Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Górskie spotkanie
Jako, że pogoda za oknem piękna, szlaki beskidzkie urokliwe a schroniska gościnne... może jakieś spotkanie w górach, początkami lipca, w okolicach Rysianki/Lipowskiej ?? Co Wy, Towarzyszki i Towarzysze na to ??

pozdrawiam

PS: Tym razem żaden orkan nas nie powstrzyma :wredny:
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
Nie można gdzieś bardziej na wschód?
(lubimy ponarzekac Tongue)
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Nowhere Woman napisał(a):Nie można gdzieś bardziej na wschód?
to znaczy?
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
Makowski? Wyspowy?
Odpowiedz
Nowhere Woman napisał(a):Makowski? Wyspowy?
jestem otwarty na propozycje.. ale może nieco konkretniejsze Tongue
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
Dobrze, cofam poprzednie pytanie, gdyż Mat prywatnie przemówił mi do rozumu, że Rysianka to dobry pomysł.
Rzućmy jakimś terminem.
Odpowiedz
Ja jakoś w okolicach 12-19.07 będę w Beskidzie Niskim Smile A nawet podróż swą zacznę od Krynicy, więc niektórzy uznaja to za SądeckiWink Jakby co mogę się jakoś spotkać Smile
Odpowiedz
OLI napisał(a):Ja jakoś w okolicach 12-19.07 będę w Beskidzie Niskim
calkiem przyjemnie... jakbyś włóczył sie w okolicach Rytra to polecam chatkę studencką na Niemcowej Big Grin i połemkowskie cerkiewki w okolicach Złockiego
OLI napisał(a):Jakby co mogę się jakoś spotkać Smile
obowiązkowo... gdzie zamierzasz zakończyć ??
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
Mat napisał(a):
OLI napisał(a):Ja jakoś w okolicach 12-19.07 będę w Beskidzie Niskim
calkiem przyjemnie... jakbyś włóczył sie w okolicach Rytra to polecam chatkę studencką na Niemcowej Big Grin i połemkowskie cerkiewki w okolicach Złockiego
Niestety od Krynicy zamierzam odbijać tylko na wschód, więc raczej nie dojdę do Złockiego. Co do chatki na Niemcowej, podobnie. Co roku poszerzam swoja mapę na zachów i tym razem zaczynam od Krynicy, może za rok?? Znasz jakieś ciekawe miejsca do spania na wschód od Krynicy, bo ja ostatnio szedłem od Dukli w Bieszczady i z Beskidu Niskiego tylko w Zyndranowej spałem.
Mat napisał(a):obowiązkowo... gdzie zamierzasz zakończyć ??
To zależy od mojej wątroby. Jednak mam zamiar zahaczając ostro o Słowację w pełni wykorzystać ok. tygodnia. Nie wiem na ile będę mógł pojechać i od tego uzależniam kiedy skończę. Pozdro
Odpowiedz
OLI napisał(a):Znasz jakieś ciekawe miejsca do spania na wschód od Krynicy,
nie znam.. ja raczej na zachód Smile
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz
OLI napisał(a):Znasz jakieś ciekawe miejsca do spania na wschód od Krynicy, bo ja ostatnio szedłem od Dukli w Bieszczady i z Beskidu Niskiego tylko w Zyndranowej spałem.
Może uda mi się pomóc - z ciekawych miejsc, w których warto się zatrzymać, polecam:
Chałupę Elektryków na Polanach Surowicznych, Chatkę SKPB Lublin w Zawadce Rymanowskiej, Chatkę w Nieznajowej oraz Schronisko w Łupkowie. Warto zapoznać się z zasadami obowiązującymi gości - można o nich poczytać na stronach poszczególnych chatek.

Niezłe jest też schronisko na Magurze Małastowskiej, choć tam nocleg jest droższy niż chatkach studenckich (Małastowska ok 20 pln, Zawadka R., Łupków ok 10 pln, reszta - nieodpłatnie/w zamian za drobne prace na rzecz chatki). Jest jeszcze Chatka AKT Maluch w Ropiance i Chatka SKPB Warszawa w Teodorówce (k. Dukli), ale tam nie byłem, więc i trudno mi polecać.

Ważne: Planując trasę po chatkach należy się liczyć z tym, że czasem, dzięki niezwykłej atmosferze w nich panującej, niełatwo z nich wyjść :gram:
Odpowiedz
Olo napisał(a):Planując trasę po chatkach należy się liczyć z tym, że czasem, dzięki niezwykłej atmosferze w nich panującej, niełatwo z nich wyjść
Zgadza się! Zwłaszcza jeśli chodzi o
Olo napisał(a):Chatkę w Nieznajowej

oraz
Olo napisał(a):Chałupę Elektryków na Polanach Surowicznych
Całym sercem polecam!
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
ja z krynicy zwykle chodziłem po prostu granicą:
Krynica, wysowa, konieczna, grab, Huta Polańska (tam można się nawet załapać na prysznic), Zyndranowa (tam zawsze pada ale bywa rewelacyjnie Wink ) Polecam Polany Surowiczne (żeby uniknąć żenady warto wiedzieć jak obsługiwać żurawia) i Łupków -miejsce faktycznie wyborne. Ja jadę na pewno w Bieszczady ale jeszcze nie wiem na ile i kiedy.
pozdrawiam
k
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
Ze schronisk jeszcze bardziej na wschód mogę polecić Szczerbanówkę (między Maniowem a Wolą Michową).
Zaręczam że piosenki Kaczmarskiego są dobrze przyjmowane przez gospodarza, a i on sam je grywa.
Tomasz Łączkowski
Odpowiedz
Wznawiam temat, teraz już z dokładnymi danymi. Wyjazd odbędzie się w terminie od 10 sierpnia do wykończenia budżetu. Wyjazd można określić mianem koczowniczym.

Trasa:
Korbielów --> Pilsko (nocleg albo w schronisku PTTK Hala Miziowa lub bacówka pod Pilskiem(Hala Górowa) + Zachód na Pilsku
Pilsko --> Sopotnia Wielka (zakupy)+ Powrót
Pilsko -->Krawców Wierch (Elessar walczy o zniżkę dając koncert)
później Worek Raczański
Dojazd: PKP do Żywca, później PKS do Korbielowa

(dla leniwych możliwość podjechania kolejką na część Pilska)

Gdyby ktoś miał ochotę kontakt ze mną lub Elessarem Big Grin

Pozdrawiam
i cytuje pana Niedźwiedzia: "HEJ KU GÓROM I DOLINOM! PSIO KREW!"

[ Dodano: 21 Lipiec 2007, 12:44 ]
dla ludzi z dalszych stron ( o ile się w ogóle znajdą ) możliwy jest nocleg w przeddzień wyjazdu
...o wierzb warkoczach
o dziewczynie

poeta milczy...
Odpowiedz