Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
koncert Dominiki Świątek w Kołobrzegu (ratusz)
W dniu 21 czerwca (czwartek) o godzinie19.00 w Galerii Sztuki Współczesnej w kołobrzeskim ratuszu odbędzie się koncert piosenek lirycznych Piotra Cieńskiego i Leszka Czajkowskiego w wykonaniu Dominiki Świątek. Podczas recitalu zostaną zaśpiewane także wybrane piosenki francuskie Charlesa Aznavoura, Jacquesa Brela, Edith Piaf w przekładach Leszka Czajkowskiego i Piotra Cieńskiego.
Koncert uświetni IV edycję Kołobrzeskiego Salonu Poezji i Piosenki Literackiej
ZAPRASZAMY
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
PMC napisał(a):Koncert z okazji otwarcia Salonu Poetyckiego w Kołobrzegu
A to nie będzie czwarta edycja?
Odpowiedz
Hmmm...
Właśnie, też widziałem informację gdzieś w internecie.
Wiadomość dostałem zdalnie. Być może Smile
Pozdrawiam
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Edyta napisał(a):A to nie będzie czwarta edycja?
To będzie Edyto IV edycja Kołobrzeskiego Salonu Poezji i Piosenki Literackiej. Tym razem okazją do spotkania będzie promocja drugiego numeru almanachu filozoficzno – poetyckiego pod nazwą „Wokół Słowa” wydawanego w ramach tzw. Biblioteki Herbertiady przez Stowarzyszenie Kołobrzeskich Poetów. Promocję uświetni koncert Dominiki Świątek.
Do tej pory odbyły się trzy edycje Salonu. Gośćmi Salonu byli aktorzy: Krzysztof Wakuliński, Aleksander Trąbczyski i Radek Elis, a wiersze swoje prezentowali kołobrzeżanie:Wiesław Uptas, Michał Filipowski i Agnieszka Dębek. Wystąpiła też ze swoimi piosenkami Aleksandra Kot z zespołu „Cisza Jak Ta”.
To chyba tyle dla uzupełnienia informacji.Smile
Odpowiedz
I się wszystko wyjaśniło Smile

[ Dodano: 20 Czerwiec 2007, 20:48 ]
Błąd poprawiony.
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Coś wczesne ostrzeganie u nas nie działa, dowiadujemy się o tego rodzaju koncercie (występie) jak Dominiki Świątek - "prawie już po".
Nie pojechałbym, ale wolałbym wiedzieć :-(
Uchodzenie za osobę dobrze poinformowaną jest znacznie milsze niż bycie nie wiedzącym, wierzcie mi.
Andrzej Jaskuła, RN
Odpowiedz
Przepraszamy :wstyd:
Jak tylko dostałem informację, umieściłem.
Też byłem za, żeby to się wcześniej stało, ale szczegóły poznałem dopiero dzisiaj Smile
Pozdrawiam
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Ale jak tu być zdrowym?
Coma napisał(a):To będzie Edyto IV edycja Kołobrzeskiego Salonu Poezji i Piosenki Literackiej.
Dziękuję za wyjaśnienie. Czy mógłby Pan jeszcze powiedzieć, czy program tegorocznego Kołobrzegu jest już ustalony? Pozdrawiam!
Odpowiedz
PMC napisał(a):W dniu 21 czerwca (czwartek) o godzinie19.00 w Galerii Sztuki Współczesnej w kołobrzeskim ratuszu odbędzie się koncert piosenek lirycznych Piotra Cieńskiego i Leszka Czajkowskiego w wykonaniu Dominiki Świątek. Podczas recitalu zostaną zaśpiewane także wybrane piosenki francuskie Charlesa Aznavoura, Jacquesa Brela, Edith Piaf w przekładach Leszka Czajkowskiego i Piotra Cieńskiego.
Widziałem i słyszałem ten recital niedawno. Bardzo udana inicjatywa. Kto do tej pory nie słyszał - polecam!
Szkoda tylko, ze w wersji, która będzie zaprezentowana w Kołobrzegu nie występują wszyscy wykonawcy, których słyszałem ostatnio w Warszawie. Trochę na tym za pewne koncert straci. Ale, o ile wiem, w Warszawie będa niedługo kolejne koncerty grane w 100%składzie więc wersjępełną recitalu bedzie można jeszcze uslyszeć.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Czy był ktoś z PT forumowiczów i mógły napisaś jakąś, choćby subiektywną recenzję lub zwykłe "sprawozdanie"?
AJ
Odpowiedz