Liczba postów: 133
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Z ocenzurowanego tematu
Pacia napisał(a):Paweł napisał(a):skąd Pani wie jaki nagrobek by się ojcu podobał Stąd że podróżowaliśmy z ojcem po Australii i na pewnej pustyni w Zachodniej Australii są tak zwane 'pinnacles' zobacz: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rose-hulman.edu/~cornwell/perth_pictures/pinnacles.jpg">http://www.rose-hulman.edu/~cornwell/pe ... nacles.jpg</a><!-- m -->
jak byliśmy tam na wycieczce, powiedziałam że te skały wyglądają jak groby czarodziei. Tata wtedy powiedział że też chciałby taki mieć.
-Pacia Czy to zbieg okoliczności, czy to życzenie wpłynęło na projekt grobu "Dwie Skały"?
[ Komentarz dodany przez: ann: 8 Luty 2007, 21:21 ]
pozwoliłam sobie poprawić - tak, żeby link działał
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
O ile pamietam dobrze wywiad z JK - to chcial byc skremowany, a prochy mialy byc rozsypane. Tyle, ze rozumie jego bliskich - chce sie miec miejsce do ktorego mozna przychodzic. Nie moglam zrozumiec po katastrofie 'Estonii', ze bliscy zadali wydobycia cial.Potem niestety prywatne sprawy sprawily, ze zrozumialm, ze chce sie miec to miejsce - przyjsc 'pogadac', posiedziec, powiedziec 'no to czesc na dzisiaj', poplakac. Albo 'nie plakac wspolnymi silami'
[ Dodano: 9 Luty 2007, 23:40 ]
Co do dwoch skal - pisalam w innym poscie- dla mnie to symbole - Australia i Polska polaczona muzyka. Oczywiscie dla mnie. Inni moga miec wlasne zdanie.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Masz wiele racji, Elu. To prawda, miejsce naszego "spoczynku" częściej jest istotne dla tych, którzy nas kochają... O tym się raczej nie myśli, myślą o tym ci, którzy chcą nas odwiedzać również później...
Ja do tej pory chciałabym trafić na grób kogoś mi bliskiego, ale nie wiem, gdzie jest i nie mam jak się dowiedzieć.
Gdybyś znów miała możliwość wybrać się na grób Jacka, koniecznie daj mi znać!
Serdecznie pozdrawiam! Dobrze, że znów jesteś! :v:
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 4,151
Liczba wątków: 85
Reputacja:
0
Gdy tylko bede w Warszawie - na pewno pojde na Powazki. Na razie lagodnie namawiam szefa, zebysmy razem pojechali do Warszawy - on nie byl - moze sie uda.Dam znac.
Tez sie ciesze, ze jestem z powrotem. Nie umialam bez tego.... Dalam sie poniecs, ale szybko mi przeszlo.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Reputacja:
0
Dzięki za odpowiedzi, ale szczerze mówiąc miałem nadzieję na informacje od kogoś, kto może znać odpowiedź na to pytanie - Berseis? Lutrze? Inni?
Liczba postów: 1,532
Liczba wątków: 163
Reputacja:
0
Ludwik napisał(a):zy to zbieg okoliczności, czy to życzenie wpłynęło na projekt grobu "Dwie Skały"? to jest wyjątkowo głupim pytaniem. Proszę spojrzeć na pinnacles, na skały, na program dwie skały, na zdjęcia ów dwóch skał. Krótko: nie, nie wpłynęło bo wątpię czy Pani Alicja była świadoma tego 'kaprysu' ojca, jak to ktoś nazwał.
Czy możemy już dać spokój z tym tematem? nie ma on najmniejszego sensu, a jeżeli chcecie dalej dyskutować, Ludwiku, róbcie to na twoim forum.
"Chude Dziecko"
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Czy możemy już dać spokój z tym tematem? nie ma on najmniejszego sensu, a jeżeli chcecie dalej dyskutować, Ludwiku, róbcie to na twoim forum. Dlaczego od razu tak agresywnie? :/
Pytanie Ludwika nie było chyba złośliwe.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):na zdjęcia ów dwóch skał. Chyba powinno byc "owych"...
Pozdrawiam *-`-
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
0
berseis13 napisał(a):Ludwik napisał(a):zy to zbieg okoliczności, czy to życzenie wpłynęło na projekt grobu "Dwie Skały"? to jest wyjątkowo głupim pytaniem. Proszę spojrzeć na pinnacles, na skały, na program dwie skały, na zdjęcia ów dwóch skał. Krótko: nie, nie wpłynęło bo wątpię czy Pani Alicja była świadoma tego 'kaprysu' ojca, jak to ktoś nazwał.
Czy możemy już dać spokój z tym tematem? nie ma on najmniejszego sensu, a jeżeli chcecie dalej dyskutować, Ludwiku, róbcie to na twoim forum. Nie wiem co Cię uraziło, przecież to Ty podałaś informację o tym wraz ze zdjęciem. Chciałem się dowiedzieć, czy miało to wpływ na ostateczny projekt. Nie wiedziałem (i nadal nie jestem pewien) czy p. Alicja miała wyłączny wpływ na projekt grobu. Wydaje mi się też, że skała na grobie bardziej przypomina wyglądem taki przekrojony pinnacle niż dwie skały z Two Rocks. W każdym razie dziękuję za pierwszą informację na ten temat.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Ludwik napisał(a):Nie wiem co Cię uraziło, przecież to Ty podałaś informację o tym wraz ze zdjęciem. Mnie tez dziwi ta nerwowa reakcja pani berseis.
Niewykluczone ze bedzie ona niedlugo przepraszac za swoje wczesniejsze reakcje, zaslaniajac sie wstrzasaniem mozgu lub inna zyciowa katastrofa.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Ćwirek 2.0
Proszę wszystkich o nie karmienie trolli.
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Ćwirek 2.0
Proszę wszystkich o nie karmienie trolli.
Zeratul Prawdopodobnie, chociaż o ile się orientuję to nie jest ten sam użytkownik, co na Karczmarze.
|