Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moje życie - OT
Sławek napisał(a):Szyderstwo zaczyna się tam, gdzie kończą się argumenty.
To nie szyderstwo Sławku. To szczera prawda. Jednakże, jesteś tu stosunkowo od niedawna, więc masz prawo jeszcze dawać złapać się na Pawłowe sztuczki. Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jednakże, jesteś tu stosunkowo od niedawna, więc masz prawo jeszcze dawać złapać się na Pawłowe sztuczki
Rozumiem, że przyjdzie taki moment, kiedy Sławek na moje, jak to nazywasz, sztuczki już się nie nabierze.
Obawiam się jednak, Jakubie, że - biorąc pod uwagę ilość ostrzeżeń, które za wypisywanie swoich "szczerych prawd" zgarnąłeś czli także ilość ostrzeżeń brakujących Ci do bana - możesz tego momentu nie doczekać.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Obawiam się jednak, Jakubie, że - biorąc pod uwagę ilość ostrzeżeń, które za wypisywanie swoich "szczerych prawd" zgarnąłeś czli także ilość ostrzeżeń brakujących Ci do bana - możesz tego momentu nie doczekać.
Obawiam się Pawle, że "szczere prawdy", za które zostałem niegdyś ostrzeżony, znalazły swoje potwierdzenie choćby w niektórych publicznych zwierzeniach pewnej użytkowniczki. W związku z tym, powinienem się może i nawet domagać cofnięcia tamtejszych ostrzeżeń. Jednakże..., nie zrobię tego, gdyż forumowe potyczki nie zajmują mi już, tak wiele czasu jak jeszcze niedawno.* Smile

*krótko mówiąc - mam je w dupie. Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Obawiam się Pawle, że "szczere prawdy", za które zostałem niegdyś ostrzeżony, znalazły swoje potwierdzenie choćby w niektórych publicznych zwierzeniach pewnej użytkowniczki. W związku z tym, powinienem się może i nawet domagać cofnięcia tamtejszych ostrzeżeń. Jednakże..., nie zrobię tego, gdyż forumowe potyczki nie zajmują mi już, tak wiele czasu jak jeszcze niedawno.*
Jakubie, wyjaśnij co ma Twój powyższy post wspólnego z tematem tego wątku, czyli wierszem Sławka i opiniami na temat tego wiersza?
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):akubie, wyjaśnij co ma Twój powyższy post wspólnego z tematem tego wątku, czyli wierszem Sławka i opiniami na temat tego wiersza?
Widzisz Pawciu, Kuba najwyraźniej ma niewiele do powiedzenia w temacie tego wątku. Zabrał się więc do swojego ulubionego tematu, bo brakuje mu odwagi założenia osobnego wątku 'Cała prawda o berseis13 według Kuby Mędrzyckiego' Smile
No, Kubuniu, odwagi!

-PK
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Rzekłbym, że Sławek, jako chyba pierwszy na Forum doczekał się za swoją poetycką twórczość tylu pochwał (jeden wiersz dostał 21 piw i sporą garść komplementów).
Jeśli chodzi o kolejność - mogę się zgodzić.
Natomiast jeśli chodzi o liczbę piw/wiersz nikt chyba nie przebije bryce'a Smile

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Natomiast jeśli chodzi o liczbę piw/wiersz nikt chyba nie przebije bryce'a Smile
Ewentualnie sam Bryce, gdy znów popełni jakiś utwór! Wink
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):To szczera prawda. Jednakże, jesteś tu stosunkowo od niedawna, więc masz prawo jeszcze dawać złapać się na Pawłowe sztuczki. Big Grin
Powiem Ci szczerze, że z całą pewnością nie dam się złapać na Twoje. Staż forumowy nie jest tu aż tak bardzo istotny, przez te kilka miesięcy wyrobiłem sobie zdanie na temat konkretnych osób i ich wypowiedzi.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):'Cała prawda o berseis13 według Kuby Mędrzyckiego'
Już nie muszę, zdaje się że sama berseis13, objawiła ją w jednym z ogólnopolskich czasopism. Smile

[ Dodano: 15 Październik 2007, 19:35 ]
Sławek napisał(a):Powiem Ci szczerze, że z całą pewnością nie dam się złapać na Twoje.
Ale ja nikogo nie łapię. Piszę szczerze i tym się różnimy z Konopem. Big Grin
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):tym się różnimy z Konopem. Big Grin
A ja myślę, że główna różnica pomiędzy Wami jest taka, że Paweł częściej ma rację Smile i (porównując wpisy, które widziałem) jakoś tak częściej pisze mądrze. Z tym, że absolutnie nie mam zamiaru deprecjonować Twoich forumowych wypowiedzi. To jedynie takie moje luźne spostrzeżenie.

[ Dodano: 15 Październik 2007, 19:42 ]
Zresztą, nawet jeżeli szczerze napisałeś o tym, iż szczerze piszesz, zaś Paweł pisze nieszczerze, to na mój gust i tak lepiej się czyta, kiedy ktoś pisze nieszczerze, a mądrze, niż szerze, a głupio Wink
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):A ja myślę, że główna różnica pomiędzy Wami jest taka, że Paweł częściej ma rację
To prawda, w wielu tematach Konop jest zdecydowanie lepiej zorientowanym użytkownikiem ode mnie. Na przykład w temacie poroży*, zdaje się być wybitnym ekspertem.

*Co by uniknąć niepotrzebnych skojarzeń, wyjaśniam iż miałem na myśli dyskusję. Smile

[ Dodano: 15 Październik 2007, 22:40 ]
Sławek napisał(a):Zresztą, nawet jeżeli szczerze napisałeś o tym, iż szczerze piszesz, zaś Paweł pisze nieszczerze, to na mój gust i tak lepiej się czyta, kiedy ktoś pisze nieszczerze, a mądrze, niż szerze, a ...
Rozumiem Cię doskonale. Na Twoim miejscu, spodziewając się komentarzy do Twoich dzieł literackich, także wolałbym, aby było miło niż szczerze.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Na przykład w temacie poroży*, zdaje się być wybitnym ekspertem.
No, zdaje się, że są wybitniejsi ode mnie także na tym forum. Ale nawet osoba amatorsko zajmująca się tą problematyką wie, że - generalnie - zasada jest taka, iże im osobnik starszy tym poroże bardziej potężne.
Pomijam wszelkiego rodzaju myłkusy z porożem zdeformowanym w pokrętne kształty, szydalrze, których poroże nigdy nie wychodzi poza tykę, albo gomuły, co to poroża w ogóle nie mają. Ta grupa należy do tak zwanych selektów, które, w mysl racjonalnie prowadzonej gospodarki populacją, powinny być eliminowane.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Na Twoim miejscu, spodziewając się komentarzy do Twoich dzieł literackich, także wolałbym, aby było miło niż szczerze.
Akurat konkretnych, merytorycznych komentarzy w temacie mojego pisania nie usłyszałem za wiele, choć nie przeczę, że takowe też były. Odnosiły się one jednak głównie do tego dlaczego to to się nie rymuje, czemu rytm nie taki itd. Jeżeli zaś chodzi o większość negatywnych komentarzy, to poziom ich sformułowania wskazywał na to, że nie należy się nimi przejmować.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Rozumiem Cię doskonale.
Wątpię.

[ Dodano: 15 Październik 2007, 23:51 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):aby było miło niż szczerze
A swoją drogą - powiedz mi w takim razie szczerze co masz do zarzucenia moim wierszom. Nie musi być miło, tylko poprzyj swoje dywagacje jakimś konkretnym argumentem. Weź na tapetę jakiś wiersz, opowiadanie i wal śmiało, szczerze co myślisz. Cały czas starasz się przedstawić mnie jako osobę piszącą w roli jakiegoś dziecka we mgle. Jeżeli piszesz szczerze (w co wątpię), to po prostu głupio. Nie chciałbym przypominać Ci wiadomości, którą swego czasu wysłałeś mi na priv. Jedynym tam zarzutem była nie jakość mojego pisania, ale ilość tekstów, które zamieszczałem. O jakości Kubo wypowiadałeś się wtedy w pozytywach. Więc jak to z Tobą jest? Bo trochę teraz zasłużyłeś sobie w moich oczach na miano człowieka fałszywego.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Ale nawet osoba amatorsko zajmująca się tą problematyką wie, że - generalnie - zasada jest taka, iże im osobnik starszy tym poroże bardziej potężne.
Na przykład... potrójne?
Słyszałem też, że czasem nieźle za nie płacą. Czyli, że niektórzy mogliby już zbić majątek! Big Grin
Odpowiedz
Panie Mędrzycki, może niech Pan się skupi na swojej pracy, póki jest Wink I da Pawłowi spokój.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Panie Mędrzycki, może niech Pan się skupi na swojej pracy, póki jest
O,czyżby znów pogróżki?
berseis13 napisał(a):I da Pawłowi spokój.
Z tego co wiem, Paweł sam się potrafi bronić. I zdaje się, że całkiem nieźle mu to wychodzi.
A tak poza wszystkim, najpierw sama Pani robi koło pióra Pawłowi(i nie tylko jemu) w ogólnopolskiej prasie, a potem pisze, żeby dać mu spokój. Ciekawa logika...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Obawiam się Pawle, że "szczere prawdy", za które zostałem niegdyś ostrzeżony, znalazły swoje potwierdzenie choćby w niektórych publicznych zwierzeniach pewnej użytkowniczki
Kuba Mędrzycki napisał(a):A tak poza wszystkim, najpierw sama Pani robi koło pióra Pawłowi(i nie tylko jemu) w ogólnopolskiej prasie,
Kuba Mędrzycki napisał(a):Już nie muszę, zdaje się że sama berseis13, objawiła ją w jednym z ogólnopolskich czasopism.
Co tego rodzaju uwagi czy też, jak wolą niektórzy, żarty, mają wspólnego z tematem wątku?
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Już nie muszę, zdaje się że sama berseis13, objawiła ją w jednym z ogólnopolskich czasopism. Smile
Przeczytał Pan, pośmiał się, onanizował przed artykułem, może da Pan spokój?
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Przeczytał Pan, pośmiał się, onanizował przed artykułem,
Przyzwyczaiłem się do Pani niewyparzonego języka, ale to już szczyt chamówy.

A jeśli już jesteśmy przy kwestii artykułu/listu w Charakterach, to jedynie odnosiłem się do publikacji, której Pani była autorem, i którą z pełną świadomością osoby dojrzałej i dorosłej, Pani zgodziła się opublikować w ogólnopolskim czasopiśmie. Więc teraz proszę się nie dziwić, że ludzie czytają i ewentualnie komentują. Bo podobne pretensje zakrawają już na absurd.

[ Dodano: 17 Październik 2007, 09:17 ]
berseis13 napisał(a):Przeczytał Pan, pośmiał się
Szczerze i obiektywnie rzecz biorąc, to po lekturze listu, przede wszystkim byłem zniesmaczony i zszokowany, do jakiego stopnia niektórzy są skłonni posunąć się we własnym ekshibicjoniźmie.
Odpowiedz
Jak na razie to tylko Pan komentuje.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Panie Mędrzycki, może niech Pan się skupi na swojej pracy, póki jest
berseis13 napisał(a):Przeczytał Pan, pośmiał się, onanizował przed artykułem, może da Pan spokój?
Szanowna forumowa GTW, czy uznajemy to za dopuszczalny styl dyskusji (w wątku poza Karczmą) i mogę skomentować te impertynencje? Jeśli odpowiedź brzmi "nie", to spodziewam się jednoznacznej reakcji z Waszej strony.
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):Co tego rodzaju uwagi czy też, jak wolą niektórzy, żarty, mają wspólnego z tematem wątku?
Nie mają :/ i trochę to dziwne, że ta dyskusja o wężach padalcach toczy się nadal w moim chyba zupełnie neutralnym wątku wierszowym.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławku, przecież wiesz, że Twoje wiersze nigdy nie są neutralne.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):Sławku, przecież wiesz, że Twoje wiersze nigdy nie są neutralne.
Po pierwsze - dlaczego? Niech mi ktoś w końcu wytłumaczy w czym tkwi kontrowersyjność moich wierszy oraz to, że odbiorca forumowy nie może do nich podejść z właściwą dozą neutralności?
Po drugie - jeżeli tak rzeczywiście jest, to z czyjej winy? Nadawcy, czy odbiorcy i jego interpretacji?
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):dlaczego?
Proszę Cię, nie kokietuj...
Sławek napisał(a):w czym tkwi kontrowersyjność
Ale ja nie powiedziałem, że są kontrowersyjne. Raczej zaangażowane.
Sławek napisał(a):z czyjej winy?
Nie powiedziałem też, że to coś złego, więc nie ma tu winnych. A zaangażowanie utworowi nadaje autor. Chociaż nie, niekoniecznie. Patrz: "Mury". Autor twierdził, że tekst nie jest zaangażowany, ale publiczność uznała inaczej.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):Proszę Cię, nie kokietuj...
Nie kokietuję. Myślałem, że chodzi Ci o to, że po forumowych kłótniach i bojach z moim udziałem nie można już neutralnie podejść do moich wierszy. Po prostu się nie zrozumieliśmy Smile
gredler napisał(a):Ale ja nie powiedziałem, że są kontrowersyjne. Raczej zaangażowane.
Z tym się nie mogę nie zgodzić. Faktycznie bardzo angażuję się w to co piszę. Większość tekstów, to takie małe autobiografie, wierne odwzorowanie mojego światopoglądu.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Myślałem, że chodzi Ci o to, że po forumowych kłótniach i bojach z moim udziałem nie można już neutralnie podejść do moich wierszy.
To teraz chyba wszystko jasne.
Odpowiedz
Luter napisał(a):Jeśli odpowiedź brzmi "nie", to spodziewam się jednoznacznej reakcji z Waszej strony.
Popieram, ale dodajmy, że reakcja winna być jednoznaczna także wobec Jakuba Medrzyckiego, który w tym i innych wątkach próbuje wszczynać awantury na tematy zakończone lub stroi sobie zarty, czyli - mówiąc po ludzku - ordynarnie drwi z innych użytkowników.
Za pewne tylko przez nieuwagę zapomniałeś Lutrze dopisać, że to JM prowokuje od dwóch dni kolejne burdy.

[ Dodano: 17 Październik 2007, 19:44 ]
Luter napisał(a):Szanowna forumowa GTW, czy uznajemy to za dopuszczalny styl dyskusji (w wątku poza Karczmą) i mogę skomentować te impertynencje?
Oczywiście - po sprawiedliwości - już dawno ostro zareagowałeś na imertynencje Jakuba, tyle, ze skrypt - obfitujący w różne błędy - tego nie wyświetlił. Szkoda. Ale cenię Twój obiektywizm i skłonność do szybkiego reagowania oraz umiejętność stania zawsze po stronie sprawiedliwej.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):już dawno ostro zareagowałeś na imertynencje Jakuba
Wypominanie komuś poważnego błędu (nazwijmy tak umownie list berseis13 do "Charakterów") przez dość długi czas jest wredne i na pewno niedżentelmeńskie. Ale co innego czynić takie złośliwości, które jednak mają jakąś podstawę, a co innego pisać o utracie pracy i onanizowaniu się. Moim zdaniem wypowiedzi berseis13, o których wspomniałem, są poniżej poziomu krytyki. I proszę, nie mów mi Pawle, o koniecznej obronie przeciw ciągłym atakom na swoją (tzn. berseis13) osobę. Trzeba umieć się bronić, zgoda. Ale postępując w ten sposób Twoja żona-nieżona raczej dowodzi, że trafił swój na swego, czyli wcale nie jest lepsza od Kuby, co jednak zdaje się podkreślać niemal na każdym kroku.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):w mój świat ma wejście każdy
…teraz !
No to Ci wchodza Slawku ze swoimi sprawami .. Wink
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz