Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OT z wiersza "Pożegnanie Karola"
AlekP, w ogóle to już nic nie pisz, bo za młody jesteś.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Nie kombinuj.
Przepraszam, ze wtracilam sie w caly watek. I... nie kombinuje $imonie.

e Smile
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Lutrze, ja mogę ujawnić co najwyżej Twoje kłamstewka i jeśli tylko przyjdzie okazja, zrobię to z pewnością.
Zaczyna się.
Ale fakt, zabrzmiało groźnie!
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Przepraszam, ze wtracilam sie w caly watek.
Nie martw się, mi też jakieś "małe co nieco" zaginęło... :rotfl:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):A jak wiesz, z pewnego sylwestra tłumaczyłem się trzy lata i nikt nie powiedział, że złożone wyjaśnienia są wystarczające
Bo nie są. Oskarżałeś publicznie Jacka Kaczmarskiego o hipokryzję i kłamliwe wyjaśnienia w związku z koncertem w Sali Kongresowej 13 grudnia 2003.
Alek napisał(a):Nie mam pojęcia o czym mówisz. Gdzie Ty widzisz tę aferkę i przypierdzielanie się?
We wszystkim, co nie jest mu wygodne.
Karol napisał(a):Cóż, Masłowska też jest nagradzaną prozaiczką Wink .
Dla mnie majstersztyk to Barańczak.
Piwo!
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Niestety, jakość wiersza zazwyczaj bywa ostatnim kryterium
Niestety to prawda.
Paweł Konopacki napisał(a):temperatura dyskusji zazwyczaj zależy od tego, kto pisze a nie co pisze. Ważne jest też z jakim wcześniejszym nastawieniem do autora recenzuje się wiersz.
Krótko mówiąc: Luter zawsze znajdzie sposób by dołożyć Patrycji. Za co on jej tak bardzo nienawidzi?

Czy Luter nie może znieść że wiersz dedykowany jest katolikowi?
[size=75][b][i]"Dla pewnych durniów, nafaszerowanych tanim materializmem, metafizyka jest czymś nudnym i suchym, i dowolnym!" SIW[/i][/b][/size]
Odpowiedz
Luter napisał(a):Bo nie są.
O właśnie! NIe są! Trzy lata nie wystarczyło. Nawet komisja w sprawie Orlenu i Rywina potrzebowała mniej czasu, aby sformułować końcowe wnioski z dochodzenia. Ale Rywin i Orlen to mały pikuś w porównaniu z sylwestrem spędzonym wspólnie z KN.
Luter napisał(a):Oskarżałeś publicznie Jacka Kaczmarskiego o hipokryzję i kłamliwe wyjaśnienia w związku z koncertem w Sali Kongresowej 13 grudnia 2003.
Zwracam uwagę na datę: 2003 rok. Tak to sobie z Lutrem od pewnego czasu gawędzimy o sprawach już tylko nam i paru niedobitkom znanych. I, jak widać, czwarta wiosna leci a my dalej przy swoim i na swoim. Sądząc z ostatniej wypowiedzi mojego Wielce Szanownego Wroga, raczej w najbliższej dziesięciolatce nie zapowiada się jakiś poważniejszy przełom w sprawie.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Luter napisał(a):
Paweł Konopacki napisał(a):A jak wiesz, z pewnego sylwestra tłumaczyłem się trzy lata i nikt nie powiedział, że złożone wyjaśnienia są wystarczające
Bo nie są.
Na to załóżcie inny wątek, albo powróćcie do starych w których ta kwestia już bywała roztrząsana. Bo znowu zaczną się gadki o papierze toaletowym, o winie, szparagach czy innych ślimakach.

[ Dodano: 29 Grudzień 2007, 11:08 ]
Seim napisał(a):Krótko mówiąc: Luter zawsze znajdzie sposób by dołożyć Patrycji. Za co on jej tak bardzo nienawidzi?
O! też bym chciała znać odpowiedź na to pytanie. Tzn, mam swoje podejrzenia, ale chciałabym przeczytać Lutrowe wyjaśnienie tej kwestii.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Luter napisał(a):Czyżbyś, Pawle, niechcący ujawnił kolejne kłamstewka? No chyba że pani Teresa Podemska-Abt była żoną Jacka, a my o czymś nie wiemy.
Lutrze,odnoszę się z całym szacunkiem dla Twej wiedzy, ale chba jednak nie wiesz wszystkiego o Jacku!? Być może chodzi o żone nieślubną, jedną z tych, o których zwykło się mówić że "Wszystkie żony są nasze".
Zresztą była/niebyła w każdym razie mogła być.

Pozdrawiam Serdecznie!
[size=75][b][i]"Dla pewnych durniów, nafaszerowanych tanim materializmem, metafizyka jest czymś nudnym i suchym, i dowolnym!" SIW[/i][/b][/size]
Odpowiedz
Seim napisał(a):Lutrze,odnoszę się z całym szacunkiem dla Twej wiedzy, ale chba jednak nie wiesz wszystkiego o Jacku!? Być może chodzi o żone nieślubną, jedną z tych, o których zwykło się mówić że "Wszystkie żony są nasze".
Zresztą była/niebyła w każdym razie mogła być.
szósta strona o wierszu ... staje się arcydziełem Smile
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Odpowiedz
Żoną na pewno nie była Smile Teresa Podemska Abt jest absolwentką Polonistyki uniwersytetu Wrocławskiego. W wieku dwudziestu kilku lat wyemigrowała z mężem Arturem Abt to Adelaidy w Australii. Obecnie wykłada na uniwersytecie South Australia na wydziale antropologii kultury, specjalizuje się w kulturze Aborygeńskiej, z któregoż tematu się doktoryzuje. Wydała w Polsce bodajże 2 tomy wierszy. Ojciec bywał u nich (u Państwa Abt) podczas pierwszej wizyty w Australii. Ponoć ją podrywał, ale więcej na ten temat mi nie wiadomo Smile

pozdrawiam i przepraszam za OT.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz