Paweł Konopacki napisał(a):Szymon napisał(a):Wydawało mi się, że dyskutujemy o wypowiedzi Edyty, a nie o tym kto komu jest życzliwy
No, dyskutujemy - to są sprawy powiązane ze sobą.
Są, ale niekoniecznie powinny być. Ponadto, moim zdaniem,
ta wypowiedź Edyty, którą raczyłeś podsumwować jako
plucie na Piotra nie zawierała w sobie sugestii komu Edyta jest życzliwa lub nie. Była całkiem zgrabną odpowiedzią do niepotrzebnej wyliczanki nazwisk napisanej przez PMC. Piotr, miast opisywać, choćby w krótkich słowach, koncert jubileuszowy był łaskaw poinformować Forumowiczów, że na tymże obecny był na przykład Marek Borowski. Po co? Niewiadomo! Piotrowi, jak sam napisał, nie chciało się pisać recenzji z koncertu. To jest zrozumiałe. Ja także nie znalazłem dość czasu i chęci, żeby opisać na Forum swoje wrażenia z, dajmy na to, konferencji poznańskiej. Mógłbym oczywiście napisać, że na konferencji był obecny we własnej osobie, powiedzmy, Krzysztof Gozdowski i wypisać parę innych nazwisk uczestników i gości konferencji. Wolałem jednak nie zawracać tym pewnej części ciała Szanownych Forumowiczów.
Paweł Konopacki napisał(a):Oczywiście! Mogłaby! Mołgłaby powiedzieć np.:" o ja pierdolę, ale kurwa post! A Ty, kurwa, PMC zapierdoliłeś komuś program imprezy, czy spisywałeś nazwiska na, kurwa, bankiecie?". Byłyby to wówczas typowe dla Edyty celne i inteligentne złośliwości. Widzisz, ja się cieszę, ze ona jednak tym razem nie starała się być bardziej złośliwa. 
Mogłaby, ale tego nie uczyniła. I chwała Edycie za to ! Serio. Przecież wypowiedź PMC aż się prosiła o jakiś złośliwy komentarz dotyczący jej części "litanijnej". Zwłaszcza, że Piotr nie pierwszy raz w ten sposób opisuje imprezy na których bywa.
Paweł Konopacki napisał(a):Szymonie, mnie na takie gadki nie naciągniesz.
Bo ja Ci teraz piszę albo zaraz jeszcze napiszę o swoich odczuciach względem postu Edyty a Ty będziesz mnie usilnie przekonywać, że ja takich odczuć, o jakich piszę, nie mam albo mieć nie powinienem.
Możesz mieć dowolne odczucia względem każdego posta jakiegoś Użytkownika Forum czy czegokolwiek innego. A na przykład ja mam prawo okazać brak zrozumienia dla Twoich odczuć. Zwłaszcza wtedy, kiedy opisywanie ich przez Ciebie zamienia się w zbiór insynuacji.
[ Dodano: 19 Kwiecień 2007, 13:43 ]
Edyta napisał(a):Dlaczego to zrobiłeś?
Właśnie! Ja też się nad tym zastanawiam.