12-09-2007, 06:47 PM
Małgosia napisał(a):Również z mojej strony seria pozdrowień dla nowo poznanych!A ja Cię jakoś znów nie poznałam!

"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Wrocławski Salon JK - TŁCH i Patrycja Kaczmarska
|
12-09-2007, 06:47 PM
Małgosia napisał(a):Również z mojej strony seria pozdrowień dla nowo poznanych!A ja Cię jakoś znów nie poznałam! ![]()
12-09-2007, 06:50 PM
gosiafar napisał(a):A ja Cię jakoś znów nie poznałam!Przeca siedzialaś w Kwaterze Głównej Salonu obok Małgośki ![]() Ze dwie godziny ![]()
12-09-2007, 06:51 PM
Simon napisał(a):Przeca siedzialaś w Kwaterze Głównej Salonu obok MałgośkiWłaśnie wysłałam do Niej PW, żeby się upewnić! Bo tak się zastanawiałam... ![]()
12-09-2007, 06:52 PM
gosiafar napisał(a):jateż i w ogole nie wiem dlaczegoMałgosia napisał(a):Również z mojej strony seria pozdrowień dla nowo poznanych!A ja Cię jakoś znów nie poznałam! ![]() Gosiufar.. ja miałam nadzieje, ze im się jednak dasz zgubić ![]() ![]()
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
12-09-2007, 10:50 PM
zamocik_23 napisał(a):A mnie porwano.. po prostu porwano..Następnym razem trzeba będzie lepiej "dogadać" szczegóły, takie jak afterparty! ![]()
12-10-2007, 12:18 AM
Dolecialam o 21.27 do domu i obiecane wrazenia... moze byly lepsze koncert, moze nie..ten byl specjalny ze wzgledu na Wroclaw i sale.Publicznosc tez byla wspaniala!
Bylam w sali o 17.00, zobaczylam na pamiatkowej tablicy czyja muzyka byla tam wykonywana i uradowalo mnie, ze dolaczy do tych wielkich jeszcze jeden wielki -Jacek Kaczmarski i to wykonaniu mojego ukochanego zespolu (nie wiem czy inni o tym pomysleli). Zagladali do sali mlodzi ludzie i tylko slyszalam 'wow'!. Poniewaz przed konecretm odbywala sie w sali inna impreza, Trio nie zdazylo zrobic proby. Gdy akustyk ustawial Im naglosnienie, a Oni ustawiali akustyka, zdazylam przywitac sie z forumowiczami....milo bylo sie zobaczyc , a i wiem, ktora to Malgosia! Po chwili wszedl na scene Simon zapowiadajac Koncert. Zaczal sie od Modlitwy -dla mnie tak specjalnej, ze chcialam wstac,nie smialam wiec tyko zacisnelam zeby i czulam jak mi sie rece poca. Po Modlitwie zespol gral coraz lepiej i lepiej..rosli z kazdym nastenym utworem. Nie bede omawiac poszczegolnych utworow -pare impresji zaledwie. Tomasz jak zwykle- pieknie. Obaj gitarzysci i wokalisci dali wspanialy pokaz swoich mozliwosci -Witek- glos nieprawopodobny, czasem zamkniete oczy, czasem w tych Jego ciemnych oczach iskierki i OGROMNA charyzma. Pawel - ekspresja, sila glosu, Ten Jego 'grom' z Epitafium trwal i trwal- odbijal sie echem od sufitu i scian, spadal potem na mnie z jakas nieprawdopodobna sila i poniewaz slowo wypowiedziane nie znika, bedzie w tej cudownej sali juz na zawsze. I 'Pani bagien' -tym razem tak spiewna, rosyjska, cudowna. O Patrycji pisalam. Profesjanalizm calej czworki bezdyskusyjny !! . No i oczywiscie utwory z wlasna muzyka -piekne. I niekonczace sie oklaski z prosba o bis.Ciesze sie, ze wlasnie tu uslyszlam poraz pierwszy koncert TLCh (znalam oczywiscie to wszystko). Ciesze sie, bo zagrali koncert godny tej sali. I jeszcze cos waznego o czym nikt nie napisal - widoczna radosc z grania, spiewania, radosc bycia z nami, podzielenia sie tworczoscia Kaczmara. Po koncercie grupa mlodych ludzi poprosila TLCh o wspolne zdjecie, dla mnie jeszcze pare minut rozmowy z Simonem, powrot do domu. Emocje nadal mnie nie opuscily. Pieknie bylo. Dziekuje Wam -Paciu, Tomku, Pawle i Witku i zycze wiecej koncertow w takich salach i z taka publicznoscia. Dziekuje tez tym, ktorzy ucieszyli sie z mojego przyjazdu -moje serce tez sie raduje , ze Was moglam spotkac.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
12-10-2007, 01:32 AM
ewus napisał(a):Niesamowity koncert.Niesamowite koncerty, to się skończyły w 2001wszym. Dalej, to są już tylko brawurowe fajerwerki. [ Dodano: 10 Grudzień 2007, 02:39 ] jodynka napisał(a):równiutkie unoszenie ramion przy graniu, no i Tomku, Twoje Susminki...A rączką machał do publiki? ![]()
12-10-2007, 08:46 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Niesamowite koncerty, to się skończyły w 2001wszym. Dalej, to są już tylko brawurowe fajerwerki.To po co grasz gdzie i z kim się tylko da? Kuba Mędrzycki napisał(a):A rączką machał do publiki?Nie, ale bede o tym pamietal w srode w Piwnicy pod Baranami. TS
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
12-14-2007, 10:18 AM
Jak dla mnie koncert był rewelacyjny. Mimo wszystko koncert w takiej sali jest IMHO bez porównania z koncertem w klubie z papierosami i gwarem na widowni takim, że ledwo słychać wykonawcę.
