Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OT o autografach dla Sławka
Sławek napisał(a):znowu nie wiem
Sławek napisał(a):ale to chyba reguła
Tak. Też to u Ciebie zauważyłem.
Odpowiedz
Simon, przecież Ty bredzisz... sam już nie wiesz czego się przyczepić, a Twoje ciągłe picie do mnie po prostu osłabia... Stary, znajdź sobie babę i daj mi święty spokój Wink
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):ciągłe picie do mnie
Nie pochlebiaj sobie. Picie ważna sprawa.
Pozdrowienia od baby.
:]
Odpowiedz
Simon napisał(a):Nie pochlebiaj sobie.
raczej ubolewam, że akurat mnie to spotyka
Simon napisał(a):Pozdrowienia od baby.
:]
również pozdrawiam i niech zajmuje Ci więcej czasu niż teraz, bo z braku zajęć piszesz straszne bzdury Wink

dobra, skończmy ten wątek, zanim się na dobre pokłócimy, a wtedy:
Simon napisał(a):Picie ważna sprawa.
już raczej we wspólnym gronie nie nastąpi
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Ola K. napisał(a):
ja napisał(a):i zaraz ABW mi się pod domem pojawi ;D
pod moim! Kto tu jest Kaczmarek?? :Smile
Ten los Kaczmarki, trzeba znieść,
Nie łudźcie się, że znikną kratki...
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
Ola K. napisał(a):Choć mistrzowie F1 się mnożą jakoś Smile
wiadomo dokładnie, kto jest jedynie słusznym mistrzem F1 i jest to "ja" bo jeżdżę z kierownicą Wink
Sławek napisał(a):a mógłbyś przestać filozofować i na coś się przydać?
bo zaczynacie sobie uskuteczniać lekką chamównię w temacie, który założyłem
coś taki wrażliwy ?
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
Ja nie odświeżaj wątku, bo nam się Sławek już całkiem obrazi Big Grin
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Aż tak obrażalski nie jestem, ale zostawmy to już za sobą, tak będzie najrozsądniej.
Jan Paweł II
Odpowiedz
ja napisał(a):
Sławek napisał(a):a mógłbyś przestać filozofować i na coś się przydać?
bo zaczynacie sobie uskuteczniać lekką chamównię w temacie, który założyłem
coś taki wrażliwy ?
Jak ktoś pisze wiersze, to musi być wrażliwy.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Sławek napisał(a):pokory mi nie brakuje,
Chyba trochę przegiąłeś...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Chyba trochę przegiąłeś...
Nie, to Ty cały czas przeginasz, także i teraz na siłę dopominając się wznowienia kłótni. Tylko, że ja nie dam Ci tej satysfakcji.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Nie, to Ty cały czas przeginasz, także i teraz na siłę dopominając się wznowienia kłótni.
Odbiło Ci?? W jaki sposób przegiąłem ?? Nazwałem jakiś Twój wiersz gównem?? A może sugerowałem, że jesteś głupkiem ?? Zapytałem jedynie o sens Twego utworu i to wszystko. Oczywiście Ty zamiast odpowiedzi zacząłeś fantazjowac na temat mojej wrażliwości itp... Tak więc, gdzie ja przeginam ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Odbiło Ci?? W jaki sposób przegiąłem ?? Nazwałem jakiś Twój wiersz gównem?? A może sugerowałem, że jesteś głupkiem ?? Zapytałem jedynie o sens Twego utworu i to wszystko. Oczywiście Ty zamiast odpowiedzi zacząłeś fantazjowac na temat mojej wrażliwości itp... Tak więc, gdzie ja przeginam ??
Gratuluję samopoczucia. Jeżeli o mnie chodzi dyskusja dobiegła końca.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Gratuluję samopoczucia. Jeżeli o mnie chodzi dyskusja dobiegła końca.
Po prostu nie potrafisz dyskutowac, gdy coś jest nie po Twojej myśli, albo brakuje konkretnych argumentów.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Po prostu nie potrafisz dyskutowac, gdy coś jest nie po Twojej myśli, albo brakuje konkretnych argumentów.
Dziwne jak na prawnika, którym ciągle przypomina, że jest Wink

Pozdrawiam wszystkich :aniolek:
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Po prostu nie potrafisz dyskutowac, gdy coś jest nie po Twojej myśli, albo brakuje konkretnych argumentów.
Nie Przemku, nie tyle nie potrafię, co dyskusja z Tobą po prostu mnie męczy. Pytasz gdzie przegiąłeś? Otóż całe rozpętanie przez Ciebie kłótni pod moim wierszem maryjnym był jednym wielkim przegięciem. Nie nazwałem żadnego Twojego wiersza gównem, ponieważ to co wrzuciłeś razem (ze wstępem odnoszącym się wyraźnie do mojego tekstu) pretenduje bardziej do innej rangi, o której nie chcę pisać, niż do nazywania wierszem. Za użycie słowa gówno w stosunku do tego czegoś przeprosiłem w 2 miejscach, ale przeprosin od Ciebie za jechanie po wątkach religijnych, wrzuty o "duchu świętym", "Marysi" pod moimi postami, wcześniej tymi odnoszącymi się w jakiś sposób do religii, którą wyznaję, a teraz nawet tymi zupełnie neutralnymi, nie usłyszę, ani nie przeczytam nigdy. Widzisz ja potrafię dyskutować wtedy, kiedy ktoś traktuje mnie na równi ze sobą, a Ty w wielu miejscach zachowujesz się tak, jakbyś chciał podkreślić moją ułomność z racji bycia praktykującym katolikiem. Jeżeli coś jest nie po mojej myśli, to tylko i wyłącznie wchodzenie z Tobą w trwały, przewlekły spór. Myślimy inaczej, jeden drugiego ma za błądzącego, ale żaden drugiego nie przekona. Zostawmy więc to co dzieli, przejdźmy nad tym do porządku dziennego i może kiedyś dogadamy się w innych tematach. Zarzucasz mi brak argumentów, a ja jedynie nie mam siły wchodzić w polemikę z wrzutami opartymi na urąganiu religijnym symbolom. Ja właśnie u Ciebie jak na razie widzę bardzo chwiejną argumentację.

pozdrawiam z nadzieję na trwały pokój

Sławek

[ Dodano: 4 Wrzesień 2007, 23:38 ]
Kazia:) napisał(a):Dziwne jak na prawnika, którym ciągle przypomina, że jest Wink
Kaziu, dziwne jest to, że podpisujesz się pod głosem zarzucającym mi brak argumentów.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):wrzuty o "duchu świętym"
To nie ma najmniejszego związku z religią.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Kaziu, dziwne jest to, że podpisujesz się pod głosem zarzucającym mi brak argumentów.
Czemu?! Naprawdę często brakuje Ci argumentów. Powinnam twierdzić inaczej, bo Bryce musi mieć potwierdzenie swoich tez? Moja sympatia do Ciebie nie ma wpływu na to, że często nie masz argumentów by nas do czegokolwiek przekonać. A że za odnawianiem tej dyskusji nie byłam, to inna sprawa.

Pozdrawiam Smile
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Nie nazwałem żadnego Twojego wiersza gównem
Sławek jednak o wierszu Przemka napisał(a):jak ktoś może porównywać to gówno
Dziesięć liter.
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):często nie masz argumentów by nas do czegokolwiek przekonać. A że za odnawianiem tej dyskusji nie byłam, to inna sprawa.

Niekiedy jest tak, że nawet najmocniejsze argumenty nie przekonają zatwardziałych ludzi. Mając pełną tego świadomość nikogo nie chciałem przekonywać, a jedynie skłonić do zauważenia, że ktoś może myśleć o 180 stopni odmiennie, a jednocześnie wywodzić swój światopogląd z jak najbardziej logicznych wniosków.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):skłonić do zauważenia, że ktoś może myśleć o 180 stopni odmiennie, a jednocześnie wywodzić swój światopogląd z jak najbardziej logicznych wniosków.
I przekonałeś nas, że ktoś może mieć odmienny światopogląd (bo nie trzeba nas było do tego przekonywać, my to wiemy i, co lepsze, nie mamy nic przeciwko), ale nie wyszło Ci z 'logicznymi wnioskami'. Smile

[ Dodano: 5 Wrzesień 2007, 09:13 ]
A poza tym my nie jesteśmy zatwardziali, tylko nie przekonuje nas to, co mówisz. Na dokładnie tej samej zasadzie można by powiedzieć, że Ty jesteś zatwardziały, bo to co my mówimy nie trafia do Ciebie Wink
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):to co my mówimy nie trafia do Ciebie Wink
Bo nie trafia. I zwłaszcza w kwestiach zasad fundamentalnych, które powinny kierować życiem ludzkim, nie odnajduję u określonych Forumowiczów logicznych wniosków. Czasem nawet czytam co ktoś napisał, patrzę na wiek tej osoby i nie mogę się nadziwić osobom "w kwiecie wieku" szafującym argumentacją dziecka kłócącego się z rówieśnikami na szkolnej przerwie.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Mhm, czyli nadal oceniamy po wieku, ok.
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):Mhm, czyli nadal oceniamy po wieku, ok.
to akurat nie o Tobie Wink
Jan Paweł II
Odpowiedz
Oczywiście że nie o mnie, bo mnie nie uznajesz za osobę "w kwiecie wieku" jak to wcześniej napisałeś Wink Chyba zresztą słusznie, wystarczy, że często słyszę, że wyglądam na starszą niż jestem Big Grin
Odpowiedz
Kazia:) napisał(a):wystarczy, że często słyszę, że wyglądam na starszą niż jestem Big Grin
Ludzie potrafią być okrutni Wink
Odpowiedz
Ja zawsze mówię, że na razie mnie to jeszcze nie obraża Big Grin
Odpowiedz
Drogie młode koleżanki - do pewnego momentu w życiu fakt, że uważa się Was za starsze niż w rzeczywistości - będzie Wam pochlebiał.
Nastanie jednak taki czas, że będzie dokładnie odwrotnie. Będzie Wam zależeć, by "dawano" Wam mniej niż macie. Big Grin
Odpowiedz
No ja właśnie o tym wiem Simonie Smile
Wszystko mi jedno czy wyglądam na swój wiek czy na starszą, ale jeszcze mi uważanie mnie za starszą nie przeszkadza. Ale mam świadomość, że od pewnego momentu będę za to w mordę walić Big Grin
Odpowiedz
jak mawia moja koleżanka:
"mogą na mnie wołać "stara", byleby nie wołali "stara ku..."
Wink
Jan Paweł II
Odpowiedz