Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arka Noego [wykonanie własne]
Witam wszystkich serdecznie w imieniu zespołu. Pod linkiem umieszczam nasze wykonanie "Arki Noego". Jest to oczywiście nasze pierwsze nagranie, nie żadne studyjne czy coś, więc nie oczekujcie cudów Wink

arka

specyfikacja, zespół w składzie:
gitara, śpiew - przeklety
flet prosty - profesor

Oczywiście zależałoby nam na możliwie merytorycznych komentarzach. Jeśli spotkamy się z przychylną opinią ze strony forumowiczów to myślę, że wrzucimy tu jeszcze nie jedno nagranie Wink

pozdrawiam w imieniu zespołu Wink
I salwę w płuca czy też sznur na szyję
By nie powiedział kto, że jeszcze żyje
Odpowiedz
Proponowałabym wrzucić to do działu "Twórczość własna - piosenki". Tutaj jednak dyskutujemy o piosenkach i wykonaniach JACKA (poza nielicznymi wyjątkami Wink).
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
przeklety napisał(a):zależałoby nam na możliwie merytorycznych komentarzach
Przykro mi, ale obaj fałszujecie potwornie.
Gitara robi tu bardziej za instrument perkusyjny, a "flet"... cóż... delikatnie mówiąc: koszmarny... :/

Całość brzmi jak dowcip...
Odpowiedz
Simon napisał(a):Całość brzmi jak dowcip...
Dział "Kawały" też mamy... Wink

Merytoryczniej - flet nie współgra z wokalem, prawie nie słychać gitary, a wokal nie współbrzmi z niczym. Płynie nad gitarą.
Żeby nie było, że tylko krytykuję - pomysł z fletem ciekawy. Tylko kwestia jakości fletu. Bo w tym słychać, jak drewno jęczy.
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
A to było nagrywane całkiem na trzeźwo Wink ?

A bardziej merytorycznie: więcej ćwiczyć.
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Rzeczywiście, wykonanie bardzo kiepskie, o ile zaczeliscie nawet dobrze to w refrenie już odpuściliście i zaczeliście fałszować. Ale jakby nie było pomysł żeby gitara grała z fletem jest ciekawy i warty dopracowania!! Big Grin
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Myślę, że za podsumowanie komentarzy wystarczy cytowany juz komentarz Simona... Generalnie chcieliśmy po prostu wiedzieć czy jest już chociaż poprawnie, cóż widać, że nie do końca Smile.
Swoją droga jeśli ktoś potrafi to nie niech przeniesie to do działu ' twórczość własna ', bądz da jakąś wskazówkę jak to zrobićWink chyba, że lepiej to skasować niż gdziekolwiek przenosić...

BTW
Zbrozło napisał(a):o ile zaczeliscie nawet dobrze
Krzepiące Big Grin
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Generalnie chcieliśmy po prostu wiedzieć czy jest już chociaż poprawnie, cóż widać, że nie do końca
Proponuje na razie wstrzymac sie z tym fletem do czasu, aż będzie on brzmiał conajmniej poprawnie.
Poza tym - jak zauwazył Freed - ćwiczyć. Musisz być tez troche samokrytyczny: mieć świadomość tego, co jest słabe a co lepsze, wiedzieć co jest złe i nad czym trzeba pracować.
Odpowiedz
Odpowiem w swoim imieniu. Jestem w pełni świadomy, że nie mam słuchu i oczywiście zdaje sobie sprawę, że to nie bylo dobre wykonanie. Na tym nie poprzestanę, po prostu chciałem wiedzieć czy cokolwiek potrafię. Aha, śpiewać przyszłościowo nie zamierzam, teraz to tak tylko z konieczności... (to takie btw, żeby niektórych uspokoić Wink )

[ Dodano: 18 Listopad 2007, 21:36 ]
Nowhere Woman napisał(a):Bo w tym słychać, jak drewno jęczy.
E, to nie jest drewniany flet... Wink
Odpowiedz
Pracujcie, pracujcie.

Zgodzę się, że refren jest pod względem wokalnym, no... ogólnie mówiąc nieładny.
Całość jest raczej średnio rytmiczna.

Gitara
Simon napisał(a):robi tu bardziej za instrument perkusyjny
z czym się nie mogę nie zgodzić.
Flet... też pracujcie.

Po prostu ćwiczcie, jeśli będziecie mieli dość samozaparcia by to robić, to coś może z tego wyjść. Ale macie dużo do zrobienia.
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Aha, śpiewać przyszłościowo nie zamierzam, teraz to tak tylko z konieczności...
Z konieczności? Nie bardzo rozumiem.
Nie będę się domyślać jakiego rodzaju może być to konieczność,ale z własnych obserwacji wnoszę,że na przynajmniej 80% konieczności wystarczy Whisky,ewentualnie Kocham cię jak Irlandię Smile
Odpowiedz
Elessar napisał(a):Zgodzę się, że refren jest pod względem wokalnym, no... ogólnie mówiąc nieładny.
Jak już pisałem nominalnie w ogóle nie śpiewam, a muszę przyznać, że refren wyjątkowo mi leżał, bo mieliśmy pewne problemy techniczne ze zgraniem w nim instrumentów, także nawet nie miałem się na nim za bardzo jak skupić Wink

Tak, tak; dużo pracyWink ciekawe czy za rok po kolejnym nagraniu będą te same opinie Wink

dziękuje za wszystkie komentarze Wink

ps. nie mi ktoś pomoże to stąd przenieśc, za dużo ludzi tu zagląda Wink
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Jak już pisałem nominalnie w ogóle nie śpiewam
Hm... Po co w takim razie cała ta zabawa?
Ja na przykład - też nie mam głosu i nie biore się za śpiewanie, wystarcza mi komponowanie, aranżowanie i akompaniament. Wiedząc, że nie mam głosu - nie przyszło mi do głowy, żeby sie moim "śpiewaniem" dzielić na żywca z publiką...
Odpowiedz
Simon napisał(a):Hm... Po co w takim razie cała ta zabawa?
Cóż, myślałem, że to przyzwoite wykonanie...
Simon napisał(a):Ja na przykład - też nie mam głosu i nie biore się za śpiewanie
Głos podobno mam, tzn. barwę czy coś. Problemem jest, że nie mam słuchu :wstyd: Zreszta ktoś śpiewać musiał...
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Cóż, myślałem, że to przyzwoite wykonanie...
No, właśnie, niestety, nie...
przeklety napisał(a):Problemem jest, że nie mam słuchu
Słuch albo się ma albo się go nie ma.
Odpowiedz
Pytania do wykonawców - proszę o szczerą odpowiedź:
1. Czy nagranie powstało w ramach żartu czy na poważnie?
2. Czy byliście trzeźwi?

3. Czy przed wrzuceniem pliku przesłuchaliście nagranie i omówiliście jego mocne i słabe strony?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Ale humor się poprawia słuchając tego Wink
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
przeklety napisał(a):ciekawe czy za rok po kolejnym nagraniu będą te same opinie
Wydaje się,że może to być jakiś coroczny rytuał,być może związany z Twoim drugim pytaniem,gredlerze Smile

[ Dodano: 18 Listopad 2007, 22:51 ]
Kazia:) napisał(a):Ale humor się poprawia słuchając tego Wink
Nie rozumiem. W jaki sposób?
Odpowiedz
gredler napisał(a):Pytania do wykonawców
Nikt nie oczekiwał fajerwerek...
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Nikt nie oczekiwał fajerwerek...
Czy mógłbyś rozwinąć?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Generalnie po prostu chcieliśmy coś nagrać, sprawdzić jak wyjdzie. Wydawało nam się, że jak na warunki nagrania to wyszło znośnie, więc chcieliśmy jakiś uwag posłuchać.

Kto mógl przypuszczać, że jedyna uwaga, jaką dostaniemy to ' nauczcie się grać?'... Wink
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Kto mógl przypuszczać, że jedyna uwaga, jaką dostaniemy to ' nauczcie się grać?'...
Raz, że nie była to jedyna uwaga.
Dwa, że nawet gdyby była jedyna - to w zasadzie zawiera się w niej wszystko: bo żeby jakiś efekt osiągnąć trzeba jakoś grać i śpiewać. Im lepiej - tym lepszy efekt.
Na obecnym etapie - nie wychodzi Wam ani jedno, ani drugie.
Nie mówię tego za złej woli, to sa szczere konstatacje. Nie ma się co obruszać.
Sa dwa wyjścia: albo dać sobie spokój albo brać się do pracy. Wytężonej, zastrzegam od razu. Smile
Odpowiedz
przeklety napisał(a):Problemem jest, że nie mam słuchu
Potwierdzam. Nie masz.

Proszę Was... utwory instrumentalne też mogą wypaść ciekawie Smile Polecam Mozarta.
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Nowhere Woman napisał(a):Proponowałabym wrzucić to do działu "Twórczość własna - piosenki". Tutaj jednak dyskutujemy o piosenkach i wykonaniach JACKA (poza nielicznymi wyjątkami Wink ).
Przeniesione
Odpowiedz
Simon napisał(a):Proponuje na razie wstrzymac sie z tym fletem do czasu, aż będzie on brzmiał conajmniej poprawnie.
Albo ściszyć go nieco, może nie wyrzucić, bo chyba jako jedyny instrument w miarę nie fałszował Wink

Nie jestem żadnym fachowcem, muzykę odbieram raczej intuicyjnie, ale... to nagranie.. trochę boli...
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
ann napisał(a):Przeniesione

Dzięki.
Odpowiedz