05-15-2007, 10:12 PM
nagranie z koncertu TLCh 14.5.2007 w M.C.K.
|
05-15-2007, 10:58 PM
Właśnie słucham nagrań i nie ma na nich Vita. Czy z nim wszystko w porządku? Czy będzie grał w sobotę?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
05-15-2007, 11:08 PM
gredler napisał(a):Właśnie słucham nagrań i nie ma na nich Vita.Znając brzmienie zespołu (w całości), bardzo brakuje głosu Witka i drugiej gitary.
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
05-16-2007, 01:49 AM
Przesłuchałem jedynie te nowe, z ogromną ciekawością.
Pożytek z odmieńców nie podobał mi się. Muzyka nie niesie tekstu. ;--)) Jest bardzo popisowa, ale rozłożenie akcentów bardzo dziwne, w efekcie niewiele zrozumiałem. Ale może się czepiam, może to mój ubogi słownik. ;--) Piosenka o szeleście - jak dla mnie fantastyczny pomysł na muzykę i równie świetny na wykonanie. Pozdrawiam, M. Skusiłem się jeszcze na Czerwcowy wicher. Znam dwa Wasze wykonania tej piosenki i sugerowałbym, żebyś jednak przestał śpiewać, że "deszcz iskier czerwonych osiada na głowach", bo idąc tym tropem, będzie można wkrótce połączyć ten utwór w logiczną całość z "A my nie chcemy" ;--)
05-16-2007, 05:31 AM
Majku, ale bez zapowiedzi?
Ha! Słuch mnie w poniedziałek nie omylił! Użytkowniku Pianisto, dlaczego w "Epitafium dla Wysockiego" znalazł się cytat muzyczny z "Dnia świra"? :rotfl: :rotfl: :rotfl: Tutaj!
05-16-2007, 07:32 AM
Krasny napisał(a):Majku, ale bez zapowiedzi?Na zapowiedzi to damy jak się będziesz żenił...
05-16-2007, 09:05 AM
Majek napisał(a):Na zapowiedzi to damy jak się będziesz żenił...Dlaczego mu tak źle życzysz? :rotfl: :rotfl:
Plus Leonardo i Mach
05-16-2007, 07:09 PM
dzięki za nagrania
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
05-16-2007, 07:34 PM
Majek napisał(a):Jest TU .Wytłumaczcie mi proszę prostymi słowami skromnemu technokracie (inż. Mamoń z "Rejsu" mógłby być tutaj dobrym odniesieniem :-) ), dlaczego są takie różnice tempa w "Śnie Katarzyny II" z ww. "TU" w wykonaniu PN & TS oraz Lubomskiego z <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=y4BEQ9uiVFY">http://www.youtube.com/watch?v=y4BEQ9uiVFY</a><!-- m --> Oczywiście trochę wiem, że to kwestia interpretacji i stosunku (albo i "niestosunku") do wersji kanonicznej JK. Ale mi chodzi o inne powody, których istnienia pewnie się nawet nie domyślam. Andrzej Jaskuła, RN /edit literówka
05-16-2007, 07:48 PM
Bo Lubomski uznał, że tak będzie fajnie?
05-16-2007, 09:15 PM
Nie wierzę, że tylko to. Intuicyjnie czuję drugie, a może i trzecie dno. Historycy twierdzą: "Wiedza, to znajomość przyczyn".
AJ
05-16-2007, 11:58 PM
MateuszNagórski napisał(a):Pożytek z odmieńców nie podobał mi się. Muzyka nie niesie tekstu. ;--)) Jest bardzo popisowa, ale rozłożenie akcentów bardzo dziwne, w efekcie niewiele zrozumiałem. Ale może się czepiam, może to mój ubogi słownik. ;--)Wokal jest chyba odrobinę zagłuszony przez pianino, ale piosenka jest moim zdaniem absolutnie znakomita. Sczególnie refreny są zachwycające - rzekłbym, że w najlepszym stylu JK. Przy okazji dwie uwagi odnośnie błędów w tekstach: Lira w Powrocie z Syberii jest srebrnostrunna, nie siedmiostrunna. Ale nie odróżnić w ciżbie Nie odróżnić, który święty a nie: "nie odróżnisz".
05-17-2007, 12:09 AM
Luter napisał(a):Wokal jest chyba odrobinę zagłuszony przez pianinoZ technicznego punktu widzenia to nagranie jest wyjątkowo słabe i nieobiektywne. Więc jeśli Wam starcza wyobraźni - weźcie na to poprawkę.
05-17-2007, 03:39 AM
Majek napisał(a):Więc jeśli Wam starcza wyobraźni - weźcie na to poprawkę.Wzielam poprawke,wyobrazni starczylo.... i poplakalam sie nad Patrycij 'Znalazłem raj Raj bez granic - Jesteś w raju Jesteś w raju Żaden tłum nie dotarł nigdy na twój szczyt Jesteś w raju Jesteś w raju Gdzie spokojny słyszysz krwi i myśli rytm... Ktos bylby dumny... A usmiechnelam nad interpretacja - zastapienia zajacy i jeleni - brawo Pawle. W Epitafium - przy 'pani bagien...' brakowalo mi tej rosyjskiej jackowej spiewnosci. To do wokalu, Tomek na fortepianie swietny - w lewej tez. Trio w postaci Duetu OK - na pewne z Witkiem jest jeszcze lepiej - niestety mam za malo porownan, a zadnego na zywo. Poza tym dzieki. Piekna rzecz robicie. I dzieki za udostepninie, nawet jesl 'Z technicznego punktu widzenia to nagranie jest wyjątkowo słabe i nieobiektywne'
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
05-19-2007, 08:01 AM
Slucham i slucham i jest to coraz lepsze.Jak dobre wino.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
05-19-2007, 07:59 PM
Słucham teraz Tria z Zapiecka. Nie mówię, że w Warszawie było źle. Ale brak Witka jest widoczny ( słyszalny). Bardzo prosze na następny koncert przyjechać w komplecie.
Plus Leonardo i Mach
05-26-2007, 05:03 AM
jestem w tym temacie juz 8 raz??
) bardzo fajny pomysł z umieszczeniem zapisu nagrań na forum fajnie się słucha tym bardziej, że nie miałam możliwości być w Warszawce dzięki *-`- a dałoby się częściej umieszczać nagrania?? z przyjemnością posłuchałabym jeszcze innych utworów i wykonawców piosenek JK ??
05-26-2007, 06:13 AM
Wenus napisał(a):bardzo fajny pomysł z umieszczeniem zapisu nagrań na forumNo pewnie. W ogóle jest... fajnie! Nie ma to jak rzeczowa i konkretna recenzja. W przeciwieństwie, do co poniektórych pojawiających się ostatnio...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
05-26-2007, 06:17 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Nie ma to jak rzeczowa i konkretna recenzja. W przeciwieństwie, do co poniektórych pojawiających się ostatnio...nabijasz się - nabijasz? :/ |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości