Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Ale przecież po trzeciej stronie przestało Cię to bawić, więc po co czytałeś? Skoro naprawdę wydaliśmy Ci się mało śmieszni i żałośni, po co nas czytałeś? Z poczucia patriotycznego obowiązku
(jako mod winienem się orientować zwłaszcza w wątkach potencjalnie [i nie tylko] kontrowersyjnych, żeby potem móc wyjaśnić wątpliwości Pewnego Tajemniczego Użytkownika w rodzaju: "A 30 lat temu użytkownik Paweł do Koryntian™ w dziale "Proza" napisał 'd...' i nie dostał za to ostrzeżenia" )
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Aha - "żałośni" to jednak nieco zbyt mocne określenie w tym kontekście.
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Grunt to poczucie chumoru! Piwko Zwróć uwagę, Szymonie, że o "chumorku" pierwszy napisał Filip P. Skoro tak doskonale rozumiesz poczucie humoru Filipa i Kraśnego w wątku "antyżydowskim" - czemu nie przyjmiesz, że Zamocik tu ironizowała?
A co do całego tematu: w pełni popieram Zamocika, Elżbietę, Thomasa, Zeratula i Lutera.
Rasizm to nie temat do żartów. I - wbrew temu, co napisał Kraśny o "śmieszności tego, że niktórzy tak myślą - ja uważam, że jest to tragiczne.
A za co przepraszać Elżbietę? Choćby za to, że gdyby ona, lub kto inny, "żartował" w ten sposób z Polaków - takich, którzy by protestowali byłoby znacznie więcej. Nikt by takich "żartów" nie docenił a wiele osób poczuło by się nimi dotkniętych.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
gosiafar napisał(a):Zwróć uwagę, Szymonie, że o "chumorku" pierwszy napisał Filip P. Po co Ty w ogóle karmisz pieniacza, awanturnika i impertynenta?
W ten sposób dostarczasz mu tylko amunicji.
Reputacja:
0
Zeratul! Mam nadzieję, że choć nie mogę Ci już w tym wątku postawić kolejnych 2 piw za 2 ostatnie Twoje posty, to jeszcze się nadarzy okazja.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):Zwróć uwagę, Szymonie, że o "chumorku" pierwszy napisał Filip P. Oj, nie bardzo.
Reputacja:
0
Kubo! Ty na różne sprawy w pewnej chwili spojrzałeś z dystansem i wyciągnąłeś wnioski.
I bardzo Cię za to cenię i szanuję. Może niektórym innym użytkownikom też to będzie dane?
[ Dodano: 1 Luty 2007, 22:31 ]
Filip P. napisał(a):A jednak ciągle w chumorze! A jednak, Jaśku!
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
gosiafar napisał(a):A jednak, Jaśku! Możemy sie policytować:
19:06
zamocik_23 napisał(a):Ok- dla mnie temat dziwnego poczucia chumoru niektórych Użytkowników przestł już być zabawny
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Gosiu... Zeratul...
Milo nareszcie przeczytac jakis inteligentny post w tym watku.
Sadze ze nawet "zartowanie sobie" jest jednak jakas forma banalizowania i rozpowszechniania zla. I zadne puszczanie oka badz zapewnienia typu na zartach sie nie znasz badz to jest przeciez wirtualne gadanie nie zmieniaja sytuacji.
Szkoda ze sami dowcipnisie raczej nie zauwazyli ze zrobili cos zlego. W kazdym razie - nie przeszkadzalo to im nadal bawic sie w najlepsze. No coz, zawsze beda mogli sie odwolywac ze to przecie postmodernizm, wolnosc wyslawiania sie itd (dzis sie mowi : postmodernizm, kiedys mowilo sie : splywa jak po swini :evil: ).
I wracam do tego co napisalem wczesniej : zycze im by ktoregos pieknego dnia dowiedzieli sie ze maja domieszke nieczystej nacji. Moze to by im pomoglo zrozumiec pewne rzeczy, dorosnac ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
O.K. Jaśku, poddaję się, nie będę tego wszystkiego czytała jeszcze raz, nie mam siły. Generalnie nie czepiam się tu nikogo za literówki i ortografię, sama się często zastanawiam, jak co napisać, choć najczęściej nad tym, co razem, co osobno...
Uważam, że ortografia jest istotna. Ale bardziej istotna jest treść. A tu mnie niektóre osoby
zirytowały.
Thomas, wreszcie mnie ktoś docenił... Pozdrawiam!
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
gosiafar napisał(a):Kubo! Ty na różne sprawy w pewnej chwili spojrzałeś z dystansem i wyciągnąłeś wnioski. Po prostu po jakimś czasie, dochodzi się do wniosku, że z niektórymi po prostu nie warto się wdawać w jakąkolwiek rozmowę. Oczywiście, do momentu, kiedy ta osoba, oprócz pseudo-merytorycznych(no może poza kilkoma wyjątkami) komentarz, naprawdę będzie miała coś interesującego do powiedzenia.
Reputacja:
0
Do Kuby: To co piszesz ma sens. Ale Ty dostrzegłeś i własne błędy i to nie tylko w ocenie innych ale siebie samego! I nie dajesz się już sprowokować! Ja to też widzę.
Liczba postów: 438
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):...... Szymon! Przestań, "masturbować" swój umysł impertynenta, i tak nie "tryśniesz", ani wiedzą, ani elokwencją! Z eunucha nie da się zrobić rozpłodowca. Siądź cichutko w kącie i poćwicz "główkę"!!Trochę szczęścia też ci się należy.
Pils napisał(a):masturbowa Pils napisał(a):tryśniesz", Pils napisał(a):Z eunucha nie da się zrobić rozpłodowca No ładnie, ładnie... A paragraf 2.1 ??
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):No ładnie, ładnie... A paragraf 2.1 ??
Ty się Kraśny tak nie ciesz, bo Pils faktycznie trochę przegiął :/
Art napisał, że nie będzie warnów, ale w tej sytuacji chyba najwyższy czas, by wątek trafił do Karczmy :'
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Ale czy to warto dla Kraśnego? Chyba nie...
|