Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Na stronie trójki:
Cytat:W przeddzień trzeciej rocznicy śmierci Jacka Kaczmarskiego wspónie z Krzysztofem Nowakiem obejrzymy raz jeszcze 37-płytowy box "Arka Noego".
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
bedzie jakas relacja z tego oglądania? Czy KN tylko odwiedzi ich w radiu i będą sobie oglądać? Jezeli bedzie relacja, to, kurczę, szkoda że w radiu, bo my niczego nie zobaczymy. A jestem zainteresowany, bo jak dotąd nie kupiłem AN i widziałem tylko tyle, co w sieci, że takie brązowe chyba.
Reputacja:
0
Podobno KN i Janusz zamkną się w toalecie i tam będą sobie oglądać.
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Ale... co będą sobie oglądać?... Nie wierzę, że to aż takie ciekawe! :o
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Nie wierzę, że to aż takie ciekawe! Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli.
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Jeju... a ja miałam dziś wreszcie się wyspać...
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
hmm, jeśli nie zasnę, to może nagram. Przynajmniej się postaram.
A jeśli nagram (może nie całość, bo kurcze do 6 to nie wytrzymam...) to gdzieś pewnie wrzucę.
Dam znać.
Liczba postów: 235
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):hmm, jeśli nie zasnę, to może nagram. Przynajmniej się postaram.
A jeśli nagram (może nie całość, bo kurcze do 6 to nie wytrzymam...) Te godziny są cudowne, za Twoją bohaterską postawę należy się piwo .
Liczba postów: 1,334
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Porażka z takimi godzinami...
ale w tym szaleństwie jest metoda- jeśli teraz pójdziemy spać to mamy jeszcze 1,5 godz spania... o 6:00 dalej w pościel i kolejne 1,5 godz... to już razem trzy nie jest najgorzej
Oczywiście piwo za heroizm!
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Liczba postów: 235
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
A jeszcze jakby tak dalej pójść w to szaleństwo i tak o tej 6 wpaść w pościel, nie na 1,5, a na ten przykład na 2 albo i 3 godziny...Ale aż tak szalony to nikt już chyba nie jest.
Reputacja:
0
o kurcze, ze te piwka to nagrać muszę, zobligowaliście mnie
To włączę kompa i nagrywanie (mam nadzieję, że net mi nie padnie) i pójdę spać (tzn tak czuwająco ).
-------
nagrywam!
dodane tuż po 3 w nocy:
Cóż - serwer polskiego radia padł w tym momencie i nie chce się połączyć, żeby słuchać Trójki przez internet.
Ale to, co było do tego czasu, mam nagrane.
KN mówi o boxie, potem o suplemencie. Przeplatane utworami JK. Ciąg przerwany na chwilę. Ma być część druga opowieści KNa. A teraz Deblessem puścił echa konferencji w Poznaniu przygotowane przez Teresę Drozdę.
I tu padł właśnie serwer.
Sprawdzam: już działa. Trwają echa konferencyjne. Niestety nie są rejestrowane przeze mnie.
Dobra, to jeszcze chwilę poczekam, może poleci druga część podróży KNa przez płyty z "Arki Noego".
A swoją drogą KN ma ode mnie piwo za tę podróż.
dodane po 3.30
wiecie co, wymiękam.
Tym, co mam, podzielę się chętnie.
pozdrawiam!
j.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam serdecznie. Od pewnego czasu przeglądam sobie to forum... Dzisiaj/wczoraj nagrywałem całą audycję "Gitarą i piórem" od. 2:00 do 6:00. I jakoś całość udało mi sie nagrać. Niestety nie opanowałem jeszcze sposobu zgrywania z komputera. Więc jakość może odbiegać od norm ogólnie przyjętych na tym forum. Zgrywałem z odtwarzacza mp4 posiadającego radio z dyktafonem. Także z góry przepraszam za złą jakość dźwięku. Starałem sie jak mogłem ją poprawić, ale niestety chyba nic z tego. Jakby ktoś znał sposoby zgrywania z komputera to prosze o instrukcje na pw. A na razie trzeba sie bedzie zadowolić taką jakością. Plik można odtwarzać w winampie.
Gitarą i piórem 09.04.2007
Jednego nikt mi nie odbierze
Ja jestem JA, JA, JA
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Oj, ciekawa to była audycja, ciekawa...
Nie tylko ze względu na udział w niej KN, ale także ze względu na udostępnienie przez P. Szeromskiego archiwalnych nagrań (że wspomnę tylko "Epitafium dla WW" z Opola'81 oraz "Przedszkole" i "Obławę" w wersjach bardzo wczesnych z Piotrem Gierakiem).
Nie można też pominąć też ciekawych wypowiedzi uczestników poznańskiej konferencji...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
Vinyl, masz ode mnie piwo
Ja nie dałam rady, jak z resztą widać we wiadomości wyżej
Dzięki serdeczne!!!
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):że wspomnę tylko "Epitafium dla WW" z Opola'81 Zgadza się - według mnie, to kapitalne i najlepsze jakie słyszałem, wykonanie Epitafium. Pod każdym względem!
Aczkolwiek, zaprezentowanie tego wykonania w nocnej audycji, nie było chyba jakąś sensacją. :' To nagranie jest oficjalnie dostępne choćby na pomatonowskim "Źródle".
Z kolei Przedszkole i Obława, o których wspominasz Piotrze, są zdaje się na Suplemencie, no i wcześniej były na inncyh płytach. Między innymi z któregoś jubileuszu SFP.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zgadza się - według mnie, to kapitalne i najlepsze jakie słyszałem, wykonanie Epitafium. Pod każdym względem! Znając Twoją opinię zwróciłem na to nagranie uwagę. I... Masz rację!
Kuba Mędrzycki napisał(a):To nagranie jest oficjalnie dostępne choćby na pomatonowskim "Źródle". A tego nie wiedziałem... Wydawało mi się, że kilka osób szukało tego właśnie wykonania...
Kuba Mędrzycki napisał(a):Z kolei Przedszkole i Obława, o których wspominasz Piotrze, są zdaje się na Suplemencie Oj. Nie ma...
Kuba Mędrzycki napisał(a):no i wcześniej były na inncyh płytach Oj. Nie wiem, nie wiem
Kuba Mędrzycki napisał(a):Między innymi z któregoś jubileuszu SFP Dalej nie wiem. Na stronie nie ma na ten temat słowa... (a moze źle szukam?)
Reputacja:
1
"Przedszkole" - "Piosenka studencka 1978-1982"
Co do tej drugiej, to przepraszam - oczywiście, Lekcja historii klasycznej a nie Obława jest na płycie "Jubileusz 40lecia SFP".
Swoją drogą, to gierakowe "tamtadadam" w tle śpiewającego "Lekcję..." Jacka jest urocze.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
może kogoś to zaintereuje:
ściągnęłam nagranie vinyla, strałam się poprawić troszkę jakość, ale nie bardzo jest to możliwe. Trochę szumów zdjęłam.
A teraz robię taki numer: wklejam to, co nagrywałam sama (jakość jest dużo lepsza) do nagrania vinyla. Czyli pierwsze myślę z pół godziny mówienia o JK (dotyczące boxu i suplementu) będzie w jepszej jakości.
Jakby ktoś chciał, mogę udostępnić.
Reputacja:
0
Mam gotowe mp3 z audycji, podzielone na części (KNx2, Poznańx2, Szeromski).
Jakość - myślę, ze OK
Za jakieś 1,5 godziny podam linka...
[ Dodano: 9 Kwiecień 2007, 14:30 ]
Kuba Mędrzycki napisał(a):"Jubileusz 40lecia SFP" Kuba Mędrzycki napisał(a):"Piosenka studencka 1978-1982" No to będzie trzeba poszukać tych płyt...
