Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poczta na WP
a ja tam lubię wp Smile nie przeszkadza mi to iz czasem nie działa. Jest ok. Onet za to jest beznadziejny tak samo yahoo i hotmail. o2 jest takie sobie.
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Odpowiedz
A ja sobie lubię tlen. Denerwuje mnie niemożebnie onet, wp też. Więc teraz korzystam w pierwszej kolejności właśnie z tlenu. Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Zmienna napisał(a):Onet za to jest beznadziejny
Nie wiem jak jest teraz na Onecie, ale pokuszę się o stwierdzenie, że nie miałaś chyba jeszcze konta na Interii
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
WP to najgorszy szit, serio ;> Ładne przyciski to nie wszystko Wink Z polskich stawiam na tlen, a z zagranicznych gmail (z tego co sam miałem).
Odpowiedz
miałam interie i jakoś nie podpasowała Tongue
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Odpowiedz
Ja mam na interii. Najbardziej cieszę się z 50 MB wiadomości możliwej do wysłania Smile
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Powtórzę - Gmail nie jest dobrym kontem pocztowym. To konto doskonałe. Jakość konta pocztowego mierzy się przez określenie, jak wiele/niewiele brakuje mu do Gmaila.

Big Grin
Odpowiedz
Dlaczego nie zainstalujecie sobie jakiegoś programu pocztowego? Jest masa darmowych w sieci.
Na początku prosta konfiguracja, a potem tylko jedo kliknięcie i ściąganie poczty ze wszystkich kont jakie macie pozakładanie gdziebądź.pl Wink
No chyba że ktoś korzysta z kilku kompów. Niemniej dla laptopowców to idealne rozwiązanie.
Czasem tylko denerwuje, jak wyskoczy powiadomienie o nowym mailu, podczas pogłębionej lektury forum. Zawału można dostać. 8o
Wilcze zęby, oczy siwe
Groźnie dłoń obuszkiem furczy
Gniew w zawody z wichru zrywem
Dzika radość - lot jaskółczy
Odpowiedz
Orda Osto napisał(a):Dlaczego nie zainstalujecie sobie jakiegoś programu pocztowego? Jest masa darmowych w sieci.
Gmailowy klient WWW jest wygodniejszy od the Bata (korzystałem przez trzy lata) i Thunderbirda (korzystałem przez dwa lata), a innych dobrych programów pocztowych nie znam.

Poza tym, przy ilości poczty jaka się przez moje konto przewija, jestem szczęśliwy, że te 2 gb leżą sobie na serwerach Google, a nie na moim dysku. I podczas awarii mojego dysku listy ocaleją, a przed awarią nie zajmują na nim miejsca.

DLATEGO.

Pozdrowienia,
Odpowiedz
DuchX napisał(a):DLATEGO.
Pięknie powiedziane Wink
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
DuchX napisał(a):Gmailowy klient WWW jest wygodniejszy od the Bata
Ależ herezje głosisz teraz Tongue
Konfiguracja antyspamu (a w zasadzie jej brak) woła o pomstę do nieba.
Brakuje rodziału maili na oddzielne foldery (zabawa filtrami to za mało, abstrahując już od ubogości opcji).
Agregacja wiadomości z kilku kont jest totalnie bez sensu - nie po to mam 9 kont mailowych (nie licząc archiwów), żeby to wszystko mieszać w jednym :/

Co do backupu - ja zostawiam na swoim koncie gmailowym kopie wiadomości - w ten sposób mam zarówno wygodny interfejs (The Bat - polecam) jak i zapewnione bezpieczeństwo danych.

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć ludzi korzystających z interfejsów webowych - przecież to wolniejsze i potwornie niewygodne 8o

[ Dodano: 8 Lipiec 2007, 19:50 ]
Zmienna napisał(a):a ja tam lubię wp Smile nie przeszkadza mi to iz czasem nie działa. Jest ok. Onet za to jest beznadziejny tak samo yahoo i hotmail. o2 jest takie sobie.
Onet faktycznie jest beznadziejny - 24h na przesłanie maila to standardowa praktyka.
Podobnie Onet jako chyba jedyny z polskich portali nie pozwala na szyfrowanie transmisji, przez co hasła do skrzynek idą przez sieć otwartym tekstem :/
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):P.S. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć ludzi korzystających z interfejsów webowych - przecież to wolniejsze i potwornie niewygodne 8o
Tego sie nie da zrozumiec Smile))
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):
DuchX napisał(a):Gmailowy klient WWW jest wygodniejszy od the Bata
Ależ herezje głosisz teraz Tongue
Zobaczymy Wink Tongue
Zeratul napisał(a):Konfiguracja antyspamu (a w zasadzie jej brak) woła o pomstę do nieba.
Mówiłem o wygodzie, zdaje się ;]. Po cóż nam odrębna i czasochłonna konfiguracja, skoro miliony użytkowników Gmaila zaznaczając przypadkowo przepuszczony spam i reportując go do GLabs, tworzy najlepszy na świecie samouczący się algorytm antyspamowy? ;> Który w moim przypadku przez ostatni rok pomylił się dwa razy?
Zeratul napisał(a):Brakuje rodziału maili na oddzielne foldery (zabawa filtrami to za mało, abstrahując już od ubogości opcji).
Nie wiem o jakich filtrach mówisz, ale wbudowane w Gmaila Labele rozwiązuję kwestię podziału wiadomości na foldery :].
Zeratul napisał(a):Agregacja wiadomości z kilku kont jest totalnie bez sensu - nie po to mam 9 kont mailowych (nie licząc archiwów), żeby to wszystko mieszać w jednym :/
Nikt Cię do owej agregacji, cokolwiek to jest, nie zmusza. Nie chcesz mieszać - nie mieszaj Wink.
Zeratul napisał(a):P.S. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć ludzi korzystających z interfejsów webowych - przecież to wolniejsze i potwornie niewygodne 8o
Przez lata myślałem podobnie, więc rozumiem Twój punkt widzenia. Co nie zmienia faktu, że się z nim (już) nie zgadzam Wink.
Odpowiedz
DuchX napisał(a):Mówiłem o wygodzie, zdaje się ;]. Po cóż nam odrębna i czasochłonna konfiguracja, skoro miliony użytkowników Gmaila zaznaczając przypadkowo przepuszczony spam i reportując go do GLabs, tworzy najlepszy na świecie samouczący się algorytm antyspamowy? ;>
Jakoś nie ufam milionom użytkowników :/
Wolę, żeby kryteria były tworzone na podstawie jedynie moich wyborów.
To raz, a dwa: nie mogę się tam doszukać takich podstaw jak White/Black list (listy adresów automatycznie przepuszczanych/blokowanych przez filtr antyspamowy) a to przecież absolutna podstawa :o
DuchX napisał(a):Nie wiem o jakich filtrach mówisz, ale wbudowane w Gmaila Labele rozwiązuję kwestię podziału wiadomości na foldery :].
OK, a jak to wygląda po ściągnięciu (nie chce mi się testować) - ten podział jest jakoś "akcentowany"?
DuchX napisał(a):Nikt Cię do owej agregacji, cokolwiek to jest, nie zmusza. Nie chcesz mieszać - nie mieszaj Wink.
No tak, tylko, że gmail miałby mi zastąpić mój program pocztowy ponoć Tongue
A jeżeli miałbym sprawdzać gmaila via web a resztę poczty via program to mam podwójną robotę (w zasadzie nawet gorzej, bo program jest szybszy w obsłudze Tongue ) - i wtedy jest to bez sensu :agent:
DuchX napisał(a):Przez lata myślałem podobnie, więc rozumiem Twój punkt widzenia. Co nie zmienia faktu, że się z nim (już) nie zgadzam Wink.
Bo nie masz chyba konta z możliwością dostępu przez IMAP :]
Ten protokół łączy w sobie zalety technologii webowych (łatwość sprawdzania z kilku komputerów, brak potrzeby ściągania całych maili, bezpieczeństwo danych) z programami pocztowymi (możliwość korzystania z ulubionego programu, możliwość tworzenia folderów zdalnie na serwerze)
Nawiasem mówiąc - bardzo lubię gmaila, ale tak zdecydowane postawienie na interfejs webowy kosztem rezygnacji z IMAPu jest dla mnie jego największą wadą Sad

Pozdrawiam
Zeratul

[ Dodano: 8 Lipiec 2007, 20:28 ]
P.S. Widziałem poprzednią wersję Twojego posta Wink (zresztą i tak mógłbym to sprawdzić :] )
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Ja nie mam problemu - do mnie maile pisze najwyżej pięć osób.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
gredler napisał(a):Ja nie mam problemu - do mnie maile pisze najwyżej pięć osób.
To i tak sporo. Ja na prywatną skrzynką dostaję głównie powiadomienia o nowych wpisach na forum. Smile
Poza tym, pisują: Rossman, Nestle, PizzaHut.... Big Grin
Odpowiedz