Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasza klasa
Przy okazji dyskusji nt. danych osobowych i NK.
Jakiś bardzo mądry człowiek (tzn. nie wiem, czy mądry, ale nazwiska nie pamiętam, a tak przynajmniej ładnie brzmi Wink ) stwierdził, że prawdziwym fenomenem naszej klasy jest fakt, iż w dobie, gdy w internecie wszyscy starają się być anonimowi - na naszej klasie bez problemu podają swoje prawdziwe dane i dopełniają je zdjęciami Wink
Odpowiedz
Kuba, nie publikuję swoich zdjęć. W ogóle nie przepadam za fotkami. Niekoniecznie chcę, żeby ileś tam osób widziało moje zdjęcie klasowe, robione na chybcika po w-fie (jakoś nigdy nas wychowawczyni nie "zdążała" uprzedzić). Ani fotkę cyknięta w pubie. Jak będę chciała udostępnić ludziom swoją nikczemną postać Smile, to wybiorę odpowiednią scenografię, wnętrza, a przede wszystkim pójdę do fotografa, który zrobi mi dobry retusz Big Grin.
Gorsza jest inna rzecz: zobaczyłam moje zdjecia, poprosiłam umieszczających o usunięcie mnie (tylko mnie, wystarczy wykadrować) - i co? Wiszą jak wisiały. Stąd ta moja refleksja nt. olewania pewnych (s)praw.

Ann, cóż... szkoła, cokolwiek by o niej sądzić, odgrywa znaczącą rolę w naszym życiu. No i ludzka ciekawość - zobaczyć, co wyrosło z piegowatej Majki czy wiecznie rozrabiającego Wojtka. A bez identyfikacji byłoby trudno. Czy więc ten fenomen nie jest jedynie technicznym wymogiem, którego spełnienie jest prostsze i wygodniejsze niż tworzenie obejść pozwalających i odnaleźć się, i zachować anonimowość (jeśli to w ogóle jest możliwe)?
Odpowiedz
Karol, czy wychodząc do miasta zakładasz torebkę papierową na głowę albo maskę?? To moim zdaniem lekka przesada albo jakaś fobia tak ochrona wizerunku. A na ulicy każdy może Ci zrobic zdjęcie...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Ja rozumiem Karol, bo sam osobiście nie lubie być na zdjęciach a jeszcze gdy mi ktoś robie bez uprzedzenia...
Jedni uważają, że to przesada, a drudzy nie i tyle. Tak samo jak ty byś się bał pierogów, i nikt więcej. Postaw się w sytuacji, że ktoś szydzi z twoich antypatii/lęków/niechęci...

O! Big Grin
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lastfm.pl/user/KatAAk/">http://www.lastfm.pl/user/KatAAk/</a><!-- m -->
''Wieczór i noc
Następny krok
A potem znowu świt
Cudem nastaje dzień''-Tomasz Budzyński
Odpowiedz
KatAAk napisał(a):Ja rozumiem Karola,
KAROL!! Bo to kobieta Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):KAROL!! Bo to kobieta Smile
Gdyby Karol umiesciła w avatarze swoje zdjecie, nie byłoby nieporozumienia... Smile)
Odpowiedz
KatAAk napisał(a):Tak samo jak ty byś się bał pierogów
Nie prowokuj Przemka Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):Nie prowokuj Przemka Smile
Doigraliście się Tongue
Zacytuję klasyka:

"Mnie nie rajcuje kasa,
Kwatera czy gablota.
Jak trafię skórę — klasa —
Pieroga wyłomotam."

Dodam że nie chodzi o jedzenie, choc w pewnym sensie konsumpcję...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Prawo Fizola spełnione Smile)
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Przemek napisał(a):To moim zdaniem lekka przesada albo jakaś fobia tak ochrona wizerunku. A na ulicy każdy może Ci zrobic zdjęcie...
A czemu? Oczywiście możesz tak uważać, ale ja tego nie lubię i dopóki jest to moja osoba, to przyznaję sobie prawo do decydowania, gdzie i przez kogo będzie uwieczniana Smile. Są osoby, które lubią np. publiczne łaźnie czy łazienki, opalają się nago - dla mnie to jest moja intymność i jakkolwiek możesz pomyśleć, że jestem pruderyjna, w dalszym ciągu to ja decyduję, gdzie i przed kim się rozbiorę.

Jaśku, nie prowokuj Wink
Odpowiedz
Nowhere Woman napisał(a):Prawo Fizola spełnione Smile)
Ej, ja tylko Mistrza zacytowałem Smile))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Może gdyby użytkownicy NaszejKlasy powstrzymali się trochę z hurtowym wrzucaniem zdjęć swoich pulchnych bobasów i innych mężów, tudzież fotek z wycieczki do Egiptu, serwery, nie byłyby aż tak przeciążone i dało by się ten portal swobodnie przeglądać, nie tylko między 2gą w nocy, a 5tą nad ranem.
Na to nie ma co liczyć póki nie zrobią czegoś z serwerami - tak samo jak teraz, było też dwa miliony użytkowników wstecz Wink

Swoją drogą (tak przy okazji zdjęć) - przypadkiem widziałam profil człowieka, który wrzucił na NK 250 zdjęć; na żadnym z nich nie było ani jego ani jego rodziny Wink
Odpowiedz
Ja tam nie mam nic przeciwko zdjęciom,szczególnie jeśli są do zdjęcia dziewczyn,szczególnie z wakacji nad morzem Smile
Odpowiedz
Gdyby komuś nie podobała się nasza-klasa - szkolnictwo.pl :lol:
Odpowiedz
Alek napisał(a):Ja tam nie mam nic przeciwko zdjęciom,szczególnie jeśli są do zdjęcia dziewczyn,szczególnie z wakacji nad morzem Smile
Chyba w dziale twórczośc własna pochwalę się efektami ostatnich sesji :] Bo widzę głód sztuki...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Takich serwisów będzie coraz więcej. To jest interes!
Ja tylko nie rozumiem, jak ludzie znajdują czas na czytanie i pisanie na kilka podobnie zbędnych serwisów*. Cierpi na tym wartość merytoryczna, ale tak to już bywa, jak coś się staje z elitarnego masowe.

* Tak, one są zbędne. Bo marketing polega na tym, aby klient uwierzył, że ma potrzebę.

[ Dodano: 10 Grudzień 2007, 18:47 ]
Przemek napisał(a):Chyba w dziale twórczośc własna pochwalę się efektami ostatnich sesji
Prosiemy Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Chyba w dziale twórczośc własna pochwalę się efektami ostatnich sesji :] Bo widzę głód sztuki...
Jakieś fotki z alkowy?
Odpowiedz
Grunt,żeby aparat był markowy.
Odpowiedz