Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
koncert SNL w radiowej trójce
właśnie na trójce 'leci" koncert Strachów, grają Jk, a w tym momencie Autoporttret Witkacego
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
Grzmijcie gniewem wszyscy święci!
Odpowiedz
Chcesz, żeby znów ktoś się wypisał?
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Chcesz, żeby znów ktoś się wypisał?
ależ skąd, przecież nikt się wpisuje Smile)
Odpowiedz
I jak?

Słyszałem "Na Pogrzeb Króla" i powiem Wam że spodziewałem się czegoś lepszego, ale muzyka ma to do siebie, że jej interpretacja zawsze pozostaje wolna!!!
Odpowiedz
Ciekawe wykonanie piosenek (sczególnie "Kazimierza Wierzyńskiego") ale wg mnie kompletnie "zmaścili" piosenke "A my nie chcemy" :' (nie słyszałem wcześniej zadnych ich wykonań piosenek kaczmarskiego :wstyd: )
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Odpowiedz
kuba_243 napisał(a):"Na Pogrzeb Króla"
Przepraszam za offtop; to jedyna piosenka SnL, podczas której umieram z nudów (poza A my nie chcemy w ich wersji ) Big Grin
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Na każdym zebraniu jest ktoś, kto musi zacząć pierwszy:
Nagrał ktoś?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Nagranie powinno byc niebawem dostepne.
[i]A ja przez szpade ucze skakac swego psa...[/i]
Odpowiedz
W takim razie, może ktoś zaspokoi moją ciekawość: czy wersje koncertowe znacząco odbiegają od płytowych?
Odpowiedz
Troszke. Nie spiewa tylko sam zespol, ale i obecni podczas koncertu. Wink
Odpowiedz
Do niczego. Mnie nie było.
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.plikus.pl/zobacz_plik-SnL_-_Koncert_w_Trojce-66674.html">http://www.plikus.pl/zobacz_plik-SnL_-_ ... 66674.html</a><!-- m -->

Przerzucam link. Wersja jest pelna. Jeszcze nie wysluchalam, bo czasu brak, zatem nie wiem czy jakosc rewelacyjna.

[ Dodano: 4 Listopad 2007, 23:46 ]
Jakosc jest ok. Lepiej sie chyba nie dalo Wink
Odpowiedz
Nie taki zły ten koncert. Przez jakiś czas wydawało mi się,że zamierzają dać tę kolejność,jaka by była ze zgodą PG,ale coś się tam nie zgodziło.
I o dziwo - Autoportret Witkacego podobał mi się bardziej niż ten studyjny,tak samo Encore było ciekawsze,niż to na płycie.
Poza tym - gdyby ktoś miał wątpliwości,to tu już jest jasne,że Grabaż nie umie śpiewać Smile
Odpowiedz
Jak dla mnie SnL zrobiło niezłą robotę. Pokłon dla Grabaża. Nie zgadzam się, że nie umie śpiewać. Może miejscami przesadził z ową chrypką, ale w piosenkach, gdzie jej nie nadużywa brzmi mi bardzo. Ma charakterystyczny głos i nie wysłyszałem fałszu. Zinterpretował po swojemu Kaczmara i bardzo to widać. A czy komuś to się podoba, to inna kwestia, ale moim zdaniem posiedział nad tekstami i nie jest to tandeta komerycjna jak w wydaniu Habakuka.

Jedyny mój zarzut i to nie mały do Murów. Po cholerę na koniec po "rosnących murach" znów "padają"? Czy czytał/słyszał ktoś jakiś wywiad z Grabażem interpretującym to jakoś? Jak to było na konercie w 3?

Kilka ciekawych aranżacji i do tego różnych. Nie nudzi mi się nawet kolejne słuchanie tej płyty. Chętnie posłuchałbym zamiast remixów kolejnych piosenek Jacka w ich wykonaniu. Z ulubionych kawałków: "Przedszkole", "Kazimierz Wierzyński", "Szklana Góra" i "Siedzimy tu..." Nie rozumiem dłużyzn w "A my nie chcemy" i ogólnie ta piasneka bardzo słabo. Ale ja mam sentyment do owej, jako sprawczyni mojego zanieczyszczania przestrzeni audialnej znad hitarry.

Ot i.
[color=green][size=100] červená nepokojná krev je erbem života [/color][/size]
Odpowiedz
Alek napisał(a):Nie taki zły ten koncert.
Nie jest moze zły. Encore nawet sobie posłucham jeszcze raz. Ale ogólnie nie są to moje klimaty, wybieram oryginał.
Odpowiedz
Nie takie Strachy straszne. Wysłuchałam koncertu i dalej chce mi się żyć. Kiedy Grabaż nie próbuje charczeć, to brzmi to nawet znośnie. Kazimierz Wierzyński niemal mi się podoba. Nie rozczarowałam się, bo nie spodziewałam się niczego wybitnego. Nie tylko w przypadku Strachów. Dawno przestałam spodziewać się dobrych interpretacji piosenek JK. Łatwiej się z tym żyje. Mniej rozczarowań = przyjemniejsze życie Smile
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
partycja napisał(a):Dawno przestałam spodziewać się dobrych interpretacji piosenek JK. Łatwiej się z tym żyje. Mniej rozczarowań = przyjemniejsze życie
Widzę, że preferujemy stoicyzm z nutka sceptycyzmu Wink
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
reuter napisał(a):Widzę, że preferujemy stoicyzm z nutka sceptycyzmu Wink
Nihilizm z nutką satanizmu Wink
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz