Liczba postów: 27
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego w klubie łykend ul. Podwale 37/38.
- Triada Poetica
- Łukasz Jęcek
Wstęp wolny
Czyli Salon już wkrótce
1. Dziura + 2,3 osoby
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
W przyszłości dawaj datę w temacie albo w poście, a nie w samym opisie, bo potem wchodząc do tematu nie wiadomo, o czym piszesz... (poprawiłam  )
Liczba postów: 163
Reputacja:
0
1.Dziura + 2,3 osoby
2. ReDi i prawdopodobnie współlokator
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
Liczba postów: 335
Liczba wątków: 24
Reputacja:
0
Simon napisał(a):3. $imon aleś skromny ;p
a ile to jest 2,3 osoby?
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Małżeństwo i dziecko w drodze
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 123
Reputacja:
0
4. basik, być może z osobą towarzyszącą.
"Opatrzności wyroki, jak po deszczu - rynna:
Kto jeno w niebo patrzy - tego i zamoczy."
Liczba postów: 27
Reputacja:
0
yeremyash - 2 lub 3 osoby, przepraszam za nieodpowiedni zapis.
ann - przepraszam, już nigdy tak nie postąpię  )
Jakieś afterparty zapewne się odbędzie ?
Reputacja:
0
dziura napisał(a):Jakieś afterparty zapewne się odbędzie ? Jak zwykle, zresztą.
Z reguły przenosimy się do Kwatery Głównej Salonu - miana pubu nie podaję, co by nie byś posądzonym o reklamę.
yeremyash napisał(a):aleś skromny No, skromny, skromny. Tym razem chyba nie zagramy.
Liczba postów: 61
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... :/)
'ta konspiracja wyobraźni'
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
ewus napisał(a):tylko w środę jakaś kartkówka... :/ zabić.
Reputacja:
0
Mnie, czy wykładowcę?  W każdą środę mam kartkówkę, więc nei ejst to przynajmniej zbyt szczgólna okazja...
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
ewus napisał(a):Mnie, czy wykładowcę?
wykładowcę, przecież nie Ciebie! Za co Ciebie?
ewus napisał(a):W każdą środę mam kartkówkę, więc nei ejst to przynajmniej zbyt szczgólna okazja... jak to nie? permanentne gnębienie studentów. Zabić.
Dobra, koniec OT.
Reputacja:
0
dziura napisał(a):yeremyash - 2 lub 3 osoby, przepraszam za nieodpowiedni zapis. przecież nie masz mnie za co przepraszać  tylko moje pierwsze skojarzenie to było 2 i trzy dziesiąte ;]
ewus napisał(a):(tylko w środę jakaś kartkówka... :/ ) a kto by się tym przejmował :p
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... :/ )
6. yer (i w środę dopiero na 15:30  )
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Reputacja:
0
yeremyash napisał(a):6. yer (i w środę dopiero na 15:30 ) No! Tak długo się nie dopisywałeś, że aż się przestraszyłam, że Krzyku nie usłyszę! ;-)
Liczba postów: 678
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
No to ja też się pojawię :
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Reputacja:
0
aha, a da się u kogoś przekimać?
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
yeremyash napisał(a):1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... )
6. yer (i w środę dopiero na 15:30 ) 7. zamocik_23 (jaz zwykle i nie sama  )
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Liczba postów: 14
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... )
6. yer (i w środę dopiero na 15:30 )
7. zamocik_23 (jaz zwykle i nie sama  )
8. musta + 2 sztuki
Liczba postów: 176
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Zgodnie z ustaleniami rusza kolejna "edycja" spotkań "Śpiewogranie w Bałaganie"
info o listopadowym śpiewograniu w klubie Bałagan w ogłoszeniach.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=117821#117821">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 821#117821</a><!-- m -->
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą
bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a następnie wygra doświadczeniem"
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Khamul,a może by tak coś o koncercie?
Reputacja:
0
No był troszkę inny niż te na których byłem wcześniej gdyż NIE BYŁO TRIADY  .
Całość wyglądała jak jeden wielki koncert życzeń (spełnionych i niespełnionych)czyli co publika chciała to czasem dostawała  .
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Brak Triady dało się widocznie odczuć.. Choć szczerze mówiąc miałam kapkę nadzieji kiedy gdzieśtam na sali zobaczyłam Alę..
Khamul napisał(a):Całość wyglądała jak jeden wielki koncert życzeń (spełnionych i niespełnionych)czyli co publika chciała to czasem dostawała . Heh.. Licytacja kawałków była nader ciekawa i sympatyczna  No i można się było spokojnie powydzierać bo i tak mało kto na to uwagę zwracal
Ach... No i ciesze się, że powiększyło nam się grono Lykendowiczów. Mowa o nalocie matematyków wszelkiej maści i zamieszkania  Mam nadzieje, że już nie dlugo znów zobaczymy się na Salonie
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Reputacja:
0
:-) Matematyków się naszło i myślę, że sporo wróci na następny Salon. Tylko niebieskich było mało...
Za to Triadę słyszałam w piątek i baardzo liczyłam na to, że te 3 utwory zagrane w Empiku to tylko przedsmak koncertu. No trudno, poczeka się i na następny :-)
Reputacja:
0
ewus napisał(a):Triadę słyszałam w piątek i baardzo liczyłam na to, że te 3 utwory zagrane w Empiku to tylko przedsmak koncertu. No trudno, poczeka się i na następny :-) U mnie było tak samo. Ale jestem twardy i czekam na kolejny salonik - zwłaszcza, że wiem że na nim niespodzianka ma być wielka.
