Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Ela, Ty chyba szybujesz w chmurach...
No pewnie. Przeciez inaczej by mnie tu nie bylo. Juz pisalam, ze jestem technik romantyk. A ta dla kregu przyjaciol bylaby do kupna?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
tmach napisał(a):A mozna tak? Bo na tym , to się absolutnie nie znam
oczywiście, że można. Nie musi się udac, ale może.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
cena plyty to przede wszystkim cena studia-jak jest studio to reszta jest prosta. studio to 100/200zl za godzine-nie malo ale i nie tak strasznie duzo. jezeli do studia wchodzi jeden facet z gitara a nagrywa dla krewnych i znajomych to plyte moze na dobra sprawe zrobic w kilka/nascie godzin. w zasadzie pewnie im tansze studio tym krocej trzeba w nim siedziec. jezeli nagrywa sie wiecej osob to liczba godzin rosnie geometrycznie. po nagraniu fizyczna strona plyty to juz maly wydatek-relatywnie, pewnie plyta plus mala ksiazeczka plus pudelko zamykaja sie w 2-5zl od sztuki. kiedys te dane mialem bardziej na swiezo-teraz troche mi to wszystko wylecialo, plyta moich kolegow kosztowala przeszlo 20tys-o ile sie nie myle, i byla to cena trzech glosow i dwoch gitar, w dwoch utworach pojawily sie rowniez skrzypce, wydali tysiac sztuk.
mysle ze znalezienie sponsora nie jest az tak trudne-pod warunkiem ze ma sie konkretny pomysl na sama plyte i na jej target. swoja droga plyta sie moze po jakims czasie zwrocic-choc moze rowniez sie nie zwrocic w ogole
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."