Liczba postów: 2,212
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Spektakl Teatru Hybrydy "Dance Macabre" wg. "Tunelu" JK, z autorską muzyką Dominiki Świątek, na podstawie scenariusza P.M. Cieńskiego, z udziałem Patrycji Kaczmarskiej
tym razem w SOBOTĘ 21 kwietnia o godzinie 18,00 w warszawskim Klubie Hybrydy (ul. Złota 7/9)
występują również: Anna Bianka Balasiewicz, Marcin Dąbrowski, Emil Jerzak, Grzegorz Kwiecień
wstęp wolny!
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Ech, nawet w tak wygodnym dniu mi się nie uda przybyć
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Życie bywa brutalne. W piątek opuszczam kraj...Ale liczę Leszku, że jeszcze będzie ten program grany??
Reputacja:
0
To zależy oczywiście od Dominiki i Patrycji, ale sądzę że jeszcze nie raz zagrają Danc(s)e Macabre, a może nawet i nagrają.
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Byłem w sobotę i zostałem bardzo mile zaskoczony.
Nie zrozumcie mnie źle, oczekiwałem czegoś fajnego, ale to co zobaczyłem na prawdę przerosło moje oczekiwania wyciągnąłem małą grupkę znajomych, w większości znających tylko kilka piosenek Jacka i wszystkim się bardzo podobało. Osobiście spodziewałem się czegoś trochę bardziej amatorskiego, a muzyka skomponowana przez panią Dominikę Ś. była ciekawa, adekwatna do klimatu utworu i nie utrudniała odbioru treści. Nie mogę obiektywnie napisać że była świetna, bo się na tym nie znam, ale na mnie wywarła bardzo dobre wrażenie . Szczególnie "Serwus, OchTyVita!" , czy "Wpatrzony (Rapa Nui)" bardzo mile zaskoczyły, bo (przynajmniej mnie się tak wydaje) należą do "mniej popularnych" wierszy z Tunelu. Niesamowita była też wytworna wenecka kurtyzana w wykonaniu Patrycji. Zresztą wszystko było na bardzo wysokim poziomie. Jestem ciekaw czy może spektakl został nagrany i czy była by możliwość umieszczenia gdzieś chociaż części utworów?
Jedyne do czego można by się przyczepić to według mnie trochę za cichy wokal, instrumenty chwilami go zagłuszały, ale to już oczywiście nie wina wykonawców.
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, i szkoda że tak mało ludzi przybyło zobaczyć spektakl...
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
raven87 napisał(a):Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, i szkoda że tak mało ludzi przybyło zobaczyć spektakl... Bo niektórzy ludzie już wcześniej widzieli ten spektakl.
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
tmach napisał(a):Bo niektórzy ludzie już wcześniej widzieli ten spektakl. Ale bez kontrabasu i gitary :rotfl: Kto nie słyszał, polecam. Będzie zapewne jeszcze grany.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
0
Ja jeszcze nie widziałam, wcale. Ale mam nadzieję, że wszystko przede mną!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 219
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Jateż!
Patrycja
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Pat!, następnym razem, my we dwie! Wyobrażasz to sobie! Dwie My (by nie napisać dosadniej) w wielkiej klatce!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
PMC napisał(a):Będzie zapewne jeszcze grany. Liczymy na informację
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Liczba postów: 1,211
Liczba wątków: 84
Reputacja:
0
Powinien być w maju (pewnie druga połowa) - ale dokładny termin jeszcze nie został ustalony. Informacja na pewno się pojawi
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Reputacja:
0
To muszę się wybrać, żeby posłuchać kontrabasu i gitary.
Plus Leonardo i Mach
Reputacja:
0
Uprzejmie informuję, że spektakl został nagrany amatorską kamerą Dominiki, jendakże było zby słabe oświetlenie i niewiele widać.
Również jakość dźwięku -zgrywanego mikrofonem kamery z boku sali - pozostawia wiele do życzenia.
Jednakże, jeśli uda się to jakoś wgrać na komputer i sensownie obrobić, to te lepiej słyszalne fragmenty udostępnimy. Ale to za jakiś czas.
|