03-20-2007, 08:27 PM
piotru napisał(a):że za dzień, dwa bedzie gdzieś coś do wysłuchania/nagrania.22 marca godz. 18,15 PR III.
Sorry za OT.
Plus Leonardo i Mach
o Jacku w PR1
|
03-20-2007, 08:27 PM
piotru napisał(a):że za dzień, dwa bedzie gdzieś coś do wysłuchania/nagrania.22 marca godz. 18,15 PR III. Sorry za OT.
Plus Leonardo i Mach
03-20-2007, 08:28 PM
Sympatycznie było, fakt
![]() Ciekawostka: dostałem kilka SMS-ów i wołań na komunikator, żeby włączyć PR1, bo "o JK coś jest" ![]() (druga część doleci za ~2 minuty)
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
03-20-2007, 08:30 PM
tak OT to 22 marca w Programie III PR JK będzie "motywem przewodnim"
03-20-2007, 08:31 PM
Robert Siwiec tak opowiadał o wadach Jacka, jak kandydat o swoich wadach na rozmowie kwalifikacyjnej :rotfl:
Lecz snem nie będę córki dręczył;
Zjawi się drań, co mnie wyręczy!
03-20-2007, 08:32 PM
Jakby nie było nie wypada na przyjęciu urodzinowym źle mówić o jubilacie
![]() (doleciało)
Edward Dziewoński[/color][/size]
03-20-2007, 08:37 PM
Mnie spodobało się, że oprócz JK-poety był przedstawiony JK-autor powieści.
Plus Leonardo i Mach
03-20-2007, 08:39 PM
pkosela napisał(a):Sympatycznie było, faktNo i można się było między innymi dowiedzieć od jednego z zaproszonych gości, że JK na początku swojej twórczości pisał prościutkie piosenki, takie jak "Idą tytani" czy "Przedszkole". Daj boże każdemu młodemu artyście takie... proste rymowanki jak choćby Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego pisać. ![]()
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
03-20-2007, 08:40 PM
piotru napisał(a):jak sie nagrywa takie coś z internetowej rozgłośni?ja nagrywam programem screamer radio <!-- m --><a class="postlink" href="http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=900&t=66">http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=900&t=66</a><!-- m -->
Bardzo sympatyczna audycja
![]() Coraz bardziej przekonuję się, że trzeba się wreszcie uśmiechnąć do pewnego użytkownika o pożyczenie jakiejś książki ![]()
Patrycja
tmach napisał(a):był przedstawiony JK-autor powieści.Zwłaszcza PG pięknie o tych lekturach opowiadał. :rotfl:
Tam - Apokalipsa,
Luter napisał(a):Ale wystawiliśmy pkosela napisał(a):Jakby nie było nie wypada na przyjęciu urodzinowym źle mówić o jubilacieSympatycznie, cieplo, z wyczuciem. Ucieszyla mnie ta audycja - oprocz wersji Murow - tego nie moge zniesc, nic nie poradze( nie dlatego, ze Mury). Przepraszam tych co maja inny gust muzyczny.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
03-20-2007, 08:41 PM
partycja napisał(a):Niezwykle sympatyczna ta audycja.Tak, ale zdecydowanie za mało w niej KNa. Nie wiem czy się ze mną zgodzisz, Patrycjo...
Tam - Apokalipsa,
03-20-2007, 08:44 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zapomniało mu się tytuł a ty się czepiasztmach napisał(a):był przedstawiony JK-autor powieści.Zwłaszcza PG pięknie o tych lekturach opowiadał. :rotfl: ![]() ![]()
Plus Leonardo i Mach
03-20-2007, 08:46 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tak, ale zdecydowanie za mało w niej KNa.Czemu miałabym się nie zgodzić? Moje sympatie czy antypatie nie mają z tym nic wspólnego, a wiem, że od KNa mogłabym wiele ciekawych rzeczy usłyszeć.
Patrycja
03-20-2007, 08:48 PM
A, ucieszylam sie ze Gintrowski podal Knopflera jako mozliwego kandydata do grania JK. (Ja lubie Knoplera gitare)
[ Dodano: 20 Marzec 2007, 21:53 ] Kuba Mędrzycki napisał(a):proste rymowanki jak choćby Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego pisać.Fakt - daj Panie kazdemu...Czemu ja takich prostych tekstow pisac nie potrafie????
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
03-20-2007, 09:02 PM
Młoda napisał(a):Czemu miałabym się nie zgodzić? Moje sympatie czy antypatie nie mają z tym nic wspólnego, a wiem, że od KNa mogłabym wiele ciekawych rzeczy usłyszeć.No i się komedia omyłek zrobiła. :rotfl: Zwróć uwagę, kogo cytowałem. ![]()
Tam - Apokalipsa,
03-20-2007, 09:05 PM
piotru napisał(a):Art, czy dałoby się na forum zrobić takie cosik, gdzie wszyscy z odpowiednim wyprzedzeniem mogliby dawać info z poszukiwań w programach, że za dzień, dwa bedzie gdzieś coś do wysłuchania/nagrania. Taki temacik alertowy "Kaczmarofile baczność!" Coś a la kalendarz z imprezami.Nie na forum, ale na stronie tak. Ale nie wiem czy wykonalne z prostego powodu - ktoś by musiał na czas takie informacje mi podawać jakoś zbiorczo na przód.
