Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeproś Prezydenta
Jaśko napisał(a):A skad właściwie wiadomo, że on nie zna żadnego języka obcego?
Kurcze, probuje, probuje i w roli poligloty go sobie wyobrazic nie moge.
A slyszales kiedykolwiek, zeby wladal jezykiem obcym ?
[i]A ja przez szpade ucze skakac swego psa...[/i]
Odpowiedz
Zasypałeś mnie gradem pocisków - i dobrze - szacuneczek i piwko
Jaśko napisał(a):
Khamul napisał(a):Spotkania z innymi głowami państwa wyglądają jak teatrzyk - przyjdzie Lesiu to wezmą go na zwiedzanie, pokażą coś ładnego zrobi sobie kilka fotek i chłopak podpisze wszystko zadowolony że się z nim liczą
Khamul napisał(a):Leszek jest jedynie marionetką w jego grze nienawiści, krnąbrności i złośliwości. Lechu nie kiwnie palcem jeśli Jarek tego mu nie pozwoli
Co konkretnie masz na myśli?
Khamul napisał(a):Jarek nie pozwolił mu się nawet obrazić.
Skad Ty bierzesz takie pomysły? Obrazić sie nie pozwolił?.
Nie pozwolił mu się obrazić na Rydzyka - a wręcz gdy zarówno Lech jak i jego żona starali się bronić swojej godności on wyciszał sprawę i bronił swego mentora zarówno na konferencjach jak i na antenie Rydzyjka (najpierw że to nie głos Rydzyka a później że to niby powycinane z kontekstu).

Co do wizyt Lecha to ja widzę to tak - On chce pokazać że jest ważny i się liczy - tylko się z nim nikt nie liczy. Wycieczka do USA bardzo strategiczna gdzie Bush przyjął go na 30 minut :/, na Helu 2godziny - super- tylko że rozmawiali o psach i wnukach. ALE USA SIĘ Z NAMI LICZY BO BUSH GO URACZYŁ ROZMOWĄ.
Jaśko napisał(a):
Khamul napisał(a):blokując wszystko co wiąże się z postępem, wzrostem gospodarczym
Niestety, choć bardzo sie starali, nie udało im się zdusic wzrostu gospodarczego. Co za patałachy!
Za ekonomistami - wzrost nie jest zasługą pisu tylko niewidzialnej ręki rynku - dzięki Bogu PIS i jego koalicjanci zajęci byli aborcją a nie ingerencją w gospodarkę.- bo na stanowiskach obsadzili samych "ekspertów"
Jaśko napisał(a):
Khamul napisał(a):władzy kleru nad ciemnogrodem
Być może takie właśnie Twoje podejscie do ludzi inaczej myślących powoduje, że
Khamul napisał(a):sam boje się ruszać tematu polityki nawet przy rodzinie
Być może tak ale nie sądze...
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą
bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a następnie wygra doświadczeniem"
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):A slyszales kiedykolwiek, zeby wladal jezykiem obcym ?
Większości polityków nie słyszalem. Ale nic chodzi mi o to, kto co może sobie wyobrazić, tylko skąd wiecie (to do tych, którzy wiedzą), że nie zna?
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):
Khamul napisał(a):Po pierwsze wielkim echem odbiło się jego odwołanie spotkania przywódców państw Trójkąta Weimarskiego -- bo Lechu obraził się na "kartofelki" w niemieckiej prasie.
A skad wiesz, że nie był chory? Zostało to wyjaśnione?
Było wyjaśnione. Kaczka biegunki dostała. Stoperan się na to bierze czy węgiel w tabletkach i te dwie godziny się siedzi na tyłku na spotkaniu. Kaczki się obraziły i chciały to podkreślić. Wyszło żałośnie.
Khamul napisał(a):Wycieczka do USA bardzo strategiczna gdzie Bush przyjął go na 30 minut , na Helu 2godziny - super- tylko że rozmawiali o psach i wnukach. ALE USA SIĘ Z NAMI LICZY BO BUSH GO URACZYŁ ROZMOWĄ.
I za którą to rozmowę zapłaciliśmy wysyłając wojska do Afganistanu. Na domiar złego nie bardzo wiadomo właściwie za co nas nasz kochany prezydent sprzedał, bo na hasło wycofania się z Iraku Szczygło mówi, że się nie da, ciekawe czemu nie mówi dlaczego.
Odpowiedz
Artur napisał(a):Stoperan się na to bierze czy węgiel w tabletkach i te dwie godziny się siedzi na tyłku na spotkaniu
Widać,że prawdziwej sr*czki nie miałeś Smile
Odpowiedz
Przy tych wydatkach na kancelarię (najwyższe od 89 roku) nocnik mogli mu kupić. Wink
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):Dla kontrastu - Kwasniewski, sprawujac piecze nad panstwem, nie mial takich problemow. Nikt z niego idioty nie robil.
czy musiał?

