Liczba postów: 335
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
właśnie na trójce 'leci" koncert Strachów, grają Jk, a w tym momencie Autoporttret Witkacego
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Grzmijcie gniewem wszyscy święci!
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Chcesz, żeby znów ktoś się wypisał?
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):Chcesz, żeby znów ktoś się wypisał? ależ skąd, przecież nikt się wpisuje )
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
I jak?
Słyszałem "Na Pogrzeb Króla" i powiem Wam że spodziewałem się czegoś lepszego, ale muzyka ma to do siebie, że jej interpretacja zawsze pozostaje wolna!!!
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Ciekawe wykonanie piosenek (sczególnie "Kazimierza Wierzyńskiego") ale wg mnie kompletnie "zmaścili" piosenke "A my nie chcemy" :' (nie słyszałem wcześniej zadnych ich wykonań piosenek kaczmarskiego :wstyd: )
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
kuba_243 napisał(a):"Na Pogrzeb Króla" Przepraszam za offtop; to jedyna piosenka SnL, podczas której umieram z nudów (poza A my nie chcemy w ich wersji )
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Na każdym zebraniu jest ktoś, kto musi zacząć pierwszy:
Nagrał ktoś?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Nagranie powinno byc niebawem dostepne.
[i]A ja przez szpade ucze skakac swego psa...[/i]
Reputacja:
0
W takim razie, może ktoś zaspokoi moją ciekawość: czy wersje koncertowe znacząco odbiegają od płytowych?
Reputacja:
0
Troszke. Nie spiewa tylko sam zespol, ale i obecni podczas koncertu.
Reputacja:
0
Do niczego. Mnie nie było.
Reputacja:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.plikus.pl/zobacz_plik-SnL_-_Koncert_w_Trojce-66674.html">http://www.plikus.pl/zobacz_plik-SnL_-_ ... 66674.html</a><!-- m -->
Przerzucam link. Wersja jest pelna. Jeszcze nie wysluchalam, bo czasu brak, zatem nie wiem czy jakosc rewelacyjna.
[ Dodano: 4 Listopad 2007, 23:46 ]
Jakosc jest ok. Lepiej sie chyba nie dalo
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Nie taki zły ten koncert. Przez jakiś czas wydawało mi się,że zamierzają dać tę kolejność,jaka by była ze zgodą PG,ale coś się tam nie zgodziło.
I o dziwo - Autoportret Witkacego podobał mi się bardziej niż ten studyjny,tak samo Encore było ciekawsze,niż to na płycie.
Poza tym - gdyby ktoś miał wątpliwości,to tu już jest jasne,że Grabaż nie umie śpiewać
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Jak dla mnie SnL zrobiło niezłą robotę. Pokłon dla Grabaża. Nie zgadzam się, że nie umie śpiewać. Może miejscami przesadził z ową chrypką, ale w piosenkach, gdzie jej nie nadużywa brzmi mi bardzo. Ma charakterystyczny głos i nie wysłyszałem fałszu. Zinterpretował po swojemu Kaczmara i bardzo to widać. A czy komuś to się podoba, to inna kwestia, ale moim zdaniem posiedział nad tekstami i nie jest to tandeta komerycjna jak w wydaniu Habakuka.
Jedyny mój zarzut i to nie mały do Murów. Po cholerę na koniec po "rosnących murach" znów "padają"? Czy czytał/słyszał ktoś jakiś wywiad z Grabażem interpretującym to jakoś? Jak to było na konercie w 3?
Kilka ciekawych aranżacji i do tego różnych. Nie nudzi mi się nawet kolejne słuchanie tej płyty. Chętnie posłuchałbym zamiast remixów kolejnych piosenek Jacka w ich wykonaniu. Z ulubionych kawałków: "Przedszkole", "Kazimierz Wierzyński", "Szklana Góra" i "Siedzimy tu..." Nie rozumiem dłużyzn w "A my nie chcemy" i ogólnie ta piasneka bardzo słabo. Ale ja mam sentyment do owej, jako sprawczyni mojego zanieczyszczania przestrzeni audialnej znad hitarry.
Ot i.
[color=green][size=100] červená nepokojná krev je erbem života [/color][/size]
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Nie taki zły ten koncert. Nie jest moze zły. Encore nawet sobie posłucham jeszcze raz. Ale ogólnie nie są to moje klimaty, wybieram oryginał.
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Nie takie Strachy straszne. Wysłuchałam koncertu i dalej chce mi się żyć. Kiedy Grabaż nie próbuje charczeć, to brzmi to nawet znośnie. Kazimierz Wierzyński niemal mi się podoba. Nie rozczarowałam się, bo nie spodziewałam się niczego wybitnego. Nie tylko w przypadku Strachów. Dawno przestałam spodziewać się dobrych interpretacji piosenek JK. Łatwiej się z tym żyje. Mniej rozczarowań = przyjemniejsze życie
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 563
Liczba wątków: 41
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Dawno przestałam spodziewać się dobrych interpretacji piosenek JK. Łatwiej się z tym żyje. Mniej rozczarowań = przyjemniejsze życie Widzę, że preferujemy stoicyzm z nutka sceptycyzmu
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
reuter napisał(a):Widzę, że preferujemy stoicyzm z nutka sceptycyzmu Nihilizm z nutką satanizmu
śni inny byt jurajski gad
|