03-20-2007, 09:07 PM
oj.... wybaczcie mi. :wstyd:
Późno już, a ja cały czas siedzę nad książkami (z przerwami na śledzenie forum ![]() ![]()
Patrycja
03-20-2007, 09:11 PM
Młoda napisał(a):Co nie zmienia tego, że to co napisałam jest prawdą.No właśnie. W sumie fajnie wyszło. :rotfl:
Tam - Apokalipsa,
03-20-2007, 09:38 PM
Ktoś nagrał może i może udostępnić?
![]()
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
03-20-2007, 09:46 PM
PMC napisał(a):Ktoś nagrał może i może udostępnić? pkosela napisał(a):Retransmisja
03-20-2007, 11:18 PM
Pełna ciepła i życzliwości audycja. Ze względu na okoliczność, w mej ocenie właściwie laurkowa.
Piotrze (pkosela), wielkie dzięki za możliwość odsłuchania przez niezdrowo przeciążonych codziennością ;-). Pozdrawiam tjk
03-20-2007, 11:58 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Zgadzam się. Powinien śpiewać zamiast Habakuka.partycja napisał(a):Niezwykle sympatyczna ta audycja.Tak, ale zdecydowanie za mało w niej KNa.
śni inny byt jurajski gad
03-21-2007, 04:32 AM
partycja napisał(a):Zgadzam się. Powinien śpiewać zamiast Habakuka.A którą piosenkę najchętniej usłyszałabyś w wykonaniu naszego przyjaciela?
Tam - Apokalipsa,
03-21-2007, 06:24 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):A którą piosenkę najchętniej usłyszałabyś w wykonaniu naszego przyjaciela?Ofiarę.
śni inny byt jurajski gad
03-21-2007, 02:05 PM
michkwia napisał(a):Robert Siwiec tak opowiadał o wadach Jacka, jak kandydat o swoich wadach na rozmowie kwalifikacyjnej :rotfl:Etaty odpowiadające za "odbrązawianie" Jacka Kaczmarskiego zostały już dawno obsadzone i jest ich niezliczona mnogość. Historia zaplanowała tak, że zatrudniła mnie według innego rozdzielnika. Ja, z całym rozmysłem, zatrudniłem się na etacie tego, który Jacka poznał i był zachwycony Jego osobowością.
03-21-2007, 03:37 PM
Jasne, jasne - i bardzo pięknie wybrnąłeś z głupiego moim zdaniem pytania!
Michał
Lecz snem nie będę córki dręczył;
Zjawi się drań, co mnie wyręczy!
03-21-2007, 04:39 PM
Asia napisał(a):Dzięki, wyprobuję. A co do 22.03 PRIII to mam nadzieje, że będę już w domu wieczorem i właczę wszystko, co umie nagrywać.piotru napisał(a):jak sie nagrywa takie coś z internetowej rozgłośni?ja nagrywam programem screamer radio <!-- m --><a class="postlink" href="http://dobreprogramy.pl/i...z=2&id=900&t=66">http://dobreprogramy.pl/i...z=2&id=900&t=66</a><!-- m --> ![]() Artur napisał(a):A czemu nie zrobić po prostu takiego oddzielnego tematu w ramach forum? Z zakazem niewstawiania opinii o porze emisjipiotru napisał(a):Art, czy dałoby się na forum zrobić takie cosik, gdzie wszyscy z odpowiednim wyprzedzeniem mogliby dawać info z poszukiwań w programach, że za dzień, dwa bedzie gdzieś coś do wysłuchania/nagrania. Taki temacik alertowy "Kaczmarofile baczność!" Coś a la kalendarz z imprezami.Nie na forum, ale na stronie tak. Ale nie wiem czy wykonalne z prostego powodu - ktoś by musiał na czas takie informacje mi podawać jakoś zbiorczo na przód. ![]()
03-21-2007, 07:58 PM
a mnie cały czas brzmią w głowie słowa Jacka zacytowane przez KN:
"...to nie mieliście?" miała być (tak myślę) anegdota. Wyszło... No właśnie, co wyszło?
03-21-2007, 08:05 PM
wilk'u napisał(a):No właśnie, co wyszło?No.... Anegdota. Ciekawa, dowcipna i mówiąca coś o JK. Chodziło o mieszkanie, prawda? Chyba nie rozumiem, co chcesz w tym momencie zarzucić KN (JK?)...
Edward Dziewoński[/color][/size] |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|