Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12 X 2007 Triada Poetica - Wrocław
Pozwolę sobie skopiować info ze strony Triady:
Cytat:12 października o godz. 18.00 Triada Poetica wystąpi na scenie wrocławskiego Empiku w ramach trzeciej edycji imprezy "Poetyckie wnętrza".

Jak informują organizatorzy:
"Scena empiku przeistoczy się w warsztaty teatralne: wystąpią młodzi, utalentowani studenci i licealiści. Zaprezentowane będą wiersze młodych, nieznanych poetów przeplatane piosenką literacką.
Celem spotkania jest stworzenie miejsca, gdzie może zaistnieć poezja oraz
ludzie, którzy chcą ją prezentować. Spotkanie ma na celu również wzruszyć i
zaskoczyć słuchaczy."
Odpowiedz
Było nieźle - choć liczyłem na więcej (oczywiście chodzi mi o ilość, bo jakość jak zawsze najwyższa). We wtorek nadrobimy ;P.
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą
bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a następnie wygra doświadczeniem"
Odpowiedz
Khamul napisał(a):Było nieźle - choć liczyłem na więcej (oczywiście chodzi mi o ilość, bo jakość jak zawsze najwyższa).
Hm...
Jedno wiem: w przyszłości bede się dowiadywał DOKŁADNIE na czym impreza ma polegać. Razem z innymi grającymi bylismy niejako widzami jak inni, gdyż na bieżąco oglądaliśmy to, co się dzialo - jeno z drugiej strony Smile
A moje oblicze zdradzalo chyba niekiedy mój stosunek do tego, co sie dzieje. Wink
Odpowiedz
Cytat:Spotkanie ma na celu również wzruszyć i zaskoczyć słuchaczy.
Simon napisał(a):Razem z innymi grającymi bylismy niejako widzami jak inni, gdyż na bieżąco oglądaliśmy to, co się dzialo - jeno z drugiej strony
Hmmm... To co się tam działo?
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Pomiędzy nami - grającymi - a publicznością, była niejako druga scena, na której mlodzi ludzie prezentowali różne poetyckie uniesienia i improwizowali jakies dramy. Więc patrzyliśmy na to z "tyłu".
Odpowiedz
Nie widziałam Twojego oblicza co prawda. Ale wiersze o tym, czym jest miłość niespecjalnie przypadły mi do gustu. Wink Za to Triada nadrobiła wszelkie niedociągnięcia teatralniaków.
'ta konspiracja wyobraźni'
Odpowiedz
Jakieś nagrania się ostały? Wink
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
A nawet nie interesowałem się tym.
Niebawem koncert na zamku w Bolkowie - tam chciałbym rejestrować, bo to poważniejsze i większe przedsięwzięcie.
Odpowiedz
Simon napisał(a):A moje oblicze zdradzalo chyba niekiedy mój stosunek do tego, co sie dzieje
Twoje oblicze nie było dla wszystkich widoczne, bo skrzętnie kryło się za kotarą... Wink

W moim odczuciu część muzyczna całego przedsięwzięcia o całą klasę przewyższała poziomem część improwizacyjno-recytowaną. Ta druga na uznanie zasługuje na pewno za ogromne zaangażowanie emocjonalne młodych artystów, jednak muzyczni wykonawcy, na czele z dwuosobową reprezentacją Triady, stanowili ten powód właśnie, dla którego nie żałowałam spędzonego tam wieczoru. Smile
Odpowiedz