Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek Kaczmarski w świecie tekstów
Witam. Pilnie poszukuje książki pana Gajdy pt "Jacek Kaczmarski w świecie tekstów". Pożyczyłam ją od koleżanki jakiś czas temu, ale nie zdążyłam przeczytać w całości. Teraz przygotowuje prezentacje maturalną i bardzo by mi się przydala (wpisalam ją już zresztą do bibliografii), ale okazało się, że koleżanka już jej nie ma :/ Pytałam w księgarniach, antykwariatach- nigdzie nie ma. Czy ktoś z was ma może tą książke do sprzedania? A jeśli nie chcecie jej odsprzedać, to czy mogłabym prosić chociaż o zeskanowanie fragmentu dotyczącego inspiracji Kaczmarskiego malarstwem, szczegółowo tekstu "Upadek Ikara" i ewentualnie tego, co jeszcze mogloby się przydać do prezentacji o malarskości i muzyczności literatury? Bardzo mi na tym zależy. Za wszelki odzew z góry dziękuje.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Dobra, ja mogę zeskanować. Skanować cały rozdział "Inspiracje malarskie" czy tylko tę część o "Upadku Ikara"?
Odpowiedz
Ratujesz mi życie! :wzruszony: Jak możesz, to najchętniej bym przeczytała cały rozdział, żeby mnie komisja na czymś nie zagięła. Naprawdę wielkie dzięki *-`-

PS: Ze skanowaniem to się tak strasznie nie pali, ale potrzebowalabym mieć jak najszybciej numery stron na których to jest, więc bylabym wdzięczna za napisanie ich, jeśli nie masz teraz czasu.
Odpowiedz
Rozdz. IV
Inspiracje malarskie - Piotr Breugel Starszy

Syn malarzy - 111
Piotr Bruegel Starszy - 113
Przypowieść o ślepcach - 116
Pejzaż z szubienicą - 118
Wojna postu z karnawałem - 124
Pejzaż zimowy - 129
Przepowiednia Jana Chrzciciela - 135
Upadek Ikara - 139

Malarskość w sieci intertekstualnych powiązań - 142
Inspiracje malarskie piosenek Jacka Kaczmarskiego - próba uporządkowania - 146

Upadek Ikara już mam zeskanowany, więc podaj maila to prześlę Smile
Odpowiedz
Mail taki jak mam teraz w profilu, czyli <!-- e --><a href="mailto:welwetowa@gmail.com">welwetowa@gmail.com</a><!-- e -->. Jeszcze raz DZIĘKUJE :*
Odpowiedz
welwetowa napisał(a)::*
Będzie lało... Dziewczyny się całują...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Poszlo!
pkosela napisał(a):Będzie lało... Dziewczyny się całują...
Nie bądź zazdrosny Smile .
Odpowiedz
DayneTane napisał(a):Nie bądź zazdrosny .
Jasny gwint! To aż tak widać? :wstyd:
Odpowiedz
Widać, widać, jesteś niczym otwarta księga Wink .
Odpowiedz
witam, Mam wielka prośbę do osoby która posiada książkę K. Gajdy.. Potrzebuję bardzo właśnie rozdziału o inspiracjach malarskich.. Przeszukałam wszelkie krakowskie biblioteki publiczne i nie maja tej książki, zresztą nie jest tez dostępna w księgarniach internetowych, Bardzo proszę Wink

K.
Odpowiedz
Chyba wszyscy mają ten sam problem :/ jeśli ktoś może niech wstawi spis treści Smile
Odpowiedz
Szaro napisał(a):jeśli ktoś może niech wstawi spis treści
Postaram się wieczorem podać.
Jeśli do jutra rana nie pojawi się w tym wątku, proszę o przypomnienie na PW.

[Dodano 16 marca 2009 o 18:56]
[Obrazek: gajda01.jpg]
[Obrazek: gajda02.jpg]
[Obrazek: gajda03.jpg]
Odpowiedz
Witaj Wink potrzebny jest mi rozdział VIII ale nie możliwością chyba by było zeskanowanie 68 stron
jeśli mieszkasz w Warszawie (albo ktoś z wawy miałby tą książkę) to chętnie porzyczył bym książkę na 2 dni i zeskanował sobie potrzebne materiały.

Pozdrawiam i dziękuję

[Dodano 18 marca 2009 o 12:02]
Wink tak jak podejrzewałem, nikt nie jest chętny do skanu 60 stron
Odpowiedz
Szaro napisał(a):tak jak podejrzewałem, nikt nie jest chętny do skanu 60 stron
Sadzę, że nie w chęciach czy ich braku tu problem.
Ta książka jest tak klejona, że nie da się jej "rozłożyć" bezkarnie. Zmieni się w zbiór luźnych kartek, tak jak edycja "Tunelu"...

A zupełnie inną kwestią jest chyba legalność skanowania i publikowania obszernych fragmentów książki. Czy się mylę?
Odpowiedz
Czy naprawdę warszawskie biblioteki nie mają tej książki? Nie wierzę.
Simon napisał(a):A zupełnie inną kwestią jest chyba legalność skanowania i publikowania obszernych fragmentów książki. Czy się mylę?
Też, ale przede wszystkim:
Szaro napisał(a):nie możliwością chyba by było zeskanowanie 68 stron
Wink
Odpowiedz
Witam,
Tak jak wszyscy maturzyści tutaj, w szczególności ci mieszkający w małych miastach, nie jestem w stanie zdobyć "JK w świecie tekstów". Zastanawiam się nad wykorzystaniem "Pejzażu z szubienicą" w mojej pracy. Czy byłby ktoś w stanie zeskanować kilka stron o tym utworze? (zauważyłem w spisie wyżej, że Gajda poświęcił mu parę stron). Byłbym bardzo wdzięczny... Wink

z góry dziękuję i pozdrawiam,
Adam
Odpowiedz
Adamie nie wiem skąd jesteś, ale ja na przykład kserowałam całą książkę "JK w świecie tekstów" w Bibliotece Uniwersyteckiej we Wrocławiu. Tanie to nie było (70,40zł) ale się opłacało, teraz mam "książkę" na własnośćSmile a żeby korzystać z czytelni tej biblioteki nie trzeba mieć karty ani nic po prostu przychodzisz, kserujesz i już po krzykuSmile polecam.
Odpowiedz