Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stare informacje o imprezach
Sory że tak późno piszę ale nie zdążyłem napisać przed imprezą bo dopiero wczoraj się dowiedziałem i wczoraj odbyła się. Otóż w Ełku na Konieczkach w budynku gimn nr 3 o 19.00 odbył się wieczorek poświęcony Jackowi. Zespół "Nienazwani" wykonywał jego piosenki, niektórzy recytowali. Stwierdziłem, że w porównaniu z 13 grudnia to wypadli całkiem całkiem, ale ogólnie to była straszna kicha! Gubili się w tekstach, jeden ziomek dwa razy tą samą zwrotkę zaśpiewał bodajże w "Synu marnotrawnym", Zaśpiewali połowę Raju i w trakcie, w połowie piosenki przerwali (nie wiem czemu - nie skumałem tego) Rozbite oddziały w ogóle nie przypominały Jackowych oddziałów a przede wszystkim to było strasznie bezpłciowe! Żadnego serca nie włożyli w śpiew - śpiewali jak zwykłe ogniskowe piosenki. I co gorsza na koniec chyba dyrektorka budynku powiedziała w podziękowaniach, że było wspaniale, i że się wzruszyła... To mnie dobiło - uśmiałem się jak nie wiem!
Chociaż może warto ich pochwalić za propagowanie kultury wyższej? Mam w tym względzie wielki dylemat... Big Grin
Co za pech!!!!! Nieliczna impreza poświęcona Jackowi i odpywająca się niedaleko od mego miasta i ja to przegapiłam Cry Sad Sad Sad Sad
...wszyscy ujrzą grubą nić,
Ktoś ci założy ją na szyję
I może wtedy zaczniesz żyć.
Sory - bym napisał wcześniej gdybym wcześniej się dowiedział. Ale w sumie nie masz czego żałować. Tak naprawdę tylko dwie piosenki zaśpiewali poprawnie: Nadzieję śmiełowską i Walkę Jakuba z aniołem.
Grali następujące piosenki
Nadzieję śmiełowską
Marcin Luter
Wygnanie z Raju
Powrót
Rozbite oddziały
Syn Marnotrawny
Walka Jakuba z aniołem
Arka Noego
Autoportret Witkacego
Konfesjonał

i jeszcze kilka ale już zapomniałem. Było też dużo recytacji Jacka z Raju i innych programów. Oczywiście kolejność pomieszałem... Big Grin
Pozwolę sobie zdublować informację z imprez i zamieścić ją także tu, z paroma - jak mi się wydaje - pomocnymi uwagami w sprawach czysto technicznych.
10 kwietnia w warszawskim klubie Traffic odbędzie się koncert piosenek JK - szczegóły są w imprezach, nadmienię tylko, że godzina rozpoczęcia to 18.30, nie 19!
Poprosiłem Artura o zmienienie tego (sam przepraszam za niedopatrzenie), ale nadmiar informacji nie powinien w tym przypadku zaszkodzić.
Informacji z działu imprezy powatrzać nie będę, daję tylko jedna wskazówkę dla tych, którzy chcieliby się pojawić - proszę o niespóźnianie się! Z jednej prostej przyczyny - Traffic Club zostanie zamknięty o godz. 19 i będą kłopoty z wejściem na koncert.
Zapraszam!
M.
czy to prawa ze w tym samym czasie jest inny koncert ku pamieci J.K. w PKiN w Wawie ? jesli tak to dlaczego w tym samym czasie sa dwa koncerty w tym samym miescie ? Wlasnie sie wybieralem do Wawy na ten koncert w klubie Traffic a dostalem info ze jest inny koncert w tym samym czasie w "prezencie od Stalina" i nie wiem na ktory sie wybrac. Prosze lepiej poinformowanych o potwierdzenie lub zaprzeczenie tego co wyzej napisalem.
pozdrawiam z Bialegostoku
ziuk_NYC
Tak, Ziuku, te imprezy się nakładają. Niestety.
Musisz wybrać, czy idziesz na Hanuszkiewicza i Olbrychskiego czy raczej na Nagórskiego.