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 18:48 ]
Marcepanowy Koń napisał(a):Nawet jesli, to nie mialo to wplywu na moja wrazliwa psychike. I nikomu sie nie chcialo wyjezdzac...
Naprawdę wierzysz w to, że Kaczyński jest winny emigracji zarobkowej :rotfl: ?

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 18:52 ]
Marcepanowy Koń napisał(a):Irasiad byla chyba znacznie wieksza kompromitacja.
Niż całowanie ziemi na klęczkach po opuszczeniu śmigłowca i wyszydka z Jana Pawła II?

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 18:57 ]
Marcepanowy Koń napisał(a):wypic za duzo zdarzylo sie i Clintonowi, i Jelcynowi...
wypić za dużo, zacząć zwiedzać limuzynę od strony bagażnika...

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 19:02 ]
Artur napisał(a):Prawa BHP dodajmy, tytuł nie wiadomo za co, bo praca doktorska chyba do dziś nie została znaleziona. By obronić doktorat trzeba płynnie mówić w języku obcym czego Pan prezydent też nie umie (zna tylko Polski i to komuniaktywnie). A jako prof. już nie jednego oszołoma i idiotę widziałem. Bender też jest profesorem....
Wybacz, ale czepiając się Kaczyńskiego o brak biegłości w prawie... baaaardzo się kompromitujesz.

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 19:05 ]
Przemek napisał(a):
Artur napisał(a):"Balcerowicz musi odejść"
Zgadzam się w 100%
ojejejejejejejeje jej i kto by wtedy nam został?

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 19:09 ]
Torrentius napisał(a):(dajmy na to archeologii historyczno prawnej) i nie wiedziec nic wiecej.
W aż tak wąskiej dziedzinie specjalizować się byłoby trudno, prędzej juz w historii prawa.

[ Dodano: 7 Listopad 2007, 19:14 ]
Zeratul napisał(a):u mnie na wydziale np. chyba nie ma żadnego dr hab. bez prof. UAM z przodu Wink
tytuł Profesora danej uczelni to nie to samo co powszechnie uznawany tytuł profesorski
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Naprawdę wierzysz w to, że Kaczyński jest winny emigracji zarobkowej ?
Nie! Nie wierze.
Jestem o tym przekonana. Wink
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):Nie! Nie wierze.
Jestem o tym przekonana. Wink
Dziecko drogie (to sympatia, nie pobłażliwość), a kto Ci włożył do głowy takie przekonania Smile? Emigracja zarobkowa wybuchła na drugi dzień po wstąpieniu Polski do UE. To jednak było trochę przed rządami Kaczyńskich. Teraz władza się zmieniła i co? liczysz na to, że tak jak do tej pory masowo wyjeżdżali, tak teraz będą powracać, bo PiS przegrał wybory? :rotfl:
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Czytam sobie ten wątek, czytam... i co widzę?!

Artur, Simon, Marcepanowy Koń, Khamul, Torrentius - wstydźcie się! Jesteście gorsi niż Tusk i Kwaśniewski razem wzięci!

Natychmiast przeproście prezydenta!
Bo się na Was obrazi i popamiętacie!
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Slawku, kolego...
Zastanawiam sie tylko, dlaczego ilosc wyemigrowanych Polakow tak absurdalnie podskoczyla ? Nie musisz odpowiadac.

Freed mnie zawstydzil i juz sie tutaj nie wypowiem!
Odpowiedz
w takim razie i ja już zamilknę

A przepraszać nie mam zamiaru - może się obrazi i znów przez tydzień go nie zobaczymy.

Bo pierwszym cudem Tuska jest fakt że od chwili wyborów aż przez 2 tygodnie nie widziałęm i nie słyszałem brata Lecha.

Albo niech mu będzie:

Przepraszam i spieprzam...
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą
bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a następnie wygra doświadczeniem"
Odpowiedz
Khamul napisał(a):A przepraszać nie mam zamiaru
A ja tam chętnie przeproszę. Najlepiej w taki sposób, jak Kowalski Nowaka w pewnej starej anegdocie:

sąd nakazał Kowalskiemu przeprosić Nowaka za to, że ten naubliżał mu publicznie.
Kowalski przeprasza:
„Przepraszam, że Nowak to kretyn, nadęty bufon, pyszałek i cham.”

Sędzia: „No jak to, takie przeprosiny?! Co to za forma? Proszę przynajmniej powiedzieć, że pan żałuje.”

Kowalski: „Żałuję, że Nowak jest kretynem, nadętym bufonem, pyszałkiem i chamem!”
Odpowiedz
Freed napisał(a):sąd nakazał Kowalskiemu przeprosić Nowaka za to, że ten naubliżał mu publicznie.
Sąd jeszcze nakazał Kowalskiemu zaprzeczyć inwektywom, na co ten:
"Nieprawda, że Nowak to kretyn, nadęty bufon, pyszałek i cham?" Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):Zastanawiam sie tylko, dlaczego ilosc wyemigrowanych Polakow tak absurdalnie podskoczyla ?
A masz na poparcie tego jakieś dane statystyczne? Przecież sprawa jest bardzo prosta. PiS w gospodarce za dużo nie mieszał, nic mi nie wiadomo o upadku fabryk, firm za rządów PiS. O wyjeździe decydował tylko i wyłącznie czynnik ekonomiczny, dodatkowo duża liczba emigrujących była wynikiem wchodzenia na rynek pracy pokolenia wyżu demograficznego lat 1981-1982. Jestem absolwentem prawa i paradoksalnie, to dzięki zmianom w dostępie do zawodów prawniczych (m.in. zwiększeniu przejrzystości egzaminów na aplikację) wprowadzonym przez PiS bardzo wielu moich znajomych dostało się na aplikację. Zapewniam Cię, że ludzie ci wywodzą się z rodzin, które w żadnym minionym pokoleniu nie miały nic wspólnego z prawem. To głównie dzieci rolników, robotników, ludzie, którzy doszli do czegoś w życiu dzięki własnej konsekwencji i ciężkiej pracy.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):Zastanawiam sie tylko, dlaczego ilosc wyemigrowanych Polakow tak absurdalnie podskoczyla ? Nie musisz odpowiadac.
Bo emigracja zarobkowa jest coraz łatwiejsza; bo coraz więcej państw otwiera rynki pracy dla Polaków; bo sukces znajomych na emigracji mobilizuje innych do wyjazdu; bo znajomi ściągają znajomych, a ci kolejnych znajomych; bo za granicą bardziej szanuje się pracę i człowieka; bo można spokojnie i bezstresowo sobie życ nie martwiąc się, czy starczy do pierwszego; bo łatwiej o własne mieszkanie i kredyt na nie, którego spłaty się nie odczuje tak dotkliwie jak w Polsce; bo sprzęt do fotografii studyjnej jest tańszy niż w Polsce; bo dziewczyna tam jest i nie ma ochoty wracac...; bo...; bo...; bo...

