07-02-2007, 10:49 PM
Mam pytanie do tych, którzy korzystają ze skrzynki na WP - czy Wam też od wczoraj nie działa?
Poczta na WP
|
07-02-2007, 10:49 PM
Mam pytanie do tych, którzy korzystają ze skrzynki na WP - czy Wam też od wczoraj nie działa?
07-03-2007, 12:18 AM
OT: polecam przesiadkę na gmaila - rewelacja. Bez reklam doklejanych do maili, potężne automatyczne odsiewanie spamu, bardzo wygodny (i szybki) klient przez www.
07-03-2007, 12:43 AM
mi dziala, a gmaila tez polecam
07-03-2007, 12:51 AM
Tomek_Ciesla napisał(a):mi dzialaNo, mi teraz już też.
07-03-2007, 06:26 AM
WP mi działa a gmaila nie polecam
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
07-03-2007, 08:21 AM
Z gmailem jest ten kłopot, że trzeba sprawdzać spamy. Co i raz trafiają tam "normalne" wiadomości.
Plus Leonardo i Mach
07-03-2007, 08:56 AM
a mi znowu nie działa.... i wczoraj i dziś.... ;( i niedobrze bo od wczoraj rejestrowac sie na studia do Gdańska trzeba no i i nie moge odebrać maila uaktywniającego konto i nie moge kontynuować rejestracji...
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
07-03-2007, 10:08 AM
Wp działała i działa, gmail analogicznie. Polecam to drugie.
07-03-2007, 11:30 AM
tmach napisał(a):Z gmailem jest ten kłopot, że trzeba sprawdzać spamy. Co i raz trafiają tam "normalne" wiadomości.Mnie się przez rok zdarzyło raz. Z pocztą innych providerów jest TAK SAMO, tylko że tam rozpoznane spamy są zwykle po prosty wyrzucane, i niczego w nich nie poszukamy.
07-03-2007, 11:43 AM
U mnie dopiero teraz schodzą maile w wczoraj. No, ale dobre i to.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
07-03-2007, 12:06 PM
U mnie nadal nie działa - Przepraszamy, ale chwilowo nie możemy wyświetlić tej strony (błąd 503).
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować. [/i][/b] JK
07-03-2007, 12:16 PM
Szymon napisał(a):Przepraszamy, ale chwilowo nie możemy wyświetlić tej strony (błąd 503)Ciekawa sprawa. U mnie przez przeglądarkę jest podobnie, ale przez program pocztowy(korzystam z Thundirbirda) wszystko działa.
07-03-2007, 05:13 PM
Mam 100 zaproszeń na gmaila. Ktoś chce?
07-03-2007, 08:29 PM
A u mnie np jedno konto na wp działa a drugie nie
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
07-03-2007, 08:41 PM
Zbigniew napisał(a):Mam 100 zaproszeń na gmaila. Ktoś chce?A co komu po takim zaproszeniu?
07-03-2007, 09:35 PM
DuchX napisał(a):A co komu po takim zaproszeniu?Ja założyłem konto z zaproszenia, ktoś będzie mógł też założyć konto z zaproszenia... Tak mi się wydaje. I bez zaproszenia też można założyć?
07-03-2007, 09:47 PM
Szymon napisał(a):U mnie nadal nie działa - Przepraszamy, ale chwilowo nie możemy wyświetlić tej strony (błąd 503).O własnie, jest okazja - to zapytam. Zawsze mnie zastanawialo, dlaczego część osob nie korzysta z programów pocztowych tylko wchodzi na stronę www? Program przecież jest wygodniejszy - klik i ściaga listy z jednego lub z kilku kont, oddziela spam itp.
07-03-2007, 09:56 PM
Zbigniew napisał(a):Od jakiegoś czasu rejestracja na gmailu jest otwarta dla wszystkich, zaproszenia nie są już potrzebne.DuchX napisał(a):A co komu po takim zaproszeniu?Ja założyłem konto z zaproszenia, ktoś będzie mógł też założyć konto z zaproszenia... Tak mi się wydaje. I bez zaproszenia też można założyć?
07-03-2007, 09:59 PM
Nie wiem. Ja nie wchodzę na strony, tylko na pocztę bezpośrednio. Ale z tym oddzielaniem spamu bywa różnie. Ja też zawsze sprawdzam, co kasuję.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
07-04-2007, 12:08 AM
Jaśko napisał(a):klik i ściaga listy z jednego lub z kilku kont, oddziela spam itp.Ja robię klik i jestem w Gmailu i nie zajmuję sobie miejsca w komputerze. No i nie muszę się martwić, że coś stracę podczas formatowania, wiadomości są zawsze na swoim miejscu. Doskonałe powiadamianie o nowych mailach. Polecam
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
07-04-2007, 05:47 AM
Jaśko napisał(a):Zawsze mnie zastanawialo, dlaczego część osob nie korzysta z programów pocztowych tylko wchodzi na stronę www?Ja zawsze korzystałam z Thunderbirda. Teraz, kiedy sprawdzam pocztę z różnych komputerów, wchodzę na stronę. Po pierwsze mam wszystko w jednym miejscu skądkolwiek nie wejdę (jest co prawda opcja, która umożliwia zostawianie na stronie ściąganych przez program wiadomości, ale często działa nieskutecznie). Po drugie - to sprawa mojego lenistwa związanego z wysiłkiem konfiguracji konta.
07-04-2007, 09:38 AM
czapon napisał(a):Ja robię klik i jestem w GmailuRzeczywiście, jeżeli ktoś ma 1 adres mailowy to róznica jest mniejsza. Natomiast przy kilku adresach mailowych (np. prywatny, służbowy), sprawa staje sie bardziej złożona. Co do zajmowania miejsca na komputerze to maile aż tak wiele go nie zajmują, poza tym można je kasować. Natomiast rzeczywiście może wygodne jest to, że w przypadku awarii na moim komputerze wszystkie maile są bezpieczne na serwerze czy gdzieś tam. Chociaż mi się nie zdarzyło chyba, zebym przed formatowaniem nie zapisal sobie dokumentów, maili itp, które chcę zachować. Nie wiem też, jaka macie prędkość łącza, ale jeżeli klinę na list w programie pocztowym, to od razu go widzę, jednocześnie widzę liste pozostałych maili i bez straty czasu mogę pomiędzy nimi się przemieszczać. Być może ja jak dotąd korzystałem przez www z jakichś slabych kont typu WP (Gmaila nie znam), ale tam to raczej wyglądalo tak, ze jeżeli czytałem jakis list i chcialem go porównać z treścią innego listu (np. 5 maili dalej), to musiałem wrócic do folderu otrzymane po czym kliknąć własciwy list. To jednak troche trwa, m. in. dlatego, że trochę trwa samo zaladowanie strony (w porównani do klikana w programie pocztowym. Argument przeciwko programom pocztowym, który kiedyś uważałem za istotny, był taki, że łatwo sciągnać jakieś świństwo i zainfekować komputer. Ale póki co chyba nic takiego mi się nie zdarzyło, więc być może ten problem był wydumany.
07-04-2007, 10:11 AM
Wiele osób korzysta z kilku komputerów, a czasem dodatkowo żadnego nie mają na wyłączność. Wtedy program pocztowy nie zdaje egzaminu.
Myślę, że kiedyś wszystkie ustawienia, preferencje oraz dane osobiste będą w jakimś miejscu na serwerze, a komputer będzie tylko terminalem. Dzięki temu każdy komputer, na którym się zalogujesz będzie jak Twój domowy. Do tego potrzebna będzie znacznie większa przepustowość sieci, ale sądzę, że tak będzie wyglądała przyszłość.
07-05-2007, 03:16 PM
Luter napisał(a):Myślę, że kiedyś wszystkie ustawienia, preferencje oraz dane osobiste będą w jakimś miejscu na serwerze, a komputer będzie tylko terminalem. Dzięki temu każdy komputer, na którym się zalogujesz będzie jak Twój domowy. Do tego potrzebna będzie znacznie większa przepustowość sieci, ale sądzę, że tak będzie wyglądała przyszłość.To mało ciekawa wizja przyszłości jak dla mnie. Ja moje osobiste rzeczy, poczte itp. wolę miec u siebie, a nie gdzieś nie wiadomo gdzie...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
07-05-2007, 03:27 PM
Myślę, że jeśli nawet dojdzie do takiej sytuacji, to i tak będziesz mieć wybór - przecież nikt Ci nie zabroni trzymać swoich prywatnych zasobów na prywatnym dysku. Chodzi o to, żebyś przy okazji, mógł mieć(o ile zechcesz) dostęp do nich gdziekolwiek się znajdziesz. Wyobrażam sobie to tak, że będą serwery, na które będzie można wyeksportować "mój komputer". Oczywiście, będą do tego niezbędne bardzo stabilne i szybkie łącza. W przeciwnym razie, takie rozwiązanie będzie się mijało z celem.
07-05-2007, 04:51 PM
Wg mnie to trochę bez sensu. Osobiste rzeczy trzymać na serwerach - na które przecież zawsze da się włamać. Myślę, że przyszłość stanowią tu niewielkie acz pojemne przenośne dyski - na których to moglibyśmy swoje "ustawienia" oraz ważne pliki przechowywać i używać ich na różnych komputerach. Zaś serwery mogą służyć przechowywaniu plików o większych rozmiarach, jak mp3, czy filmy.
07-05-2007, 05:11 PM
Zbigniew napisał(a):Wg mnie to trochę bez sensu. Osobiste rzeczy trzymać na serwerach - na które przecież zawsze da się włamać.Przeciętny unixowy serwer, nawet bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń, jest sporo bezpieczniejszy niż zwykły domowy komputer z Windowsem XP.
07-05-2007, 08:17 PM
DuchX napisał(a):Przeciętny unixowy serwer, nawet bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń, jest sporo bezpieczniejszy niż zwykły domowy komputer z Windowsem XP.No sorry - ale na serwer zawsze da się włamać. A na wyjęty dysk twardy z kompa? Tylko podczas podłeczenia. A skąd przeciętny haker ma wiedzieć, pod jaką sieć podłączysz dysk?
07-05-2007, 08:27 PM
Zbigniew napisał(a):Czy ja mówiłem cokolwiek o wyjętych dyskach twardych? Z serwera też można wyjąć dyski twarde. Nie rozumiem Twojego toku myślenia.DuchX napisał(a):Przeciętny unixowy serwer, nawet bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń, jest sporo bezpieczniejszy niż zwykły domowy komputer z Windowsem XP.No sorry - ale na serwer zawsze da się włamać. A na wyjęty dysk twardy z kompa? Tylko podczas podłeczenia. A skąd przeciętny haker ma wiedzieć, pod jaką sieć podłączysz dysk?
07-05-2007, 08:30 PM
Pewnie dlatego, że mówisz o teraźniejszości, a offtopic dotyczy przyszłości - a ja kontynuowałem offtopic.
[ Dodano: 5 Lipiec 2007, 22:36 ] A może dlatego, że w innym stanie zapewne jesteśmy |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|