Ale przed kolejnym Salonikiem mamy jeszcze koncert muzyki Wysockiego (30.10.07 w Łykendzie) i Śpiewogranie w Bałaganie (9.11.07)
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Jako 1/3 Triady powiem tylko, że nie chcieliśmy was nudzić niewiele wzbogaconym repertuarem, ale staramy się to nadrabiać właśnie
A co do koncertu w Empiku - myśmy się tam czuli trochę śmiesznie, zwł. jak podchodziłam do mikrofonu po tekście "czarna krowa w kropki bordo" :rotfl: i miałam nadzieję, że nikt z bywalców salonowych tego nie oglądał, a tu jednak :'
Reputacja:
0
Ja nie widziałam - ukryłam się w okolicy schodów i podchodziłam tylko na piosenki ;-)
Reputacja:
0
ewus napisał(a):Tylko niebieskich było mało... to zależy ile rozumiesz przez mało
Reputacja:
0
Z niekłamaną radością odnotowuję fakt, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego zyskał mocną pozycję i jest ważnym miejscem na kulturalnej mapie Wrocławia. Wiedzą o nas w Polsce, piszą o nas w prasie, mówią o nas w audycjach radiowych, pokazują w tv.
Na nasze koncerty i spotkania okołokoncertowe przyjeżdżają ludzie z drugiego końca kraju, mamy sympatyków przybywających z sąsiednich województw, jest wreszcie wierna, lokalna, fantastyczna publiczność.
Udało nam się stworzyć specyficzną, niepowtarzalną atmosferę, duch Jacka krąży po scenie i po sali...
Dlaczego o tym wszystkim piszę?
Ano dlatego, że ostatnia, wtorkowa edycja WSJK była okrągłą - dziesiątą.
Traktuję to jako osobisty sukces.
Cieszę się, że udało mi się stworzyć cos takiego, coś co żyje - niczym żywy organizm - rozwija się.
Serdecznie dziekuję wszystkim, którzy mnie w tym wspierali, wspierają i będą wspierać - mam nadzieję - nadal.
Dzięki Wam moje pomysły mają szansę realizacji a przede wszystkim - mają po prostu sens...
A to jest najważniejsze.
Raduje sie serce, raduje się dusza - gdy widzę Was na imprezach Salonowych czy Triadowych.
Nisza, którą sobie wykopałem, czyli pisanie muzyki do nieznanych szerzej (tudzież słabo znanych) wierszy Jacka okazała się "społecznie przydatna" i cieszę się, że pomiędzy katarzynami czy obławami chcecie słuchać traktatów o przestrzeni i tunelowych nokturnów.
Osobnej satysfakcji dostarcza mi prezentowanie Wam poezji Michała Frąckowskiego, która - uważam - godna jest takiej, a nawet lepszej prezentacji.
Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego tworzycie przede wszystkim WY.
My- wykonawcy - bywamy, WY - natomiast - JESTEŚCIE.
Ostatni koncert WSJK był szczególny, tak ze względu na dziesiątą edycję, jak i swój specjalny klimat. Łukasz Jęcek nadał temu spotkaniu magiczny wymiar. Dał chyba najlepszy spośród swych dobrych koncertów. Yeremiash na naszej scenie czuje się coraz lepiej i kiedyś pewnie także da pełny koncert.
Klub muzyczny również "uczcił" nasz mały jubileusz oferując do zamówień barowych bilety na Cuban Day.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wrock.pl/index.php?name=News&file=article&sid=427">http://wrock.pl/index.php?name=News&fil ... le&sid=427</a><!-- m -->
Czas zatem na podziękowania dla włodarzy tegoż przybytku - w osobie Krzysztofa Jakubczaka.
Wielkie podziękowania także dla nieocenionego Bartka za stołem mikserskim i naszych drogich barmanek za ladą.
Jestem po wstępnych rozmowach z klubem na temat organizacji zjazdu forum w "Łykendzie".
Musimy sie tutaj wspólnie zastanowić nad najbardziej optymalnym terminem. Sądzę, że sprawa warta jest przemyślenia, gdyż warunki na takową imprezę są naprawdę dobre - jest scena, jest nagłośnienie, jast i bar.
Mam tez nadzieję, że pomysły na stronę internetową WSJK doczekają się realizacji za sprawa ReDiego.
Moi Drodzy - za miesiąc - 13 listopada dzień szczególny dla Salonu.
Będziemy obchodzić pierwszą rocznice istnienia.
Liczę, że uświetnicie swa obecnością ten szczególny koncert i razem stworzymy niezapomniane widowisko.
To tyle, tak na gorąco.
Pozdrowienia serdeczne.
$
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Ano dlatego, że ostatnia, wtorkowa edycja WSJK była okrągłą - dziesiątą. Simon napisał(a):Będziemy obchodzić pierwszą rocznice istnienia. Serdeczne gratulacje dla Ciebie Simonie i dla wszystkich zaangażowanych w tworzenie Salonu! :urodziny:
Mam nadzieję, że kiedyś wreszcie uda mi się odwiedzić Was i Wasze magiczne miejsce...
Simon napisał(a):Jestem po wstępnych rozmowach z klubem na temat organizacji zjazdu forum w "Łykendzie" ... tym bardziej, przy takiej okazji
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
|