Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teatr Hybrydy - Dance Macabre - 21 kwietnia (sobota)
Spektakl Teatru Hybrydy "Dance Macabre" wg. "Tunelu" JK, z autorską muzyką Dominiki Świątek, na podstawie scenariusza P.M. Cieńskiego, z udziałem Patrycji Kaczmarskiej

tym razem w SOBOTĘ 21 kwietnia o godzinie 18,00 w warszawskim Klubie Hybrydy (ul. Złota 7/9)

występują również: Anna Bianka Balasiewicz, Marcin Dąbrowski, Emil Jerzak, Grzegorz Kwiecień

wstęp wolny!
Odpowiedz
Ech, nawet w tak wygodnym dniu mi się nie uda przybyć Sad
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz
Dodane do imprez.
Odpowiedz
Życie bywa brutalne. W piątek opuszczam kraj...Ale liczę Leszku, że jeszcze będzie ten program grany??
Odpowiedz
To zależy oczywiście od Dominiki i Patrycji, ale sądzę że jeszcze nie raz zagrają Danc(s)e Macabre, a może nawet i nagrają.
Odpowiedz
Byłem w sobotę i zostałem bardzo mile zaskoczony.
Nie zrozumcie mnie źle, oczekiwałem czegoś fajnego, ale to co zobaczyłem na prawdę przerosło moje oczekiwania Smile wyciągnąłem małą grupkę znajomych, w większości znających tylko kilka piosenek Jacka i wszystkim się bardzo podobało. Osobiście spodziewałem się czegoś trochę bardziej amatorskiego, a muzyka skomponowana przez panią Dominikę Ś. była ciekawa, adekwatna do klimatu utworu i nie utrudniała odbioru treści. Nie mogę obiektywnie napisać że była świetna, bo się na tym nie znam, ale na mnie wywarła bardzo dobre wrażenie Smile. Szczególnie "Serwus, OchTyVita!" , czy "Wpatrzony (Rapa Nui)" bardzo mile zaskoczyły, bo (przynajmniej mnie się tak wydaje) należą do "mniej popularnych" wierszy z Tunelu. Niesamowita była też wytworna wenecka kurtyzana w wykonaniu Patrycji. Zresztą wszystko było na bardzo wysokim poziomie. Jestem ciekaw czy może spektakl został nagrany i czy była by możliwość umieszczenia gdzieś chociaż części utworów?

Jedyne do czego można by się przyczepić to według mnie trochę za cichy wokal, instrumenty chwilami go zagłuszały, ale to już oczywiście nie wina wykonawców.

Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, i szkoda że tak mało ludzi przybyło zobaczyć spektakl...
Odpowiedz
raven87 napisał(a):Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, i szkoda że tak mało ludzi przybyło zobaczyć spektakl...
Bo niektórzy ludzie już wcześniej widzieli ten spektakl. Smile
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
tmach napisał(a):Bo niektórzy ludzie już wcześniej widzieli ten spektakl. Smile
Ale bez kontrabasu i gitary :rotfl: Kto nie słyszał, polecam. Będzie zapewne jeszcze grany.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
Ja jeszcze nie widziałam, wcale. Ale mam nadzieję, że wszystko przede mną! Smile
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
Jateż! Big Grin
Patrycja
Odpowiedz
Pat!, następnym razem, my we dwie! Wyobrażasz to sobie! Dwie My (by nie napisać dosadniej) w wielkiej klatce!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
PMC napisał(a):Będzie zapewne jeszcze grany.
Liczymy na informację Smile
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Powinien być w maju (pewnie druga połowa) - ale dokładny termin jeszcze nie został ustalony. Informacja na pewno się pojawi Smile
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
To muszę się wybrać, żeby posłuchać kontrabasu i gitary. Big Grin
Plus Leonardo i Mach
Odpowiedz
Uprzejmie informuję, że spektakl został nagrany amatorską kamerą Dominiki, jendakże było zby słabe oświetlenie i niewiele widać.
Również jakość dźwięku -zgrywanego mikrofonem kamery z boku sali - pozostawia wiele do życzenia.
Jednakże, jeśli uda się to jakoś wgrać na komputer i sensownie obrobić, to te lepiej słyszalne fragmenty udostępnimy. Ale to za jakiś czas.
Odpowiedz