Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrocław Salon JK 16 X 2007, godz. 20:00
Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego w klubie łykend ul. Podwale 37/38.

- Triada Poetica
- Łukasz Jęcek
Wstęp wolny

Czyli Salon już wkrótce Smile

1. Dziura + 2,3 osoby
Odpowiedz
W przyszłości dawaj datę w temacie albo w poście, a nie w samym opisie, bo potem wchodząc do tematu nie wiadomo, o czym piszesz... (poprawiłam Wink )
Odpowiedz
1.Dziura + 2,3 osoby
2. ReDi i prawdopodobnie współlokator
Odpowiedz
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
Odpowiedz
Simon napisał(a):3. $imon
aleś skromny ;p Smile

a ile to jest 2,3 osoby?
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
Małżeństwo i dziecko w drodze Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
4. basik, być może z osobą towarzyszącą.
"Opatrzności wyroki, jak po deszczu - rynna:
Kto jeno w niebo patrzy - tego i zamoczy."
Odpowiedz
yeremyash - 2 lub 3 osoby, przepraszam za nieodpowiedni zapis.
ann - przepraszam, już nigdy tak nie postąpię Smile)

Jakieś afterparty zapewne się odbędzie ?
Odpowiedz
dziura napisał(a):Jakieś afterparty zapewne się odbędzie ?
Jak zwykle, zresztą.
Z reguły przenosimy się do Kwatery Głównej Salonu - miana pubu nie podaję, co by nie byś posądzonym o reklamę.
yeremyash napisał(a):aleś skromny
No, skromny, skromny. Tym razem chyba nie zagramy.
Odpowiedz
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... :/)
'ta konspiracja wyobraźni'
Odpowiedz
ewus napisał(a):tylko w środę jakaś kartkówka... :/
zabić. Wink
Odpowiedz
Mnie, czy wykładowcę? Wink W każdą środę mam kartkówkę, więc nei ejst to przynajmniej zbyt szczgólna okazja...
Odpowiedz
ewus napisał(a):Mnie, czy wykładowcę?

wykładowcę, przecież nie Ciebie! Za co Ciebie? Big Grin
ewus napisał(a):W każdą środę mam kartkówkę, więc nei ejst to przynajmniej zbyt szczgólna okazja...
jak to nie? permanentne gnębienie studentów. Zabić. Wink

Dobra, koniec OT.
Odpowiedz
dziura napisał(a):yeremyash - 2 lub 3 osoby, przepraszam za nieodpowiedni zapis.
przecież nie masz mnie za co przepraszać Smile tylko moje pierwsze skojarzenie to było 2 i trzy dziesiąte ;]
ewus napisał(a):(tylko w środę jakaś kartkówka... :/ )
a kto by się tym przejmował :p

1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... :/ )
6. yer (i w środę dopiero na 15:30 Big Grin )
Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):6. yer (i w środę dopiero na 15:30 Big Grin )
No! Tak długo się nie dopisywałeś, że aż się przestraszyłam, że Krzyku nie usłyszę! ;-)
Odpowiedz
No to ja też się pojawię :Smile
Przestań potykać się z tym murem, nie widzisz, że na dobre skrzepł?
Odpowiedz
aha, a da się u kogoś przekimać?
Odpowiedz
yeremyash napisał(a):1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... )
6. yer (i w środę dopiero na 15:30 )
7. zamocik_23 (jaz zwykle i nie sama Wink )
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
1.Dziura + 2,3 osoby
3. $imon
5. Ewa + jak dobrze pójdzie kilka osób z roku (tylko w środę jakaś kartkówka... )
6. yer (i w środę dopiero na 15:30 )
7. zamocik_23 (jaz zwykle i nie sama Wink )
8. musta + 2 sztuki
Odpowiedz
Zgodnie z ustaleniami rusza kolejna "edycja" spotkań "Śpiewogranie w Bałaganie" Smile

info o listopadowym śpiewograniu w klubie Bałagan w ogłoszeniach.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=117821#117821">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 821#117821</a><!-- m -->
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą
bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a następnie wygra doświadczeniem"
Odpowiedz
Khamul,a może by tak coś o koncercie? Tongue
Odpowiedz
No był troszkę inny niż te na których byłem wcześniej gdyż NIE BYŁO TRIADY Sad.
Całość wyglądała jak jeden wielki koncert życzeń (spełnionych i niespełnionych)czyli co publika chciała to czasem dostawałaTongue.
Odpowiedz
Brak Triady dało się widocznie odczuć.. Choć szczerze mówiąc miałam kapkę nadzieji kiedy gdzieśtam na sali zobaczyłam Alę..
Khamul napisał(a):Całość wyglądała jak jeden wielki koncert życzeń (spełnionych i niespełnionych)czyli co publika chciała to czasem dostawałaTongue.
Heh.. Licytacja kawałków była nader ciekawa i sympatyczna Big Grin No i można się było spokojnie powydzierać bo i tak mało kto na to uwagę zwracal Big Grin

Ach... No i ciesze się, że powiększyło nam się grono Lykendowiczów. Mowa o nalocie matematyków wszelkiej maści i zamieszkania Big Grin Mam nadzieje, że już nie dlugo znów zobaczymy się na Salonie Wink
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz
:-) Matematyków się naszło i myślę, że sporo wróci na następny Salon. Tylko niebieskich było mało...