"Można żyć pięknie wierząc w życia szczerość,
Która ocala, lub obraca wniwecz..."
12-18-2007, 05:42 PM
A ja mam pamiątkę, jakiej nie ma nikt!
![]() ;( Dziękuję :wstyd:
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
12-18-2007, 06:35 PM
Tak po imieniu
Cytat:Głupi jesteś od razu do pkoseli ? ![]()
Plus Leonardo i Mach
12-18-2007, 06:39 PM
Pewnym pocieszeniem jest dla mnie to, że Ciebie też tam nie było Teresko
![]()
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
12-19-2007, 07:29 AM
Tomasz Susmęd napisał(a):Bo nie potrafię odmówić.Kuba Mędrzycki napisał(a):Niesamowite koncerty, to się skończyły w 2001wszym. Dalej, to są już tylko brawurowe fajerwerki.To po co grasz gdzie i z kim się tylko da? ![]()
12-19-2007, 12:46 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Bo nie potrafię odmówićczyli jesteś jak pewna pani rzecznik prasowa pewnego premiera, co to była przekonana i swoje przekonanie formułowała publicznie, że "premierowi się nie odmawia".
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
12-20-2007, 05:29 PM
pkosela napisał(a):A ja mam pamiątkęO! Możesz odkleić nad parą znaczek i użyć go jeszcze raz! !!
A strażak także był Sam
02-22-2008, 10:12 AM
Oto fragment z koncertu w pliku avi: "Wojna Postu z Karnawałem".
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/WPzK.AVI">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... c/WPzK.AVI</a><!-- m --> :gram: [ Dodano: 22 Luty 2008, 11:30 ] Ups, chyba cos ucięło. Poprawię i uaktualnię. [ Dodano: 22 Luty 2008, 13:24 ] Te plik powinien być sprawny - "Ostatnia Mruczanka": <!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/kubus.AVI">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... /kubus.AVI</a><!-- m -->
02-22-2008, 05:54 PM
Simon napisał(a):Oto fragment z koncertuA ja głupia myślałam, ze znów będzie koncert we Wroclawiu ![]() e ![]()
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
02-22-2008, 05:58 PM
Elzbieta napisał(a):A ja głupia myślałam, ze znów będzie koncert we WroclawiuNa pewno będzie. ![]()
02-22-2008, 06:12 PM
Simon napisał(a):Te plik powinien być sprawnyCzy to jest audio i video? Mnie sie otwiera tylko jako audio ![]()
02-22-2008, 06:13 PM
Elzbieta napisał(a):Mnie sie otwiera tylko jako audioPewnie brak kodeków.
02-22-2008, 06:31 PM
Simon napisał(a):Pewnie brak kodeków.Tez tak pomyślałam po napisaniu posta i ściągam jakiś - nie mam pojęcia czy właściwy (MPG-4 SEDG -wspiera kamerę Samsung). Zobaczymy. To znaczy nie wiadomo czy zobaczymy... e [ Dodano: 22 Luty 2008, 20:39 ] No i znalazłam dobry codec, jesli ktos potrzebuje podaje: <!-- m --><a class="postlink" href="http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1982&GOM+Player+2.1.9.3753">http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... 2.1.9.3753</a><!-- m -->
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa' |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|