Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
My też... Szukamy Stajenki
Witam,
mam wrażenie, że tego materiału nie muszę nikomu przedstawiać.
Zapraszam więc serdecznie wszystkich, którzy mają ochotę posluchać tych wyjątkowych kolęd i pastorałek.

DK Rakowiec
Ul. Wiślicka 8
Warszawa

Początek o godz. 18h00

W załaczniku plakat z informacjami o szczegółach.

Pozdrawiam,
Michał
Odpowiedz
We wtorek o 18:00... Samolot z Gocławka pilnie poszukiwany...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
U mnie odpada. Urodziny i imieniny męża. Smile A wątpię, żeby dał się wyciągnąć.
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Samolot z Gocławka pilnie poszukiwany...
A dziewiątka nie wystarczy?
A strażak także był Sam
Odpowiedz
piotrek napisał(a):A dziewiątka nie wystarczy?
Teoretycznie 36 minut, a naprawdę zobaczymy...
Młoda raczej "Szukamy stajenki" i Lewandowskiej nie przepuści Wink
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Teoretycznie 36 minut, a naprawdę zobaczymy..
Obstawiałbym okolice godziny.
A strażak także był Sam
Odpowiedz
No i właśnie dlatego zastanawiam się, czy zdążę w godzinę...
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Samolot z Gocławka pilnie poszukiwany...
Tam to nawet i jakiś opuszczony pas startowy by się znalazł,co? Wink Czy już wszystko zabudowali? :/
Odpowiedz
Pomyliłeś Gocław z Gocławkiem Smile A jak z pasami nie wiem, bo bywam tylko z obowiązku...
A tak swoją drogą, to fajnie, że koncert będzie, tylko szkoda, że nie o 19:00 (20:00, biorąc pod uwagę komunikację miejską za późno! stolica - kurza twarz!), wtedy i z drugiego końca miasta można dojechać. A tak nie wiem, czy jadący ze Śródmieścia mają szansę przebić się w korkach... Przy okazji koncertu i rocznicy warto sobie przypomnieć, że komuna upadła i ludzie nie pracują już w fabrykach-molochach 6:00-14:00...

PS. Właśnie leci na TVP1 zapowiedź nocnego programu 12/13 grudnia - archiwalne zdjęcia, skoty, armatki wodne, a w tle "Obława"... Szkoda, że JK dalej jest pamiętany tylko jako "bard Solidarnośći"....
Odpowiedz
Na Gocławiu było kiedys lotnisko, co więcej zajmowało teren niemal całej dzisiejszej dzielnicy! Stąd też nazwy ulic takie jak: Awionetki RWD, Dedala, Ikara...

Aktualnie Kubo, Gocław jest totalnie zabudowany Smile
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Na Gocławiu było kiedys lotnisko, co więcej zajmowało teren niemal całej dzisiejszej dzielnicy! Stąd też nazwy ulic takie jak: Awionetki RWD, Dedala, Ikara...
Zgadza się. Obawiam się, że resztki lotniska Bemowo czeka podobny los... :/Kiedyś dzisiejszy fragment Powstańców Śląskich od Radiowej do Kochanowskiego to był pas startowy... A teraz została resztka przy ośrodku egzaminacyjnym nauki jazdy, no i lądowisko w Babicach.
Odpowiedz
tmach napisał(a):Pisownia
U mnie odpada. Urodziny i imieniny męża. Smile A wątpię, żeby dał się wyciągnąć
Zawsze przecież możesz powiedzieć, że to właśnie prezent! A jeśli Twój mąż posiada także takie miłe zwierzątko kieszeniowe, jak mój, to zawsze możesz uzasadnić, że impreza wyjdzie taniej!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Odpowiedz
ja widzialem reklame z muramiSmile ale jakos nie puscili ostatniego refrenu-byc moze dlatego ze to tvp1Smile swoja droga mieszkac na ulicy ikara raczej bym nie chcial-chyba juz wole awionetki choc w sumie tez czesto spadajaSmile
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
Odpowiedz
Zainteresowanym przypominam o jutrzejszym koncercie.
Warszawa, Dom Kultury Rakowiec, ul. Wiślicka 8
Początek o godz. 18h00.

Serdecznie zapraszam w imieniu organizatorów.

B.
Odpowiedz
Właśnie dostałem od Młodej pozwolenie i będę Big Grin
Ktoś jeszcze?
Odpowiedz
Ja mam w szkole swój koncert i niestety nie mogę przyjechać ;(
Ale mam nadzieje, że pkosela zda mi chociaż relacje, ale oczywiście wolałabym tam być i wysłuchać tych pięknych kolęd.
Patrycja
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Ktoś jeszcze?
pewnie tak
A strażak także był Sam
Odpowiedz
Ja nawet przekonałam kogo trzeba, by pójść, ale nie będę swoim dzisiejszym wyglądem ( katar) i zachowaniem ( kaszel ) odbierać przyjemności słuchania.
Odpowiedz
No to piwko! - dosyp korzeni, zrób grzane i zdrowiej szybko!
A moze jednak...
Odpowiedz
A chcesz na zawał paść na mój widok? Wink A poza tym, to żero przyjemności bym miała z koncertu. Szkoda mi trochę. Sad
Odpowiedz
Mimo drobnego... falstartu było bardzo pięknie.
A strażak także był Sam
Odpowiedz
A coś więcej? Mnie to zawsze coś wyskoczy i nie mogę być. Sad
Odpowiedz
Było sympatycznie.
Pan od "falstartu", jak to ładnie określił imiennik, nie przekonał mnie do siebie. Za to zaciekawiła mnie niezmiernie Czajka, której chętnie bym jeszcze posłuchał (za chwilę dojdę do wniosku, ze wystarczyu zaśpiewać kołysankę, a ja się zakocham Wink ).
Lewandowska ze swoją manierą nie każdemu może się podobać, ale według mnie trzyma poziom. Z resztą sama mówi o sobie "muzyk" i coś w tym jest...
Ciężko oceniać pod względem kaczmarofilskim, bo nie aspiruję do tego miana, a i program inny od wszystkich, ale podobało mi się. Bez rewelacji, ale ogólnie sympatycznie Smile
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Pan od "falstartu", jak to ładnie określił imiennik, nie przekonał mnie do siebie.
Mariusz Orzechowski. Nie został moim idolem. Nie był najgorszy, ale na tym koncercie był dla mnie najsłabszym elementem. Joanna Lewandowska była lepsza, choć jej maniera niekoniecznie mnie przekonuje. Rozumiem, że kolędy też można śpiewać mocno i twardo (nie do końca zgadzam się więc z tezą wyrażoną tu, ale czasem wyglądało to tak, jakby śpiewała jakąś "Rotę"...
Lepszą połową wokalistów byli Janusz Kruciński (nastrój rubaszny i dykcja) i Małgorzata Czajka (nastrój liryczny).
Zespołu oceniać nie za bardzo umiem, chyba wypadł dobrze. Wink
Miło było zobaczyć Zbigniewa Łapińskiego.

W każdym razie - podtrzymuję, że mi się podobało. Nawet te słabsze elementy nie były tak naprawdę słabe...
A strażak także był Sam
Odpowiedz
piotrek napisał(a):Mariusz Orzechowski. Nie został moim idolem.
Tak. Poczytałem troszkę wątek wskazany w Twoim poście i widzę, że nie tylko mi nie odpowiada sposób śpiewania tego pana...
piotrek napisał(a):Janusz Kruciński
Co do tego pana mam mieszane uczucia... Myślę, ze stać go na więcej...
Ktoś ma informację, czy jest szansa na powtórkę? Wszak sezon kolędowania dopiero przed nami...
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Za to zaciekawiła mnie niezmiernie Czajka, której chętnie bym jeszcze posłuchał
[mode=czarny humor]No cóż, musisz się postarać trafić do Hospicjum Domowego Caritas Archidiecezji Warszawskiej. Jest szansa, że miałbyś wtedy okazję jej posłuchać...[/mode]

Pozostaje jeszcze mp3, niestety z nie tego repertuaru - <!-- m --><a class="postlink" href="http://osiecka-konkurs.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMzkzOTYuaHRtbA==">http://osiecka-konkurs.mp3.wp.pl/?tg=L3 ... YuaHRtbA==</a><!-- m -->
(choć coś mi antywirus podejrzliwie patrzył na to nagranie...)
A strażak także był Sam
Odpowiedz
piotrek napisał(a):Miło było zobaczyć Zbigniewa Łapińskiego.
O!
Ale był tam zawodowo czy towarzysko?
Odpowiedz
Był z rodziną na widowni. Z resztą ostatnio mozna go było zobaczyć na kilku koncertach...
Odpowiedz
Przyłączam się do prośby pkoseli. Jak ktoś usłyszy, że w Warszawie będzie jeszcze Szukamy stajenki , niech da znać.
Odpowiedz
Na stronie Agencji Artystycznej Medi-Art znajdują się zdjęcia i fragmenty koncertu "My też... Szukamy Stajenki", który odbył sie w DK Rakowiec 19.XII.2006

Pozdrawiam,
B.
Odpowiedz