Dzięki Kubo!
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):No to będzie trzeba poszukać tych płyt... Jak chcesz te nagrania i jeszcze "Tytanów" z Gierakiem, to zapraszam na PW.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
20070409_Arka_1.mp3
20070409_Arka_2.mp3
Opowieść Krzysztofa Nowaka o pracy nad "Synem marnotrawnym", "Suplementem" i "Arką Noego"
20070409_Poznan_1.mp3
20070409_Poznan_2.mp3
Wypowiedzi uczestników poznańskiej konferencji "Jacek Kaczmarski w świecie pieśni"
20070409_Szeromski.mp3
Archiwum Pawła Szeromskiego
Nagrania dostępne tutaj: <!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/piotr_kosela/public/20070409%20Gitara%20i%20Piorem/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... %20Piorem/</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, to gierakowe "tamtadadam" w tle śpiewającego "Lekcję..." Jacka jest urocze. Hmm?
Reputacja:
1
partycja napisał(a):Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją drogą, to gierakowe "tamtadadam" w tle śpiewającego "Lekcję..." Jacka jest urocze. Hmm? Jakoś nie chce mi się wierzyć Patrycji, że nie słyszałaś Lekcji... z Gierakiem. :o
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jakoś nie chce mi się wierzyć Patrycji, że nie słyszałaś Lekcji... z Gierakiem. :o Słusznie! Oczywiście znam tę wersję, którą przysłałeś. Dziękuję!
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Opowieść Krzysztofa Nowaka o pracy nad "Synem marnotrawnym", "Suplementem" i "Arką Noego" To według mnie, najciekawsza część trójkowej audycji. Oczywiście jak dla mnie, to zdecydowanie za krótka. Zresztą, nie trudno odnieść wrażenie, że dla rozmówcy autora audycji także. I dobrze.
Nie chciałbym być posądzony o kumoterstwo, prywatę i brak obiektywizmu, ale uważam, że nikt nie potrafi z taką pasją i tak ciekawie opowiadać o Jacku jak Krzysztof Nowak. W jego wypowiedziach, pomimo jego subiektywnego stosunku do Jacka i Jego twórczości, nie ma zbędnych słów. Wszystkie wypowiedziane zdania zdają się być od początku do końca przemyślane, myśli skonkretyzowane, a to wszystko podparte ogromną wiedzą na temat tego o czym mówi. To oczywiście, dotyczy wszystkich poprzednich audycji z udziałem Krzysztofa.
Jak dla mnie, Krzyś Nowak, to taki Bogusław Kaczyński Kaczmarskiego.
Jeśli przesłodziłem, to możecie mi nawrzucać.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jeśli przesłodziłem, to możecie mi nawrzucać. Przesłodziłeś. Ale napisałeś prawdę.
Reputacja:
1
pkosela napisał(a):Przesłodziłeś. Chyba nie potrafię inaczej. KN kojarzy mi się z JK i z moją młodością. Ostatnie jakieś 17 lat życia kojarzy mi się w dużym stopniu z fascynacją JK i wszystkim co z nim związane, a równoległą i nierozłączną z tym, jest moja kilkunastoletnia przyjaźń z KN. A że ja taki sentymentalny, to sam rozumiesz...
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
partycja napisał(a):Podobno KN i Janusz zamkną się w toalecie i tam będą sobie oglądać. XXL czy Small ? :aniolek:
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
1
thomas.neverny napisał(a):partycja napisał(a):Podobno KN i Janusz zamkną się w toalecie i tam będą sobie oglądać. XXL czy Small ? :aniolek: Ale do kogo kierujesz w tym momencie to pytanie? :o
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Reputacja:
0
jeśli " :o " znaczy "o zgrozo!" to ja jateżuję i podzielam Twoje, Kubo, pytanie.
|