Wymieniac jeszcze ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Jednym slowem - Utopia.

Chociaz, ja swoj sprzet do fotografii rowniez za granica kupilam, i faktycznie nie zaluje. Tylko, ze we mnie siedzi gleboki patriotyzm, ktory niestety "dal mi sie we znaki" podczas pobytu na "obcej ziemi".
Poza tym, ja nie mialam na mysli ludzi wyksztalconych, po studiach. Chodzilo mi bardziej o liczne wyjazdy "pomaturalnych swiezakow", ktorzy sprawdzaja sie doskonale na zagranicznych zmywakach.
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):Jednym slowem - Utopia.
W Polsce utopia, w takiej Irlandii już nie całkiem utopia...
Marcepanowy Koń napisał(a):Poza tym, ja nie mialam na mysli ludzi wyksztalconych, po studiach. Chodzilo mi bardziej o liczne wyjazdy "pomaturalnych swiezakow", ktorzy sprawdzaja sie doskonale na zagranicznych zmywakach.
Po studiach zanim się nie opanuje języka też trza czasem na tym przysłowiowym "zmywaku" postac.

Tak, czy siak, nikt nie wyjeżdża(ł) z powodów politycznych. To tylko pan Bartoszewski się tak zadeklarował.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
To moze faktycznie popytaj tej mlodziezy ?
Przemek napisał(a):Po studiach zanim się nie opanuje języka też trza czasem na tym przysłowiowym "zmywaku" postac.
Mnie praca na zmywaku lub wycieraniu kraweznikow nie odpowiada. Sorry. Nawet jesli bylby to tylko "wstep" do tej tzw. lepszej pracy.
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):To moze faktycznie popytaj tej mlodziezy ?
Ty naprawdę uważasz, że wygrana PiS była powodem ?? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

[ Dodano: 8 Listopad 2007, 00:16 ]
Marcepanowy Koń napisał(a):Mnie praca na zmywaku lub wycieraniu kraweznikow nie odpowiada. Sorry. Nawet jesli bylby to tylko "wstep" do tej tzw. lepszej pracy.
No sorry, to Ty chcesz od razu posadę prezesa banku?

[ Dodano: 8 Listopad 2007, 00:18 ]
Marcepanowy Koń napisał(a):To moze faktycznie popytaj tej mlodziezy ?
To w takim razie skoro teraz rządzi ich ukochane PO, powinni masowo wracac Smile Dziwne jakoś nie widzę tych tłumów wracających z emigracji...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):No sorry, to Ty chcesz od razu posadę prezesa banku?
Tak.

A na serio - nie musze pracowac na zmywaku, czy korzystac z uslug innych firm, wymagajacych ode mnie "zarobku fizycznego". Pomyslow jest wiele.
W tej chwili bedac na X roku studiow, sama tego doswiadczam. Nie uwierze zatem, w wierutne bzdury, ze aby cos osiagnac, trzeba sie najpierw powycierac o chodniki.
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):we mnie siedzi gleboki patriotyzm
to wyjedź, zarób, wróć i stwórz tutaj miejsca pracy Wink

[ Dodano: 8 Listopad 2007, 01:19 ]
Marcepanowy Koń napisał(a):na X roku studiow
a cóż to? medycyna symultaniczna ? Big Grin
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):to wyjedź, zarób, wróć i stwórz tutaj miejsca pracy
Mowilam przeciez, ze probowalam. Nie da rady.
Sławek napisał(a):a cóż to? medycyna symultaniczna ?
Tak jakby... Wink
x lub y - czas nieokreslony
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):x lub y - czas nieokreslony
niech będzie, ale
Marcepanowy Koń napisał(a):X
Marcepanowy Koń napisał(a):x lub y

nierówny Smile
A myślałem, że na koniec dnia poznam ciekawostkę w postaci dziesięcioletnich studiów Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):poznam ciekawostkę w postaci dziesięcioletnich studiów
Chcesz poznac ?
Muniek Staszczyk studiowal polonistyke 10 lat... Dal rade. Wink
Odpowiedz
ale studiować 10 lat, a być
Marcepanowy Koń napisał(a):na X roku studiow