KN.
To prawda, jest drugi koncert. Oceniac nie bede, ale przyblize Ci informacje o dwoch imprezach:
1. Koncert w Palacu Kultury to przedstawienie teatralne. Motywem przewodnim bedzie mysl glowna programu Sarmatia. Wystapia miedzy innymi Hanuszkiewicz i Olbrychski, przynajmniej o nich jest mowa w gazecie.
Na podstawie dostepnych mi onformacji podejrzewam, ze akompaniament bedzie podobny do tego we wroclawskiej Galerii. Czyli bardziej rozbudowany zespol, ponoc muzycy jazzowi.
2. Koncert w Trafficu odbedzie sie w formie recitalowej. Wybor piosenek z czterech ostatnich programow JK (Pochwala lotrostwa, Miedzy nami, Dwie skaly, Mimochodem) na gitare i fortepian. Konferansjerke koncertu poprowadzi Staszek Zaluski - ten pan, ktory recytowal wiersze na Glupim Jasiu.

Reasumujac - jesli chcesz przyjsc na koncert, zapraszam do Trafficu. Jesli chcesz zobaczyc przedstawienie teatralne, cos w innej formie, niz ta zwyczajowa - polecalbym z czystym sumieniem Palac Kultury.
Pozdrawiam!
M.[/code]
Ja bym Ci Ziuku polecał koncert w Trafficu. I nie chodzi o cenę biletów.
W Kongresowej na 99% szykuje się masowa chałturka w rocznicę śmierci JK.
Widziałeś plakat? Widziałeś o pismo, naśladujące solidarycę. Widziałeś skład i rezyserię?
No to domyśl się, co będzie. Będzie kilkanaście tzw. aktorskich wykonań piosenek JK oraz tzw. recytacje wierszy Kaczmara. Inaczej mówiąc, na 99% będzie żenada. Jak to z reguły Kongresowej. Zresztą pewnie TV nagra ten koncert i będzie emitować do zdarcia. Obejrzysz sobie.

A koncert w Trafficu może Cię miło zaskoczyć, bo Mateusz śpiewa JK z dużym zaangazowaniem. Mateusz śpiewa bo lubi i chce, a nie dlatego, że się okazja przydaża na robnięcie paru groszy. A do tego, o ile wiem, zaśpiewa w z nowym pianistą. No i już nie w ramach Teatru Akademickiego, co się Mateuszowi niebywale chwali. No a najważniejsze, że spiewa dobrze.

Gdybym był w Warszawie jutro, bez żadnego wahania poszedłbym na koncert Mateusza.

Pozdrawiam!
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Całkowicie zgadzam się z Olafem22.
A tak na marginesie Ziuku kiedyś rozmawialiśmy o nagraniach i między innymi o video z Białogostoku, ale kontakt coś sie urwał. Można by było coś z tym zrobić ???
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Właśnie widziałem urywek reportażu z kongresowej... 13 Grudnia bis...
Przemek napisał(a):Całkowicie zgadzam się z Olafem22.
A tak na marginesie Ziuku kiedyś rozmawialiśmy o nagraniach i między innymi o video z Białogostoku, ale kontakt coś sie urwał. Można by było coś z tym zrobić ???
Przemku nie tylko Tobie obiecalem, ten koncert. Wpierw nie moglem kasety znalesc ( w ludziach byla ) potem przegrale to na plytke DVD z mysla zeby zrobic kopije i poslac tym ktorym obiecalem. Z tym ze potem znowu mi wsiorbalo i kasete i plytke i wlasnie jestem w trakcie szukania "zlodzieja" ktory ja ma ... wiec mam nadzieje ze bede mogl dotrzymac obietnicy choc wiem ze czasowo to juz trwa troche ... do zobaczenia ludzie na koncercie jutro

[ Dodano: 2005-04-10, 23:21 ]
dziekuje wszystkim za porade, koncert fajny choc jak dla mnie to o wiele za krotki ! no ale nic to .... moze nastepny bedzie dluzszy.
pozdrawiam
ziuk_NYC

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości