Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeproś Prezydenta
Alek napisał(a):Zresztą na pewno miał na studiach łacinę i to słowo doskonale zna...
Tak. Tylko trzeba najpierw zapytac hodowcow z Polytanu, czy nadajac szczenieciu nazwe Ira mieli na mysli lacinski wyraz, czy Irlandzka Armie Republikanska, czy moze imie zenskie. Wink
A na serio, to glownie chodzilo mi o znajomosc i rozroznianie komendy siad.
[i]A ja przez szpade ucze skakac swego psa...[/i]
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):Ano wlasnie przez te, wspomniane przez Ciebie uprzednio, liczne wpadki. Wydarzenia, jakie zaszly w Charkowie byly malo uwlaczajace na tle innych narodow.
No nie! Irasiad jest bardziej uwłaczające niż pijany prezydent w Charkowie, albo uciekający z Sejmu po drabinie??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Marcepanowy Koń napisał(a):nie wydaje mnie sie, aby ten biedny Pan, mogl powiedziec cos tak bardzo obrazliwego, aby zranilo Prezydenta do tego stopnia, by slowa "Spieprzaj dziadu" byly uzasadnione.
Słowa "spieprzaj dziadu" są po prostu NIEUZASADNIONE w ustach kogokolwiek, kto uważa się za człowieka kulturalnego, a NIEDOPUSZCZALNE jeśli zostają użyte przez osobę publiczną w obecności dziennikarzy. Rozumiem nawet, że pan prezydent się zdenerwował z powodu jakiejś zaczepki. Ale takie słówko jak "nieparlamentarne" wyraźnie przypomina, że kiedyś politycy publicznie nie posługiwali się "łaciną podwórkową".
"Opatrzności wyroki, jak po deszczu - rynna:
Kto jeno w niebo patrzy - tego i zamoczy."
Odpowiedz
basik napisał(a):Słowa "spieprzaj dziadu" są po prostu NIEUZASADNIONE w ustach kogokolwiek, kto uważa się za człowieka kulturalnego
Jak to nieuzasadnione? Co ma uzasadnienie z kulturą?
basik napisał(a):że kiedyś politycy publicznie nie posługiwali się "łaciną podwórkową"
Skąd ta pewność? Nie jest to może przykład stricte polityczny,ale przypomniało mi się jak prawdopodobnie jedno nieparlamentarne (jak zapewne uważasz) słowo,zostało wydłużone do: La garde meurt, mais elle ne se rend pas.
Odpowiedz
Alek napisał(a):Jak to nieuzasadnione? Co ma uzasadnienie z kulturą?
Bo, moim skromnym zdaniem, nie ma wystarczającego uzasadnienia, dla którego człowiek kulturalny miałby obrażać drugiego człowieka. Wiem, że to się zdarza, mnie też, ale nie powinno stanowczo prezydentowi przed kamerami.
Alek napisał(a):Nie jest to może przykład stricte polityczny,ale przypomniało mi się jak prawdopodobnie jedno nieparlamentarne (jak zapewne uważasz) słowo,zostało wydłużone do: La garde meurt, mais elle ne se rend pas.
Wybacz ignorancję, ale nie zrozumiałam przykładu.
Odpowiedz
basik napisał(a):Bo, moim skromnym zdaniem, nie ma wystarczającego uzasadnienia, dla którego człowiek kulturalny miałby obrażać drugiego człowieka
Moim zdaniem,jest wiele uzasadnień Smile
basik napisał(a):ale nie powinno stanowczo prezydentowi przed kamerami.
Alek napisał/a:
Tu się zdecydowanie zgodzę,nawet jeśli jest to kandydat na prezydenta.
basik napisał(a):Wybacz ignorancję, ale nie zrozumiałam przykładu
Chodziło mi o to,że nie możesz mieć pewności,jak kiedyś mówili politycy. A jeśli masz pewność,to prosiłbym o źródło Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):Jak to nieuzasadnione?
Stary, jaja sobie robisz? :Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):A jeśli masz pewność,to prosiłbym o źródło
Pewności nie mam. To raczej było coś w rodzaju "pobożnego życzenia". Big Grin
Odpowiedz
Przepraszam, że byłam w czerwonym.
Małpa.
Odpowiedz
Alek napisał(a):Z tego co mi wiadomo Kaczyński jest prof. nadzwyczajnym prawa. Rzadko raczej zdobywa się takie tytuły nie mając wiedzy i będąc głupim. Raczej uważałbym z sugerowaniem,że Kaczyński nigdy nie słyszał o IRA. Zresztą na pewno miał na studiach łacinę i to słowo doskonale zna...
Prawa BHP dodajmy, tytuł nie wiadomo za co, bo praca doktorska chyba do dziś nie została znaleziona. By obronić doktorat trzeba płynnie mówić w języku obcym czego Pan prezydent też nie umie (zna tylko Polski i to komuniaktywnie). A jako prof. już nie jednego oszołoma i idiotę widziałem. Bender też jest profesorem....
Odpowiedz
Artur napisał(a):tytuł nie wiadomo za co
wg <!-- m --><a class="postlink" href="http://nauka-polska.pl/">http://nauka-polska.pl/</a><!-- m -->
Cytat:Rozprawa habilitacyjna:
Renta socjalna, 01/01/1990, Uniwersytet Gdański; Wydział Prawa i Administracji,
Uzyskany stopień: doktor habilitowany nauk prawnych w zakresie prawa, specjalność: prawo pracy,
Odpowiedz
Artur napisał(a):A jako prof. już nie jednego oszołoma i idiotę widziałem.
Artur w podpisie pod avatarem napisał(a):Wiek: 25
Jestem pod wrażeniem :poklon: .
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Uzyskany stopień: doktor habilitowany nauk prawnych w zakresie prawa, specjalność: prawo pracy,
Noooo, czyli BHP :rotfl:

[ Dodano: 1 Listopad 2007, 21:41 ]
Artur napisał(a):By obronić doktorat trzeba płynnie mówić w języku obcym
Obecnie może tak, ale 18 lat temu?? Język rosyjski znał wówczas prawie każdy, a to też język obcy.

[ Dodano: 1 Listopad 2007, 21:44 ]
Artur napisał(a):A jako prof. już nie jednego oszołoma i idiotę widziałem. Bender też jest profesorem....
To dobrze, że Bartoszewski nie jest Smile Pewnie nie chciałby towarzystwa dawnego szefa w gronie profesorskim Smile))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Obecnie może tak, ale 18 lat temu?? Język rosyjski znał wówczas prawie każdy, a to też język obcy.
18 lat temu też. Przed wojną też.
Freed, a co ma do tego wiek?
Odpowiedz
Widzę
Artur napisał(a):A jako prof. już nie jednego oszołoma i idiotę widziałem.
i czytam: "A jako profesor już nie jednego oszołoma i idiotę widziałem."
A profesura w wieku 25 lat, to nie w kij dmuchał :rotfl: .
[i]A jeszcze inni - pojęć gracze -
Bawią się odwracaniem znaczeń
I, niezliczone czerniąc strony,
Stawiają domki z kart znaczonych.[/i]
Odpowiedz
Przemek napisał(a):To dobrze, że Bartoszewski nie jest Pewnie nie chciałby towarzystwa dawnego szefa w gronie profesorskim )
"Balcerowicz musi odejść"
Odpowiedz
Przemek napisał(a):No nie! Irasiad jest bardziej uwłaczające niż pijany prezydent w Charkowie, albo uciekający z Sejmu po drabinie??
Irasiad to akurat było słabe. Zwłaszcza przy Kwaśniewskim wsiadającym do bagażnika, przy którym ubawiłem się setnie. Przyznam też, że ostatnie słynne "sawułarwiwr" oraz "Ludwiku Dornie i Ty, Sabo", to jedne z moich ulubionych filmów na youtubie. Dla mnie, mógłby być znów prezydentem.
Odpowiedz
Artur napisał(a):"Balcerowicz musi odejść"
Zgadzam się w 100%
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Artur napisał(a):Prawa BHP dodajmy
Nie znam się,ale rozumiem,że to się już nie liczy jako prawo? To może sobie to zrobię jako drugi kierunek,a co mi tam.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Irasiad to akurat było słabe.
Lepsza była reklamówka jak wsiadali do samolotu do USA. Co on w niej miał? Gotowane jajka czy co? Wink
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):
Artur napisał(a):tytuł nie wiadomo za co
wg <!-- m --><a class="postlink" href="http://nauka-polska.pl/">http://nauka-polska.pl/</a><!-- m -->
Czyli jednak język obcy zdał! Brawo! A.... który?

