okresu stanu wojennego ("Zielona wrona"), utworek "Zielony melon" !! Zaś ewenementem i ukoronowaniem wieczoru było pojawienie się, świetnego ongiś, piłkarza reprezentacji Brazylii - Zico. Znakomity futbolista zadał sobie trud i przetłumaczył kilka utworów Mistrza na portugalski. I odczytał, co wywołało niebywały entuzjazm zgromadzonych widzów.
Serdecznie gratuluję i pozdrawiam,
Menda1974
Odpowiedz
Niewątpliwie dowcipnie napisane - i za to, znaczy za dowcipność stylu, piwo. Wink
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
A dla Ciebie także piwo - za wspaniałe wyczucie tego stylu Wink
Odpowiedz
menda1974 napisał(a):Serdecznie gratuluję i pozdrawiam,
Menda1974
Oj Szym..., yyy znaczy użytkowniku menda1974 żebyś Ty miał tyle odwagi do podpisania się imieniem i nazwiskiem, ile jej masz do wytykania głuchoty co poniektórym wykonawcom skarżyskiego koncertu, jak i większości forumowiczom
menda1974 napisał(a):
gosiafar napisał(a):Tym bardziej podziwiam Michała, który mimo wszystko utrzymał właściwą tonację.
No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu jak i o 99% użytkownikach forum.
Powinszować! Wink
Odpowiedz
menda1974 napisał(a):No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu jak i o 99% użytkownikach forum.
Muszę to zacytować koniecznie Irkowi i zapytać jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy Smile
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):Muszę to zacytować koniecznie Irkowi i zapytać jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy Smile
A co on tam może wiedzieć na ten temat, lepiej spytaj mendy1974 Wink
Odpowiedz
Od razu się fajnie czuje jak ktoś mnie podsumował, że nie słyszę, to takie budujące Smile
Cytat:Wszczynanie awantur
II
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Kurcze, to ja zazdroszczę temu Michałowi słuchu. Chciałbym mieć taki, jaki niby ma ten Michał według Mendy. Wink
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Przepraszam, ze przerywam uczoną dysputę, ale chciałbym podziękować wszystkim podpisywaczom i wysyłaczom za kartkę, którą właśnie wyjąłem ze skrzynki.
Niestety nie wszystkie autografy udało się zebrać, jak widzę (np. dotkliwie brak pewnego Michała o legendarnym słuchu - a któż to jest, któż? Wink ).
Wielkie dzięki! I - mam nadzieję - do zobaczenia.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Elessar napisał(a):Kurcze, to ja zazdroszczę temu Michałowi słuchu. Chciałbym mieć taki, jaki niby ma ten Michał według Mendy. Wink
I słusznie, Michałowi każdy zazdrości słuchu! Nic dziwnego, że Ty też! Wink

A mi się jakoś nie "dostało" za opuszczenie stolicy i szlajanie się po Skarżyskach... Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):Niewątpliwie dowcipnie napisane - i za to, znaczy za dowcipność stylu, piwo. Wink
A tu już się nie zgadzam. Jest nie dowcipne ale złośliwe, i można z treści wywnioskować,
że użytkownik Menda nie był obecny w Skarżysku... Wink
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):żebyś Ty miał tyle odwagi do podpisania się imieniem i nazwiskiem
No wiesz, tej odwagi to chyba nie tylko Mendzie brakuje.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
pkosela napisał(a):dotkliwie brak pewnego Michała o legendarnym słuchu
No to się nie popisał chłopak skoro brak jego podpisu, ale myślę, że możemy go w ciemno usprawiedliwić tym, że on nawet nie wiedział, że jest tak ważna kartka do "wyautografowania". Smile

Tylko mam prośbę... niech nie będzie kolejnej awantury...
Odpowiedz
Elessar napisał(a):Tylko mam prośbę... niech nie będzie kolejnej awantury...
Awantury nie będzie! Przynajmniej nie na forum! Ale już wiem, komu uszy powyrywam! Wink
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Ale już wiem, komu uszy powyrywam!
Komu? Smile
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):Komu? Smile
"Uderz w stół, a nożyce..." Big Grin

Spokojnie! Tym razem nie Tobie! Dzięki! Już ja wiem, komu i za jaki podpis! :rotfl:
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Już ja wiem, komu i za jaki podpis!
Oj zdradź tajemnice Smile

Aha no i przepraszam, że kartka tak długo "szła", a wysłanie jej z Krakowa - bezsensu, więc wrzuciłem ją do skrzynki dopiero jak ponownie zawitałem w Skarżysku Smile
Odpowiedz
Łukasz napisał(a):Oj zdradź tajemnice Smile
Na ucho, przy następnym spotkaniu w Skarżysku! Więc szybko coś wymyśl! Wink
Łukasz napisał(a):Aha no i przepraszam, że kartka tak długo "szła",
Nic to, ważne, że doszła, bo już straciłam nadzieję! Jeszcze raz dzięki! Smile
Odpowiedz