Za to Triadę słyszałam w piątek i baardzo liczyłam na to, że te 3 utwory zagrane w Empiku to tylko przedsmak koncertu. No trudno, poczeka się i na następny :-)
Odpowiedz
ewus napisał(a):Triadę słyszałam w piątek i baardzo liczyłam na to, że te 3 utwory zagrane w Empiku to tylko przedsmak koncertu. No trudno, poczeka się i na następny :-)
U mnie było tak samo. Ale jestem twardy i czekam na kolejny salonik - zwłaszcza, że wiem że na nim niespodzianka ma być wielka.

Ale przed kolejnym Salonikiem mamy jeszcze koncert muzyki Wysockiego (30.10.07 w Łykendzie) i Śpiewogranie w Bałaganie (9.11.07)
Odpowiedz
Jako 1/3 Triady powiem tylko, że nie chcieliśmy was nudzić niewiele wzbogaconym repertuarem, ale staramy się to nadrabiać właśnie Smile
A co do koncertu w Empiku - myśmy się tam czuli trochę śmiesznie, zwł. jak podchodziłam do mikrofonu po tekście "czarna krowa w kropki bordo" :rotfl: i miałam nadzieję, że nikt z bywalców salonowych tego nie oglądał, a tu jednak :'
Odpowiedz
Ja nie widziałam - ukryłam się w okolicy schodów i podchodziłam tylko na piosenki ;-)
Odpowiedz
ewus napisał(a):Tylko niebieskich było mało...
to zależy ile rozumiesz przez mało Wink
Odpowiedz
Z niekłamaną radością odnotowuję fakt, że Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego zyskał mocną pozycję i jest ważnym miejscem na kulturalnej mapie Wrocławia. Wiedzą o nas w Polsce, piszą o nas w prasie, mówią o nas w audycjach radiowych, pokazują w tv.
Na nasze koncerty i spotkania okołokoncertowe przyjeżdżają ludzie z drugiego końca kraju, mamy sympatyków przybywających z sąsiednich województw, jest wreszcie wierna, lokalna, fantastyczna publiczność.
Udało nam się stworzyć specyficzną, niepowtarzalną atmosferę, duch Jacka krąży po scenie i po sali...

Dlaczego o tym wszystkim piszę?

Ano dlatego, że ostatnia, wtorkowa edycja WSJK była okrągłą - dziesiątą.
Traktuję to jako osobisty sukces.
Cieszę się, że udało mi się stworzyć cos takiego, coś co żyje - niczym żywy organizm - rozwija się.
Serdecznie dziekuję wszystkim, którzy mnie w tym wspierali, wspierają i będą wspierać - mam nadzieję - nadal.
Dzięki Wam moje pomysły mają szansę realizacji a przede wszystkim - mają po prostu sens...
A to jest najważniejsze.
Raduje sie serce, raduje się dusza - gdy widzę Was na imprezach Salonowych czy Triadowych.
Nisza, którą sobie wykopałem, czyli pisanie muzyki do nieznanych szerzej (tudzież słabo znanych) wierszy Jacka okazała się "społecznie przydatna" i cieszę się, że pomiędzy katarzynami czy obławami chcecie słuchać traktatów o przestrzeni i tunelowych nokturnów.
Osobnej satysfakcji dostarcza mi prezentowanie Wam poezji Michała Frąckowskiego, która - uważam - godna jest takiej, a nawet lepszej prezentacji.
Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego tworzycie przede wszystkim WY.
My- wykonawcy - bywamy, WY - natomiast - JESTEŚCIE.

Ostatni koncert WSJK był szczególny, tak ze względu na dziesiątą edycję, jak i swój specjalny klimat. Łukasz Jęcek nadał temu spotkaniu magiczny wymiar. Dał chyba najlepszy spośród swych dobrych koncertów. Yeremiash na naszej scenie czuje się coraz lepiej i kiedyś pewnie także da pełny koncert.

Klub muzyczny również "uczcił" nasz mały jubileusz oferując do zamówień barowych bilety na Cuban Day.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wrock.pl/index.php?name=News&file=article&sid=427">http://wrock.pl/index.php?name=News&fil ... le&sid=427</a><!-- m -->

Czas zatem na podziękowania dla włodarzy tegoż przybytku - w osobie Krzysztofa Jakubczaka.
Wielkie podziękowania także dla nieocenionego Bartka za stołem mikserskim i naszych drogich barmanek za ladą.

Jestem po wstępnych rozmowach z klubem na temat organizacji zjazdu forum w "Łykendzie".
Musimy sie tutaj wspólnie zastanowić nad najbardziej optymalnym terminem. Sądzę, że sprawa warta jest przemyślenia, gdyż warunki na takową imprezę są naprawdę dobre - jest scena, jest nagłośnienie, jast i bar.

Mam tez nadzieję, że pomysły na stronę internetową WSJK doczekają się realizacji za sprawa ReDiego.

Moi Drodzy - za miesiąc - 13 listopada dzień szczególny dla Salonu.
Będziemy obchodzić pierwszą rocznice istnienia.
Liczę, że uświetnicie swa obecnością ten szczególny koncert i razem stworzymy niezapomniane widowisko.

To tyle, tak na gorąco.
Pozdrowienia serdeczne.
$
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ano dlatego, że ostatnia, wtorkowa edycja WSJK była okrągłą - dziesiątą.
Simon napisał(a):Będziemy obchodzić pierwszą rocznice istnienia.
Serdeczne gratulacje dla Ciebie Simonie i dla wszystkich zaangażowanych w tworzenie Salonu! :urodziny:
Mam nadzieję, że kiedyś wreszcie uda mi się odwiedzić Was i Wasze magiczne miejsce...
Simon napisał(a):Jestem po wstępnych rozmowach z klubem na temat organizacji zjazdu forum w "Łykendzie"
... tym bardziej, przy takiej okazji Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz