Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dwa koncerty JK
Tym razem dzięki uprzejmości Romana Y. Seventh mogę wam udostępnić dwa koncerty JK: "Zbroja" (nagrany w 1982 w Londynie) i "Przejście Polaków przez Morze Czerwone" (nagrany w 1983 w Paryżu). Udostepniam to w takiej formie, w jakiej otrzymałem, wraz z wykonaną przez Romana okładką. Oba koncerty są spakowane do jednego pliku i są tu:
[ciach]

Dzięki Roman!

W poprzednim temacie narobiło się trochę bałaganu, więc wypiszę jeszcze poniżej linki do tych nagrań, które udostępniłem wcześniej i leżą u mnie na serwerze:
[ciach] - "Pijany poeta"
[ciach] - fragment "Live in RPA"
[ciach] - XXVI Festiwal Piosenki Studenckiej w Krakowie. Koncert od Maćka S.
[ciach] - kilka nieoficjalnych nagrań. Również od Maćka.
[ciach] - "Requiem rozbiorowe" z koncertu w Trójce. Przesłał paweł1976.

Chciałem zaznaczyć, że udostępniając to wszystko nie miałem żadnych złych intencji. Według moich informacji wszystkie powyższe nagrania są nieoficjalne. Jeżeli grzeszę piractwem, to nieświadomie i jeśli któreś z tych nagrań nie może być udostępniane to dajcie mi znać.

/Edit: Nagrania nie są już dostępne
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Odpowiedz
Szmanie, czy możesz dowiedzieć się coś bliższego o tych nagraniach?? Tzn. czy Roman je osobiście nagrywał, czy tez na osobę która to robiła, czy może ma jakiekolwiek inne informacje o tych nagraniach. Jeżeli możesz zapytaj ...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
SzAMaN napisał(a):<!-- m --><a class="postlink" href="http://tarnobrzeg.org/~szaman/RPA.rar">http://tarnobrzeg.org/~szaman/RPA.rar</a><!-- m --> - fragment "Live in RPA"

Witam,

w powyzszym pliku znajduja sie nast. utwory:

1 Przejście Polaków przez Morze Czerwone
2 Modlitwa o wschodzie słońca
3 Rejtan, czyli raport ambasadora
4 Krajobraz po uczcie
5 Sen Katarzyny II
6 Samosierra
8 Zesłanie studentów
9 Wigilia na Syberii
10 Epitafium dla Brunona Jasieńskiego
11 Ballada wrześniowa

Wiem, ze koncert w oryginale lyczy 17 utworow, czy ktos jest posiadaczem reszty????

Pozdrawiam
[i]"...lecz las jest nasz i łąki też są nasze!"[/i]
Odpowiedz
W oryginale to jest ich 35 ...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):W oryginale to jest ich 35 ...

w takim razie co z resztą ?????????
obiło mi sie o uszy o utworach które bedząc wykonywane na tym koncercie sa ich jedynymi nagraniami (wspomnienia niebieskiego mundurka)
"Jeśli wie ktoś, co się z nim(i) stało - niech da znać. Bardzo proszę. Pilne."
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Odpowiedz
Drogi Przem...
Mam wrazenie ze Ty wiesz sporo ciekawych rzeczy...
Mnie tez sie "obilo o uszy" : slyszalem kiedys ze ten "Koncert w RPA" to to byl w ogole jakis album na 2 plytach (czyli informacja panow z Pomatonu ze, w ramach Boxu, udostepniaja wszystkie emigracyjne plyty bylaby niedokladna...?).
Czy wiesz cos wiecej na ten temat ? (np. kto to wydal ?) Czy mozna by o tym pogadac ? Moze zainteresowaloby to innych forumowiczow ?
W dyskografii JK na tej Witrynie nic nie znalazlem...
PZDR
TN
Odpowiedz
Ten koncert nie był w dyskografii Pomatonu, bo nie był nigdzie wydany. To jest amatorskie nagranie, zrobione prawdopodobnie w 1985 roku w RPA. W wersji cd-audio oczywiście zajmuje 2 płyty.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Czyli jak ten "Na Zywo'97" ? (cytowany w dyskografii Witryny ?)
Gdzie mozna to dorwac ?
TN
Odpowiedz
thomas.neverny@noos.fr napisał(a):Czyli jak ten "Na Zywo'97" ? (cytowany w dyskografii Witryny ?)

Nie, bo "Koncert'97" był wydany - w pięciuset egzemplarzach, ale był. Natomiast RPA'85 nie był wydany.

Dorwać go możesz kontaktując się z jedną z osób mających ten koncert. Rozumiem, że chciałbyś go zassać z jakiejś czeluści sieci. Jeśli tak, to napisz do mnie na przykład, albo do Przemka.

Pozdrawiam,
KN.
Odpowiedz
SORKI...
Przepraszam za nieporozumienie...
Mnie chodzilo o tzw "koncert w RPA"...

Mam pewne klopoty z "zaasymilizowaniem" pewnych tematow ...
Dwa "prywatne" CD w 1985 ?
Wydaje mi sie ze w 1985 mozna (ewentualnie) bylo zobaczyc w sklepach pierwsze CD...AEt jeszcze nie bylismy na etapie demokratycznego wypalania "oplatkow"/"nalesnikow"....

