Liczba postów: 710
Liczba wątków: 92
Reputacja:
0
Gdzieś już umieszczałem, ale nie wszystko działało jak należy, więc pozwalam sobie jeszcze raz to zrobić. Jakość techniczna dość mierna.
Dzięki czapon
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/piotr_czapon/public/Adam_Leszek%20-%20Sfinks/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... %20Sfinks/</a><!-- m -->
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
To piosenka twojego autorstwa? Jak nie, to kogo?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Reputacja:
0
Zbrozło napisał(a):To piosenka twojego autorstwa? Tak, mojego.
Liczba postów: 963
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
mnie osobiście naprawdę bardzo się podoba, i ta harmonijka, no muzyka dla moich uszu, po ostatnich przesłuchaniach Duchów Dwooch - po prostu piękne
Adam, więcej takich nagrań proszę.
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Nowa wersja - świetna. 
Choć osobiście wolałem jak było troszkę szybciej.
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Przepiękna.  Duchy mogłyby się od ciebie uczyc
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 161
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Ja chyba za bardzo się przyzwyczaiłem do tej szybszej wersji, ale ratuje Cię młodszy brat z harmonijką i piwko jest : )
PS Prosimy o pozostałe piosenki z tematu "kilka piosenek różnych" !
Adam_Leszek napisał(a):Jakość techniczna dość mierna. Zapraszam w takim razie do swojego Studia przy ul. Brzozowej 11
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Super Adamie_Leszku, super
Jiři napisał(a):Zapraszam w takim razie do swojego Studia przy ul. Brzozowej 11 No już nie jeden hicior spod Twojej reki producenta wyszedł
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Liczba postów: 2,212
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Imienniku,
gratuluję - to ładna, melodyjna opowieść.
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
lc napisał(a):Imienniku, ??
Elessar napisał(a):Nowa wersja - świetna. Nowa - czyli sprzed pół roku. Dlaczego tak późno upubliczniona, Adamie ?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Stara wersja jest ładniejsza.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Stara wersja jest ładniejsza. Czyżbyś uważała, że dodanie harmonijki zbyt "uplecakowia" utwór ?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Reputacja:
0
bryce napisał(a):lc napisał(a):Imienniku, bryce, nie szukaj dziury w stogu siana
Ci, których nie miałem przyjemności poznać osobiście nie muszą wiedzieć, że Leszek to nie moje imię
partycja napisał(a):Stara wersja jest ładniejsza. :wstyd:
[ Dodano: 2 Luty 2008, 15:13 ]
bryce napisał(a):"uplecakowia" utwór ? Masz rację, on przez harmonijkę onucowieje...
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
bryce napisał(a):Czyżbyś uważała, że dodanie harmonijki zbyt "uplecakowia" utwór ? Tak uważam.
Wersja stara ma w sobie więcej lekkości, czułości i spontaniczności. Zachwiane tempo, szumy... Jest prześliczna. Ta jest tylko bardzo ładna.
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
Adam_Leszek napisał(a):bryce, nie szukaj dziury w stogu siana  Jaka śliczna kontaminacja. Dobrze już, dobrze, ale autora słów i muzyki do "Chrystusa w warsztacie cieśli" nie jest trudno znaleźć.
Reputacja:
0
Adam_Leszek napisał(a):Ci, których nie miałem przyjemności poznać osobiście nie muszą wiedzieć, że Leszek to nie moje imię jeżeli to nawet nazwisko, to jak się miałem wyrazić?
Nazwiszczaku odimienny?
Tak czy siak, nie wpływa to na ocenę ballady.
Liczba postów: 42
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Jestem zszokowany  Po prostu genialne!
Czy mozna gdzies jeszcze znalezc poprzednia wersje?
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/">http://galeria.efez.net/v/Kaczmarski/</a><!-- m -->
Reputacja:
0
xaos napisał(a):Czy mozna gdzies jeszcze znalezc poprzednia wersje? Owa "poprzednia wersja" była źle zagrana i źle nagrana i wylądowała w śmieciach.
Jeżeli lepiej wypada ta piosenka z samą gitarą i szybciej, to już lepiej nagrać to jeszcze raz. Chwilowo nie mam dostępu do mikrofonu, ale jak nagram jeszcze raz, to się odezwę
Reputacja:
0
To ja może zaproponuję kolejny utwór Adama
Dumka stepowa z cytatem
Liczba postów: 3,032
Liczba wątków: 162
Reputacja:
0
czapon napisał(a):Dumka stepowa z cytatem przepiękna piosenka
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Reputacja:
0
Liczba postów: 126
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Piwo za piosenkę umieszczoną przez Czapona.
tjk
Reputacja:
0
Jak ja zazdroszczę ludziom, którzy mają piękny głos, słuch muzyczny i mają możliwość śpiewania napisanych przez siebie tekstów. Zawsze marzyłem o tym, bym potrafił wyrażać siebie w ten sposób  Jeżeli grzeszę zazdrością, to nie pożądam czyichś żon, samochodów, czy willi, ale właśnie pięknych głosów...
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):Zawsze marzyłem o tym Zawsze możesz pisac dobre teksty, które ktoś opracuje.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Zawsze możesz pisac dobre teksty, które ktoś opracuje. Rzecz w tym, że piszę teksty, które czasem zyskują uznanie jako całkiem dobre wiersze, a jakoś nikt ich nie chce opracowywać i śpiewać  . Naturalnie mam swoją wizję tego jak bym chciał to zrobić, dlatego właśnie zazdroszczę osobom, które po prostu biorą instrument do ręki, siadają i wcielają swe wizje na przekazanie własnego tekstu w życie.
Jan Paweł II
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):piszę teksty, które czasem zyskują uznanie jako całkiem dobre wiersze, a jakoś nikt ich nie chce opracowywać i śpiewać PPisanie tekstów z przeznaczeniem "do czytania" a pisanie tekstów do śpiewania to dwie rózne sprawy.
Reputacja:
0
To ja może udostępnię następną piosenkę Adama  Mam nadzieję, że się nie pogniewa.
Piosenka o obrotach sfer niebieskich
Reputacja:
0
czapon napisał(a):Piosenka o obrotach sfer niebieskich jedna uwaga - w 34 sekundzie - podglądnąć? nie wiem, może to prawidłowa forma, ale jakoś tak bardzo nie lubię zwrotów typu podglądnąć, kamerować i jeszcze kilku innych. Może jestem konserwatywny, ale mam przyzwyczajenie do form - podejrzeć i filmować.
Jan Paweł II
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):ale mam przyzwyczajenie do form - podejrzeć i filmować Jakbyś jeszcze "był przyzwyczajony"... 
Poza tym pełna zgoda.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Sławek napisał(a):podglądnąć, kamerować i jeszcze kilku innych. Może jestem konserwatywny, ale mam przyzwyczajenie do form - podejrzeć i filmować. Ale jaki jest związek miedzy "podglądnąć" a "kamerować", ze uznajesz je za jeden typ? "Podglądnąć" mój SPP z lat '80, określa jako regionalizm.
A co do głownego wątku, to dla mnie piosenki Adama są odkryciem dopiero ostatniego weekendu. Wcześniej tu nie zajrzałem - no i co mi zrobicie?
Bardzo miło było też poznać osobiscie ich autora.
|