Liczba postów: 10
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam. Pilnie poszukuje książki pana Gajdy pt "Jacek Kaczmarski w świecie tekstów". Pożyczyłam ją od koleżanki jakiś czas temu, ale nie zdążyłam przeczytać w całości. Teraz przygotowuje prezentacje maturalną i bardzo by mi się przydala (wpisalam ją już zresztą do bibliografii), ale okazało się, że koleżanka już jej nie ma :/ Pytałam w księgarniach, antykwariatach- nigdzie nie ma. Czy ktoś z was ma może tą książke do sprzedania? A jeśli nie chcecie jej odsprzedać, to czy mogłabym prosić chociaż o zeskanowanie fragmentu dotyczącego inspiracji Kaczmarskiego malarstwem, szczegółowo tekstu "Upadek Ikara" i ewentualnie tego, co jeszcze mogloby się przydać do prezentacji o malarskości i muzyczności literatury? Bardzo mi na tym zależy. Za wszelki odzew z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Liczba postów: 235
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Dobra, ja mogę zeskanować. Skanować cały rozdział "Inspiracje malarskie" czy tylko tę część o "Upadku Ikara"?
Reputacja:
0
Ratujesz mi życie! :wzruszony: Jak możesz, to najchętniej bym przeczytała cały rozdział, żeby mnie komisja na czymś nie zagięła. Naprawdę wielkie dzięki *-`-
PS: Ze skanowaniem to się tak strasznie nie pali, ale potrzebowalabym mieć jak najszybciej numery stron na których to jest, więc bylabym wdzięczna za napisanie ich, jeśli nie masz teraz czasu.
Reputacja:
0
Rozdz. IV
Inspiracje malarskie - Piotr Breugel Starszy
Syn malarzy - 111
Piotr Bruegel Starszy - 113
Przypowieść o ślepcach - 116
Pejzaż z szubienicą - 118
Wojna postu z karnawałem - 124
Pejzaż zimowy - 129
Przepowiednia Jana Chrzciciela - 135
Upadek Ikara - 139
Malarskość w sieci intertekstualnych powiązań - 142
Inspiracje malarskie piosenek Jacka Kaczmarskiego - próba uporządkowania - 146
Upadek Ikara już mam zeskanowany, więc podaj maila to prześlę
Reputacja:
0
Mail taki jak mam teraz w profilu, czyli <!-- e --><a href="mailto:welwetowa@gmail.com">welwetowa@gmail.com</a><!-- e -->. Jeszcze raz DZIĘKUJE :*
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
welwetowa napisał(a)::* Będzie lało... Dziewczyny się całują...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
Poszlo!
pkosela napisał(a):Będzie lało... Dziewczyny się całują... Nie bądź zazdrosny .
Reputacja:
0
DayneTane napisał(a):Nie bądź zazdrosny . Jasny gwint! To aż tak widać? :wstyd:
Reputacja:
0
Widać, widać, jesteś niczym otwarta księga .
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
witam, Mam wielka prośbę do osoby która posiada książkę K. Gajdy.. Potrzebuję bardzo właśnie rozdziału o inspiracjach malarskich.. Przeszukałam wszelkie krakowskie biblioteki publiczne i nie maja tej książki, zresztą nie jest tez dostępna w księgarniach internetowych, Bardzo proszę
K.
Chyba wszyscy mają ten sam problem :/ jeśli ktoś może niech wstawi spis treści
Reputacja:
0
Szaro napisał(a):jeśli ktoś może niech wstawi spis treści Postaram się wieczorem podać.
Jeśli do jutra rana nie pojawi się w tym wątku, proszę o przypomnienie na PW.
[Dodano 16 marca 2009 o 18:56]
Witaj potrzebny jest mi rozdział VIII ale nie możliwością chyba by było zeskanowanie 68 stron
jeśli mieszkasz w Warszawie (albo ktoś z wawy miałby tą książkę) to chętnie porzyczył bym książkę na 2 dni i zeskanował sobie potrzebne materiały.
Pozdrawiam i dziękuję
[Dodano 18 marca 2009 o 12:02]
tak jak podejrzewałem, nikt nie jest chętny do skanu 60 stron
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Szaro napisał(a):tak jak podejrzewałem, nikt nie jest chętny do skanu 60 stron Sadzę, że nie w chęciach czy ich braku tu problem.
Ta książka jest tak klejona, że nie da się jej "rozłożyć" bezkarnie. Zmieni się w zbiór luźnych kartek, tak jak edycja "Tunelu"...
A zupełnie inną kwestią jest chyba legalność skanowania i publikowania obszernych fragmentów książki. Czy się mylę?
Reputacja:
0
Czy naprawdę warszawskie biblioteki nie mają tej książki? Nie wierzę.
Simon napisał(a):A zupełnie inną kwestią jest chyba legalność skanowania i publikowania obszernych fragmentów książki. Czy się mylę? Też, ale przede wszystkim:
Szaro napisał(a):nie możliwością chyba by było zeskanowanie 68 stron
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam,
Tak jak wszyscy maturzyści tutaj, w szczególności ci mieszkający w małych miastach, nie jestem w stanie zdobyć "JK w świecie tekstów". Zastanawiam się nad wykorzystaniem "Pejzażu z szubienicą" w mojej pracy. Czy byłby ktoś w stanie zeskanować kilka stron o tym utworze? (zauważyłem w spisie wyżej, że Gajda poświęcił mu parę stron). Byłbym bardzo wdzięczny...
z góry dziękuję i pozdrawiam,
Adam
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Adamie nie wiem skąd jesteś, ale ja na przykład kserowałam całą książkę "JK w świecie tekstów" w Bibliotece Uniwersyteckiej we Wrocławiu. Tanie to nie było (70,40zł) ale się opłacało, teraz mam "książkę" na własność a żeby korzystać z czytelni tej biblioteki nie trzeba mieć karty ani nic po prostu przychodzisz, kserujesz i już po krzyku polecam.
|