Wiec mam klopoty ze zrozumieniem :
jakis facet wypalil i rzucil ten album w 1985?
Co? Jak? Gdzie? Nazwiska? Fakty? etc...

"Prosimy o nie zmuszanie nas do korzystania z bezposredniej przemocy..."

DOBRANOC

TN
Odpowiedz
Thomasie, dotarł mój mail do Ciebie ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Czyżby istniała możliwość "dostania" całości koncertu "Live in RPA"?
Jeśli tak, to polecam siępamięci Smile
Odpowiedz
SzAMaN napisał(a):Oba koncerty są spakowane do jednego pliku i są tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/ZbrojaPPMC.rar">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/ZbrojaPPMC.rar</a><!-- m -->

z przykrością stwierdzam że link nie działa może czasowo ale cały dzień próbuje i nic Cry
Odpowiedz
hydro@vp.pl napisał(a):Czyżby istniała możliwość "dostania" całości koncertu "Live in RPA"?
Jeśli tak, to polecam siępamięci Smile

Ja również, a pisalem ze 17 utowrow bo pliki byly ponumerowane track 1/17
[i]"...lecz las jest nasz i łąki też są nasze!"[/i]
Odpowiedz
sizer napisał(a):
SzAMaN napisał(a):Oba koncerty są spakowane do jednego pliku i są tu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/ZbrojaPPMC.rar">http://czelusc.tbg.net.pl/~szaman/ZbrojaPPMC.rar</a><!-- m -->

z przykrością stwierdzam że link nie działa może czasowo ale cały dzień próbuje i nic Cry

Ja tak samo Sad Nie działa - ale mam nadzieję, ze rychło zadziała. Smaku już sobie narobiłam :-)
Odpowiedz
Kurcze! Na poczatku dzialal... Hmm...chyba kumpel cos kombinuje z serwerem. Powinno dzialac za niedlugo. Jak nie to w srode wrzuce to na inny serwer :| Teraz nie mam jak tego zrobic Sad
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Odpowiedz
SZAMAN napisal :

"wraz z wykonaną przez Romana okładką"

A mnie, tak na oko, sie wydaje ze autorami tej okladki sa Wojtus J., Czesiu K. i spolka z Polskiego Zwiazku Pilki Recznej, che-che ... Big Grin

Dzieki SZAMAN !

:beer:

TN
Odpowiedz
dali tylko materiał, Thomasie! Tylko parszywy materiał, czyli glinę :wink: ! :beer:
Odpowiedz
Działa już ten link!! :roll:
Odpowiedz
Doskonale !

Koncerty "Zbroja" i "Przejście Polakow" pod choinkę !

To ci prezent !

I na dodatek za friko !

:brawo:
Odpowiedz
No nie... Big Grin wczoraj ściągnęłem... i prezent I klasa hihi :wink:
Odpowiedz
:-o No cóż mogę napisać tylko jedno MOCNA RZECZ!!!!
Odpowiedz
jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to mam cały 2 płytowy koncert w rpa. mój nr gg 2307895 - w weekendy
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Szmanie, czy możesz dowiedzieć się coś bliższego o tych nagraniach?? Tzn. czy Roman je osobiście nagrywał, czy tez na osobę która to robiła, czy może ma jakiekolwiek inne informacje o tych nagraniach. Jeżeli możesz zapytaj ...

Niestety nie udalo mi sie nic dowiedziec o pochodzeniu tych nagran. No, ale wazne, ze sa Smile
Odpowiedz
Ano właśnie : Co to zmienia ?

No i : Kto pyta ? W jakim celu ?

:cwaniak: ::agent:: ::flirt::
Odpowiedz
Link do Zbroi znowu nie działa ;( Może ktoś kto już to ściągnął może zamieścić na innym serwerze?
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Drogi Elessarze, może spróbuj do mnie na gg, jeśli masz stałe łącze to pójdzie Smile, musielibyśmy się tylko umówić na konkretny termin.
Ps. GG polazuje że jestem niedostępny gdyż włączyłem opcję taką. Najlepiej napisz na priv i się umówimy.
Pozdrawiam
Odpowiedz
U mnie działają wszystkie linki :jupi: :brawo:
Wielkie dzięki Szaman Confusedpoko:

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Szaman - May Adun be with you!
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Z linkami mogą być od czasu do czasu problemy, ale przejściowe, więc jeśli coś nie działa próbujcie po pewnym czasie. Mam jeszcze prośbę - nie sciągajcie wszystkiego na raz, bo te serwery maja upload tylko 32 kB/s, i obsługują sieć osiedlową.

Pozdrawiam

Byłbym zapomniał... Zeratul - Starcraft rządzi Smile
Odpowiedz
To może lepiej dajmy sobie spoko z MJK02, MJK03... co, SzAMaN...?
Jeszcze ci wywali korki na calym osiedlu...
(że o innych tutaj już nie wspomnę)
Tongue
Odpowiedz