Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kraków 21. listopada
dstronczak napisał(a):blisko, ale mialem na mysli fotograficzny Big Grin
Toż wiem! Dlatego mogłam tak sobie żartować! Wink
Zbrozło napisał(a):Za "Kantyczkę" (z ptakiem Big Grin ) pifo Smile
I poproszę 1.XII koniecznie! Smile
partycja napisał(a):ale - jak to się mówi - nie wyszło.
Mówi się "wyszło jak wyszło"! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Mówi się "wyszło jak wyszło"! Smile
Przykro mi - jesteś niedżezi.

Koniec OT. Grzeczne dziewczynki chodzą spać przed północą, więc życzę wszystkim kolorowych snów!
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
partycja napisał(a):życzę wszystkim kolorowych snów!
Wesołych, miłych i kolorowych! I o mnie! (lubisz horrory? :rotfl: )

Ja może nie jestem, może jestem, ale ten tekst mi się utrwalił! Big Grin
Odpowiedz
Dzięki za świetny występ, było naprawdę bardzo fajnie. Większość wykonań mi się zdecydowanie podobała, więc może napiszę o tym co mi mniej przypadło do gustu: mianowicie trochę jednak dziwnie mi brzmiały "Manerwy" i "Ballada Wrześniowa" bez gitary. Wokalnie było super, no i wiadomo, że to wasza interpretacja, ale jednak gitara jest tak bardzo charakterystyczna w tych utworach, że jakoś dziwnie się tego słuchało.
Wspomnę też o tym co już było powiedziane: "Kołysanka dla Kleopatry" naprawde się wam świetnie udała. Elu jesteś chyba stworzona by to śpiewać!
Aa, no i zawsze bardzo lubie wykonania z "podziałem na role" - w tym wypadku chodzi mi oczywiście o "Korespondencję klasową", super wam to wyszło.
Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam!
Odpowiedz
TomciO napisał(a):Dzięki za świetny występ,
Tak sobie poczytałam i - nic dodać, nic ująć - apetyt wzrasta w miarę czytania! Smile
Odpowiedz
Dzieki TomciO za dobre słowo
Odpowiedz
Przeszkadzało mi trochę to, że Bartosz kilka piosenek śpiewał wręcz z kartką przy twarzy - jednak kontakt wzrokowy ważna rzecz Smile
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
chcialem napisac jeszcze jedna rzecz, podziwiam Marcina, ze w momencie gdy pomylil sie spiewajac "korespondecje klasowa" i wtracil 2 wiersze z duzo wczesniejszego wersu "... jakby syn twoj byl minister...", szybko bardzo z tego wybrnal i zachowal kamienna twarz! Smile ludzie nie znajacy utworu mogliby tego nawet nie zauwazycSmile brawo za profesjonalizm i podziwam Cie za wytrzymanie presji Smile
Trzeba mieć do czego wracać,
Czego trzymać się by sprostać.
Trzeba jeszcze mieć w co wierzyć
By się z własną pieśnią zmierzyć.
Odpowiedz
Rzeczą normalną jest mylić się na scenie, szczególnie w długich utworach. Natomiast cała sztuka polega na tym, żeby nie dać po sobie poznać tego, że cos poszło nie tak. W przypadku, gdy gra się dla wymagającej publiczności, znającej repertuar, błędy w tekście nie przechodzą niezauważone. Natomiast grając autorski materiał, który nie jest i chyba nigdy nie będzie tak znanay jak piosenki J.Kaczmarskiego, nauczyłem się "ukrywać" błędy ponieaż wiem, że dużo bardziej widoczne jest ewidentne "zacięcie"czy wręcz przerwa w śpiewie, albo głupia mina i tępy wzrok na współwystępujących, niż udawanie, że nic się nie stało Big Grin i przechodzenie nad tym do porządku dziennego albo raczej wieczornego czy nocnegoSmilefajnie, że to doceniłeśSmile
Odpowiedz
A co z 1 XII?
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
Zbrozło napisał(a):A co z 1 XII?
No, będzie za... 5 dni. Smile
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=123337#123337">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 337#123337</a><!-- m -->
Odpowiedz