P.S. Za jakie grzyby mam go przepraszać? Pytam tu, bo w przedstawionym przez Kubę linku coś się jakby już popsowało. Ciekawe czemu? Tzn. link działa, ale chyba Pan Prezydent ma już dość przepraszania i przepraszalnia się ....zacięła Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
MacB napisał(a):Za jakie grzyby mam go przepraszać?
Maćku, za rydze, kurki i borowiki! :rotfl:
Odpowiedz
I za gąski, za gąski (że o kani tutaj już nie wspomnę) Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Krótko mówiąc:
Wszystko wina to układu,
Ze o Tusku tutaj już nie wspomnę!
Ewentualnie:
Wszystko wina to Platformy,
Ze o Niemcach tutaj już nie wspomnę!
Artur napisał(a):Prawa BHP dodajmy, tytuł nie wiadomo za co, bo praca doktorska chyba do dziś nie została znaleziona.
Cytat:Rozprawa habilitacyjna: Renta socjalna, 01/01/1990, Uniwersytet Gdański; Wydział Prawa i Administracji,
Czy nikt z was nie zauwazyl dyskretnej roznicy miedzy habilitacja a doktoratem? To sa dwie rozne rzeczy! Ozywiscie fakt obronienia habilitacji kaze przypuszczac, ze Prezydent wczesniej obronil tez doktorat, ale to nie jest odpowiedz na zarzut postawiony przez Artura.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
jodynka napisał(a):Maćku, za rydze, kurki i borowiki!
A może tylko Rydzyki.
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Czy nikt z was nie zauwazyl dyskretnej roznicy miedzy habilitacja a doktoratem? To sa dwie rozne rzeczy! Ozywiscie fakt obronienia habilitacji kaze przypuszczac, ze Prezydent wczesniej obronil tez doktorat, ale to nie jest odpowiedz na zarzut postawiony przez Artura.
Ja odpowiadałem na to:
Alek napisał(a):Z tego co mi wiadomo Kaczyński jest prof. nadzwyczajnym prawa. Rzadko raczej zdobywa się takie tytuły nie mając wiedzy i będąc głupim.
Artur napisał(a):Prawa BHP dodajmy, tytuł nie wiadomo za co, bo praca doktorska chyba do dziś nie została znaleziona.
Mowa więc o "tytule" prof. i na to odpowiadałem (skoro "nie wiadomo za co", to podalem tytuł habilitacji).
Nawiasem mowiąc, tytuł naukowy i stopień naukowy to rózne rzeczy:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Tytu%C5%82_naukowy">http://pl.wikipedia.org/wiki/Tytu%C5%82_naukowy</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_naukowy">http://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_naukowy</a><!-- m -->
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Ja odpowiadałem na to:
Alek napisał(a):Z tego co mi wiadomo Kaczyński jest prof. nadzwyczajnym prawa. Rzadko raczej zdobywa się takie tytuły nie mając wiedzy i będąc głupim.
W Takim razie przepraszam i stawiam przeprosinowe pifko.
Wydaje mi sie, ze jednak wcale nie tak rzadko. Praktyka polskich wydzialow prawa wyglada tak, ze wystarczy napisac magisterke, doktorat i habilitacje. Trzy prace w jakies dwadziescia lat to nie jest zbyt wiele. Potem predzej, czy pozniej dostanie sie stopien profesora nadzwyczjanego. Dodatkowo mozna specjalizowac sie w bardzo waskiej dziedzinie (dajmy na to archeologii historyczno prawnej) i nie wiedziec nic wiecej.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Nawiasem mowiąc, tytuł naukowy i stopień naukowy to rózne rzeczy:
No tak. Pamiętam - Karol kiedyś o tym coś wspominała... Nawiasem mówiąc - to prof. nadzwyczajny nie jest w takim razie ani tym,ani tym Smile
Torrentius napisał(a):Praktyka polskich wydzialow prawa wyglada tak, ze wystarczy napisac magisterke, doktorat i habilitacje.
No i co w związku z tym? A żeby zostać lekarzem nie trzeba pisać żadnej pracy chyba. To,że praktyka polskich wydziałów prawa wygląda tak,a nie inaczej (o ile wygląda tak,jak piszesz),to nie znaczy,że doktorami prawa zostają idioci.
Odpowiedz
Nie, nie znaczy, ale nie swiadczy o niczym szczegolnym.
Odpowiedz
Alek napisał(a):Nie, nie znaczy, ale nie swiadczy o niczym szczegolnym.
Świadczy, bo nie każdy zostaje profesorem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz