Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Dowcipy" ornitologiczne
Przypomniała mi się pewna anegdota: siedzieliśmy latem u mnie na próbie z Patrycją i w pewnym momencie wpadła do mieszkania jakaś osa czy bąk - w każdym razie dość spory owad. Ponieważ jeden z uczestników próby żywił jakąś niesamowitą nienawiść do latających "robaczków", otworzyłem wszystkie okna na oścież i z szacunku dla gościa zacząłem nieudolnie machać rękami przeganiając intruza. Nieproszony gość był jednak dość natrętny, na co Patrycja Kaczmarska stwierdziła, że to: "pewnie ojciec przyleciał", bo się wściekł słysząc te nasze pobrzękiwania. A skwitowała to krótkim: "spierdalaj, ojciec!". Śmiesznie? No właśnie.
Odpowiedz
W mieszkaniu w Zielonce siedzą pedał i zoofil. Zoofil mówi:
- Gdyby była tu choć mała muszka...
Na to pedał:
- Bzzzzzz!
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):W mieszkaniu w Zielonce siedzą pedał i zoofil. Zoofil mówi:
Dadajmy: siedzą i nucą sobie znany kuplecik:
"Zapylała raz pszczółka jakiegoś badyla
W tem czuje, ze od tyłu też ją ktoś zapyla
Patrzy a to truteń - niejaki Zenobi
Morał: "rób dobrze innym
Tobie też ktoś zrobi!"
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):W mieszkaniu w Zielonce siedz± peda³ i zoofil. Zoofil mówi:
- Gdyby by³a tu choæ ma³a muszka...
Na to peda³:
- Bzzzzzz!
Na to PK:
-æwir æwir!
Odpowiedz
Berseis13, jestem pod szczerym, zapierajacym dech w piersiach wrazeniem poziomu intelektualnego i wysublimowanego zmyslu estetycznego Twoich dowcipow. Znac osobe obracajaca sie wsrod tych najwazniejszych! Naprawde wielkie piwko!
Odpowiedz
MacB napisał(a):Berseis13, czy Głową Państwa w Australii jest nadal królowa angielska?
Tak

[ Dodano: 26 Styczeń 2007, 13:03 ]
Luter napisał(a):Wysłany: Dzisiaj 12:55

Berseis13, jestem pod szczerym, zapierajacym dech w piersiach wrazeniem poziomu intelektualnego i wysublimowanego zmyslu estetycznego Twoich dowcipow. Znac osobe obracajaca sie wsrod tych najwazniejszych! Naprawde wielkie piwko!
Czerpie wzór od najlepszych forumowiczów. Odpierdol się Pan ode mnie, proszę przekazać 'ptaszkom' to samo

(poproszę o ostrzeżenie)

-Pacia
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Odpierdol się Pan ode mnie
Przepraszam, ale żeby się od... no po prostu myli mnie Pani z kimś innym.
berseis13 napisał(a):(poproszę o ostrzeżenie)
Niech się Pani nie martwi, ostrzeżenia tutaj najwyraźniej nie są przyznawane za to, CO się pisze, ale za to KTO pisze, więc jest Pani bezpieczna.
Odpowiedz
Luter napisał(a):KTO pisze, więc jest Pani bezpieczna.
Właśnie, przynajmniej w moim wypadku wiadomo kto pisze
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):Właśnie, przynajmniej w moim wypadku wiadomo kto pisze
Owszem, a jadnak będę się upierał, że o wartości i istocie tego, co się pisze stanowi treść, a nie tożsamość użytkownika (choćby znającego najważniejszych ludzi w Polsce, a niechby i na całym świecie!).
Odpowiedz
Luter napisał(a):że o wartości i istocie tego, co się pisze stanowi treść, a nie tożsamość użytkownika (choćby znającego najważniejszych ludzi w Polsce, a niechby i na całym świecie!).
To nie były moje słowa. Powtarzam, traktuje ludzi 'znanych' czy 'ważnych' tak samo jak traktuję Panią Wandę z dworca centralnego. Człowiek jest człowiekiem, i (pomijając chamidła) trzeba traktować każdego z szacunkiem. A to co piszę, moim zdaniem tworzy znacznie mniej upokarzający wizerunek niż posty niektórych użytkowników.
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
Luter napisał(a):Niech się Pani nie martwi, ostrzeżenia tutaj najwyraźniej nie są przyznawane za to, CO się pisze, ale za to KTO pisze, więc jest Pani bezpieczna.
W tym akurat wypadku post nie podpada (jeszcze) pod ostrzeżenie (vide choćby słynne: "Odpierdolcie się od generała"), także dlatego, że berseis została sprowokowana Twoją złośliwą wypowiedzią.

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):
Luter napisał(a):Niech siê Pani nie martwi, ostrze¿enia tutaj najwyra¼niej nie s± przyznawane za to, CO siê pisze, ale za to KTO pisze, wiêc jest Pani bezpieczna.
W tym akurat wypadku post nie podpada (jeszcze) pod ostrze¿enie (vide choæby s³ynne: "Odpierdolcie siê od genera³a"), tak¿e dlatego, ¿e berseis zosta³a sprowokowana Twoj± z³o¶liw± wypowiedzi±.
Pozdrawiam
Zeratul
To Ciekawe usprawiedliwienie widaæ dotyczy tylko uprzywilejowanych u¿ytkowników forum.. poniewa¿ mój post by³ równie¿ sprowokowany z³o¶liw± wypowiedzi± - Pani Paci P/K/K/V/X/Y/Z ..:
berseis13 napisał(a):W mieszkaniu w Zielonce siedz± peda³ i zoofil. Zoofil mówi:
- Gdyby by³a tu choæ ma³a muszka...
Na to peda³:
- Bzzzzzz!
rotfl napisał(a):Na to PK:
-æwir æwir!
..która by³a reakcj± na neutralny post, maj±cy charakter dowcipnej anegdotki, Pana Kuby Mêdrzyckiego

Czy¿by post Pana Lutra by³ az tak bezczelny, by Pani Berseis bezkarnie mog³a mu odpowiedzieæ co tylko ¶lina na jêzyk jej przyniesie? Czy by³ bardziej bezczelny od posta autorstwa Berseis (patrz wy¿ej)?:
Luter napisał(a):Wys³any: Dzisiaj 12:55
berseis13 napisał(a):Czerpie wzór od najlepszych forumowiczów. Odpierdol siê Pan ode mnie, proszê przekazaæ 'ptaszkom' to samo
Jednak bardzo dziêkujê za to ostrze¿enie!!
uff...dziêkujê, ul¿y³o mi..¿e zosta³em ostrze¿ony. Kto wie co móg³bym napisaæ, gdyby mnie ponios³o jeszcze bardziej i jakie by³yby tego konsekwencje???

Mrrrrrr....

Kwa! Kwa!

Nie jest Pan konsekwentny, Panie Zeratul.
Odpowiedz
Ja napiszę jedno: Zielonka mi nic nie mówiła, dopóki "ktoś nie uderzył w stół, i nożyce się nie odezwały"... I - chociaż PK też bardzo wieloznaczne - sorki, ale znam co najmniej trzy osoby o tych inicjałach uczestniczących w tym forum - to jednak odbiór był, jaki był. I identyfikacja była jednoznaczna. Pozdrawiam Zielonkę!

[ Dodano: 27 Styczeń 2007, 13:06 ]
Kwa Kwa też się kojarzy jednoznacznie! Proponuję kolejne ostrzeżenie! Poważnie, bo czasami sobie żartujemy
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
rotfl napisał(a):..która była reakcją na neutralny post, mający charakter dowcipnej anegdotki, Pana Kuby Mędrzyckiego
Właśnie! Pozwoliłem sobie rozwinąć Twoją myśl tutaj.

Pozdrawiam serdecznie!
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Odpowiedz
rotfl napisał(a):Nie jest Pan konsekwentny, Panie Zeratul.
Możliwe.
Zapewniam Pana jednak, iż w wyrzucaniu klonów i zadymiarzy zamierzam być bardzo konsekwentny.
Jeśli pokojowe metody zawodzą, zawsze pozostaje Machiavelli :/

Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):Możliwe.
Zapewniam Pana jednak, iż w wyrzucaniu klonów i zadymiarzy zamierzam być bardzo konsekwentny.
Jeśli pokojowe metody zawodzą, zawsze pozostaje Machiavelli
Panie Zeratul, niech Pan nie udaje, że Pan nie rozumie. Berseis13 za "odpierdol się" nie dostała ostrzeżenia, nic. Rotfl za "Ćwir, ćwir" będący reakcją na chamską insynuację Berseis o Zielonce ostrzeżenie dostał. Takie są fakty.
Odpowiedz
No fakt, że ostrzeżenie za owe "ćwir, ćwir", to przegięcie. Mogło to byc trochę złośliwe, ale nic więcej. W dodatku w wątku z dowcipami to było chyba ?? Jeżeli tak, to spore przegięcie.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):No fakt, że ostrzeżenie za owe "ćwir, ćwir", to przegięcie. Mogło to byc trochę złośliwe, ale nic więcej. W dodatku w wątku z dowcipami to było chyba ?? Jeżeli tak, to spore przegięcie.
Dziękuję! To naprawdę budujące, że choć jedna osoba z administracji potrafi zdobyć się czasem na odrobinę bezstronności.
I nie chyba tylko na pewno. W wątku z dowcipami i to w dodatku jako reakcja na równie złośliwy (i do tego wulgarny) "dowcip" Berseis.

Może jeszcze takie pytanie do administracji: W których wątkach dopuszczalne jest napisanie innemu użytkownikowi "odpierdol się"? Domyślam się, że w wątku z dowcipami jest dopuszczalne, ale chciałbym mieć jasność. Czy może tylko niektórzy użytkownicy mają prawo bezkarnie obrażać innych? Można to wyjaśnić?
Odpowiedz
Luter napisał(a):reakcja na równie złośliwy (i do tego wulgarny) "dowcip" Berseis.
Akurat tamten dowcip, to nie wydaje mi sie złośliwy i wulgarny, jak dla mnie to nic wulgarnego w nim nie maSmile)) Bywały tu naprawdę dużo wulgarniejsze kawałySmile)))

[ Dodano: 28 Styczeń 2007, 16:08 ]
Mała korekta, przeczytałem jeszcze raz dowicip berseis13 i faktycznie złośliwy jest Smile)))

[ Dodano: 28 Styczeń 2007, 16:10 ]
Ale ani jej, ani jej, ani rotflowi nie przysługują za takie złośliwości ostrzeżenia. Dla mnie są w dopuszczalnej normie Smile Na ostrzeżenie trzeba sobie chyba bardziej zasłużyc Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Na ostrzeżenie trzeba sobie chyba bardziej zasłużyc
A już na pewno na ostrzeżenie za REAKCJĘ na co najmniej równie złośliwy dowip.
Odpowiedz