Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Serdecznie zapraszamy na koncert piosenek Jacka, który odbędzie się w piątek, 20go lipca, o godz. 20tej, w sopockiej galerii "Malt", przy ul. Bohaterów Monte Cassino 36.
Wystąpią: Eliza Banasik, Mateusz Nagórski i... autor tego wątku. 
Bilety 10zł.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Dodane do imprez  )
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
cytat z strony http://www.galeriamalt.pl/wydarzenia_jac...arski.html
Cytat:Bilety w cenie 10 zł można rezerwować telefonicznie pod numerem telefonu : 058 555 18 30
To w koncu wstęp wolny, czy jednak 10 zł?
A może dla forumowiczów są możliwe pewne upusty?
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Na podanej stronie bardzo ładny tekścik o artystach. Kto go pisał?
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Shab napisał(a):To w koncu wstęp wolny, czy jednak 10 zł? Skoro jest tam informacje, że impreza biletowana, to pewnie tak będzie. Choć przyznam, że nic mi o tym nie było wiadomo. Taka już widocznie decyzja organizatora/właściciela galerii.
W każdym razie, w tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić zainteresowanych koncertem, że nieświadomie wprowadziłem w błąd.
Andrzej J. napisał(a):Na podanej stronie bardzo ładny tekścik o artystach. Kto go pisał? Czy ja wiem czy on taki ładny...? Prosili żeby wysłać jakieś informacje o wykonawcach, to skreśliłem parę zdań.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Z bólem serca, wbrew wcześniejszym zapewnieniom, jednak, sorry Kubo, nie będzie mnie, choć bardzo chciałam... Ale może pojawię się w Kołobrzegu. Przepraszam i już teraz bardzo żałuję! Więcej grzechów... pamiętam, ale nie wyznam...
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
Koncert Elizy, Mateusza i Kuby odbył się w bardzo ładnym miejscu. Trudno o lepszą lokalizację w środek lata. A oto spis tego, co śpiewano i grano (to co mi się najbardziej podobało, wytłuściłem):
Mateusz – Nasza klasa
Eliza – Źródło
Eliza – Mimochodem (bardzo lubię słowa i tę taką motoryczność)
Eliza – Mucha w szklance lemoniady (jakoś nie mam serca do tego utworu)
Mateusz – Tren spadkobierców
Mateusz – Na starej mapie krajobraz utopijny [(…) Sarmatia (…)]
Mateusz – Drzewo genealogiczne
Eliza – Bankiet (???)
Eliza – Ostatnie dni Norwida
Mateusz – Wojna postu z karnawałem
Eliza – Rublow
Mateusz – Ofiara (w drugiej części nadzwyczaj wspaniale, to chyba "na teraz" mój najbardziej ulubiony utwór JK) /Nie znam genezy, więc się zapytam - to naprawdę jest wg Andrieja Tarkowskiego?
Mateusz – Nie lubię
Eliza – Między nami
Eliza – Powrót
---------------------------
bis Eliza + Mateusz – Mury (niecałe?)
Było jakieś 40, może 50 osób. Ze znanych m.in. zauważyłem p. Alicję Delgas z Fundacji JK. Akustyka niespecjalnie, jeśli idzie o konferansjerkę to muszą być zapowiedzi choćby tytułu. Eliza głos, dykcję i ekspresję ma powalające, dla samego tego warto było przyjechać (na pewno ma teraz więcej fanów). Czy poza mną był jeszcze ktoś z forum tego nie wiem, bo bardzo słabo znam twarze.
Eliza, Kuba i Mateusz - Wy WIELCY artyści jesteście, serdecznie dziękujemy.
Andrzej i Natalia
PS.: Było super, więcej takich koncertów. Pozdrowienia dla rodziców Elizy, bo to od nich się zaczęło.
A.
/edit skrócono
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):Mateusz – Ofiara (w drugiej części nadzwyczaj wspaniale, to chyba "na teraz" mój najbardziej ulubiony utwór JK) [/b] /Nie znam genezy, więc się zapytam - to naprawdę jest wg Andrieja Tarkowskiego? Co tam niby jest z Tarkowskiego? Ekhm...
Nieskromnie proponowałbym zacząć tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=3532">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=3532</a><!-- m -->
:agent:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):Nie znam genezy, więc się zapytam - to naprawdę jest wg Andrieja Tarkowskiego? Co tam niby jest z Tarkowskiego? <!-- m --><a class="postlink" href="http://serwisy.gazeta.pl/film/1,22535,394461.html">http://serwisy.gazeta.pl/film/1,22535,394461.html</a><!-- m -->
Jest wg Tarkowskiego, ale JK zrobil z tego genialna- jak dla mnie rzecz-zreszta tez moja ulubiona.Troche jest z Tarkowskiego,ale jak zwykle przetworzone przez Jackowy pryzmat .
EDIT. poprawilam nazwisko Tarkowskiego
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Zeratulu i Elżbieto! Macie rację, po prostu nie czytałem tych postów sprzed mojego dołączenia do forum 5 lutego. Chociaż przetworzenie przez JK jest niesamowite.
/edit gramatyka
|