to nie to samo Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):x lub y - czas nieokreslony
Często studenci stanowią namacalny dowód słuszności znanej z mechaniki kwantowej „zasady nieoznaczoności Heisenberga”. Zasada ta mówi, że że nie można jednocześnie dokładnie określić położenia poruszającej się cząstki i jej pędu w ściśle określonym czasie. W przypadku wielu studentów przy dokładnym określeniu „pędu” (do ukończenia studiów) położenie danego studenta (rok studiów) jest niemożliwe do ścisłego wyznaczenia. A więc czas nieokreślony… Pamiętam, że w czasie studiów hucznie obchodziliśmy 30. urodziny naszego kolegi (na marginesie: radiowca), który był gdzieś w okolicach drugiego – trzeciego roku. A zaczynał normalnie, po szkole średniej…
Odpowiedz
No. Zgadzam sie z przedmowca.
Odpowiedz
Khamul napisał(a):Nie pozwolił mu się obrazić na Rydzyka - a wręcz gdy zarówno Lech jak i jego żona starali się bronić swojej godności on wyciszał sprawę i bronił swego mentora zarówno na konferencjach jak i na antenie Rydzyjka (najpierw że to nie głos Rydzyka a później że to niby powycinane z kontekstu).
Rozumiem, że to "nie pozwolił" to takie nadużycie semantyczne Smile)
Khamul napisał(a):na Helu 2godziny - super- tylko że rozmawiali o psach i wnukach. ALE USA SIĘ Z NAMI LICZY BO BUSH GO URACZYŁ ROZMOWĄ.
Naprawdę myślisz, ze Bush przyjechal tylko po to, żeby porozmawiać o psach i o wnukach?
Khamul napisał(a):Za ekonomistami - wzrost nie jest zasługą pisu tylko niewidzialnej ręki rynku - dzięki Bogu PIS i jego koalicjanci zajęci byli aborcją a nie ingerencją w gospodarkę.- bo na stanowiskach obsadzili samych "ekspertów"
Ja nie pisalem, ze wzrost jest zasługą PiS, natomiast Ty pisaleś, że blokują
Khamul napisał(a):wszystko co wiąże się z postępem, wzrostem gospodarczym
to w końcu PiS ingerował w gospodarkę (rzekomo ją blokując) czy nie ingerowal, jak teraz piszesz?
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Wybacz, ale czepiając się Kaczyńskiego o brak biegłości w prawie... baaaardzo się kompromitujesz.
bycie profesorem prawa, jak się okazuje, wcale nie oznacza biegłości w prawie - a przynajmniej tak uważa większość profesorów i doktorów na wydziale prawa UW.

Prezydent nie pojawił się na w sejmie po raz w historii niepodległej Polski (chociaż wiadomo, że NAPRAWDĘ była niepodległa tylko przez dwa lata - podczas rządów pisu) z powodu braku stoperanu ... a ostrzegał Kraśny ! bierz stoperan ! prezydent powinien zamiast Nelly Rokity zatrudnić Kraśnego.

Odnośnie Nelly Rokity: <!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4655669.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 55669.html</a><!-- m -->

Przeprośmy prezydenta (???):
Cytat:"Odruch Pawłowa" - tym według Joachima Brudzińskiego był gest powstania posłów na powitanie Lecha Wałęsy podczas inauguracji Sejmu VI kadencji. Gdy marszałek senior Zbigniew Religa witał byłego prezydenta, większość posłów - również z PiS - wstała. Jedynie Jarosław Kaczyński demonstracyjnie siedział i gestem nakazał Zycie Gilowskiej, by się nie podnosiła.
Pierdoleni ... dobrze, że przez rządy Wałęsy parlamentarzyści nie wyrobili sobie innego odruchu ... zbiorowy pierd na widok prezydenta mógłby być tragiczny w skutkach.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz