Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wariacje instrumentalne - Rozbite oddziały
Witajcie,

'Rozbite oddziały' to piosenka o pięknym i wdzięcznym do aranżacji motywie muzycznym. Pozwalam więc sobie umieścić odsyłacz do moich prób wariacji muzycznych. Zdecydowałem się ten post umieścić w dziale 'Własna twórczość->Piosenki', choć ani to moja twórczość a i nagranie jedynie instrumentalne, lepszego miejsca jednak nie znalazłem :-)

Uprzedzając, jestem świadom mankamentów wykonawczych a przede wszystkim związanych z samym nagrywaniem - wybaczcie, to moje pierwsze próby nagrywania dźwięku na komputerze, w dodatku na sprzęcie bynajmniej do tego niededykowanym. Chciałem się jednak podzielić z Wami samą muzyką, a w najbliższym czasie zobowiązuję się poprawić warsztat.

[...]

Pozdrawiam wszystkich Smile
tjk

--------------------------
Dodane:

Ponieważ plik z poprzednią wersją uległ na serwerze przedawnieniu, zamieszczam odsyłacz do wersji z cokolwiek lepszą jakością nagrania:

"Rozbite oddziały" - wariacje instrumentalne

EDIT: aktualny URL

Pozdrawiam
tjk
Odpowiedz
no jak dla mnie - rewelacja.

nasuwa się refleksja, czy sama piosenka zyskałaby, gdyby Kaczmarski od początku wprowadziłby te "wariacje" ? moim zdaniem niekoniecznie - chyba przy zbyt rozbudowanej ścieżce melodycznej przestałoby się zwracać uwagę na tekst, a Kaczmarowi chyba głównie chodziło o słowa.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
ja napisał(a):nasuwa się refleksja, czy sama piosenka zyskałaby, gdyby Kaczmarski od początku wprowadziłby te "wariacje" ? moim zdaniem niekoniecznie - chyba przy zbyt rozbudowanej ścieżce melodycznej przestałoby się zwracać uwagę na tekst, a Kaczmarowi chyba głównie chodziło o słowa.
W pełni się zgadzam, ale to nagranie absolutnie nie aspriruje do gitarowego akompaniamentu przy śpiewaniu 'Rozbitych oddziałów' - jedynie korzysta z motywu muzycznego piosenki. :-)

Pozdrawiam
tjk
Odpowiedz
Świetne. :piwko:
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości